Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovacsroli
senior tag
válasz
venom8888 #18729 üzenetére
éneklunk, megy a zene a telefonrol, cumis uvegezuk
Akkor a zaj generator se zúgjon este?
Ezekkel abszolút túl lehet stimulálni a gyereket, nem kell utána csodálkozni, ha nem alszik. Én értem a célját, le akarjátok valamivel kötni, hogy ne nyüsszögjön, de ez így nem jó taktika. Ezeket hagyjátok abba.
Járással hogy álltok?
-
blt-blog
kezdő
Szerintem ez tok normalis. Gondolj bele: ha teged elvinnenek valami uj erdekes izgalmas helyre ahol meg sosem voltal, de rogton azt is mondjak: ne nezelodj, ne forogj, csak csukd be a szemed es aludj. Volna ennek ertleme? Nyilvan nem.
A gyerekek is kivancsiak, pontosan tudjak, hogy mashol vannak, mint szoktak, erdekli oket, mindent latni akarnak es ez igy van rendjen. Majd ha ugy gondolta, hogy eleget latott, akkor feladja es alszik, de addig az utolso mikronnyi energiajaval is nezelodni akar.
Nagyobb gyereknel (aki mar stabilan tud ulni) ilyenkor sokat segitett a nyakban hordhato karosszek-jellegu hordozo. A nagyobbik imadott ulni benne es nezelodni, mint egy kis kiraly a tronjan. Roppant elvezte. Pontosan erre hasznaltuk, hogy mindent is meg tudjon nezni. Amikor pedig elfaradt, akkor levettuk es elaludt gyakorlatilag azonnal (a minimeisben nem szabad altatni, nem biztonsagos).
-
426os
őstag
válasz
blt-blog #18738 üzenetére
Ezt alá tudom támasztani. Tegnap mi is kirándultunk, és hiába volt már nagyon fáradt, fél óra volt, mire elaludt a babakocsiban (amúgy 3-4 perc szokott lenni kb). Szokásos 1-1,5 óra helyett fel is ébredt fél óra után és csak nézelődni akart. Ilyenkor eléggé borul az este.
-
blt-blog
kezdő
válasz
"a szép idoben a szomszéd varosba kicsit babakocsizni"
Tehat valami erdekeset akartatok, valami szokasostol elterot. Akkor egeszen pontosan miert varjatok, hogy az uj tajon, az uj kornyezetben elaludjon? Gondolom neki is minden erdekes, minden uj, pont, hogy stimulalni fogja.
-
Dr. Mózes
aktív tag
válasz
venom8888 #18735 üzenetére
Nem tudom elképzelni, hogy nekem lenne ahhoz türelmem, hogy a Brendonban próbálgassak egy hordozót, miközben a gyerek is már nyűgös, mert érzi hogy én is feszült vagyok.
Mi használtan rendeltük, és otthon kínlódtam a felrakással, meg a beállítással, de ha újat veszel akkor max ha nem tetszik visszaküldöd. -
V.Stryker
nagyúr
válasz
Mikor jöttek a gyerekek, akkor soha nem változtattunk drasztikusan...értem ez alatt,hogy nem hangoskodtunk, de jöttünk-mentünk, ment a rádió halkan, stb. Szokja meg,hogy megy az élet és úgy alszik. Ellenkező esetben minden kis nesszre felkelne és üvöltene.
Az, hogy valamivel összekötitek az alvást (zene, stb.) azért nem jó taktika, mert akkor össze fogja kötni hosszútávon is és nehéz lesz leszokni róla.
Ezt akkor tanultam meg, amikor jártam meditációt tanuli. Ott is szándékosan nem volt zene, sőt bejöttek a külső hangok, mert egyébként összekötöd és életszerű körülmények között már nem fog működni. -
426os
őstag
válasz
éneklunk, megy a zene a telefonrol, cumis uvegezuk
nem jó taktika, pont hogy fenntartjátok ezzel a figyelmét. Az alváshoz fáradtság és ingerszegény körülmények kellenek. Nekünk is sokára állt be a babakocsis alvás, néha még most 7 hónaposan se nagyon akar elaludni, de többnyire azért működik. Nálunk ez úgy megy, hogy mikor jön az alvásidő, akkor szopi, öltözés, be a babakocsiba és usgyi. Többnyire van tiltakozás, sokszor sír is kicsit, de 5-10 percen belül az esetek 90%-ban elalszik.
Kiránduláshoz továbbra is csak ajánlani tudom a hordozót is. Van, hogy jobb azzal, mint babakocsival. -
venom8888
őstag
Gobdoltuk át jovunk a szép idoben a szomszéd varosba kicsit babakocsizni,lazulni. Az istenert sem alszik el a ku..va babakocsiban, éneklunk, megy a zene a telefonrol, cumis uvegezuk. Mint ha szandékos lenne.Mo dtam az asszonynak irány a kocsihoz menjunk haza az a 4 fal valo nekunk,még vagy 2 évig. Nem.lehet vele 3m-t menni
-
föccer
nagyúr
Fajátékok. Bontott csomagolással, vagy minimális hibákkal.
-
V.Stryker
nagyúr
Beszéltem az igazgató asszonnyal. Teljesen meglepett, hogy mennyire képben van mindennel. Sikerült kissé megnyugtatnia. Az elmúlt hónapban behívták a gyerekek szüleit és kettőt el is tanácsoltak, akik nem körzetesek. Egyenlőre találniuk kell sulit, aki befogadja őket.
A gyerekekhez jár - igaz csak havonta - pszichológus.Tőlem azt kérte, hogy ha tudom, akkor konkrétan írjam meg, hogy mely gyerekek melyik órán, konkrétan milyen rendbontást csinálnak. Nem másért, hanem, hogy az ügy mögé tudjon betenni szülői panaszt is. Mondta, hogy név nélkül fogja kezelni. Ezzel kicsit még szkeptikus vagyok, mert a lányomat nem akarom esetleg kellemetlen helyzetbe hozni.
Köszönöm a hozzászólásokat. Mindenképp azt a meglátásomat erősíti, hogy gond mindenhol van, hiába "menekíti" át az ember a gyerekét máshová.
[ Szerkesztve ]
-
Ghoosty
őstag
válasz
ggeleven #18724 üzenetére
Garancia semmire nincsen, de ez már egy szűrő, illetve ha mégis becsúszik, könnyebb kitenni/visszatenni a körzetes iskolába.
Mint a kislányom osztálytársa, kezelhetetlen, de be fog kerülni 8 osztályos gimibe. Már előre sajnálom a jövőbeni osztálytársait. (Verekszik, rugdalja a lányokat is, visszapofázik mindenkinek, órán is, kővel dobálózik és volt, hogy eltalált valakit az utcán, akinek utána vérzett a feje, de maradt náluk.) -
ggeleven
őstag
válasz
Ghoosty #18723 üzenetére
Na de mi van, ha a 6 osztályosban is lesz egy kezelhetetlen renitens gyerek?
Ezeket nagyon nehéz kivédeni.
Egyet tudok érteni, én is azt látom, hogy kell a normális szülő a normális gyerekhez. Hány olyan hülye van, akinek a gyereke szent és sérthetetlen és ha kicsit is erősebben rászólnak, akkor már megy és szétüvölti az iskolát, hogy hogy mertek így bánni az ő kicsikéjével.Ha ezt látja a gyerek, akkor ez lesz neki a természetes viselkedés. Túl píszí lett a vilá sajnos.
-
Ghoosty
őstag
válasz
V.Stryker #18720 üzenetére
Nekem hasonló korú mind a 3 gyerekem. Mindegyiknél van/volt renitens gyerek. Vannak eszközök, de azt látom, hogy ha a szülő nem kooperatív, akkor a gyerekkel nem nagyon tudnak mit csinálni.
Én nem húznám rá a pedagógusra az egészet. Nyilván számít, de ha kb minden órán gond van, akkor nem a pedagógussal van a gond, hanem a gyerekkel. Ha csak 1-2 órán van gond ott valószínűleg a tanár a gond.
A legnagyobbnál alsóban még nem volt gond. Az osztályfőnők jól kezelte a helyzetet. Aztán felsőben amikor sokféle tanárhoz kerültek, akkor felerősödtek a problémák. Ötödik a szenvedés volt, de hatodikra javult a helyzet, mert a szülő elvitte a rossz gyereket.
A végén pedig elment a lányom 6 osztályos gimibe.
A legkisebbnél is hasonló megoldás lesz. Annyi, hogy a legrosszabb gyerek elég okos, így írt egy jó felvételit, így ő megy 8 osztályos gimibe, de addig túl kell élni.
A középső osztályában káosz van, szerencsére kiemelkedő képességei vannak és ilyen környezetben is tud tanulni és talált barátokat, így ő sem akar elmenni, mi sem erőltetjük, de ő is menni fog 6 osztályos gimibe.A helyedben, ha van elérhető közelségben akkor próbálkoznék 6 osztályos gimivel.
-
föccer
nagyúr
válasz
3 kiskamasz gyerekem van. Sajnos egyre többször szembesülünk ilyesmivel.
Kriszta mondjuk nem szórakozott. Amikor már aggasztóan basztatták a gyereket a többiek, felhívta az anyját és megmondtuk neki, hogy 1 leáll, vagy 2 lebattyog a báttya az emeletről és ő is elkezdi baszogatni. Első ezt csomagoltan, másodjára erélyesebben. Utána lement az emeletről a báttya pár osztálytársával. Azóta nincs gond. báttya köztiszteletnek örvendő, 5 éve vizilabdázó és ennek megfelelő testalkattal rendelkező 8-os. Nem mellesleg DÖK elnök, meg minden iskolai rendezvényen részt vesz, 8 éve kitűnő. Nem nagyon tud olyat csinálni, hogy ne neki higgyenek és ezt pontosan tudja mindenki.
Nem szép, de ez van. Iskola nem nagyon tud mit csinálni, mert verni nem lehet a gyerkeket, pediglen ezeknek a kretén agyament kölyköknek egyébként csak annyi hiányzik, hogy normális legyenek, hogy lássanak maguk előtt egy falkavezért. Ha az osztály alfája kretén, akkor az egy kretén osztály lesz. Sajnos a kretének sokkal előbb lesznek alfák, mert ők az agresszívebbek, ők a rámenősebbek, ők a bevállalósabbak, ők a nagyobb bohócok.
Mi esetünkben tesó megmutatta, hogy bezony kiscsirkék vagytok, azóta ott rend van azzal a társasággal.
Nagytesó átkerült másik vizilabda csapatba. Előzőnél messze ő volt már a legerősebb játékos. A honvédnél közepes szintet alulról karcolja. Szét is szivatják a többiek, kóstolgatják, próbálgatják. Megy a faxméregetés keményen.
Kamaszok, új érzés a tesztoszteron. Ez van. Szülőként, tanárként rettenetesen nehéz vele bármit is csinálni, mert alapvetően mi most kívülállók vagyunk. Nem vagyunk ugyan abban a ringben, nem tudunk beszállni a buliba. Ha nagyon durvul a helyzet, testi fenyítés, durvább bulling, verekedés, akkor kell belenyúlni felnőttként, eltávolítani az alfát és bízni abban, hogy az átrendeződött viszonyok mellett normalizálódni fog.
Nem, nem én sem verek gyereket, márcsak elvből sem. Azért szoktam nekik mondani, hogy egyelőre még nekem van a legnagyobb srácok, szóval lehet visszavenni az arcból.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
10 éves a gyerekem.
Ugyanannyi tapasztalatom van, mint minden más szülőnek, 1-2 max 3 elemű mintából dolgozik mindenki.
Szerintem a probléma kezelése pedagógusfüggő, ha képes rá, akkor egy zsák aprómajommal is tud hatékonyan dolgozni, ha alkalmatlan, akkor egy osztálynyi mintagyerek is a fejére nő. Nekünk szerencsére az előbbi jutott, irgalmatlan nagy szerencsénk volt az osztályfőnökkel (félig szerencse, mert célzottan alakítottuk úgy a dolgokat, hogy lehetőleg hozzá kerüljön a gyerek). Itt is van problémás gyerek, de nagyon jól, tényleg profin kezeli az összes helyzetet, a gyerekek ragyognak, imádják, haladnak, tudnak, hajtanak. Lehet más szülőnek más a megélése, de mi ezt látjuk.
Én vinném a gyereket, főleg ha 6.-os, mert hiába minden, ha nem tudnak haladni, a gyerek lemarad, és esélye nem lesz jó helyen tovább tanulni. Fontos a nyelv, de 6 év tanulás után azt már fel tudja szedni akár különórával is, de 2-3 év hátrányt a tanulásban nehéz ledolgozni.
Eszköz van is meg nincs is, sajnos a gyerekekkel nem lehet azt megcsinálni amit egy hivatásos szervnél, vagy akár egy MT-s munkaviszonyban ahogy az elején is írtam a tanár alkalmasságán áll minden, adminisztratív oldalról ezt nem lehet megjavítani.
Ez az én véleményem.
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Nem tudom van-e itt idősebb gyerekes szülő. Egy kis tanácsot kérnék. Gyerekünk jelezte (6. osztályos), hogy van néhány rendbontó az osztályban, akik rendszeresen zavarják az órákat. Ezek miatt a normális gyerekek egy részét kiveszik a suliból a szülők és máshova viszik.
Német osztályba jár a gyerek, benne van már 6 éve a nyelvtanulásba. Én egyenlőre nem akarnám kivenni, hogy ne kukázzuk ezt a beletett időt és energiát.
Közben a német tanár jelezte, hogy járassuk külön órára heti egyszer, hogy javuljon a teljesítménye. Miközben a gyerek mondta, hogy az egyik óra, a német, ahol a feje tetején van minden.
Azt gondolom,hogy az általános iskola még nem a középiskola, vagy az egyetem, ahol rád van bízva, hogy tanulsz-e. Illene rendet tartani a kölykök között vagy a rendbontókat kirakni óráról. Bár ezt a feleségem szerint nem lehet.
Ma szándékozom felhívni az igazgatót, hogy tud-e a problémáról és mit szándékozik tenni.
Gondoltam kérek egy két tanácsot, mert én magam elég lobbanékony vagyok, illetve rendvédelmi dolgozóként, nyilván más elképzeléseim vannak a rendtartásról és a fegyelemről.Mik a mai trendek vagy vannak még eszközök a tanárok kezébe?
-
6030D
őstag
válasz
szotyika77 #18717 üzenetére
+1
-
AssAssynn
őstag
válasz
kovacsroli #18714 üzenetére
Ja, én is gondoltam már ilyenre, de nem tudom hol találok olyan varrónőt manapság, aki ezt korrekt módon megcsinálja nekem.
-
AssAssynn
őstag
válasz
kovacsroli #18712 üzenetére
Ja, gondoltam már erre, hogy egy zoknit hozzávarratok, de inkább gyári megoldást keresek, amiben jobban mozog a lábfej.
-
Dorian
félisten
Nálunk 19,5 fok, a gyerekek pizsamában zokni nélkül, mi egy pólóban. Még élünk
-
AssAssynn
őstag
Köszönöm a válaszokat. Természetesen van zokni, de a gyerek az ilyet szereti, és mindig sír, amikor a kisebben látja, hogy ő is olyat akar, mert régen is az volt. Ezért akarok neki mindenképp találni egyet. Sajnos én is csak max 104-ig találtam eddig.
-
lorcsi
veterán
Egesz ejjel kitakarozik a 3,5 eves kisfiam
mar mindenfele meretu takaroval takartuk
keresztbe hosszaba
duplan , szimplan
orankent takarom
mikozben az orra betaknyosodik -
AssAssynn
őstag
Talán elég spéci kérés, de nem tudjátok hol lehetne olyan pizsamát venni, ami nem csak hogy egybe részes (overál), hanem még zárt is a láb részén? Kisbabáknak szoktak ilyet gyártani, de most jön a fordulat, ugyanez kellene csak 116-os vagy nagyobb méretben. Ötlet? Neten sehol sem találok.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
szotyika77 #18701 üzenetére
Köszönöm, akkor a gyanúm igazolódni látszik.
Helyileg Petőfibánya, de Pest teljesen jó -
szotyika77
aktív tag
válasz
gordonfreemN #18700 üzenetére
Szia! Feleségemmel megnéztük a videót, és ez alapján azt mondanánk, hogy sava van és refluxos, ezért tápszert váltanánk. Nekünk a Milumil Pepti Pronutra plus jött be, és ezt is Nutrition anyatej sűrítővel adtuk nekik.
Nekünk is volt ilyen probléma mindkét gyermeknél, plusz 1-1.5 éves korukig tejérzékenyek is voltak. Elvittük specko gyermekgasztroenterologushoz, aki azt mondta hogy majd kinövi és kész. És kinőtték.
Tápszer váltásnál figyeljetek arra is, hogyha a mostanit leváltjátok, akkor kb 2 hét mig kiürül teljesen a szervezetből a jelenlegi tápszer.
Helyileg merre laktok? Így könnyebb orvost ajánlani.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- iPhone topik
- Dobja a némítókapcsolót a OnePlus
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Grim Dawn
- Honor X8c - nem csap nagy cécót
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- IdeaPad 5 Pro 16ARH7 16" QHD+ IPS Ryzen 7 6800HS CE RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Lenovo ThinkPad T480 / i5-8350U / 8GB RAM / 256GB / FHD / Több darab / Számla /
- Új bontatlan Technics AZ80 Bluetooth fülhallgató High End, LDAC, HI-Res Audio
- Vízszerelő Budapest összes kerületében
- Yongnuo 85mm 1.8 (legújabb modell) - Sony E
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest