Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Shyciii
    veterán

Azért, mert nem jó a szemed, vagy messziről nézed a kijelzőt. A szemem nekem sem jó, vagyis ahogy nézzük, mert közellátó vagyok, így közelre inkább jobban látok, cserébe távolra meg szarabbul, szemüveg kéne, de nem hordok. Nekem most egy 12 colos ThinkPad X220 van a mellkasomon (ágyban pihenek), eléggé beletolva az arcomba, simán látom leméretezve is. De tény, hogy ezek az apró betűk fárasztóak.

Kétpaneles fájlkezelőket meg nem is nagyon érdemes tilingban futtatni, hacsak nincs 2K/4K felbontásod. Ezek anno pont azért jöttek két panellel egy helyett, hogy egyfajta tiling effektként több infót jelenítsenek meg egymás mellett, több infót tudjanak zsúfolni ugyanakkora területre. Tilingban úgy lenne értelme, hogy 2-3 darab 1 paneles fájlkezelőt futtatsz.

Egyébként meg attól is függ, hogy TUI vagy GUI programokat tilingolsz-e. A GUI-s programokban változó szélességű fontok vannak, pl. az i sokkal kevesebb helyet foglal, mint egy m. A TUI-s programok ugyebár monospace fontokat használnak, amik sor/karakter arányban azonos méretnél jobban pazarolják a helyet, viszont lekicsinyítve jobban is olvashatók (a screenshotodon a terminál a legolvashatóbb). Te ahogy látom, GUI-s progikat használsz inkább, én meg TUI-sakat, Writer helyett vim, Double Commander helyett vifm.

Egyébként mi ez a panel nálad felül? Elég jól néz ki, a neve mellé konfigfájlt is linkelhetnél. Előre is kösz.

Frawly

Bammeg olvasd már el, hogy miket írok neked. Ha te szerinted xar szem az, hogy a bal 140%-os a jobb meg 120%-os akkor arra nem tudok mit mondani... :D

Felül látható panel a Polybar. Egyedileg konfigurálva, mert bármit találtam nem tetszett. Polybar-t meg azért választottam, mert amellett hogy sok mindent lehet benne konfigurálni, csak ez volt képes a kipróbáltak között, hogy középre is tudjak rakni akármilyen elemet úgy, hogy önmaga rakja automatikusan középre (2 féle felfogás szerint is képes erre), és ne nekem kelljen space-ekkel és TAB-okkal helyezgetnem (mint pl a sokak által kedvelt tint2). Kijelzésen felül képes pár elem az egérre reagálni. A memória és procirs részre kattintva lxtask jön elő, a hangerőre kattintva lehet némítást ki-be, a hálózati részre megjeleníti a hozzá tartozó ikont (ha valamit szeretnék azon állítani), jobb klikkel meg elrejti az ikont. Ha pedig a fényerőn állok vagy a hangerőn és az egér görgőjét hasznűlom, akkor meg a fényerő és hangerő változik. Jah meg baloldalt az 1-2-re is lehet kattintani az meg a virtual "desktop", de azt nem egérrel használam, hanem billentyűzettel.
    Config file pedig íg néz ki: Link
    A config fileban látsz még pár dolgpot amit régebben használtam, és nem töröltem ki. Ilyen például jobb szélre egy menü megjelenítése (az elem megvan még a configban, csak már nem jelenítetem meg).
    Jah a hangerős egér reakciósra ez a script fut le (Ezt nem én programoztam le): Link

Új hozzászólás Aktív témák