Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is...
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bagan
aktív tag
sziasztok!
Segítségeteket szeretnem Kerni.
Windowsos gépre szeretnek windows 10 et telepíteni.
Montereyen hogyan tudok készíteni a .iso windows telepitobol bootolhato pendriveot?köszönöm!
-
kusztax
tag
Sziasztok!
Újabb kérdéssel érkeztem. Van egy VK-F7 VoiceKraft keverőpultom és azzal a problémával állok szembe, hogy ha kivezetem a mainből jackre a hangot vagy a phone-ból jackre a hangot és rádugom Apple Macbook Air M1-re vagy egy iPad 9th gen-re, akkor nem érzékeli egyik gép sem hangbemenetként vagy ki- és bementként.Milyen megoldás lehet erre?
Köszi!
-
kusztax
tag
Sziasztok!
Egy Macbook Air M1 chipes 256 Gb-os beruházásban gondolkozom. Nem tudom, hogy külső tárhelyre tudok programot telepíteni programot vagy sem. Szóval hogyan áll ez a dolog a Mac-nél?Köszi!
-
huan
őstag
Sziasztok,
Ti milyen programokat használtok? Inspirálódnék új alkalmazások felől, mert már az "összes" best mac apps-videót láttam
Köszi -
Gardaai
senior tag
Kerek 5 hónap után megint jött az ötlet, hogy meg kéne próbálkozni egy M1-es géppel. Már viszonylag jó áron vannak és nagyon vonz a néma működés, brutál akkuidővel (már ha valós).
Már sokadik nekifutás, ezúttal viszont a munkámat is vegezném rajta (programozás) amihez nagyon fontos lenne, ha valahogy meglehetne oldani a Windows layout-ot rávarázsolni a MacOS-re (sok évnyi berögződött mozdulatot nem szeretném eldobni, mert iszonyatosan lassított legutóbb is amikor próbáltam rajta programozni, fel is adtam). Erre van valami gyors trükk? Manuálisan nem létezik, hogy rászánjam magam minden beállításra.
-
RaZroX
addikt
Sima M2-vel szokott valaki néha játszani?
Én World of Tanks-ezni tervezek esténként ha megérkezett majd, kíváncsi vagyok, hogy fog menni. -
Gardaai
senior tag
Erre szerintem bőven jó lehet, de azért 2016 és i5-nél ne legyen régebbi. Persze ha jó áron van. Ha nem sok pluszért van M1-es gép, akkor nem kérdés, hogy rászánnám a plusz költséget. Össze sem lehet hasonlítani a kettőt (Intel - Silicon).
Előre is adok egy tippet. Mac-en a "folytasd ahol abbahagytad" opció nem működik, ha sima pirossal lépsz ki (Windows-on X-nek megfelelő működés, az ablak bal felső sarkában).
Cmd + Q vagy bal felül a legördülő menüben bezárás opció. Rohadt idegesítő volt mindig így bezárni.Általában 3 monitor, egy firefoxon belül akár 4-5 külön ablak szokott nyitva lenni, ezt is elég macerás Mac-en kezelni.
Nehezen szoktam meg, amíg megvolt.. nem bírtam sokáig használni, pedig nagyon próbálkoztam.. tényleg. -
Sindare
csendes tag
Sziasztok,
A párom mostani Dell Vostro (i5-8GB) notebook-ját szeretném lecserélni macbookra. Sosem próbáltam még korábban, de kíváncsi vagyok rá, belevágnék. Mindenképpen használt gépben gondolkodok.
A felhasználás a következő lenne: egy chrome ablak folyamatosan nyitva kb 40-50 tab-al (amiket majd egyszer megnéz, de persze sosem
) illetve kajálások mellett ezen szoktunk youtube-ot/netflix-et nézni.
+ évente egyszer a nyaralásos videót megvágja rajta (semmi extrára nem kell gondolni, tényleg csak vágás történik meg zenét tesz alá, nincs átszínezgetés vagy ilyesmi).
Költséghatékonyságból szerintetek erre a felhasználásra érdemes lehet M1-es előtti gépet venni, vagy azok már nem alkalmasak erre a feladatra?
Köszi szépen! -
Gardaai
senior tag
válasz
TheMarci
üzenetére
Nem akarok semmiből semmit formálni.
Szeretném megtalálni, kialakítani azt a sémát ami legalább annyira gördülékeny mint Windows-on. De eddig nem sok sikerrel.
Nagyon egér + bill orientáltnak érzem az egész rendszert. Vagy túlságosan az egérrel kell manőverezni, vagy mindenképpen kell egér + bill kombó, hogy elérjem a kívánt hatást.
Például: hogy a mission control ne legyen tele 100 ablakkal, ezért zárok be minden olyat ami éppen nem kell, viszont bezárni megint csak vagy bill kombináció vagy több egér kattintással tudom megtenni. Vagy elrejtem Cmd + H-val (azt hiszem ez is működik). Ha sok ablak meg van nyitva, akkor nem Cmd + Tab-al szoktam lépegetni közöttük, hanem rányomok a tálcán lévő elemre. Igen ám, de ha mondjuk az egér alatt pont az az ablak van ami megvan nyitva és alatta van ami kéne nekem, ahelyett hogy szimplán rákattintok és lerakja, ez nem működik. Ha jól emlékszem Control + kattintással teszi le. Ez megint nem eget rengető, hogy meg kell keresni a másik ikont ilyenkor, vagy az billentyűzethez nyúlni, de azért ha pörgés van napi 8-9 órában, akkor az az 1-2-3 másodpercek, percekké híznak. Persze ki fog alakulni ez a rutin is, csak kényelem szempontjából ez így elsőre hátránynak érződik.
Másik egyszerű példa: kajaszünetben vagy ha eljövök a géptől nyomok egy Win + D-t lerak minden ablakot, visszajövök Win + D és felhoz mindent. Erre is találtam ilyen 3 vagy 4 ujjas technikát, hogy így kitologatja az ablakokat a szélére és az asztalt mutatja, de ez nem túl jó megoldás. Jelszót meg ujjlenyomatot meg nem akarok minden alkalommal beadni.De kíváncsi lennék mondjuk ami Mac-en gyorsabb Windows után, tudtok 1-2 ilyen dolgot mondani, hátha segít a "beilleszkedésben".
-
TheMarci
addikt
Neaggódj, ez fordítva is így lenne, ha minden úgy akarnék csinálni Windowson, mint Macen, akkor csak cammognék, míg itt rohanok. Amit nagyon sokan elrontanak, hogy a Mac-et akarák Windowssá formálni. Ők vagy elfogadják, hogy ez egy más rendszer, vagy nem nekik való ez.
A böngészőt például soha nem zárom be, de ismerőseim sem.
-
Tim82
félisten
Véletlenül nem valamelyik U-s proci (2 valós mag/4 szál) az a MacBook-odban lévő 6. generációs i7? Ha igen, akkor annyira nem csoda, hogy mind az i5-2500K-s (4 valós mag) asztali, mind az említett Acer notiban lévő i5-8250U (4 valós mag/8 szál) hozza a MacBook-od teljesítményét vagy akár jobb is nála.
Amúgy megpróbálkozhatnál a h264ify böngészőaddon használatával is, úgy rémlik, Firefoxra is van (Chromium alapú böngészőkre biztosan), hátha segít.
-
Gardaai
senior tag
válasz
üzenetére
Igen, erre rájöttem.
Már megszoktam, hogy mindent Cmd + Q-val zárok be, de így meg eleve elvesztem a gyors megnyitás lehetőségét.
Szóval minden olyan appnál, ahol ott szeretném folytatni ahol abbahagytam, dupla lépésen kell végig mennem, vagy bezárás vagy megnyitáskor.
Teljesen át kell szellemülni ehhez a rendszerhez, viszont folyamatosan azt érzem, hogy akármennyire gördülékeny és vannak alternatívák, ha nem is, de fele olyan gyorsan tudok dolgozni vele. Szerintem nem véletlen, hogy a Mac-es kollégákhoz képest pörgök mint a villanyóra. Lehet a rendszer miatt ők csak cammogni tudnak?
-
törölt tag
A böngésző bezárást rosszul csinálod. A Mac egy teljesen más elven működő rendszer mint a Windows. Az hogy itt a Safari piros gombjára kattintasz, az annyit jelent, hogy azt az ablakot bezártad. Nem a safarit, hanem csak azt az ablakot. Itt más az ablak bezárása és más az alkalmazás bezárása. Próbáld ki hogy megnyitsz néhány lapot, majd a dockkon jobb klikk a Safari ikonra és ott válaszd a quit menüpontot. Ezután indítsd újra el a safarit, és lám ott folytatod ahol abbahagytad.
-
Gardaai
senior tag
válasz
r3dsnake
üzenetére
És iMac. Mac mini vagy MacBook, mert azért nekem van egy elég nagy különbség ha ár/érték arányt nézünk.
Ha úgy vesszük egy Mac mini és egy MacBook Pro között szinte nem volt és nincs is árbeli különbség. Sőt mini-t még M1-eset is ki lehet fogni i7 MBPro árán, ami meg aztán oda-vissza veri.
Nem is a rendszer miatt, de ha mondjuk ebben az árban vennék egy mini-t, akkor sokkal jobban meglennék vele elégedve, mivel nincs olyan gond, hogy szét égeti a lábam és meleg az egész gép, már már zavaró, hogy miért "tüzel" folyamatosan, ezzel együtt az akksi se túlzottan kiemelkedő még akku kímélő módban sem, pedig 97%-ot mutat a coconut. Ezt mondjuk egy új korában 5-600ezres géptől nagyon nem néztem volna jó szemmel. 1 hét után legkésőbb ment volna vissza. De ha egy Mac mini melegszik, az nem kellemetlen.
Lehet szőrszálhasogatás, de ilyen ársávban már elvár az ember ilyen alapvető dolgot, hogy mondjuk ne keljen kompromisszumot kötni, hogy normálisan tudjon dolgozni. Ismerősnek az M1 lapkájára már azt mondom csúcs. Basic feladatokra 25-30 fok körül van, rendernél meg 40 fok úgy hogy néma a gép, hát ennek így kéne lennie ismétlem 500e.+ Ft-os kategóriában, ami "csak" erre való.
Félreértés ne essék, többi gyártónál is ugyan úgy megvannak ezek a dolgok, de ahol ezek a gépek voltak, vannak árban, ez szerintem nem oké, megint csak: ami "csak" erre való.Tényleg annyira jó a rendszer, hogy megérte anno ezt az iszonyatos felárat? Remélem rátalálok én is erre a felismerésre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos autók - motorok
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Apple MacBook
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Beperelte a Motorola a fél közösségi médiát
- Rövid időre leállhat a 8 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Konteó topic
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- ASUS Zenbook 14 OLED i5-1340p 16gb ram 512gb ssd 3k oled pillekönnyű akksibajnok Garancia
- Macbook Air 2026 13" M5/32GB/512GB Éjfekete
- WD Black SN850X 8TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, 1 év garancia - 7200-6600 MBs - Eladó!
- 16GB DDR4 PC MEMORIA MODUL(4X4GB, 2X8GB) RAM / SZÁMLÁVAL, GARANCIÁVAL
- Szép Kis játékos HP,Core i7 10510u(8X4,9Ghz)MX 2/4GB DDR5 VGA,FullHD IPS,16-32GB RAM/256-512SSD
- NZXT KRAKEN Elite V2 240 RGB AIO Display White vízhűtő!
- AKCIÓ! 64GB Kingston Fury Beast RGB 6000Mhz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 32GB 512GB 1 év garancia
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) illetve kajálások mellett ezen szoktunk youtube-ot/netflix-et nézni.