Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Siriusb
    veterán

fájlrendszer szempontból a snapshot transzparens, tehát ha megnyitod valamelyiket, akkor látod benne az összes fájlt, ami akkor épp létezett a köteten.
    viszont tárhely szempontjából minden snapshot csak annyi plusz helyet foglal, amennyi a megelőző snapshot óta változott.

ebből a szempontból annyi hátránya mindenképp van, hogy ha kitörölsz egy fájlt, annak a helye addig nem fog felszabadulni, amíg az összes olyan snapshotot nem törlöd, amiben benne volt. és a snapshotok csak egészükben törölhetők, tehát olyan nincs, hogy kitörölsz belőlük egy fájlt (readonlyként látszik bennük minden)

Jól értem-e?
    Amennyiben készítek egy első snapshot-ot, annak a mérete 0 lesz, s ha elveszik az eredeti file system, akkor buktam az egészet, mert nincs másolat.

Azonban ha "-r" rekurzív snapshot-ot készítek, abban az esetben lesz egy kvázi biztonsági másolatom. A soron következő snapshot-ok erre a másolatra hivatkoznak, vagy az eredeti fájlrendszerre?
    Magyarán ha van három snapshot (az első rekurzív, az utána következők csak a változásokat tartalmazzák) és eltűnik az eredeti fájlrendszer, akkor vissza tudom ezekből állítani az egészet egy mozdulattal?

Új hozzászólás Aktív témák