Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Luck Dragon: Óraátállítás
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
-
LOGOUT
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
vinibali
üzenetére
A 6 MB-os partícióeltolás rossz. A Samsung 840 EVO planár TLC-s SSD, 4K-s NAND lapokba szervezett cellákkal. 4K-s partícióeltolás kell neki. De a linuxos és modern windowsos toolok, telepítők régóta 1024K-n particionálnak, ami osztható egy csomó eltolással, így megfelel a 4K-s, 8K-s, 16K-s, stb. eltolásnak is. Ez fontos, mert a modern 3D TLC-s és 3D QLC-s SSD-k már min. 16K-s particionálást igényelnek.
Archon meg a /boot/loader/loader.conf szerkesztésével vagy az efibootmgr futtatásával be lehet állítani, hogy melyik UEFI-s bootlehetőség bootoljon default. Egyszer átállítod, a Windows utána már nem fog hozzányúlni, miután egyszer a telepítése után ezt megcsináltad. De kulturált UEFI BIOS-okban is lehet kézzel állítani a sorrendet.
Bootidőnél nem minden gépen van nyereség. Én az UEFI bootot inkább a kulturáltsága miatt szeretem, átláthatóbb, nélkülözhetővé teszi a GRUB-ot. Csak a secure boottal meg közbeláncolt extra bootmanagerekkel (GRUB) nem kell bonyolítani, az UEFI egymagában is egy bootmanager, használható systemd boottal, további bootmanager közbeiktatása nélkül. Ráadásul kényelmes is, mert Arch alatt egyszer megcsináltam az UEFI systemd bootot, és lassan már 3. éve hozzá sem kellett többé nyúlni, pedig a Win10-et és az Archot már párszor újratelepítettem azóta, de mivel az UEFI bootbeállítások az EFI partíción tárolódnak, azok nem vesznek el újratelepítéskor. MBR-nél minden újratelepítéskor telepítheted újra a GRUB-ot vagy Syslinuxot, vagy amit használsz.
Új hozzászólás Aktív témák
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Tápos kibeszélő offtopik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nem csak nagy, de gyors is az LG önerőből AI felskálázást biztosító monitora
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xbox Series X|S
- Star Trek
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- 227 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3913
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga 5th Gen. i7 10th, 16GB RAM 27% ÁFÁS (0329)
- 27%! LG 86UR76006LC (86") UHD (Active HDR, 60 Hz, Smart TV)
- Alkalmi vétel! HP Omen 17! I7 12700H / RTX 3070Ti 8GB / 1TB Nvme SSD / 16GB DDR5 !
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
BoB