Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

válasz Siriusb #6666 üzenetére

A Double Commandernek valóban volt régen a 0.7.x-es verziók vége felé, és a 0.8.x-es verziók eleje feléig, hogy néha lefagyott. Most már ezt nem tapasztalom, nyugodtan megpróbálhatod. Ez is csak a Gtk-s verziókat érintette, Qt-snél sose tapasztaltam.

Váltani én is szoktam a grafikus felületek között, ha megunok egyet. Bár egy idő után elfogy a variáció, nagy csodát egyik se tesz, valami panel, dokk, vagy menü (indítómenü vagy egész képernyős Dash-szerűség), háttérképkezelő, asztali ikonkezelő kombinációival dolgozik mindegyik, még a tilingok is, csak ott alapból nem fedik egymást az alkalmazások, ahogy stackingnél. Meg a tilingok inkább billentyűzetes irányításra gyúrnak, nem egeresre, ennek ellenére az egeret is kezelik természetesen.

Plusz a kompozitor szokott még más lenni, de ott sem tudsz végtelen variációt, áttetszőség, áttetszőség+elmosás (Aero), árnyék, esetleg egy-két 3D-s effekt (nyúlós ablakok, 3D-s virtuális desktopváltás, ablaknyitó, záródó effektek), és kifújt.

Én pl. most váltottam SwayWM-ről vissza Openboxra, de nem a megunás miatt, hanem systemd függőségének elkerülésére. Amúgy már nem várok semmit a WM-től, alkalmazásaimat megjelenítse, elég mindegyiknek full screen, ablakdekorációk nélkül, meg elég egy háttérkép, áttetsző panel, ezen kívül áttetszőség van egyedül még a terminálon. Semmi más nem kell, se dokk, se asztali ikonok, se indítómenü (arra vagy dmenu_run-t vagy rofi-t használok, esetleg fzf-et használó shell script), se 3D effektek, se semmi. Böngészőn, Steamen, meg Wine-s programon kívül grafikus progikat se futtatok, minden terminálban fut CLI/TUI alkalmazásként. Mindenhez gyorsbillentyű van rendelve, nem kattingatos sehová, semmilyen ikonra vagy menüre.

Így ha megunok valamit, akkor inkább háttérképet, színtémát, betűtípust cserélek. Ennyi is elég szokott lenni megunás ellen újabban.

• BoB

Topikgazda

Be lehet állítani mennyi idő múlva tűnjenek el az értesítések.

Én GNOME-ról váltottam vissza KDE egész egyszerűen azért mert a gtk-s programok csak addig működnek amíg nem terheled meg egy kicsit jobban őket.

Videoszerkesztésre az összes gtk-t használó összeomlott nálam 1000+ képnél, kivéve a Kdenlive.

Nagyon hosszú sorokat tartalmazó szöveges fájl megnyitásakor lefagyott a gedit. Kate gond nélkül vitte.

Meg volt mégegy amire már nem emlékszem, de a gtk-s program szintén összeomlott míg emez nem, na akkor betelt a pohár.

• totron

addikt

Az LXDE miért nem? Nekem sem jött be, sokáig nem, majd de. Minimalizmust emlegettél, az tudja. Azt látom, hogy a DE-ktől nem akarsz elszakadni, mégis valami másra vágysz, de nem szeretnél vesződni az egyéni összeállítással, konfigolgatással. Jó pedig, mikor magadnak rakod össze a menüt is és minden mást. Mikor html kóddal állítod a hátteret.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés