- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Argos: Szeretem az ecetfát
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
félisten
válasz
Tankblock #23246 üzenetére
OK, így a 0 átmenetet értem. Ez akkor csak az AC oldalt érinti, de mivel 50 Hz, így elég gyakran lesz 0 átmenet. Csak, hogy világos legyen a problémám, most teljesen kiiktattam mindent, inputnak egy laptopból bontott akkut használtam (4 ilyen akkuból állt a teljes akkupack):
Majd a probléma a videón látható nagyjából (a halvány fény annyira nem látványos, mert nagyon erősből vált arra, de azért látszik). Ami látható:
1. 2 másodpercnél rárakom az input pozitív ágát és fel is kapcsol az izzó.
2. 8 másodpercnél megszüntetem az inputot, az izzó halványan világít tovább (ez nem olyan látványos a videón, próbáltam sötétben is, de akkor pedig mindenáron bekapcsolta a mobil a világítást, így szintén nem látszott).
3. 14 másodpercnél (picivel előtte) kihúzom a konnektorból az izzót és megszűnik a halvány világításEgyébként, ha ilyenkor visszadugom a konnektorba, akkor általában továbbra is halványan világít. Néhány másodperces áramtalanítás után nem világít tovább.
Nem fog ez gondot okozni egy 1-es fokozaton nagyjából ugyan úgy 10W-ot fogyasztó keringető szivattyú esetén?#23244 Undoroid: természetesen a fázis van az SSR out ágára kötve. Direkt ellenőriztem, illetve megnéztem fordított polaritással is. Ugyan ez a jelenség.
Egyébként a korábban linkelt 2 videó miért állít 2 különböző doglot ráadásul ugyan olyan típusú SSR esetén? (Egyik szerint rövidzár, illetve nyitás van, másik szerint mindkét esetben van kapcsolat a 2 pólus között, csak nagyságrendi ellenálláskülönbség van.
Illetve a később linkelt videóban miért nincs ez a jelenség?Sajna hagyományos izzóm nincs, így másik LED izzóval, fénycsöves izzóval néztem meg. Ezek közül egyik sem világított halványan sem, viszont az input megszűnése esetén az out oldal 1-es lába és a föld között az eredeti Osram LED izzónál 110 V-ot, egy másik LED izzónál (ami nem világít) 180V-ot, a fénycsöves izzó esetén 32V-ot mértem. Fogyasztó nélkül (kicsavartam az izzót a foglalatból) viszont 230V-ot. Ha az inputra nem kötök semmit, csak bedugom a konnektorba a fogyasztót, akkor az 1-es láb és a föld között azonnal rendre 10V-ot, 170V-ot és 32V-ot mérek.
Most már egyáltalán nem értem, hogy hogyan is működne a Solid State Relay...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest