Hirdetés
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shyciii
veterán
Frawly:
Szia. Egyszer régen úgy rémlik, hogy leírtad, hogy mi van akkor ha valaikinek UEFI-s systems boot-os Arch van, és mellé akar egy másik linux disztrót, akkor hogyan lehet ugyanúgy UEFI-s megoldással. Muszáj feltennem a jelenlegi Arch-om mellé egy Debian 10-est, és netinstall-al felraktam egy teljesen minimal rendszert egy külön 15GB-os szeletre. Eleve érdekes hogy felrakott Grub-ot úgy, hogy meg sem kérdezte, hogy akarom-e, de mindegy. A /boot/loader/entries alatt létrehoztam egy Debian.conf-ot is az Arch mintájára. Nyilván a PARTUUID-t átírtam az új értékre. De mivel ez a szerencsétlen Debian grubosként installálta magát automatice, így persze nem működik, hisz a /boot/EFI alá létrehozott egy debian mappát amiben most van BOOTX64.CSV, fbx64.efi, grub.cfg, grubx64.efi, mmx64.efi, shimx64.efi.
Szerinted hogy tudom kikerülni egyrészt a grubot (úgyse működik, mert debian nem bootolbe, csak az arch), és hogy tudom az arch uefi+systemd-bootos megoldást megcsinálni debian esetében is. Ha egyáltalán lehet...
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen routert?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Autós topik
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Arc Raiders
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Napelem
- 3D nyomtatás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- 3db - Dell Alienware 18 Area-51 AA18250 18" - Intel Core Ultra 9 275HX, 64GB, 2TB SSD, RTX 5090
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion Go 512GB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Apple iPhone 14 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 87%
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

BoB