Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- GoodSpeed: Megint 3 hónap Disney+ akciósan :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 4 – Zöldséges ragu, ami sokféleképpen elkészíthető
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shaaanti
friss újonc
Ezt nem tudom megmondani, a weblapon így fogalmaznak: "Az Apple továbbra is azon dolgozik, hogy 2030-ra elérje a szén-dioxid-semlegességet . Ennek részeként az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Pro Max készülékekhez nem tartozik tápadapter vagy EarPods. A termék USB-C hálózati adaptert és USB-C töltőkábelt tartalmaz, amely kompatibilis a számítógép portjaival, és gyors töltést biztosít.
Az Apple a meglévő USB-C hálózati adapter használatát javasolja. Ha szeretné, új Apple hálózati adaptert vagy fejhallgatót is vásárolhat."
Vszeg a japán to magyar google fordító hibája :/ de holnap bemennek a barátok egy boltba és megtudjukAmúgy a gyik szerint bárhol használható technikailag: https://www.apple.com/jp/shop/buy-iphone/iphone-15-pro/6.7%E3%82%A4%E3%83%B3%E3%83%81%E3%83%87%E3%82%A3%E3%82%B9%E3%83%97%E3%83%AC%E3%82%A4-256gb-%E3%83%96%E3%83%AB%E3%83%BC%E3%83%81%E3%82%BF%E3%83%8B%E3%82%A6%E3%83%A0
-
xhege
veterán
válasz
Roland861010 #888 üzenetére
Köszi, hogy leírtad! Sajnálom, hogy neked nem jött be, de nyilván ha te így érzed, akkor nem ez lesz a te telefonod.
-
Shaaanti
friss újonc
Sziasztok! Technikai kérdés: a Japánban vásárolt készülék itt használható teljes értékűen? Gondolom a dugalj átalakító kell, de egyéb tekintetben (áramfelvétel, hálózatok) működik?
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
Roland861010 #893 üzenetére
Ezek a képek kb makró és tárgy orientáltak, sehol egy hdr vagy esti kép stb. így elég szubjektív az összehasonlítás.
Itt lehet nincs akkora difi, de a való használatban van azért fejlődés látványos is.Melegedést én nem érzem kritikusabbnak beköltözéskor volt melegebb, de nem lángolt mint a note 20 ultrám anno amit vissza adtam 14 napon belül mert a SoC 70 fokos volt az aksi meg 50 körül járt nyáron.
Melyik játéknál volt problémád kiváncsi lennék rá mi izzasztotta meg.
Nyilván nem a meggyőződésed a célom neked nem érte meg ez a telefon elfogadom/juk, csak kiváncsi vagyok. -
Roland861010
veterán
Nem akarok dolgozni egy családi foton.
Ugyan úgy mint ahogy a 13pron vagy a 14pro max vagy az XS képein se akartam dolgozni soha.Amúgy meg semmi kedvem várni arra hogy lesze optimalizálva vagy sem az adót szoftver amit használok.
Melegedni meg igen is melegedett ami köszönhető a titan háznak meg annak a semmi hűtésnek amit használnak.
Majd az AAA kategóriájú játékoktol leolvad az emberek keze.
Mert sokan úgy gondolják hotermeles 0 lesz...itt vannak a képek.
Házon belül ez nem egy nagy fejlődés. -
rellif
senior tag
A kamera részével nem értek egyet én sem.
Közel 80MB-os 48MP-es RAW-okból azért lehet dolgozni rendesen úgy,hogy nem csak a telefonon nézegeti az ember. -
válasz
A teljesítmény nem lett visszafogva, nem az okozta a melegedést. Optimalizálni kell a progikat az új A17pro-ra, mert más az architektúra. 3rd party appokkal ugyanez a helyzet.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
Nekem nincs problémám a kamerával, honor magic5 pro volt amihez tudom viszonyítani annál stabilabb a teljesítménye, ott azért hajlamosabb bemozdulásra stb-re.
Androidhoz képest a sebességet nem érezni a gui-n szóval a sebesség visszafogását nem tudom, genshin impact-et 120fps-el hibátlanul viszi a telefon nálam. -
válasz
Nem tudom, hogy te milyen készüléket kaptál, de ez azért komoly felsorolás aminek egy pontjával sem tudok egyet érteni, de hát kinek mi!
-
Roland861010
veterán
válasz
ADAM1337 #886 üzenetére
A kamera vacak (nincs érdemi előre lépés a 13Pro-hoz sőt még egy XS-hez sincs sok 1* -es nagyitasban) raktam fel teszt képeket nézd meg.
A teljesítmény vissza fogása túl lett tolva.
Amíg az XS-en egy bizonyos játék nem akadt vagy csak minimális kis döcögés volt addig a 15 Pro rendesen akadt ugyan azon a beállításon.
Az ára mélyrepülésbe van és lesz ez miatt így inkább még most ment vissza. -
ADAM1337
nagyúr
válasz
Roland861010 #885 üzenetére
Mi volt az oka ? (puszta kiváncsiság)
-
xhege
veterán
válasz
Roland861010 #883 üzenetére
Nem jött be a 15 Pro?
-
Roland861010
veterán
Sziasztok!
Van 1 db ilyen ESR tokom 15Pro-ra! 2 napot használtam amíg nálam volt a telefon
Ha valakit érdekel dobjon egy pm-et. -
Årpi
őstag
válasz
ADAM1337 #871 üzenetére
Safari görgetés biztos, hogy 120 Hz-en (vagy legalábbis 60 felett) megy, érezni lehet. Emlékeim szerint a 13 Pronál is már ez volt a helyzet, a scroll maga 120 Hz, de az egyes elemek 60 Hz-en ketyegnek, ezért nem lehet kimérni ufo testtel.
-
ADAM1337
nagyúr
Létezik, hogy a chrome és a safari se megy 120hz-en ?
Ufotest-be mind a 2 60hz-en áll. -
Tiger.
nagyúr
válasz
Fuxosbömis #853 üzenetére
És a max? Dxomarknal meg jobban teljesített.
-
xhege
veterán
válasz
mindthecrap #862 üzenetére
Köszi a választ! Szerintem a szenzor nagyobb a Sonynál (1 inch).
Az objektív cserét és ilyesmit szeretném elkerülni, fontos a könnyű hordozhatóság lenne. -
mindthecrap
aktív tag
Egy Sony Rx100 esetében azért készülj fel, hogy semmi "WOW" érzés nem lesz egy 15 pro képeihez képest, kb ugyanakkora szenzor, apró zoom objektív. Persze praktikusabb hiszen fokozatmentesen tudsz zoomolni stb de a képek 95%-a azonos minőség lesz.
Ahhoz, hogy valódi azonnal látható különbég legyen dinamikában, tónusokban stb, APS-C vagy nagyobb szenzorban kell gondolkodni és cserélhető objektívben.
-
xhege
veterán
válasz
Stauffenberg #856 üzenetére
Egyetértek veled igen. Mondjuk véleményem szerint a végeredmény szempontjából, talán pont az iPhone a legkiegyensúlyozottabb. Nálam az S23 Ultra volt olyan, hogy ha állványról sütötted el kétszer egymás után, kis túlzással akkor is tudott különböző végeredményt adni.
Fotózni megtanulni talán azért nagyobb befektettet energiát igényel, mint egy telefon kameráját megtanulni, illetve a point and shoot telefonon sokkal kézenfekvőbb.Már jó ideje gondolkodom én is azon, hogy vennem kellene egy compact digitális gépet (Sony Rx100 pl). Mi erről a véleményed?
-
rizso
addikt
"Ezen a szinten szerintem nagyon minimálisak már a különbségek."
Abszolút egyetértek. Trololoooo, szerintem a voksolók 90%-a Pixel user, akik felismerik a pixeles képalkotást, és csak azért is arra szavaznak, nehogy más telefon nyerjen, az iphone felhasználók meg pont lesz*rják, tudják, hogy vakteszt bírálat nélkül is jó fotókat lőnek
Lassan az a döntő, hogy milyen egyéb, pl AI/szoftveres funkciókat pakolnak a kamera köré. Pl. Samsungnál tökre szerettem az utólagos szerkesztésnél, hogy gyárilag volt benne "erase" funkció, és egész jól dolgozott (gyerekeim szakadtak, mikor egy-egy képen fogtam és el- majd visszavarázsoltam őket a képre
). Tényleg, ilyet iphone is tud? Adnám
Én amennyire tiltakoztam az iphone és kamerás képességei ellen, most annyira bejön. Gyerekekről sokkal, de sokkal jobb fotókat tudok lőni, a portrékon a háttérmosást szépen lehet szabályozni.
Néha kicsit babrálnék a manuális beállításokkal, ha nem csak előkap és lő módon fotóznék, de ezt könnyen lehet pótolni külsős alkalmazással.
-
mindthecrap
aktív tag
Az automatikával én sem vagyok 100% elégedett, pl sokszor sárszürke lesz az emberi arc és bőr... de amikor az első ProRAW fileokat beimportáltam Lightroomba akkor azért letettem a hajam. Olyan portrékat csináltam a lányomról, hogy oda lehet rakni a Fuji fényképezőm képei mellé, csak a háttérmosás nem olyan természetes.
-
tothl
addikt
válasz
Stauffenberg #856 üzenetére
Nem szabad figyelmen kívül hagyni azt sem, hogy mindig, mindennél van, vagy lesz jobb.
-
Stauffenberg
nagyúr
Nem csak minimálisak a különbségek, de algoritmusok egyszer így, máskor úgy köpnek ki fotókat egyazon telefonon is. Minden alkalommal, mikor az ember kiadja a kezéből az irányítást, kiszámíthatatlanná válik az output és teljesen értelmetlennek gondolom ezeket pixelkukkolva összemérni.
Akinek ennyire fontos a fotózás vagy akár a kiszámítható és konzisztens eredmény, az fényképezőgépre költse a pénzét, jobban jár vele. Pont ugyanannyira kell megtanulni használni, mint egy telefon kameráját, aki pedig ezt meg akarja úszni, az nyugodtan csengesse ki a fél milliókat az újabb és újabb telefonokért, amikbe gyakorlatilag ugyanazokat a hardvereket teszik (sokszor szó szerint, de legalábbis nüansznyi a technológiai eltérés) és egy szoftver update kerül a valóságban ennyibe, mert a régebbi modell is megkaphatná a jobb algoritmust.
-
válasz
Fuxosbömis #853 üzenetére
És? Akinek csak a fotózás fontos, semmi más, vegyen azt. Ennyi.
-
Fuxosbömis
tag
Csúnyán lenyomta a Phonearena vaktesztjén a Pixel 8 pro a 15 prot. (Nappali fényképek)
-
mindthecrap
aktív tag
válasz
moordavid #842 üzenetére
Nekem sikerült első nap a járólapra ejteni a telót egy méterről, de nem lett semmi baja a 2200 forintos MediaMarkt elsőáras szilikontokban
A 12-est is durván 5-6 alkalommal ejtettem betonra derékmagasságból a 2 év alatt és kutya baja nem lett, azon ezt a tokot használtam: Ringke Onyx, elvileg military grade meg minden de kb 3500 forint volt
-
Szergej0818
csendes tag
Valaki használ itt nillkin lens wing tokot? Mi a véleménye? Mennyire "erős" a magsafe funkció? Autós tartó miatt érdekel. Köszi előre is.
-
-
halihó. Öcsémnek sikerült leadni a rendelést sima pro és pro maxra is és meg is érkezett mind a kettő viszont nincs itthol péntek óta egy hétig így hát kibontani egyiket sem bontotta ki. Meg kért, hogy kérdezzek körbe, hogyha valaki esetleg valamelyikre igényt tartana árában át adja. Ha nem kell senkinek meg majd el áll tőle.
Úgy emlékszem mind a kettő fekete,:3 ha valakinek kellene írjon és utána kérdezek pontosan a tárhelyre is.
Nem hirdetés, hanem inkább segítség a hiány miatt szóval remélem maradhat és valakinek segít. -
rizso
addikt
válasz
Luser2000 #837 üzenetére
Úgy sem megy
Érdekes, mert látszólag csatlakoztatva van, AI life alkalmazáson belül tudom állítani a Huawei hangerejét, kommunikál vele, de mintha nem hangszóróként kezelné, hanem valami más eszközként.
AI life nélkül Bluetooth eszközök között megjelenik, rányomok, de azt írja, hogy pairing unsuccessful. AI life telepítés után alkalmazáson belül simán látja és csatlakozik, utána eszközök között is írja, hogy connected, de ahogy írtam, mintha nem hangszóróként kezelné.
Jabra Elite 85H, Sony WF1000XM3, Harman Onyx Studio 7, Samsung Q930C gond nélkül mennek vele. És mint írtam, a Huawei gond nélkül ment az előző telómmal (Samsung) és a Windows-os laptopommal is.
-
rizso
addikt
Sziasztok!
Van egy Huawei Sound hangszóróm, iPhone-on fent van a Huawei AI Life app, azon belül hozzá is adtam a hangszórót, megvan a kapcsolat, beállításokban is írja, hogy connected, de mégsem tudom kirakni a hangot a Huaweire. Előző telóval és laptoppal is hibátlanul ment, ahogy az iPhone is működik a többi BT cuccommal.
Ötlet, hogy mit lehetne kipróbálni, hogyan lehetne működésre bírni?
-
törölt tag
Sziasztok!
Még mindig nem tudok dönteni, hogy az Apple szilikon tokot vagy az új Finewoven tokot vásároljam meg?
Melyik védi jobban a telefont?
(Esetleg még a Nomad tokokat néztem.) -
Dzsosy
senior tag
válasz
barbee2019 #830 üzenetére
Én várok a 15 Pro-ra. Nincs igazából semmi komolyabb baja a 4 éves Huawei Mate20 Pro-mnak és nekem a lighting csatlakozó kizáró ok. 😁 De ez egyéni preferencia.
-
SharpSA
veterán
válasz
mindthecrap #832 üzenetére
Na és ezzel nagyon sok lehetőség jön: bármilyen külső, USB-C-s meghajtó, hangkártya, monitor, hub, stb. Nekem nagyon jól jött hogy tudok használni külső meghajtót.
-
mindthecrap
aktív tag
válasz
barbee2019 #830 üzenetére
Bár nem nekem szólt a kérdés, nálam az USB C döntött... úgy voltam vele, hogy ha már újabb 3 évre telefont veszek akkor legyen a modernebb és praktikusabb technológia (a csatlakozó csak egy dolog, de a 15 Pro USB 3.0 már).
Mondjuk a lightningtól így sem fogok szabadulni egy ideig mert van egy 4 éves iPad-em amit nagyon szeretek és hibátlanul teszi a dolgát.
-
törölt tag
Sziasztok!
Használ valaki Apple szilikon tokot?
Mi a véleménye róla?
A telefont a szilikon tok vagy a Finewoven védi jobban? -
"Kezdő" iPhone-osként olvasok több Apple eszköz témájú topikot is, ami szerintem hasznos.
Csak sokszor futok abba a gondba, hogy nem tudom eldönteni, hogy az adott megoldás/hiba csak az adott készülékhez kapcsolódik, vagy mindegyiket érinti.
Emiatt kérdezek néha olyat, ami az adott témában furcsának hat.
-
SharpSA
veterán
Részemről semmiféle ellenérzésem nincs feléd, nyugodtan leírhatod miért a bocs...
Mindebből arra következtettem, hogy neked nem 15-ös szériád van, én meg természetesnek veszem, hogy arról csevegünk itt, mivel a topic témájának megnevezése is ahhoz kötődik. Legalábbis az egyik 15-öshöz. -
Luser2000
addikt
Lehet ez segít valamit az össze-vissza töltésben:
Ha az Optimalizált akkutöltés nem aktiválódik
Az optimalizált töltés csak azokon a helyeken aktiválódik, ahol Ön az ideje nagy részét eltölti, például az otthonában és a munkahelyén. A funkció nem aktiválódik, ha változatosabbak a felhasználói szokásai, például utazások során. Emiatt aktiválni kell néhány helybeállítást ahhoz, hogy aktiválódjon az Optimalizált akkutöltés.* A funkcióhoz használt helyadatok közül egyet sem kap meg az Apple.
Kövesse az alábbi lépéseket:
Lépjen a Beállítások > Adatvédelem és biztonság > Helymeghatározás menüponthoz, és kapcsolja be a Helymeghatározást.Lépjen a Beállítások > Adatvédelmi és biztonság > Helymeghatározás > Rendszerszolgáltatások menüponthoz, majd kapcsolja be a Rendszer testreszabása beállítást.Lépjen a Beállítások > Adatvédelem és biztonság > Helymeghatározás > Rendszerszolgáltatások > Jelentős helyek menüponthoz, és kapcsolja be a Jelentős helyek beállítást. -
-
-
-
rellif
senior tag
válasz
djstavross #810 üzenetére
15pro szintén Yettel hívás gondom nem volt eddig.
Töltésnél a 80%-os korlát pedig szerintem az egyik legjobb újítás. -
djstavross
tag
Sziasztok!
Nem gondolnám, hogy készülék specifikus probléma, inkább iOS bug, de találkoztak már a "8 perces telefonhívás" buggal?
Kétféle variációban kerül elő random:
1. 8 perc 10-20mp körül némítja a vonalat mindkét félnél, a hangszóró ikon aktiválódik, de nem reagál semmire.
2. Kereken 8 percnél bontja a vonalat és talán csak a bejövő hívásoknál.
Elég bosszantó, de több külföldi fórumon ( [link] ) is panaszkodtak erre. 13Pro iOS 16.x kombón nem csinálta, most 15Pro iOS 17.0.3 párossal igen. A Yettel nem tud ilyen hibáról.Illetve 09.23.-a óta még mindig nem sikerült a telefonnak a töltési szokásaimat megtanulni, be van állítva az optimalizált akkumulátor töltés, de csutkára tölti. Természetesen minden be van állítva hozzá. Mindkét jelenséget jeleztem az Apple felé.
-
rizso
addikt
Sziasztok,
ezzel a töltővel van innen valakinek tapasztalata? Akarok egy magsafe állványt meg egy sima magsafe adaptert is.
Mennyire stabilak ezek? Eddig nem nagyon hittem ezekben a mágneses megoldásokban, de adnék egy esélyt, nem akarom állandóan kábelre dugdosni.
Jöhet egyéb ajánlás is
-
Dzsosy
senior tag
válasz
barbee2019 #798 üzenetére
Nekem az egyik üzletben azt mondták, hogy kb december elejére rendeződnek a dolgok. A webshopba néha befut pár, de üzletekben várhatóan csak december.
-
bigrock
addikt
Hamarosan váltok 11Pro-ról 15PM-ra. A 11Pro jól be van lakva, semmi sallang, egy csomó finomhangolás beállítva rajta, plusz email fiókok.
Szerintetek kezdjem 0-ról az újat és szánjak egy napot az összes beállításra, vagy maradjak a jó öreg iCloud backup visszatöltésénél?
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- iPhone-t használók OFF topikja
- Robotporszívók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Futás, futópályák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Google Pixel topik
- Apple Watch
- További aktív témák...
- iPhone 13 Pro Max / 128GB / Gold / Gyári kártyafüggetlen (101A)
- iPhone 13 Pro Max / 128GB / Gold / Gyári kártyafüggetlen (115A)
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Akku: 83%, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Eladó bontatlan, új iPhone 16 PRO MAX 256GB Fekete Titán
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest