- sziku69: Szólánc.
- SzDavid99: Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- sellerbuyer: Egy teljesen új platformot kapunk! Új korszak kezdődik?
- aquark: A ló túloldalán (Intel-AMD szivatás)
- sellerbuyer: Milyen mobiltelefont vegyek 2025 ben?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
JulianSinulf
őstag
válasz
Wolfram #23093 üzenetére
Szia!
Hasonló szervo motorok szoktak lenni a 2WD, 4WD kiskocsikon, amikre általába ultrahang érzékelőt raknak és azt mozgatja a szervo, hogy körülnézzen, merre mehet tovább.
Nekem is van. [link]
Nem hangos (lényegesen halkabb, mint egy A4988 léptetőmotor meghajtó) és bár az áramfelvételét nem néztem, de szerintem az sem nagy. Ellenben gyorsan jár.
Egy léptető motornál el kell döntened, hogy mennyire fontos a pontosság és mennyire a gyorsaság. Szerintem. És oda kell azért villany is adott esetben.
Én NEMA17-el és TMC2209-el játszadoztam. 24V és 1-2A. Pontosan most nem emlékszem.
Azt sikerült elérnem, hogy vagy megmondtam neki, hogy hányat lépjen és akkor lassan ment, de annyit lépett vagy megmondtam neki, hogy milyen gyorsan forogjon és meddig. Ilyenkor meg a pontosság kérdéses. Bár itt a meghajtónak nem gond megállítania a motort és a helyén tartani. Mondjuk folyamatos üzem mellett kellhet egy venti is hozzá. A 3D nyomtatók ilyeneket használnak órákon, napokon keresztül is akár.Neked szerintem inkább a kis szervo motor lenne az előnyösebb. A programozása is kevésbé macerás, mint egy TMC2209-nek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Thinkpad L16 Gen1 16" FHD+ IPS Ultra 5 135U 16GB 256GB NVMe IR kam gar
- ASUS TUF Gaming F16 Laptop! i7-14650HX / RTX 5060 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe! BeszámítOK
- Dell Alienware AW2725DF QD-OLED Monitor! 2560x1440 / 360Hz / 0.03ms / FreeSync!
- Eladó GoPro HERO 9 BLACK!
- Samsung Galaxy Z Fold 6 512 GB, Kék, 3 év garancia
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- 25+ típus!!! Lenovo ThinkPad, X1 carbon, X1 Yoga 5-12. gen 12,5-15" all-in-one, Workstation, stb.
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3086, 94% Akkumulátor
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 256GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest