- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: Legolcsóbb "x99" gép építése. (folyamatban)
- tatabike: Vinted - ahol debilnek néznek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- djculture: Az elvileg már senkinek nem kellő HDD-k ára is egekbe emelkedett 4 hónap alatt
- Rap, Hip-hop 90'
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2019-02-28 11:06 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
B@ldrick
aktív tag
Már nem is emlékszem mikor vettem, 3-4 éve? Írásra szerintem túlzottan sok nem ment rá.
N0zer: nem újratelepítés közben döglött meg. Indításkor mindig az fsck kiírt hibákat, aztán egyszercsak már be sem boot-olt. Újratelepítés, de utánna is jönnek a hibák, szal szvsz a vezérlő kuka. Még simán jónak kellene lennie.
Dumber: Azért f2fs, mert ezt flash alapú tárolókhoz tervezték (SSD, SD kártya, pendrive, stb.). A phoronix rendszeresen csinál méréseket (SSD-n), pl. legutóbbi: [link]. Itt látszik hogy f2fs-el nagyobb a teljesítmény.
Egyébként itt lehet olvasni róla: [link]
B@ldrick: Vagy itt megkeresed, letöltöd és -U kapcsolóval telepíted: [link]
Köszi, sikerült. Remélem lesz hamar gcc 5.3-mal működő zárt driver.
-
B@ldrick
aktív tag
Sziasztok,
Mit lehet tenni, hogy visszakapjam a grafikus felületet? Frissítettem és a gcc 5.3-al nem lehet parancssorból feltenni a (sh nvidia*352.63.run) drivert.
- ignorálja azt hogy adom meg? [link]
- visszatenni a gcc 5.2-t valahogy? (cache-ben 5.3 van)
- visszaállni a nyíltra, hogy?
Köszi -
B@ldrick
aktív tag
Összefoglalom KDE Framework 5-re váltást, hátha valakinek segít.
#pacman -Sy sddm sddm-kcm
#systemctl disable kdm && systemctl enable sddm
#pacman -Rc kdebase-workspace
#pacman -S plasma-meta breeze-kde4
#pacman -S --needed kf5 kf5-aidsKmix bug javítása:
/usr/share/autorun -ból a kmix_autostart.desktopot átmásolni /.config/autostart -ba, a többit backupolni mert úgy néz ki hogy nem kellenek már többé.
Friss telepítés esetén gtk-s appok is kinézzenek valahogy:
#pacman -S gtk2 gtk3
Az SDDM avatar cseréjét egyenlőre úgy sikerült megoldani, hogy az usr/share/sddm/faces/default.face.icon helyére betettem egy Arch logós png-t átnevezve.
Mindent összefoglalva szokni kell az új felületet, de aztán másik gépen a KDE4-et 2 percig bírtam elviselni.
Vigyázat, függőséget okoz!Köszi, működik, eddig nagyon bejön. Tearinget eltüntetni a v-sync-kel most hol lehet (vagy configtúrás)?
-
B@ldrick
aktív tag
KDE 9800GT-vel. Zárttal jobb lenne vagy ez a chrome hibája? (Eddig ATI 4870 volt bent de egy frissítés után az FF teljes ablaka sárga és krix-kraxos lett, reboot nagy nehezen indult és már a karakteres indulásnál is képhibák jelentek meg.)
-
B@ldrick
aktív tag
Nálatok is hullámzik görgetéskor a Chromium hardveres gyorsítással noveau-val? Vsync be tearing miatt. (FF jó.)
-
B@ldrick
aktív tag
A 12.08 óta megjelent frissítéseket ma raktam fel és tönkrevágta a magyar billentyűmet a GUI alatt. Helyreállítás ez alapján:
/usr/share/X11/xorg.conf.d/10-evdev.conf
keyboard szekcióban adjuk hozzá ezt a sort:
Option "XkbLayout" "hu"Példa ehhez a szekcióhoz:
Section "InputClass"
Identifier "evdev keyboard catchall"
MatchIsKeyboard "on"
MatchDevicePath "/dev/input/event*"
Option "XkbLayout" "hu"
Driver "evdev"
EndSectionAzért érdekelne, hogy miért szedte ki önhatalmúlag a "Option "XkbLayout" "hu"" sort

----
Kipróbáltam ezt a connman-t én is.. nem rossz de egyenlőre nem látom, hogy miért lenne jobb nekem a NetworkManagernél.
