- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Őskoczka
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
Sziasztok, nagyobb távolságokon (2000 négyzetméter, hosszúkás telek) milyen kábelt javasolnátok Arduino-k összekötésére, és végül a telek egyik végében lévő házban lévő Pi-vel összekötésre akár ? + táp ugye.
UTP alkalmas erre ? Szerintem 5V-t simán elviszek a benne lévő 4 érpár egyikén, zajt nem nagyon szed össze. Ha kell, szét is szedhetem, vagy nem tudom ...
Vagy ha azt mondom máshogy fogalmazva: szeretnék (tervezek) egy fűszeres és növényházat mint melléképületet, azt el szeretném látni egy marék érzékelővel, amik jelentenek be adatokat valamiféle központba (nem csak szimplán vezérelnek 1-2 szelepet), legyen ez a "központ" egy Raspberry Pi 4, szóval a házból látok mindent kvázi, csinálok rá egy kis frontend-et, akkor ezt Ti hogyan valósítanátok meg ?
Milyen kommunikációval, milyen "buszon" vagy ilyesmi .. ? Esetleges Potenciálkülönbségekre is gondolva, bár a kütyük a Pi-vel együtt a melléképületben lennének, a Pi meg wifin lógna a nappali router-én. Direkt klasszik Leonardo-kkal dolgoznék, Arduino Micro / DFRobot Beetle, semmi ESP+wifi. Tudom mehetne a Pi-ről is, GPIO van, tranyókkal illesztek, vagy maradok 3.3V-on, de igazából szeretném a rendszer autonómiáját megőrizni egy esetleges, wifi-nek kitett Pi fagyás vagy bármi anomália esetén is, egy mikrokontrollernél meg nincs megbízhatóbb elektronika jelenleg, egyszer megveszem, felprogramozom, aztán él, amíg tud, nem kell frissítgetnem meg ilyesmik, semmi ilyen nyűgök.
Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Vezetékes FEJhallgatók
- Bittorrent topik
- Gaming notebook topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fujifilm X
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Facebook és Messenger
- Asztalos klub
- További aktív témák...
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest