Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Shyciii
    veterán

Legutóbb MS-féle cab meg wim fájlokban kellett belenéznem, hogy windowsos fontokat szedjek ki belőlük. Vagy pl. a Vifm régen ki bele tudott nézni .rar-ba, de már nem fejlesztik a rar2fs modult hozzá, amit használna, már AUR-ból sem fordítható le, eltört. De pl. most legutóbb tar.zst-be se tudott nekem belenézni a Vifm, bár azt Double Commanderrel sem próbáltam még.

Az rTorrent teljesen jó, egy nagy hátránya van, nem tud torreteneket sorba állítani prioritás és letöltési sor szerint, hogy egyszerre csak x db. torrent töltődjön, és az is prioritás szerint. Én emiatt fogom most nemsokára feltenni a Transmission CLI-t. Ha ilyen prioritásos, sorbaállítós igényed nincs, akkor viszont az rTorrent tud minden mást.

Korábban qBittorrentet használtam, az egy korrekt progi, nagyon sokat tud, de Qt-s, és baromira eszi az erőforrásokat. Ugyanaz, mint a Double Commander, de pepitában.

Pythonnal az a bajom, hogy bloat. Bár egyre többet használom matekszoftverekben, meg pl. Curse Radio, PyWal is abban íródott. De ha egy mód van rá, kerülöm, mert bloat nyelv, bloat alkalmazásokat írnak benne.

A modarin256 mc-téma nekem is tetszik, azt használom, de csak mc-ben. Vannak egyébként nála jobb témák, a vimcolors oldalon lehet ihletet meríteni. Vifm-ben jelenleg klasszik kék Norton Commander színsémát használok, egyfajta retrós hatás miatt, mc-ben azért van modarin 256, hogy jobban elkülönüljön.

Bár nekem a színséma mindegy, csak legyen sötétebb, ne legyen túl nagy kontrasztos, ne égesse ki a szemem, és ne legyen ízléstelen, ne legyenek benne rikító színek. A kedvencem a Mozilla Bespin színtéma, de nem rossz a Dracula, Nord, Gruvbox, Solarized Dark, stb. sem. PyWal is szép témákat tud random összehozni a háttérkép alapján, lásd Luke Smith videóját. De nem rossz a Code Dark színséma sem, ami a Visual Code(ium) témája, ezt most legutóbb egy ausztrál gyereknél láttam, egész pofásan néz ki neki neovim-ben Fire Code Mono betűtípussal, az lf is egész jól néz ki neki.

Nálam a színséma már csak azért sem számít annyira, mert átlátszó a terminál, és mikor átlátszó részben valami, akkor fakóbbak, kevésbé kivehetőek a színek, csak valami sötét háttér látszik, meg olvashatók, színesek legyenek benne a karakterek és kész.

Rar fileokba nem tud belenézni? Azért az gáz. Időnként van vele dolgom :( Ahogy elnézem elég nagy kompromiszumokkal jár az mc lés a vifm is.
    Dracula nekem is tetszik. Melóhelyen azt használom az új Windows terminal-hoz. Gruvbox se rossz, de pl nekem a Base16 közül a Google Dark jön be. Színséma nálam fontos, mert egyrészt sokat bámulom, másrészt ahogy írtad jól elkülönüljön, de ne legyen mégse bazáris kinézetű.Én már nem átlátszózom. Klasszik kéktől én már nagyon ódzkodom, pedig anno a Norton Commander miatt mennyit bámultam...de most valahogy brrr :D Még Openbox-nál abbahagytam. Azonkívűl hogy látványos tud lenni, nálam nem volt haszna, úgyhogy nem terheltem vele tovább a rendszert.

Új hozzászólás Aktív témák