Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
csababarca
üzenetére
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
csababarca
üzenetére
Mindenkinél vacakol.
De amúgy miért jó belépni rendszerszinten az fb-be?
-
csababarca
őstag
Sziasztok.
Macbook Air-em van, High Sierra 10.13.4-es verzió fut rajta.
PPár napja azt csinálja, hogy felugrik egy ablak, hogy Facebook jelszó szükséges. Rámegyek, felugrik a beállításokból az adott menü, beütöm a jelszót, 5 másodperc múlva megint kéri. Ha nem adom meg, akkor mondjuk csak pár óra múlva ugrik fel újra.
ez mitől lehet?
Jó jelszót adok meg, mégis kéri. -
TBMC
addikt
-
válasz
hszilard666
üzenetére
Még régen eladtam a hifitornyom, ami ugyan nem volt egy nagy eresztés, de valódi potméterrel szerelt, minőségi cucc volt. Az új jóval többet tudott, nagyobb hangerőt, részletesebb hangzást, de valahogy silányabb minőségűnek tűnt az egész. Konkrétan a digitális hangerőszabályzó ellenállás és visszajelzés nélküli működése tette be a kaput, így vettem egy ugyanolyan régebbi típust. Emiatt nem váltok új Mac-re sem. Szerintem a jelenlegi típusokkal nem lennék maradéktalanul elégedett. Mármint árukhoz mérten...
-
TheMarci
addikt
válasz
hszilard666
üzenetére
En is pont igy voltam az uj geppel. Eltunt az uj pro-k rol sok aprosag, amit szerettem, pl elejen a pulzalo led, oldalt az akksi visszajelzo gomb, a billentyuzet is olyan fura, a vilagito alma is jo volt, magneses toltorol nem beszelve, igy mar olyan semleges erzes. Viszont hasznalni en is szeretem ettol fuggetlenul.
-
TBMC
addikt
válasz
hszilard666
üzenetére
megbánni nem, de már semleges érzésem van minden macemmel kapcsolatosan, mióta csak-és kizárólag munkaeszközként funkcionálnak. már elvesztette a "varázsát"

ettől függetlenül imádok rajtuk dolgozni. -
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Előfordult már veletek hogy megbántatok egy új macet? Nálam ma igen. Megjött tegnap a 15" es 2017 es pro-m és full nem vagyok happy. Igazából nem is tudom miért, de valahogy nem érzek semmit.
Én égtem ki vagy tényleg elvesztette a gyártó a pici örömöket okozó dolgait? Amiket hírtelen nem tudok megnevezni 
-
huan
őstag
Sziasztok!
Amikor Androidról iOS-re váltottam, aggódtam kicsit, de nagyon megszerettem a rendszert. Most az asztali Windows-os gépemet cserélném Mac-re, és az asztali gépet notebookra.
Tudnátok segíteni egy totál kezdőnek, miként tudok kiigazodni a Mac-gépek között? Nem tudom mi a jellegzetes különbség a típusok között (MacBook,iBook,Mac Pro,MacBook Pro,iMac,Power Mac G5,MacBook Air,iMac Pro,PowerBook G4,Mac mini) bár amit szeretnék egy Mac-géptől:
- nem játszanák rajta egyáltalán
- háttértár nagyobb legyen
- és friss MacOS legyen rajta, ami frissül még
- csak internetezésre, letöltésre használnám
Sajnos az árakkal sem vagyok tisztában, és a nem hordozható Mac is szóba jöhet, ha találok megfelelőt magamnak.
Mi a véleményetek, melyik Mac "kell" nekem?
Ja és mégvalami: sima monitorral összeköthetőek ezek a notebookok? -
hszilard666
veterán
Olvastam igazi tortúra!

Akkor lehet hogy csak engem kezd el utálni az ecosystem. ios 11 en 7 plus om fagy, órám random újraindul, amivel nincs nagyon bajom az otthoni 12" es macbookom, az hibátlan (koppkopp) De a melóban a 13 as macbook airem egy szemét, fagy, laggol, pedig csak irodai munkát végzek rajta. 2013 as gép, Sierra alatt, frissen újrahúzva. Nem értem.

-
r3dsnake
nagyúr
válasz
hszilard666
üzenetére
User error.
-
hszilard666
veterán
Nevetni fogtok, de úgy vagyok vele hogy én soha többet nem veszek macet, sőt lassan apple terméket sem. Instabil, megbízhatatlan, lassan minden szempontból. Konkrétan kezd olyan lenni mint anno a win amit ilyen opciók miatt a hátma mögött hagytam...
-
vasi89
őstag
nyugi engem is olyan dolgokkal szívat a windows amiről más életében nem hallott.
most anyám laptopján pl addig amíg nem ütök le egy billentyűt miután betöltött a win le vannak tiltva az usb portok, de az egeret tudom használni csak ha bármire rákattintok vele az automatikusan törli. wtf

-
TheMarci
addikt
Legújabb hibajelenség, hogy nincs hang, hiába van felhangosítva minden, se Safari, se iTunesból, ha játszok le valamit, minden néma. Persze újraindítás után megjavul..
-
TBMC
addikt
válasz
CharlieDrop
üzenetére
én sajnos túlságosan is.
semmi pénzért nem váltanék winre.
linux jó alternatíva lehetne, de nincsenek adobe programok, nincs semmi. így még mindig maradt a mac os számomra... jólenne valaki végre seggberugná az embereket Cupertinóban.
-
r4z
nagyúr
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Nem hiszem, hogy lenyegesen dragabb lenne a mostani 560-as BTO-knal.
$1000 feletti arakat mondanak a szeriara, a 7820HQ majdnem $400, az 560-rol nincs infom.
-
r4z
nagyúr
válasz
CharlieDrop
üzenetére
En egy Kaby Lake-G (Vega GH) 15" MBP-t varok, mint a messiast

Csak az a rohadt Touch Bar ne lenne benne

-
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Ha hozod-viszed, nem kérdés. Én az irodában vagyok legtöbbet, így inkább a két gépre voksolnék...
-
r4z
nagyúr
válasz
CharlieDrop
üzenetére
A kovetkezo kiadasokban mar tuti 4 mag lesz az alap, a 8. generacional az Intel mar csak i3-bol gyart ketmagost.
-
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Az a gondom, hogy igazán nagy teljesítményre nincs szükségem, de a fizikai négy mag sokszor azért csak jó lenne. Ha egy átlagos, korszerű mini elérhető lenne, nem is kellene más. Ha egész nap dokkolva van, a 15-ös MacBook Pro felesleges, jönni-menni, levelezni, netezni meg egy Air is bőven elegendő. Szóval a jelenlegi öszvér megoldárt két géppel váltanám ki. Jobb lenne...
-
CharlieDrop
veterán
így van, ezzel egyértek, de az újabb PC-k, meg olcsóbbak tudnak lenni...
Persze nagyon király volt headsettel telefonálni notiról, mert az iPhone csörgött valahol töltés közben, nehéz lenne lecserélnem
@
(#47) TigerCat
Ez jó ötlet, délelőtt már nézegettem mik vannak. Mondjuk sikerült is összerakjak egy "új" i7-t 5 kilóért
-
r4z
nagyúr
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Meg mindig erosebb, mint a vele egykoru rivalisok tulnyomo tobbsegeben levo 15W-os xx00U-k gyengebb GPU-val.
-
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Újabban egész jól elvagyok, pedig a 2015-ös, kétmagos MacBook Pro nem egy erőgép. Kivárom a mini frissítést, hátha...
-
TBMC
addikt
ez a fő probléma igen. én egyszerűen nem tudom, hogy a fenéba tudnék átmenni windowsra ismét, a linux felejtő pro felhasználásra. maga az ökoszisztéma meg minden egyéb miatt.. talán egyszer, ha "jobb" lesz a microsft mint az apple, de kötve hiszem, hogy ez be fog következni...
(a jobb ismét szubjektív) -
vasi89
őstag
Nekem nem az elfogultsággal volt a bajom hanem hogy eléggé lenézően tudott nyilatkozni illetve minden mást csak szidott ami nem Apple. Az ilyet nem szeretem, pont ezért kedveltem meg Magyarósit mert mindig tud objektív maradni. De tegnap sokat változott a véleményem Andrásról. Lehet h sok a pénze meg ez a támogatás is furán jön ki de értem hogy mit akar elérni. Illetve az h ennyire őszintén beszélt a dolgokról tegnap azért minden elismerésem.
Én személy szerint maradok a mac-nél. Jövőre szerintem beruházok egy 2014-15os 15” pró-rá mert az nálam még 10 évig elmegy majd
a 13 már kicsi így h csak itthon használom. Viszont az iPhone-t én elengedtem. Nem akarok watchot sem és az ökoszisztéma sem győz már meg. Megvárom az idei felhizatalt de nyár végén megpróbálom a droidot. Ios 11 után nem lehet olyan rossz az Oreo.. -
TBMC
addikt
tökre megértem Handrás döntését...
már-már egyre jobban kezd tisztázódni, hogy az Apple megy lefelé a lejtőn de nagyon dúrván...
a számok ennek ellenkezője OK, de az minket, végfelhasználókat nem érdekel. -
r4z
nagyúr
Ilyen topik is van?
Felvettem a kedvencek koze, remelhetoleg nem hal ki 2 nap utan.Regi szep idok, amikor a samsungosokkal szettrollkodtuk a szifon offot...

-
lmno
őstag
Ott van a videójában

Nagyjából én is egyetértek vele, az utolsó jó MBP a retinás volt, ami még hellyel-közzel megérte az árát (amikor épp akciós volt
) Szerencsém hogy még pont a TouchBar-os előtt váltottam Mac-re, most nem igazán venném egyiket se. iPhone-ból is 6S-em van, és nem érzek késztetést a lecserélésére. -
Szóval Vasinak a válasz Handrással kapcsolatban...
Én mindig is bírtam, bár néha, egy-egy termékkel kapcsolatban nem értettem a lelkesedését, azonban a mostani véleményét szintén csak osztani tudom. Régóta várok egy jó gépre, de csak nem akar megjönni. Ami meg van, az nem éri meg az árát. Szerintem.
-
-
Jjja.
Nézem a Galaxis őrzőit ezerrel, erre a nyamvadt Mac-em 10 percenként ellopja a hangot a BT hangprojektortól. Mert hogy mindenképpen rá akar csatlakozni a szentem... Természetesen kicsiny MacBook Próma komód tetején pihent szlípben, lehajtott tetővel, kikapcsolt Power Nap-pel. Köcsög Apple.

-
De jó! A nyavalyás App Store bug miatt a teljes zenei könyvtáram törlődött a telefonról, az iTunes is kiléptetett, újra engedélyezni kellett mindent, ráadásul a nyelv is angol (jó ez nem kritikus, de akkor is). Most mindent szedhetek le újra. Hogy mi a tökömért nem tudnak egy istenverte értesítést küldeni, hogy sorry, van egy kis gond, de intézzük. Rohadjanak meg.

-
Számtalanszor előfordult már hogy mennék haza az irodából, de várom hogy 1/4 frissítés, 2/4 frissítés stb kikapcsoláskor. Nagyon idegesítő.
Azt már csak mellékesen teszem hozzá, hogy kb minden os gyártó elgondolkozhatna azon, hogy Linux alatt hogy megy a frissítés. Na kb úgy kéne mindenhol. -
Tegnap megint el kellett indítanom virtuális gépben a windowst. Olyan este 10-kor akartam kikapcsolni a gépet, de éjfélkor még körözött, hogy a Windows előkészítése, ne kapcsolja ki a számítógépet. Egyszerűen nem láttam még rendszert ahol ennyire kultúrálatlan, nem felhasználóbarát a frissítés.
Ja és cudarul melegszik a gépem ilyenkor. Ez normális? Gyakorlatilag nem kell semmi terhelő proginak futnia a virtuális gépben ahhoz, hogy elkezdjen forrósodni.
-
Ja, biztos.
Ilyenekkel jönnek a kollégák, hogy:
- Jaaaj, nézd már meg, mert keresztben nyomtat, köszike!
- Besz...rt ez a rohadt vindóz. Nem enged be a gémél. Lécc' nézz rá, de sietnék!
- Hogy kell PDF-be menteni?
- Nyikorog a nyomtató, olajozd má' meg!
- Megcserélnéd a két monitort? Az a rohadt start menü ellenkező oldalra került...
- Vírusom van! Össze-vissza gépel magától, amikor írok. Y helyett Z, Ü helyett vonalka és ilyenek.
- Nem tudok nyomtatni.
- Kilépett a Skype, mi a jelszavam?
- Nem megy el az email. Pedig csak egy 20 perces cuki cicás videó van benne...
- Stb.Szóval nem kritikus. A rendszer állja a strapát.
-
válasz
mbalint987
üzenetére
Rendszergazda is vagyok a cégnél, illetve azon nevelkedtem. Nem lesz vészes... Amúgy alig van gond a gépekkel, meglepően stabil a Win.
-
mbalint987
aktív tag
"Sinclair Basic OS az egyetlen tökéletes."
Végülis azon még nem láttam kékhalált...
A "stabil Windows" szó-összetételt meg nyugodtan fel lehetne venni a "sétáló hal" és a "beszélő kutya" közé.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#13) TigerCat: Rutinos Windowsosként mondom, ne aggódj, nem fogsz unatkozni a beállítás során. Ha szereted a meglepetéseket, nem fogsz csalódni.

-
válasz
mbalint987
üzenetére
A Mac bolond biztos. Ha nálad nem stabil, nem vagy bolond.
A Windows meg stabil mint Deák Bill.
Sinclair Basic OS az egyetlen tökéletes. 
-
mbalint987
aktív tag
Az volt már, hogy Windows 4ever?
Viccet félretéve, életemben vagy háromszor használtam Mac-et, és mindannyiszor sikerült cirka 3 perc alatt megutáltatnia magát. Valahogy ahogy hozzájuk nyúlok, egyből megőrülnek (nem lehet, hogy egy rontás van rajtam?) A Windows-ok pont fordítva mennek, míg PC-boltban dolgoztam, rendszeres volt, hogy bejönnek, hogy nem megy ez meg az, nálunk meg pöccre ment.

-
Az Android jobb!
Muhahaaaa 
-
Ha Mac-et használsz és belefutsz egy őrültségbe, vagy csak szidni van kedved, ráadásul nem túl szakmai minőségben, ide jöhet. Jól kibeszéljük...
Új hozzászólás Aktív témák
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Honor Pad X8 / 4/64GB / Wi-Fi / 12 Hó Garancia
- Dell Precision 7550 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia RTX3000 6GB 1 év garancia
- Apple Mac Studio M2 Ultra 24 magos CPU, 60 magos GPU, 64GB RAM, 1024GB SSD
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad WUXGA IPS Touch i5.1135G7 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- LG 38WN95C - 38" Ívelt NANO IPS - 3840x1600 - 144hz 1ms - Nvidia G-Sync - AMD FreeSync - ThunderBolt
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

kijelzőre meg notch és akkor meg is van oldva minden 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
)