Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Shyciii

veterán

válasz Frawly #6935 üzenetére

Mikor használtál F2FS-t? 1 éves sincs a teszt amit néztem, és ott egyértelműnek tűnt, hogy otthoni használatra root partícióra megérheti. Amúgy nem próbltam ki, mert hiába próbáltam leformázni F2FS-re, hibát írt ki vadi új partíciónál is, úgyhogy hagytam a fenébe. Annyira nem érdekelt.
    Viszont! Megvan, hogy friss telepítésnél amit csináltam saját scriptet, miért fogyasztott 30-40MB-al többet a Xorg, mint a most használt config esetén. Megnéztem hogy milyen csomagkülönbségek vannak, és 3-asával elkezdtem hozzáadni, majd megnézni, hogy rebootkot mennyit fogyaszt (mert arra gondoltam, hogy valami hiányzik neki, még ha őrültségnek is hangzik), és így kiszűrtem, hogy attól fogyaszt többet a Xorg process, mert nem installáltam fel a xf86-video-nouveau csomagot. Bár a notimban van egy dedikált Nvida kártya, de az Intel-t használom csak, nem vesződök bumblee-be konfigokkal, hogy bizonyos esetekben az Nvidiát is használhassam, főleg mert csak egy MX130-as. Alig gyorsabb ellenben többet fogyaszt. Felesleges, így gondoltam nem rakom fel hozzá a driver-t, mert nem használom. Nah úgy néz ki, hogy ezt a Xorg process zokonvette, és több erőforrással bosszulta meg. Most hogy beraktam a scriptbe, hogy rakja fel, máris normális a memóriafoglalás.
    Nem igazán értem, hogy ez miért gond a Xorg-nak, pedig érdekelne.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés