Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sziku69: Szólánc.
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sellerbuyer: HDMI vagy DisplayPort kábellel szebb a kép?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- skoda12: Webshopos átverések
-
LOGOUT
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shyciii
veterán
Frawly:
Szia. Egyszer régen úgy rémlik, hogy leírtad, hogy mi van akkor ha valaikinek UEFI-s systems boot-os Arch van, és mellé akar egy másik linux disztrót, akkor hogyan lehet ugyanúgy UEFI-s megoldással. Muszáj feltennem a jelenlegi Arch-om mellé egy Debian 10-est, és netinstall-al felraktam egy teljesen minimal rendszert egy külön 15GB-os szeletre. Eleve érdekes hogy felrakott Grub-ot úgy, hogy meg sem kérdezte, hogy akarom-e, de mindegy. A /boot/loader/entries alatt létrehoztam egy Debian.conf-ot is az Arch mintájára. Nyilván a PARTUUID-t átírtam az új értékre. De mivel ez a szerencsétlen Debian grubosként installálta magát automatice, így persze nem működik, hisz a /boot/EFI alá létrehozott egy debian mappát amiben most van BOOTX64.CSV, fbx64.efi, grub.cfg, grubx64.efi, mmx64.efi, shimx64.efi.
Szerinted hogy tudom kikerülni egyrészt a grubot (úgyse működik, mert debian nem bootolbe, csak az arch), és hogy tudom az arch uefi+systemd-bootos megoldást megcsinálni debian esetében is. Ha egyáltalán lehet...
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Hardcore café
- E-roller topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Gurulunk, WAZE?!
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- A firmware okozhatja a Windows 11 augusztusi frissítésével kapcsolatos SSD-hibát
- Formula-1 humoros
- BMW topik
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- AKCIÓ! Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eredeti - Choice - Bundle - Steam kulcsok beszerzése. Írj kérés PM-et!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman N4 FSP 700W
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3287
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest