- MasterDeeJay: Legújabb beszerzésem: Sata to Sas adapter
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
-
LOGOUT
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
Siriusb #6666 üzenetére
A Double Commandernek valóban volt régen a 0.7.x-es verziók vége felé, és a 0.8.x-es verziók eleje feléig, hogy néha lefagyott. Most már ezt nem tapasztalom, nyugodtan megpróbálhatod. Ez is csak a Gtk-s verziókat érintette, Qt-snél sose tapasztaltam.
Váltani én is szoktam a grafikus felületek között, ha megunok egyet. Bár egy idő után elfogy a variáció, nagy csodát egyik se tesz, valami panel, dokk, vagy menü (indítómenü vagy egész képernyős Dash-szerűség), háttérképkezelő, asztali ikonkezelő kombinációival dolgozik mindegyik, még a tilingok is, csak ott alapból nem fedik egymást az alkalmazások, ahogy stackingnél. Meg a tilingok inkább billentyűzetes irányításra gyúrnak, nem egeresre, ennek ellenére az egeret is kezelik természetesen.
Plusz a kompozitor szokott még más lenni, de ott sem tudsz végtelen variációt, áttetszőség, áttetszőség+elmosás (Aero), árnyék, esetleg egy-két 3D-s effekt (nyúlós ablakok, 3D-s virtuális desktopváltás, ablaknyitó, záródó effektek), és kifújt.
Én pl. most váltottam SwayWM-ről vissza Openboxra, de nem a megunás miatt, hanem systemd függőségének elkerülésére. Amúgy már nem várok semmit a WM-től, alkalmazásaimat megjelenítse, elég mindegyiknek full screen, ablakdekorációk nélkül, meg elég egy háttérkép, áttetsző panel, ezen kívül áttetszőség van egyedül még a terminálon. Semmi más nem kell, se dokk, se asztali ikonok, se indítómenü (arra vagy dmenu_run-t vagy rofi-t használok, esetleg fzf-et használó shell script), se 3D effektek, se semmi. Böngészőn, Steamen, meg Wine-s programon kívül grafikus progikat se futtatok, minden terminálban fut CLI/TUI alkalmazásként. Mindenhez gyorsbillentyű van rendelve, nem kattingatos sehová, semmilyen ikonra vagy menüre.
Így ha megunok valamit, akkor inkább háttérképet, színtémát, betűtípust cserélek. Ennyi is elég szokott lenni megunás ellen újabban.
-
BoB
Topikgazda
válasz
Siriusb #6666 üzenetére
Be lehet állítani mennyi idő múlva tűnjenek el az értesítések.
Én GNOME-ról váltottam vissza KDE egész egyszerűen azért mert a gtk-s programok csak addig működnek amíg nem terheled meg egy kicsit jobban őket.
Videoszerkesztésre az összes gtk-t használó összeomlott nálam 1000+ képnél, kivéve a Kdenlive.
Nagyon hosszú sorokat tartalmazó szöveges fájl megnyitásakor lefagyott a gedit. Kate gond nélkül vitte.
Meg volt mégegy amire már nem emlékszem, de a gtk-s program szintén összeomlott míg emez nem, na akkor betelt a pohár.
-
totron
addikt
válasz
Siriusb #6666 üzenetére
Az LXDE miért nem? Nekem sem jött be, sokáig nem, majd de. Minimalizmust emlegettél, az tudja. Azt látom, hogy a DE-ktől nem akarsz elszakadni, mégis valami másra vágysz, de nem szeretnél vesződni az egyéni összeállítással, konfigolgatással. Jó pedig, mikor magadnak rakod össze a menüt is és minden mást. Mikor html kóddal állítod a hátteret.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Facebook és Messenger
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- MasterDeeJay: Legújabb beszerzésem: Sata to Sas adapter
- iPhone topik
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Melyik tápegységet vegyem?
- Autós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Mini PC, tiny PC HP Fujitsu Esprimo i5-7500T
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest