Új hozzászólás Aktív témák

• Janos250

őstag

Kinek milyen ötlete van?
    Adott egy ESP32-S3, és egy hozzá csatlakoztatott AI A6 GSM modem.
    Táp:
    - ESP: az USB-ről (PC, amiről feltöltöm)
    - GSM SIM modul: hálózati tápról, + 10 000 microF elektrolit kondi

Két panel közötti összekötés:
    Tx, Rx, GND

Jelenség:
    Amikor az SMS szöveg zárásaként elmegy a ctrl Z karakter, elküldi az SMS-t, de az ESP resetelődik, és újraindul.
    Ha a GND csatlakoztatást megszüntetem, akkor természetesen nem küldi az SMS-t, de nem is resetelődik.

Gyanítom, hogy a két irányból jövő táp a gond, de hogy lenne a legegyszerűbb megoldani?
    Egy tápról macerás, mert a SIM modulnak 4V (körüli) kell, ez semmiképp nem passzol az ESP-hez, mindamellett, amikor az SMS-t elküldi, 2-3 amperrel rántja meg a tápot.
    Lehet persze, egy nagyobb fesz hálózati táp, és utána két külön DC/DC konverter.
    Vagy telep, de ez egy riasztó lenne, nem lenne célszerű, ha állandóan cserélgetni kellene az akkut.

Van valakinek valami egyszerűbb megoldási javaslata?

Egyébként végképp nem értem, hogy a GND-n keresztül hogy kaphat olyan zavart, hogy reset lesz az ESP-n.

Korábban már volt hasonló gondom hálózati táppal, amikor K-type hőmérséklet szenzort használtam, és ha bármennyire szűrt hálózati tápot használtam, néha 2-5 fok ingadozást is mutatott. Akkor kizárólag az akkus táplálás oldotta meg a problémát, ami aztán WiFi-n küldte tovább a mért adatokat a lényegi kontrollernek.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés