- Miért nincs szükségem egy darab elektromos rollerre se?
- Jól árasított edzett üvegek Samsung Galaxy A54-hez és POCO X6 PRO 5G -hez
- 1 Kis segítséget kérnék :)
- Így nem kell kidobni a gépet és friss Windows 10-en maradni 2029-ig
- Fogadj örökbe egy szervert, avagy hogyan építsünk otthoni labot I. (az alapok)
-
LOGOUT.hu
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
félisten
Sziasztok!
Rég jártam erre... Szóval, gondoltam kis ujjgyakorlatként egy régi gázkazán keringető szivattyúját vezérelném Wemos D1 Minivel (mehetne akár Arduinoval is, de ez akadt elsőre a kezembe) hőmérséklet alapon. Raktam rá egy 0,96"-os OLED kijelzőt, egy Dallas DS18B20 szenzort és eredetileg egy SSR-40 DA-t gondoltam a szivattyú kapcsolásához (mert az volt itthon és ugye ez csendes). Megírtam a kódot, minden működni látszott, a relé vissza is jelezte a kapcsolást a leddel, de a próbalámpám (220V, 14W-os led) nem kapcsolt. Soha nem volt használatban ez a relé, így gondoltam gyárilag hibás. Kipróbáltam egy hagyományos kék relével szerelt panellel, azzal működött a kapcsolás. De azért rendeltem egy SSR-10 DA-t, valamiért biztonságosabbnak gondolom a kék relénél.
Működni látszik, de az SSR relé kikapcsolásakor (a visszajelző led kialszik) halványan világít továbbra is a 220V-os LED (egy másik LED viszont rendben kialszik). Ha kihúzom a konnektorból és újra bedugom (a Wemos-hoz, SSR-hez nem nyúlok), akkor nem világít. Ha nem húzom ki, de az SSR vezérlő lábát lehúzom (tehát biztosan nem kap semmilyen tápot az IN oldalra), akkor is világít halványan kihúzásig. Ez mitől lehet?Valójában hogyan működnek az SSR relék? Mert néztem youtube videókat, leírásokat, de egyik ezt, másik azt írja. Pl. itt azt mondja, hogy rövidzárnak kellene lennie, de ez ugyanakkor azt mondja, hogy nyitott állásban megaOhm nagyságrendű ellenállás van a kimenet lábai között, míg zárt állásban kiloOhm nagyságrend. Ahogy én mértem, nálam utóbbi igaz.
Túl kicsi a load a 14W-os LED bulb-al?
[ Szerkesztve ]
Alex
Új hozzászólás Aktív témák
- Ukrajnai háború
- Elemlámpa, zseblámpa
- Autós kamerák
- Vicces képek
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Milyen légkondit a lakásba?
- iPhone 12 mini - kicsi a bors, de bitang erős
- Facebook és Messenger
- Ellenőrizhető a tápkonnektor bekötése az egyes GeForce RTX 50-es VGA-kon
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Intel i5-12500t 6c/12t - 2.0 Ghz / MaxBoost: 4.4 Ghz
- UFF! HP EliteBook 850 G8 Fémházas "Kis Gamer" Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/1TB Iris Xe FHD HUN
- Szépséges! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 32/1TB FHD HUN
- I7-4770K processzor 4mag 8 szál 3,5 ghz
- Gigabyte GA-Z87X-D3H 1150 es alaplap