Utóbbinál nm-applet-en jobb gomb és már kapcsolom is be a VPN-t. A connman-nál ez kicsit bonyolultabb,Ezért kell létrehozni az /etc/X11/xorg.conf.d/10-evdev.conf-ot.
-
B@ldrick
aktív tag
-
B@ldrick
aktív tag
-
B@ldrick
aktív tag
Azt mi okozza, hogy az ablakstílus mindig visszaáll gtk+ szerűre, alkalmazom qtqurve-ot de új ablaknyitáskor már nem olyan lesz, home-ban lévő .mappamaradékra gyanakszom...
-
B@ldrick
aktív tag
Problémák megoldva, köszi a tippeket. Wifinél az volt a gond, hogy a netctl és a kde-vel felkerült nertworkmanager.service összekad -> wpa auth. hibát dob a netctl start profilra. Kikapcsoltam a networkmanagert és egyből megy. De inkább az nm appletjét használom, akkor viszont ki kell kapcsolom a netctl service-t.
Meglepően gyors ez a friss ropógós rendszer, xorg-ot sem kell buherálnom a tearing miatt, jön a belakás
-
B@ldrick
aktív tag
Most ezekkel lenne probléma:
- kde-nél a wpa authentikácóinál hasal el ami az előbb konzolon még működött (networkmanager elvileg felment, de hogy tudom hozzáadni a netet?)
- kde terminálban a kurzor hátrébb áll mint ahova a gépel
- nincs 10-evdev.conf így magyar kiosztásom se
- konzolon nincs űő (vconsole.conf megvolt) -
B@ldrick
aktív tag
Ugyanazzal csináld mint a telepítés előtt.
Ha hiányznak csomagok, akkor telepítőlemezről chroot-ig megcsinálod a leírást, és feltelepíted a hiányzó csomagokat
Egyébként az maradt ki, hogy ezeket a csomagokt nem telepítetted újraindítást előtt.
Ne aggodj én is ezzel szívtam telepítéskor. Csak 3x kellett chrootolni, mire meg lett minden
Köszi, megtaláltam arch fórumon is, ja és nem volt a leírásban
. Saccra feltetem a netctl+wpa_supplicant+iw csomagokat, de ezzel nem hízna a base. Wifi-menu-höz dialog kellene de megcsináltam inkább kézzel, gondolom a key-t célszerű hexában beletenni a biztonság kedvéért. -
B@ldrick
aktív tag
Kérhetek egy kis segítséget? colomb2 leírását (
) követem, de reboot után nincs wifim. Próbáltam netctl-el, kézzel profilt csinálni ahogy telepítéskor kinézett, ip-vel éleszteni az interfészt, de mintha hiámyoznának dolgok: iw, wifi-menu, wpa_* parancsok nem találhatóak. netctl start-ra hibát ad: installáljam a wpa_supplicant-ot, ha felhozom akkor interfész már up. Valami kimaradhatott?
Köszi -
B@ldrick
aktív tag
-
B@ldrick
aktív tag
Üdv. Mint helyére telepítenék Arch-ot ahol csak root és home partícióm van. Feltétlenül kell boot és swap?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- Horgász topik
- Lőjj és hackkelj: ilyen lett a Pragmata
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem kéri tovább a nekik fejlesztett csúcs-GeForce-ot Kína?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen egeret válasszak?
- Proxmox VE
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 16 M1 Pro (2021) 16GB/512GB karcmentes 87% akku 191 ciklus
- HP EliteBook 830 G6 13,3" i5 8365u, 16GB RAM, 128GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Formula Air Mesh G3 Adata 600W
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 1 Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB IPS 1 év teljeskörű garancia
- Okosóra felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

. Saccra feltetem a netctl+wpa_supplicant+iw csomagokat, de ezzel nem hízna a base. Wifi-menu-höz dialog kellene de megcsináltam inkább kézzel, gondolom a key-t célszerű hexában beletenni a biztonság kedvéért.
) követem, de reboot után nincs wifim. Próbáltam netctl-el, kézzel profilt csinálni ahogy telepítéskor kinézett, ip-vel éleszteni az interfészt, de mintha hiámyoznának dolgok: iw, wifi-menu, wpa_* parancsok nem találhatóak. netctl start-ra hibát ad: installáljam a wpa_supplicant-ot, ha felhozom akkor interfész már up. Valami kimaradhatott?