- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Eztis_Aztis: Hogyan tovább....
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- HThomas: Az ideális home office monitor nyomában
-
LOGOUT
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
Megkért valaki, hogy csináljak neki virtualboxos Win3.11-es virtuális gépet, de olyat, amivel fájlokat tud megosztani vagy fájlokat tud rá pakolni.
A virtuális gépet már megkreáltam, beállítottam, majdnem kész is van. A megosztás viszont bajos. Első körben arra gondoltam, hogy a .vhd lemezképet csatolom fel, erre van eszköz a libguestfs-tool-ban, a guestmount. Igen ám, de ez csak az AUR-ban van, és lefordítana forrásból egy tonna csomagot. Gondoltam, hogy a nagy lófütyit a valagukba, leszedem a vonatkozó deb-eket a debianos tárolóból a függőségekkel együtt, kibontom egy helyi mappába, és használom onnan. Ez nagyon szép gondolat is volt, amíg bele nem futottam abba, hogy guestmount függőségei között ott van az SELinux, az már van olyan bonyolult, hogy csak úgy tudnám feltenni, hogy szétgányolnám a rendszerem, így ezt az ötletet teljesen dobtam, nem használom a libguestfs-es eszközöket.
Ott van még, hogy DOS és Win.11 alá van Windows Client, ami elvileg olvas Samba-megosztást, de ez is bonyás, mindenféle más protokollverziók, titkosítás, stb.
Van valakinek ötlete, hogy Archon hogyan lehetne ezt kulturáltan, gányolás és több órás forráskódból forgatás nélkül megoldani? Egyelőre mkisofs-el kreálok a megosztandó fájlokból .iso lemezképet, és felcsatolom CD-ként a virtuális gépbe, de ez megint kényelmetlen és gányolás kategória. Esetleg létrehozok egy nyers lemezképet, azt megformázom, majd felcsatolom, és ezt a virtuális gépnek is oda lehetne adni másodlagos lemezként. Ennél tud valaki jobbat?
Ha majd kész a virtuális gép, akkor a használója majd Win7-en fogja használni, így lehet ez ott OFF topik, de megkérdezném azt is, hogy Windowson mi a módja .VHD fájl felcsatolásának? A lényeg, hogy tudjon a DOS-os virtuális gépbe fájlokat küldeni. Először azt tanácsoltam neki, hogy Bridge-hálózatba álítsa a virtuális gépet, telepítse a DOS-os hálózati drivereket és mtcp-t ftp-kliennsel, majd a host gépre egy FTP szervert, de ehhez nem elég az informatikai tudása, túl bonyolult megoldás neki, hiába linkeltem neki ezt bemutató videót.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen monitort vegyek?
- Hitelesítették az S26 Ultra csalódást keltő telepét
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Nők, nőügyek (18+)
- Autós topik
- Windows Insider Program
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Öngyilkossághoz adott útmutatókat a ChatGPT, perelik az OpenAI-t és Altmant
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A55 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új állapotú, csúcstechnológiás Roborock Saros Z70 robotporszívó (katt a szóviccért!)
- Bomba ár! Dell Latitude E5250 - i5-5GEN I 8GB I 128SSD I 12,5"FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest