Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
SG3rg0
őstag
Sziasztok!
Nálatok a wifi be van otthon kapcsolva?
Nyilván itt arra gondolok hogy a Router ha nem a gyerek szobába van akkor nem gond ha megy.
Kinél ez hogy szokott lenni? -
mirci18
addikt
-
Real_Necro
veterán
Unokaöcsém anno a dédinél a macskák táljából ette ki az ott hagyott tejben szétázott kiflidarabkákat. Kollégánál porcicát tömött be a gyerek... mindenevők...
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Wááh. Gyerek rákapott arra, hogy a habtapi szélét rágcsálja, én meg idegeskedek, hogy a kis kínaiak mit keverhettek a szivacs anyagába, ami a nyállal majd kioldódik. Erre most mondja kolléga, hogy neki kb. elcsócsálták a lapok felét a gyerekek
Anya meg péntek este úgy mellékesem megemlítette, hogy ja, amúgy a manó a babakocsi kerekét ette, amíg ő wc-n volt... (akkor épp nemrég értek haza a levegőzésból, de amúgy se a tisztaság csimborasszója az a kerék).
Asszem néha túlaggódom a dolgokat. Nyilván ez annak is a velejárója, hogy én nem látom hogy napközben milyen helyzetek adódnak, de na...
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
DeFranco
nagyúr
sziasztok!
sima, egyszerű, de megbízható bébiőrt keresek. fontos hogy itthon, boltból megvásárolható konkrét modell legyen, sok kritérium nincs de ami van az fontos:
- töltős, és (tölthető) elemes működés, lehetőség szerint úgy, hogy ha sima alkaline elem van benne akkor kotyog magától, ha tölthető elem akkor a saját töltőjéről mehessen töltve az elemet is. ez most így bonyolultan hangzik de az angelcare-k azt hiszem pont ilyenek, töltő-elem hibrid, tölthető elem töltési opcióval, nem beépített akksival.
- tiszta hangminőség - az angelcare-hez ezért nincs bizalmam, amikor azt használtuk nagyon sokszor csak statikus recsegést hallottunk beszéd vagy normál hangok helyett
egyéb felügyeletre lesz, nem gyerekhez, szobahőmérséklet, éjszakai fény, stille nacht játszás, stb. nem kell, kijelző sem, tudjon hangot továbbítani tisztán meg legyen rugalmas az elemkezelése de ne legyen beépített akkus.
tudtok tippet adni ilyen eszközre?
-
-
tildy
nagyúr
válasz DNReNTi #12886 üzenetére
A lába nem gond ha kilóg, csak a feje ne lógjon túl . Mi is magasak vagyunk a férjemmel (180-183 cm) , de a fiunk pl nem nol olyan gyorsan, mint a lányunk .
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
DNReNTi
őstag
Erdekes, hogy mindig mindenki a kg megkotesen van megakadva, no de mi van a baba/gyerek hosszaval/magassagval?! En is es a felesegem is eleg colosak vagyunk, igy nem meglepetes, hogy a gyerek is eleg hosszura sikerult. A mienk meg csak kicsit tobb mint 8 kilo volt, amikor mar elol hatul kilogott a hordozobol a kb ~80 centijevel. Es igen, egy noname (Kunert) 3in1 szettrol van szo, erre volt penz. Epp emiatt - marmint a "hosszproblema" miatt, es nem az ar miatt - mi gyerekulest is inkabb ugy valasztottunk, hogy a gyerek hosszra ferjen bele minel tovabb, mert valszeg nalunk az a szuk keresztmetszet. Utobbi esetben egyebkent egy Maxi Cosi ulest vettunk, hogy ne legyunk mar olcsojancsik, elvegre ezt hosszu evekig fogjuk hasznalni.
but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray
-
Real_Necro
veterán
Ezt benéztem.
Baby Safe Shr II Plus van nekünk. Az is 13kg... nem tudom honnan emlékeztem a 9kg-ra.„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
tildy
nagyúr
válasz Real_Necro #12882 üzenetére
Tobb hordozom is volt/van , mind a pebble, mind a cabriofix , de meg a kiddy evo pro is 13 kg size limites, szerintem max az ilyen noname 3-in 1 szettekben adott hordozok 9kg limitesek.
Oszintem megvallva, kb csak toletek hallottam eddig a 9 kgs limitrol, amiket en neztem markasabb ulesek, szinte mind 0-13kg-ig vannak ( pl cybex cloud, vagy britax baby safe is pl) Szoval inkabb nekem ez tunik altalanosnak.
[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
addikt
válasz Real_Necro #12877 üzenetére
Nalunk elso gyerkoc is sokkal kesobb tanult mindent, szoval nincs aggodalom. Persze doki azt mondja ez meg teljesen oke, de mostanaban mar meg kellene tanulnia magatol ulni. Azaz tud ulni egyenesen, csak felulni nem tud egyedul. Hosszu lo kolkoket gyartunk... 60 es 62cm 4,2 es 4,3 kg-al szulettek. Ennek tudjuk be.
Vegul rendeltem eMagrol egy hatrafele bekotheto gagyisagot amig rendesen megul. Aztan szerintem veszek neki is egy Maxi Cosit.
[ Szerkesztve ]
There's a device that I've been using called a whoop.
-
tildy
nagyúr
válasz Real_Necro #12880 üzenetére
A maxi cosi ( pebble) ? Szerintem elég standard.
-
tildy
nagyúr
válasz Real_Necro #12877 üzenetére
Hordozotol fugg, nalunk kb 13- 14 hos volt, mire kinotte a hordozot, igaz, az 13 kg-os max hataros volt, nem pedig 9.
------------
AMugy nekunk is joie every stage van, itt UK-ben majdnem minden anyuka ilyet vesz, mert bevalt es jo. Es 12 eves korig jo, nem 3.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Amit linkeltél, azt 36 kilóig, azaz egészen iskolás koráig fogod tudni használni, és már nem fáj annyira. Viszont nálam az isofix hiánya miatt lenne kiesős, és azért is, mert eléggé vegyesek róla a netes vélemények, teszt pedig igazán nincsen róla. igaz nálunk a hátrafelé bekötés nem olyan elterjedt, mint az északi országokban.
Nálunk is gond volt, hogy a hordozó kicsi volt már, a 9-18 ülés még nagynak tűnt (Römer King Plus), de mi megoldottuk egy fejszűkítővel.
No money, no honey.
-
Real_Necro
veterán
Nem biztos, hogy jól tudom és nem ijesztegetni szeretnék vele, de 10 hónapos gyerkőcnek már tudnia kellene stabilan ülni nem?
A hordozót emlékeim szerint nálunk mindkét gyerkőc kb 6-7 hónaposan kinőtte, kilógtak belőle, de már stabilan ültek, mire a következő ülésbe kerültek.
Márkában nekünk a Britax-Römer meg a Cybex jött be.„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
addikt
Nem tudom témába illik-e... de hátha valaki tud mondani valami okosat...
Van egy 2,5 éves lányom és egy 10 hónapos fiam. Autósülést akarunk venni mindkettőnek, lehetőleg nem valami dzsunka aliexpress-es félét. Hozzá teszem brutál milyen árak vannak. Bár minden ilyen, aminek köze van a gyerek biztonságához.
A nagyobbiknak már megtaláltuk a Maxi-Cosi Tobi és Rubi XP modellt, legalábbis én úgy gondolom ezek jók lesznek. Kipróbáltuk és nagyon tetszik a gyereknek is. Alig akart kiszállni belőle!
A kisebbik viszont a korához képest elég megtermett fickócska. Eddig babahordozóval jöttünk-mentünk vele. Viszont ezt már kinőtte, kilóg a feje egy része és a lába már lelóg. Viszont ülni még magától nem tud egyelőre. Illetve amúgy is szeretném a biztonság kedvéért menetiránnyal hátrafele bekötni.
Szóval olyan gyerekülést keresek, amit lehetőleg hátrafele be tudok kötni és meg lehet annyira dönteni, hogy egy ülni egyelőre nem képes gyermek is használhassa.
Egyelőre csak ezt találtam: Joie Every Stage Tetszik mert tesztek szerint megbízható és 3 éves koráig is használható. Viszont 70k!
Csipet csapat: [kép]
[ Szerkesztve ]
There's a device that I've been using called a whoop.
-
zsoltzsolt
addikt
Ahol volt, nyugodtan kérjétek el az eredményét.
Erről tudni kell, hogy szűrővizsgálat, vagyis aki fennmarad ezen, ott lehet (de z se biztos) gond. Őket nézzük meg további vizsgálatokkal, ha szükséges, hogy a prevenciós munka minél hamarabb elkezdődhessen és még időben legyünk ls ne akkor kapkodjon mindenki, ha már nagy a baj. -
Real_Necro
veterán
Megkérdezte párom oviban. Azt mondták középső csoportban végeznek ilyen tesztet.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
emmm
őstag
válasz zsoltzsolt #12869 üzenetére
Na ez működik, most nézem/töltöm.
Töltés közben azt látom, vélhetően elég jól szerepelne 3,5 évesen a lányom, kb. majdnem mindent tud a szavakból, a mondatszerkezetei összetettek, a Nyelvhasználatnál is szinte minden Igen. Leginkább bővített mondatokat használ, és a ragozást is csak ritkán kell javítani már.
Mondjuk, hozzáteszem, beszél is rendesen, igazi non-stop rádió.[ Szerkesztve ]
-
V.Stryker
nagyúr
-
zsoltzsolt
addikt
-
V.Stryker
nagyúr
válasz zsoltzsolt #12852 üzenetére
Ez nem az volt. Ez egy sima éves védőnői vizsgálat vagy pofavizit volt. Nem is tudom minek nevezzem.
-
-
zsoltzsolt
addikt
Jó a link?
Ha visszakülditek értékelem -
emmm
őstag
válasz zsoltzsolt #12863 üzenetére
Rendben, köszönöm
Valami ilyet találtam csak: teszt
-
emmm
őstag
válasz V.Stryker #12851 üzenetére
Nem csodálom, hogy kiakadt a feleséged. De itt írták többen is, hogy jó eséllyel pszichológusra nincs még szükség, ez nem tűnik nagy problémának.
Megnyugtatásul: baráti körben is van olyan pár, akinek ilyen 3 körüli a fia, és ugyanez a probléma van. A gyerek mindent megért, de beszélni nem igazán akar. Ott is ugyanez a dráma volt, csak a bölcsisek kavarak be rendesen...
Mára már javult a helyzet, szépen megindult a beszéd.A lényeg, hogy minden gyerek más és más ütemben fejlődik, nem kell megijedni. A lányom kb. így 3,5 évesen kb. mostanra megy vécére rendesen. Kaka is ilyen 2-3 naponta van, de legalább már elmegy és nem könyörgi ki a pelenkát. Nemrég volt egy szösszenetem ezzel kapcsolatban, szerencsére megoldódott.
(#12861) zsoltzsolt:
Tudnál esetleg egy ilyen kérdőívet linkelni? Nem emlékszem, hogy nálunk lett volna ilyen.
[ Szerkesztve ]
-
zsoltzsolt
addikt
válasz Real_Necro #12860 üzenetére
Ez kötelező feladatunk.
Jó nagy meló, mivel az összes három és ötéves gyerek logopédiai szűrését el kell végezni. És ez nálunk legalább kétezer gyerek szűrése, és emellett a logopédusoknak azért a logopédiai terápiákat is vezetni kéne.
Visszatérve a hároméves szűrésre az viszonylag egyszerű, egy szülői kérdőív kitöltése. Ez a korábban említett KOFA. A helyi pedagógiai szakszolgálat végzi. Kérdezz rá az oviban, hogy volt-e ilyen jellegű szűrés vagy sem.
Ha nem, kérni kéne a szakszolgálattól a szűrővizsgálatot.[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
válasz zsoltzsolt #12859 üzenetére
Ezt a szűrést jellemzően hol és mikor végzik?
Fiam 3 éves, idén kezdte óvodát, de a nagyobb csoportba került bele, ahol 4,5-5 évesek vannak. Lehet ők már túl vannak rajta, de fiam még biztosan nem.„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
zsoltzsolt
addikt
válasz Ghoosty #12858 üzenetére
Ez még meg nem az.
Mondom ezt, mint egy pedagógiai szakszolgálat igazgatója. 🙂
Amúgy meg az ilyen korú gyermeket közvetlenül nem helyezzük terápiás folyamatba, első körben szülői tanácsadás.
Ezért kérdeztem a hároméves kori logopédiai szűrést, hogy az megtörtént-e, általában a KOFA-t használjuk erre.[ Szerkesztve ]
-
Ghoosty
őstag
válasz zsoltzsolt #12856 üzenetére
"Ami észrevettünk,hogy ha nem figyel oda, akkor tök jól mond dolgokat, de ha tudatosan kérjük,hogy mondjon ki valamit, akkor elhülyéskedi, halandzsázik."
Ez a része lehet pszichológiai kompetencia, de nátha szintű problémának tűnik.
De elsődlegesen ez a mondat miatt írtam amit írtam:
"Ettől a pszihológusos mókától a feleségem ma teljesen összetört."
-
Ghoosty
őstag
Csak annyit tudok mondani, hogy a pszichológus az valamiért Magyarországon félelmetes dolog. Ebben a témában egyszerűen nincs is olyan kifejezés, amiről nem rögtön valami durva dolog ugrik be az embereknek. Pedig egy mentális betegség is lehet olyan enyhe dolog, mint egy nátha. Csak náthával hagyományos orvoshoz fordulhatunk, ha nem múlik el magától, addig hasonló kaliberű mentális betegséggel meg pszichológushoz kéne, csak ez nem megszokott.
-
válasz Real_Necro #12853 üzenetére
Hasonló tapasztalat. Jó ha jön, hogy követi a baba fejlődését, kedves, jókat mond, de konkrétan múltkor egy szakorvostól megkaptuk, hogy hogyan gondolta a védőnő, hogy az ő javaslatát felülbírálja... (nem valami kritikus dologról van szó, mindegy, eléggé meggyőző volt a védőnő, mi meg elhittük)
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
Real_Necro
veterán
Mi azt tapasztaltuk, hogy a védőnő szeret orvososdit játszani és mindenhez (is) ért. Ha bizonytalanok vagytok, vigyétek szakihoz, de a védőnőnek nem kell bedőlni.
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Beszéddel kapcsolatban lenne kérdésem.
Második gyermekünk jövő héten lesz 3 éves. És hát nem beszél tisztán. Szavakat, összetett szavakat, tőmondatokat használ, de sokszor még inkább zagyvaságokat. Ami észrevettünk,hogy ha nem figyel oda, akkor tök jól mond dolgokat, de ha tudatosan kérjük,hogy mondjon ki valamit, akkor elhülyéskedi, halandzsázik.
Egyik óvonő szerint ez még nem gond. Másik szerint gond. A védőnő ma azt mondta a feleségemnek, hogy vigyük el pszihológushoz a gyereket. Logopédus azt mondja nincs gond, jó a szövegértése is.
Ettől a pszihológusos mókától a feleségem ma teljesen összetört.
Ki mennyire feszült rá erre a témára? Hasonló tapasztalat?
Én amúgy azon az elven vagyok, hogy nincs gond. A második gyereknél kis korban szerintem normális egy kis komplexus, bármennyire is törekszünk arra,hogy ne legyen. És hát nem egyformák, van akinél fél évvel több kell, van akinél fél évvel kevesebb, hogy rendesen beszéljen.
-
-
senior tag
válasz adalbert1 #12844 üzenetére
Az egyik talán ilyen fényképezőnk tud ilyen funkciót, a telefonra lövi át a képet. Kipróbáltuk, röhögtünk rajta, és kb. egyszer használtuk, mert szerintem felesleges. Nem műtárgy az a gyerek hogy folyamatosan sasoljam, a szobájában meg este sem tud több kárt tenni magában, mint napközben.
A gyereket nem hagyom magára a lakásban, így viszont kb. ugyanott vagyok mintha bébiőrt használnék. Amit viszont használunk még, de már a 26 hónapos kicsi is átjön éjszaka a szokásos fegyverzetben (maci, takaró, rongyi, széles mosoly) ha valami gondja van, így inkább már csak a fektetés/altatás ellenőrzésére szolgál.
Anyuméknál, ahol külön szinten alszanak több értelme van egy bébiőrnek, de lassan ott is elhagyhatjuk, mert már biztonságban mászkálnak a lépcsőn, és ott is lejönnek ha gáz van.
[ Szerkesztve ]
No money, no honey.
-
Real_Necro
veterán
-
válasz adalbert1 #12842 üzenetére
Mi Xiaomi Dafang-ot használunk, a Xiaomi Gateway-jel együtt is olcsóbb volt mint egy normális kamerás bébiőr (amúgy nem kötelező hozzá a gateway, megy nélküle).
Infrás, 360°-ban forgatható, mi visszük nagyiékhoz is, két perc alatt bárhol felsetupolható ahol van Wifi."Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
Real_Necro
veterán
válasz DeFranco #12843 üzenetére
Én is ezen a véleményen vagyok.
Ugyanakkor számomra fontosabb a légzésfigyelő, minthogy kukkoljam a gyereket. Rácsos ágyból kiszökni nem fog, az ágy közelében semmilyen nem oda illő tárgy nincs, így max forgolódik meg kitakarózik. Ha alszik, alszik, ha ébren van, azt meg halljuk. Ha nem vesz levegőt, arra bébiőr.Ha szuri van vagy beteg a gyerek, akkor mi is bejárkálunk.
Szerk.:
IP kamerát akartam még berakni szobába, csak kíváncsiságból, de anno fiamat zavarta az infra led este, félt tőle, így elraktam. A házban vannak Xiaomi Dafang és Foscam kamerák elrejtve, azokkal nem törődik.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz adalbert1 #12844 üzenetére
először angelcare kombinált légzésfigyelő és bébiőr volt kb. 1 éves koráig, aztán kb. 2,5 éves koráig ikeás bébiőr, akkor hagytuk el amikor megkapta az ifjúsági ágyat, mert akkor már át tudott jönni.
10-ből 9-szer hallod ha felébred, ha esetleg nagyon ki vagytok ütve, lehet hogy később, mi is ezért használtuk (plusz hogy ne kelljen mindig fülelni sorozatnézés közben) de szerintem ez az információ bináris, fent van, vagy nincs fent, ez meg átmegy audio módban.
ha alszik akkor nem nézegeted, ha nem alszik úgy is átmész. olyan meg nincs, hogy ébren van, de ninja módban kötelet sodor a matracvédőből és lábujjhegyen kimegy meginni a dugipálinkát meg összekeveri a bitfejeket a szerszámosban, ha felébred akkor biosból pingeli a szülőket.
-
adalbert1
veterán
válasz adalbert1 #12842 üzenetére
Átolvastam pár tesztet és user review-t (főleg amazon.de-n találhatót), amit hirtelen találtam, és a legtöbb saját vevőegység nélküli kamerás bébiőrrel az a probléma, hogy eléggé megbízhatatlan a kamera wifi kapcsolata, vagy a telefonos applikáció nem ment pl. a usernek a 3 hónapja kijött iOS-en, stb.
Szóval eléggé kiforratlannak tűnik még a dolog, persze más kérdés, hogy ebből vajon mennyi user error, és mennyire hibás ténylegesen a termék.
Viszont ahol meg saját vevőegység van, ott ugye alapból csak azon lehet nézni, ezeknek legtöbbször egérmozi kijelzője van (pl. 2.7" - ez még egy 10 éve nagy szám lett volna mondjuk, de ma már kevés), aminek nem, az pedig nagyon drága, tehát egyelőre még olvasgatok a témában, ha van valami fejlemény, vagy saját tapasztalat, akkor azt megosztom majd (lehet, hogy valamelyik smart home topicba is benézek, hátha tudnak valami jó tippet adni).DeFranco: köszi, én is hajlok erre, az asszony még nem annyira. Ti mennyi idős korig használtatok sima bébiőrt (ha jól emlékszem, nektek Ikeás volt, ugye)? Azon gondolkozom, hogy már egyáltalán nem is vennénk, mikor alszik, a szomszéd szobában úgyis hallani ha felébred az éjszaka közepén.
[ Szerkesztve ]
-
adalbert1
veterán
Kamerás bébiőrrel van valakinek tapasztalata? A régi bébiőrünk megadta magát, és úgy gondoltuk, hogy lehet, hogy egy kamerás modellre kellene váltani, hogy ne zavarjuk azzal a gyerkőc álmát, hogy néha benyitunk hozzá megnézni, hogy mi a helyzet (1 éves már elmúlt, így légzésfigyelőt már nem használunk).
A Nokia Home terméke leírás alapján meggyőzőnek tűnik, de az amazon.de-n csak 3 csillag a user score-ja, ez kicsit elbizonytalanít.
Vagy lehet, hogy csak egy sima wifi-s kamera kellene, aminek van infra kamera funkciója is? -
mirci18
addikt
Ki aggódik?
A mai apukák jó része azért már van annyira összeszedett hogy nem tojik be egy kis együttléttől a saját lurkójával.
Sőt élvezem is mert olyankor jobban bújik hozzám meg tudja is hogy velem bátrabban bolondozhat és játszhat.Más:
Egy jó ideje tapasztalok egy érdekes viselkedés formát amit nem tudok hova tenni.
Pár házzal feljebb lakik egy fiatal házaspár. Két gyerekük van.
Az egyik nagyobb mint a fiam 3 éves múlt már oviba jár.
A másik kisebb még csak most kúszik mászik.
Nyáron gyakorta találkoztak a gyerekek jókat játszottak mi szülők meg beszélgettünk.
Mikor elkezdődött nekünk a bölcsi nekik az óvoda gyökeres változást tapasztaltunk.Nyilván az új helyzet miatt s amiatt mert a feleségem is visszatért dolgozni kevesebbet beszélgettünk velünk. Kevesebbet találkoztunk ők sem nagyon kerestek minket.
Nyáron jó idő volt sokat voltunk kint az úton játszani így nem tűnt fel csak most jobbára hogy az anyuka soha nem akar bejönni hozzánk az udvarra, a házba meg főleg nem mondván utána nagyon nehéz kirobbantani onnan a nagyobbik fiát.
De hozzájuk nagyon szivesen elmehetünk az nem probléma a számára.
Egyedül a nagyobbik fiát nem engedi át soha nyilván nagyon félti. Bár ez visszavezethető arra is hogy együtt alszik a fiával egy ágyban az apa meg külön kanapén. Mondván ő akkor nyugodt ha érzi a gyermeke minden rezdülését éjszaka.Szerintetek mi lehet az oka annak ha egy szülő ennyire egyoldalú kapcsolatot akar fenntartani amiben nem keres téged nem akar máshoz átmenni csak otthon akar a gyerekével esetleg más gyerekével játszani.
Nyilván minden szülő más. Én és a feleségem az időbeosztásunk miatt plusz hogy legyen kettesben eltöltött idő is legyen nem ragaszkodunk ahhoz hogy mindíg ott legyen a fiunk mellettünk jó ha vigyáz rá a mami vagy ott alszik nála.
Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
Real_Necro
veterán
-
tildy
nagyúr
válasz Melack #12834 üzenetére
Igen, bar nekunk 0-36kg-os van, joie every stage . Talan 2-3 fokozatban dontheto.
---------------
Kicsit mas: kb 6 napig odavoltam lisszabonban websummiton, az apjuk maradta geyrekekkel. Nagyon szuperul viselte, es a gyerekek is, ugyhogy sracok ha veletlen az anyukanak dolga van es nektek kell lenni a gyerekkel , ne aggodjatok , szuperek vagytok.[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz Melack #12836 üzenetére
Ciberefix freefix dönthető, de kb. úgy mint a trabantülés, kicsit kihúzod az ülőlapot és hátranyaklatod a háttámlát szentimentálisan (egy függőleges állású akadási pontja van meg egy döntött). menet közben nem tudod úgy dönteni mint egy 9-18-ast, csak ha nincs benne a gyerek.
-
Real_Necro
veterán
válasz Melack #12834 üzenetére
Cybex Solution M-fix van nekünk, az dönthető.
Miénk Lavastone, de most a Pepper Black akciós.
[ Szerkesztve ]
-
Melack
veterán
Létezik dönthető isofix 15-36 kg-os ülés? Egyszerüen nem találok a használt termékek között.
Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs
-
nagyúr
válasz salieri. #12801 üzenetére
Nekünk faktum mia kombi kiságyunk van, nagyon szeretjük, Fehér színben rendeltük, szerintem elég jól néz ki, nem volt nehéz összerakni sem. Később a pelenkázót és a rácsos részét ki lehet venni belőle, így az alja megmarad 80*180-as ágynak, a kivett elemekből pedig íróasztalt lehet összerakni. A rácsos rész 70*120 ha jól emlékszem. Van ágyneműtartó is ofc.
-
Vége a hosszú hétvégének, a 0-1. hét óta most először sikerült a mogyoróval 4 egybefüggő napot együtt tölteni. Volt itt minden, pisi, kaki, büfi, jókedv, bújás, játék, sírás, mikor hallgat már el EZ (amikor már meg vagy győződve hogy emberi lényből nem törhez elő ennyi hiszti)...
Akárhogy is, iszonyatosan feltöltött a kis manó És minden tisztelet azoknak a szülőknek, akik ezt szinte nonstop űzik.
Ez a korszak nagyon tetszik, már teljesen interaktív (gagyog, játszik, nevet, lehet etetni, itatni, huncutkodni), de ami a legfontosabb: még elég nehezen mászik el onnan, ahova tesszük
-
Real_Necro
veterán
Akkor most beindul a fogzás... lányomnak korábban indult aztán sorra jöttek, míg 8 nem lett.
-
Na, megvolt az első igazán átstresszelt hétvége (7.5 hónapig bírtuk, egész jó ) Pöttömnek két hete kijött az első foga, olyan 40%-os készültségen van, és eddig semmi baja nem volt, vigyorog mindig mint egy egyfogú inverz vámpír
Viszont szombat reggelre elég nyűgösen ébredt, és meleg volt a feje, megmértük, 38.5°C. Persze jött a korábban kapott tanács, hogy ez még pont a határa annak, amihez nem kell nyúlni, ha a gyerek amúgy jól érzi magát, és nincs más tünet. Láttuk is hogy a meglévő fog mellett dagad pirosan az ínye, amúgy meg elvolt, bár jóval nyöszörgősebben.. de nem gondoltuk hogy más baj lenne. Napközben le is ment 37.5-8 környékére, aztán este megint 38.3, akkor kapott egy kis langyos kendős borogatást a fejére, reggelig nagyon jól és mélyen aludt, de tegnap napközben egy kicsit még nyomottabb lett.
Estére meguntuk, kapott egy adag Nurofen szirupot, aminek a felét vissza is turházta egy jól irányzott tüsszentéssel, de kb. egy óra múlva már sokkal jobban volt, és ma reggelre visszakaptuk a vidám kis félfogú vámpírunkat (ő nem igazán használta ki a plusz egy órát, ötkor már mammogott a karomon, és vigyorogva rugdosta a vesémet ). Lekopogom, azóta se jött vissza a láz, se a bágyadtság, gondolom a gyulladás- és fájdalomcsillapító része segített inkább a Nurofennek. Egyelőre megfigyeljük, a gyerekorvos mondta, hogy ha megint rosszabbul lenne, akkor holnap menjünk be.
-
salieri.
őstag
válasz Elemental #12826 üzenetére
Bedőltem a marketingnek így nem lesz kókusz,hanem ez a Relaxx babycare. Számlájára legyen írvam,hogy Relaxx Dual Hard matracunk van és nagyon elégedettek vagyunk vele.
-
mirci18
addikt
Alapvetően nem rossz ötlet a kombi kiságy a gyakorlatban a legtöbbször felesleges megvenni.
Én ezt vettem:Nagyon szép és praktikus az első pár hónapban.
Amíg a gyerekeket tudod rajta pelenkázni. Utána már csak ruha tároló.Később átalakítva ugyan lehet használni ágynak de túl alacsony és nincs rajta leesésgátló így ágynak sokat nem ér.
Jövőre már én is a dany ágyat fogom megvenni leesésgátlóval.
Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
tildy
nagyúr
válasz azka79 #12820 üzenetére
Nálunk fiamnak volt kókusz, lanyomnak nem . A fiam rettenetesen rossz alvó volt, nem igazán szerette az ágyát, hogy emiatt-e, nem tudom . Amikor 2.5 éves volt, mondta kemény neki. Akkor kapott ugyanolyan mint s húga. Mindketten jót alszanak rajta. Ettől függetlenül nem rossz az kokuszmatrac, én nagyon ragaszkodtam , hogy az legyen, szerintem csak a fiam nem volt jó alvó.
-
azka79
aktív tag
Kókuszpók
-
Elemental
addikt
válasz Real_Necro #12816 üzenetére
Nálunk volt a hétvégén kókuszgolyó.
-
senior tag
válasz salieri. #12812 üzenetére
A gyereknek nálunk is kókusza van. Főleg azért, mert ha pisi van, akkor moshatod. A hideghabosat sztem nem.
Viszont nekünk meg ebből a Relaxx-ból van a matrac (mert remélhetőleg nálunk még 30-40 évig nincsen pisi az ágyba), minden ok vele, igaz nem kapott akkor hype-ot. Mondjuk nem is tőle vettük. Nem akarom előadni a "bezzeg a mi korunkban gyerekülésünk sem volt, és mégis felnőttünk", de pont azon agyalok, hogy akkor a normál szivacs volt mindenkinek, és nagyjából túléltük, most nem ajánlják, mert belesüpped.
Az ágy az a nagyobbnak valamelyik gyerek ikea (amihez lehet leesésgátlót venni), talán a Singlar.
A kicsi meg megörökölte egy lengyel ágyat, talán Klups Dalia lehet, aminek majd le lehet venni a rácsát, és emelhető.
Nálunk nem ez a része lesz érdekes, hanem amikor majd 2 év múlva be kell férnie egy íróasztalnak is, akkor kell majd valami funky emeletes.
No money, no honey.
-
salieri.
őstag
Aha,mér értem egy bullshit az egész,felesleges pénzkidobás a fent linkelt hideghab.
-
salieri.
őstag
válasz DeFranco #12809 üzenetére
Ahogy nézem elég nagy a súlya egy kombinak kb .110kg , na ezt mozgatni takarításkor nem valami kellemes..
Erről a matracról m ia véleményetek?
Alul leírja miért nem feltétlen jó a kókusz. -
Real_Necro
veterán
válasz salieri. #12807 üzenetére
Passzolom, mi sima kókuszt vettünk meg van rajta matracvédő a lepedő alatt, valamint valahogy este jobban preferálják (fiam és lányom is), ha puha pokróc van alattuk.
-
salieri.
őstag
válasz Real_Necro #12806 üzenetére
-
Real_Necro
veterán
-
salieri.
őstag
válasz Real_Necro #12804 üzenetére
újszülöttnek ez nem valami frankó nem?
-
Real_Necro
veterán
válasz salieri. #12803 üzenetére
Nekünk is Dany van, csak 200x90es, gyári szivaccsal. Az viszont nem babaágy, tehát nem rácsos, csak leesésgátló van rajta.
-
DeFranco
nagyúr
mik az elvárások?
mi dany gyerekágyat vettünk ott még szabványtól eltérő méretet is kérhetsz (mi is azt kértünk) elégedettek vagyunk vele, jó darabig elég lesz (180x70)
tömör fenyő, szép a pác, pici hibák vannak de ez a fa természetességéből meg a magyar kisipar jellegzetességéből adódik (b.nak bele) viszont nem is laminált bútorlap
mondanám hogy Elnök úr magának rakta össze de ez csak részben igaz mert későn jutott eszembe hogy a kezébe adjam az imbuszt aztán már a végét ő csinálta
a matrac fontosabb, abból csináltattunk egy nagyon extrát, mert volt ismeretség, többrétegű, válogatott keménységű forgatható ergonomikus stb.
[ Szerkesztve ]
-
salieri.
őstag
Sziasztok!
Milyen babaágyat ajánlanátok? Lehetőleg lehessen használni ifjúsági ágyként is. Esetleg black fridayen várható valahol akció?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest