Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz atika88 #89339 üzenetére
Ha egy program 10 GB-nyi memoriat igenyel, mert peldaul akkora kepfajlt nyitsz meg, akkor tokmindegy, hogy MacOS-en, Windowson vagy Linuxon vagy.
Nem az OS-nek kell memoria, hanem a programoknak. A Windows, MacOS, Linux kozul egyik sem igenyel tul sok memoriat, ha csak az OS-t nezed.
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
félisten
-
félisten
válasz lordthomas #89438 üzenetére
> Ami viszont csalódás, hogy billeg a laptop.
Uh, az súlyos. Sajnálom.
while (!sleep) sheep++;
-
-
félisten
válasz bmakszim #89591 üzenetére
A 2015ös már rég elavult. Őszintén: volt 2014-es kimaxolt 15ös Pro-m, és már akkor is szar volt :) (nyáron használhatatlan volt a hűtés), a 16"-os drámaian jobb lett.
Azért volt most jópár évig jó világ, mert az Intel mobil procik alig javultak. Most, hogy jön a Ryzen meg az Apple Silicon, a régebbi gépek villámgyorsan fognak ertekelenedni.
while (!sleep) sheep++;
-
félisten
-
félisten
Megjott az MBA. Dell WD19TB Thunderbolt 3 dockra kötöttem, működik rendesen. Jöhetnek a kérdések
while (!sleep) sheep++;
-
félisten
MBA 16G/1TB. Mobil irogepnek vettem, böngésző, terminal es néha VSCode fog rajta futni. A parom sok eves X1 Carbon-ja mellett elég elavultnak nez ki egyébként az óriási kavakkal
Az mar latszik, hogy jóval gyorsabb az UI, mint egy i5-os Mac Mini (4K kijelzo van hozzakotve).
while (!sleep) sheep++;
-
félisten
Kb. par ora utan latszik, hogy ha valaki ezt elsődleges fejlesztoi gépnek venne, az ne tegye. A Homebrew meg kb. szarra van törve, a lényeges dolgok vagy nem mennek, vagy hekkelni kell -arch x86_64-el, vagy alpha verziósak.
while (!sleep) sheep++;
-
félisten
Ami hianyzik egy Windowos laptophoz képest igy par ora utan:
- touchscreen (igen, szerintem csomoszor jo lenne, ha lenne)
- kicsit kevesbe ódivatú kulso... egyelore 1 órája megy akkurol a gép, ebbol 30 perc videokonferencia, meg mindig 100%-on van az akksi .
while (!sleep) sheep++;
-
félisten
Van olyan, aki tapasztal olyan problémát, hogy amikor amikor AirPods Pro van használatban (MacOS-rol), akkor néha reccsen, illetve ha konferenciabeszelgetes alatt a hangeroszaobalyozo ikonra kattintok, akkor reccsen egyet?
while (!sleep) sheep++;
-
félisten
válasz SharpSA #89908 üzenetére
Sajnos elég irracionális a számítógéppark itthon (5 éve is 64 GB RAM volt az asztali gépben, meg 2x10 mag), szóval nem a minimumra lövök
Nem is az akkuidő az igazán impresszív, hanem hogy végre nem melegíti a combomat videokonferencia közben. Ez tényleg zseniális, nyilván egy Samsung Galaxy Book S is hasonló lett volna.
while (!sleep) sheep++;
-
félisten
válasz Smiley #89922 üzenetére
Rosszul mondtam, van Python 3.8.2.
Egyébként forrasbol megpróbáltam a 3.9-et felrakni,
==> make
Last 15 lines from /Users/mvarga/Library/Logs/Homebrew/python@3.9/02.make:
self.run_command(cmd_name)
File "/private/tmp/python@3.9-20201130-89910-1aqmuvf/Python-3.9.0/Lib/distutils/cmd.py", line 313, in run_command
self.distribution.run_command(command)
File "/private/tmp/python@3.9-20201130-89910-1aqmuvf/Python-3.9.0/Lib/distutils/dist.py", line 985, in run_command
cmd_obj.run()
File "/private/tmp/python@3.9-20201130-89910-1aqmuvf/Python-3.9.0/Lib/distutils/command/build_ext.py", line 340, in run
self.build_extensions()
File "/private/tmp/python@3.9-20201130-89910-1aqmuvf/Python-3.9.0/./setup.py", line 470, in build_extensions
self.detect_modules()
File "/private/tmp/python@3.9-20201130-89910-1aqmuvf/Python-3.9.0/./setup.py", line 1807, in detect_modules
self.detect_readline_curses()
File "/private/tmp/python@3.9-20201130-89910-1aqmuvf/Python-3.9.0/./setup.py", line 1038, in detect_readline_curses
(tuple(int(n) for n in dep_target.split('.')[0:2])
AttributeError: 'int' object has no attribute 'split'
make: *** [sharedmods] Error 1
These open issues may also help:
python@3.9: update pip https://github.com/Homebrew/homebrew-core/pull/65953
Python@3.9 fails to install on ARM Big Sur https://github.com/Homebrew/homebrew-core/pull/65866
python@3.9: make test run on ARM https://github.com/Homebrew/homebrew-core/pull/64869while (!sleep) sheep++;
-
félisten
válasz hszilard666 #89933 üzenetére
Oh, köszi, figyelni fogom. Big Sur update után nem jött még elő újra.
while (!sleep) sheep++;
-
félisten
válasz #30786816 #89934 üzenetére
Nem, de nem mértem. Akkun fordítottam egy Pythont forrásból, ennyi. Fél 2-től 10-ig nyúztam, kb. másfél óra kivételével, közben volt sok vacillalas a brew-val, 2 óra videokonferencia, plusz a major OS upgrade, stb. Több, mint fele akku megvan.
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
félisten
Na, ez van nálam is.
https://discussions.apple.com/thread/252086955
"KERNEL - Failed to write key xxxxxxxxxx to SMC with error code 86" -- ilyenből másodpercenként 5 a system logban. Egyelore nem latom, hogy barmit okozna, de kíváncsi leszek
.. őszintén szólva itt mar elkezd hiányozni a Linux, ahol meg tudtam nézni, mit az a 'code 86'.
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
félisten
Ez most nem egy benchmark, de: egy asztali, hatmagos i5-el rendelkező Mac Mini-nel ERZESRE sokkal-sokkal gyorsabb. Kb. olyan fluid a rendszer, mint a Ryzen 2700X + GTX 1080Ti-s desktopom WIndowszal (es ez nagy szó, mert a Windows eleve pörgősebb/reszponzivabb, mint a MacOS, nagy altalanossagban).
while (!sleep) sheep++;
-
félisten
Nem tudom, hogy mennyire az M1 sara, valószínűleg nem, de egy csomó dolog azért az X1 Carbon-nal jobban működik.
- a wifi _kicsit_ instabil (24 oran belül kétszer leesett)
- a Thunderbolt docker kapcsolt USB eszközöket egyszer ledobtaÚgy nézem, az en felhasználásom mellett kb. 10 orat fog menni akkurol, ez szép.
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
félisten
Egyebkent utoljara 2015-ben hasznaltam Mac-et hosszabban, es azt kell mondjam, hogy az M1-es Air uberfasza a hardver szempontjabol (akku, billentyuzet, a keszulekhaz, minden), de a MacOS bugosabb, mint valaha. Ami mukodik, az kivaloan megy (szep konzisztens UI, peldaul), de osszessegeben harom nap utan tobb bugot talaltam benne, mint amirol osszesen tudok kb. a Win10-ben. Bug alatt a tenyleges hibakat ertem, nem azt, hogy valami logikatlanul vagy izlestelenul van megcsinalni (ezekbol van eleg mindket OS-en, talan a Win10-en tobb).
- neha dokkrol lehuzva nincs hang Safariban ha a beepitett hangszorot hasznalom, mute-unmute utan ujra van
- USB kamerat ketnaponta egyszer eldobja egy masodpercre videokonferencia kozben
- a lakasban levo 2 access point 2*2 halozata kozott osszevissza valtogat, akkor is ragaszkodik az egyikhez, amikor mar reg elment a terero, neha azt jelzi, hogy van, pedig mar nincs is, stb.
- Zoom videocall kozben a kulso monitorrol nem tudom athuzni az ablakot a laptop kijelzojere (wtf)
- elfelejti, hogy hol voltak az ablakok a kulso monitoron, amikor ujra dokkolom
- a kompozitor eleve nem tokeletes, sok apro doccenes vanSzoval azert vannak bajok viszont teny, hogy a celra, amire vettem (elektronikus irogep), kivalo.
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 256 GB Midnight
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 512GB SSD asztroszürke
- Apple Macbook Air A1466 i7. 8/256Gb Laptop
- MacBook Pro 2019 13" Újszerű 8GB/128ssd/1-3 hónap gar./Akku 94%/p3811
- Apple MacBook Pro 2011 13" i7 8GB RAM 256GB SSD
- MacBook Pro tok tomtoc Sleeve Kit - 14" , fekete
- Macbook Air 2017 A1466 (13" 1440x900 kijelző, i5 1.8GHz, 8GB RAM, 256GB SSD
- Macbook Pro 16" - 2019, 8 mag i9 32/512GB, 4GB Radeon, touchbar, garancia
- Macbook Pro 16" - 2019, 6 mag i7 16/512GB, 4GB Radeon, touchbar, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest