Hirdetés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- BlackmMmDog: Téli horgásztalálkozó
- Pajac: Windows XP még mindig letölthető
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
Shyciii
üzenetére
Igen, a KDE és a Gnome3 a két legnagyobb, ami támogat Waylandet. Ezen kívül van a Sway WM, Enlightenment, ami használható. A többi waylandes felület még nagyon demo/alpha állapotban van, nem használhatók.
De én pl. most fogom dobni a Sway WM-et is. Most próbáltam frissíteni a legújabb dev-git-es ágra, erre felcserélődtek a touchpad és trackpoint gombjai, a konfig fájlban az új left_handed disable opcióval sem sikerült helyreállítani. Befrissítettem a többi Sway összetevőt is, wlroots, swaybg, stb., de erre az egész segfault-olt. Most egyelőre a stabil 1.1.1-es van fent az Arch hivatalos tárolóból, ez is relatíve friss verzió, de elegem van belőle, hogy ilyen trehány banda fejleszti. Visszaállok X.org + dwm-re.
Kár érte, mert a Wayland tetszene. Egyszerű, gyors, pattogós. Semmi 1000 éves visszafelé kompatibilitás, vsync-kel kínlódás meg bloatság. De ha a fejlesztők ennyire töketlenek hozzá, hogy nem tudnak rá normális felületet írni, akkor nincs értelme.
KDE-t, Gnome-ot nem teszek fel, túl bloatak. Ezen kívül a Gnome túl fapados is, esküszöm dwm-en többet lehet testre szabni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A8 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asus Zenbook 14 OLED 2.8K 90Hz HDR 10bit Ryzen5 5600H 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- HP EliteBook 640 G10 - 14" FullHD IPS - i5-1335U - 8GB - 512GB - Win11 - 1 év garancia - MAGYAR
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
BoB