- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Argos: Szeretem az ecetfát
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Janos250 #10198 üzenetére
Igen.
Hardveres számlálás és szoftveres kiolvasás. Nekem ennyi bőven elég.
Közben átnyálaztam a PCNT driver-t is, hogy milyen függvényeket használ.
A rotary encoderes példa csont nélkül betalált (bár a srác eredeti szándéka szerint nem tudom a rotary encodernél mi az elképzelés a control pin használatára). Összeraktam a saját példámat ez alapján (copy & paste) és kipróbáltam egy PWM csatornára kötve. Szuperül működik.
Azt még nem tudom, a PCNT és az RMT az ugyanaz a hardver vajon, vagy csak a véletlen műve, hogy mindkettőben 8 csatorna van? Azért, mert legalább 6 csatornát használni kívánok az RMT-ből, de lehet mind a nyolcat idővel.Ha már szóba hoztad az RMT-t, akkor kérdeznék:
Szerinted azzal célszerűbb volna frekvencia modulált jelet létrehozni, mint a PWM vezérlővel?
Jelenleg a ledcpwm-et használom erre 50% kitöltéssel és a frekvenciát váltogatom (illetve szeretném váltogatni, de még nem jutottam el a próbáig). Viszont az előzetes tesztjeim szerint a ledcpwm nem igazán működik 0 Hz közelében. Úgy kb 10 Hz volt a minimum, ami jól működött. Nekem meg 0-2000 Hz között kellene PFM jelet csiholnom.szerk: olvastam az a technical reference manual-t. (Ez régen is megvolt már? Asszem most láttam először ezt a doksit.) De nem látom a kapcsolatot a driver-ben használt függvények és a regiszter nevek közt. Mondjuk a pcnt.h fájlnál nem mentem lejjebb, vmelyik include biztos hardver közelibb kódot rejt.
(#10187) ecaddsell
Amúgy köszi a biztatást! Végül csak IDF függvényekkel lett megoldva!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MacBook Pro 16 A2141 EMC 3347 27%, 16.1" Retina LCD IPS, i7-9750H, Radeon PRO 5300M, 16, 500, gar
- Kezdő Gaming PC - MSI 390, i7 8700K, RX Vega 56, 16 GB RAM
- Nitro ANV15-41 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7735HS RTX 4060 32GB 1TB NVMe gar
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming D OC Eladó!
- SilentiumPC Signum SG1 TG
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Enermax 650W
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest