Hirdetés
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- GoodSpeed: Philips AWP9820 (vízlágyító) Calgon helyett?
- Yézi: Videokártyáim [2015/08-2026/01]
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Aktív témák
-
vilma27
tag
Nagyon tartalmas volt ez a hét. Talán túlságosan is. Mindenből dolgozat, meg ilyen írás, olyan számonkérés, és mindez úgy, hogy az ofő hiányzik és így a művtöri doga is elmaradt, a magyar-töri tanár sem volt szerdától így az se volt. A dolgozatok, meg úgy ahogy sikerültek, de most amúgy most így tegnap hazajött a Nővérem és leültünk beszélgetni, a pontozási rendszerről a felsőoktatásnál. Nagyjából elmagyarázta, és arra jutottunk, hogy nagyon húzós lesz, kb 428 pontom lenne. ehhez az kell, hogy a 12 évvégén is 1db 4esem és 13.félévkor is 1db 4esem lehet ezek közül: magyar, töri, matek, német és művtöri. Ebből lehet a matek fogja betölteni ezt a 4est, bár megfogok tenni mindent, hogy ne így legyen. Na tehát Művtöriből emelt szintűzők, németből "C" nyelvvizsga, és az érettségimnek is szuperálnia kell mindezek mellett... Amire rá kell gyúrnom, hogy olyan 95%os legyen az a művtöri és a német. Persze mindenből igyekszek teljesíteni, de ez a 2 ami magas % lesz, a többi pedig 85-90 között kell lennie. És az is lesz
Nem, nem engedek, mert akár 1-2pont is sokat számít, és még arra is gondoltam, hogy rajzból még lehetne érettségizni azis 2-3 pontot jelent, de ha megvan akkor az is sok, ha összeteszem. Rengeteg ismerősöm van Fősulin, egyetemen, és sokaktól hallottam, hogy tényleg pár pont kellett volna a várt iskolához
ezért is most belehúzok, és ami nem kell azt hanyagolom.
Ezt a hétvégéz, némettel és művtörivel fogom tölteni, és leülünk megint a nővéremmel, vagy nélküle és megnézem az iskolákat és kiválasztok 3-4et és állítok egy fontossági sorrendet és az alapján fogom tenni a dolgaimat, és nem engedek semminek.
Nekem fontos, hogy továbbtanuljak, mert egyrészt Énis akarom, másrészt nővérem Egyetemen van és így szerintem a szüleim is elvárják, és szerintem a fősulit az így kizárhatom, hogy csak egyetemre mehetek, nem fogom azt hallgatni életem végéig, hogy a nővérem felhánytorgatja, hogy neki egyetemi végzettsége van nekem meg fősulis. De ez részben jó, mert legalább így megkövetelem saját magamtól a dolgokat.annyira jó lett ez a szám

Nézegettem féjszen az általános iskolai társaimat, és ők idén érettségiznek, mert én 5évesen vagyok, és a legtöbbjük pedig 4. Így nekik most van ez az időszak. Nézem a képeiket, szalagavatóról erről-arról. Részben irigylem őket, részben nem. Most jelen pillanatban nem érzem úgy, hogy én le tudnák érettségizni. De mindennek eljön az ideje. És mire nekem oda kerül a sora, addigra 100%osan ott fogok állni, és mindent megteszek.
Hogy mi akarok lenni? ez egy nagyon jó kérdés. Első évesként tuti leteszek egy OKJ-s tanfolyamot lakberendezőnek, mert azt már nagyon rég megakarom csinálni, de nemrég jött be, hogy csak érettségivel lehet OKJ-zni. De azt mindenképp megszeretném csinálni. A szüleim nem örülnek ennek, mondván nincs jövője Magyarországon, de mindig mondom nekik, hogy 1nem maradok itthon, mondtam is 25éves koromig el akarok menni. A másik az építészet ami érdekel, és ezt se nagyon hiszik, hogy befutok ezzel, vagy biztos állásom lehet ezzel. Mivel szeretem a művészetet, én örülnék neki ha pl ilyen múzeumi nem is tudom mi lennék, ...egy igazgató... XD jahhj amúgy én nagyon szeretek szervezni, de így bármit, és szerintem a képességem is megvan hozzá.
Lehoztam azt a lapot amit még nyáron Herceggel a munkaügyi Kp.ban megcsináltattunk és ezek ilyen hogy minek lennék jó:területek:
Művészet---12/8 (alap
)
Oktatás - társadalom---12/8 (Művésznőm rotring eset....
)
Gazdaság - üzlet---12/5 (hát igen egy igazgató leszek
)
aztán így jött sorba: Tudomány, Kereskedelem, Természet és sajnos itt a Műszaki vannak ezek után is pár dolog, de azok tényleg távol állnak tőlem.ezeken belül is vannak kissebb körök tehát
Művészet:
4/4 az az alkotó művészet
miért is nem lep ez engem meg XD
3/4 előadó művészetOktatás - társadalom:
3/3 Társadalomtudományok
3/3 Kommunikáció
volt oktatás és jog, de ezek nem is nagyon érdekelnek...Gazdaság - üzlet:
2/3 Menedzsment
hát igen vezető leszek, szervezek, teszek, veszek, ügyeskedek 
ezekből úgy ennyi, és így mindezek alapján kihozott munkákat, hogy "mi legyek, ha nagy leszek"
így leírom amiket kihozott és azok közül, hogy mik amik érdekelnek is.
Belsőépítész, Díszlettervező,kihozott számos művészi jellegűt: pl.: festő, grafikus, stb..., író-rendező
, illusztrátor, jelmeztervező, színházi rendező, és amúgy sok művészi cucc... meg amúgy, fúúú ezt nem tudom felsorolni mindet, de egy párat azért lefirkantok még. Muzeológus, művészettörténész, pszichológus, a kommunikáción belül is vannak, gazdaságnál, pedig üzlet- és cégvezető
stb...
A fentiek eléggé széleskörűek, de meglepetésemre 4 olyan foglalkozást hozott ki amire nem nagyon számítottam. A cím: 4 foglalkozás felel meg az Ön által kiválasztott összes témának:
Könyv- és lapkiadó szerkesztő
Színházi rendező
Újságíró
Zenei rendezőezt a 4et hozta ki...
először furcsálltam, hogy most akkor az eddigi tudásom, érdeklődésem, tapasztalatom ennek felel meg?de persze a következő 20foglalkozás is közelebb áll hozzám:
Cím: 20 foglalkozás felel meg az Ön által kiválasztott 8 téma közül 7 témának:
Cégvezető, Felsőfokú tanintézeti tanár-oktató, Karigazgató-kórusvezető, Konferanszié, Külkereskedelmi szervező, Marketing vezető, Muzeológus, Művészeti vezető, Nyelviskola vezető, Operatőr, Pedagógiai szakértő, Piackutató, Politológus, PR menedzser, Producer, Pszichológus, Rendszerszervező, Rovatvezető, Színész-előadóművész, SzínházigazgatóNem tudom, még vannak amúgy hogy 8/6nak feleltem meg, ebbe tartozik az építészes zizik, díszlettervező, a sok művészeti ágazat... és így ezek.
A világon annyi munka van, és olyan nehéz választani, mert mindent szeretnék kipróbálni. Persze a fentiek nem az én vágyaim tükrözik, de vannak mondjuk igazak is benne és 1-2nek kivételesen örülök, hogy kihozta a gép, mert nem jutott volna eszembe.
Az a baj, vagy lehet nem baj, de már minden a jövőről szól, ami kicsit megrémít, de örülök is neki mert már várom nagyon, hogy énis kapjak egy szeletet abból a tortából. Mondjuk én jó nagy szeletet akarok
mert megérdemlem
XD nah jó már az egom ma is a plafont verte...Ezt a bejegyzést mindenképp megakartam csinálni egyszer és most olyan sokminden nem történt a anpokban, ezért ezt volt kedvem csinálni. De most megyek is olvasni, mert egész héten nem volt időm, hogy befejezzem...
jóéjt mindenkinek
Csók(K)p.s.: Művésznőm, majd írd meg kérlek, hogy a hétvége folyamán mikor vagy msn közelbe

Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Lesz is reklám a Nothing telefonjainak zárképernyőjén, meg nem is
- iPhone topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- iPhone 17 Pro max 512GB gyári független Silver hibátlan 2028.09.19 gyártói jótállás
- Surface Go 3 10.5" FHD IPS érintő i3-10100Y 8GB 128GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Ryzen7 5700G/ 32GB DDR4 alapú ITX mini PC/ garancia/ ingyen foxpost
- Eladó Konfig I5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD 500GB HDD RX6700XT 12GB!
- Apple iPhone 17 Pro 256GB Deep Blue- ÚJ, BONTATLAN, független, 1év garancia
- Apple iPhone 16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4270, 100% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 Flip i3-1315U 8GB 512GB 14" FHD+ áthajtós-érintős Gar.: 1 év
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Nem, nem engedek, mert akár 1-2pont is sokat számít, és még arra is gondoltam, hogy rajzból még lehetne érettségizni azis 2-3 pontot jelent, de ha megvan akkor az is sok, ha összeteszem. Rengeteg ismerősöm van Fősulin, egyetemen, és sokaktól hallottam, hogy tényleg pár pont kellett volna a várt iskolához
ezért is most belehúzok, és ami nem kell azt hanyagolom.
)
)
először furcsálltam, hogy most akkor az eddigi tudásom, érdeklődésem, tapasztalatom ennek felel meg?