Hirdetés
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz #59620352 #8525 üzenetére
Milyen kis édes. ^^
Megvan angolul - de ez a magyar fordítás...közepes. Nem túl változatos, vannak stílustörések és lefordítatlan dolgok benne, hiányzó írásjelek - meg igazából ez az onii-san-ozás sem a legszerencsésebb (ilyenkor gondolkodom el, hogy akarok-e fordítani - szerencsére a KnJ nem hemzseg az ilyenektől; de múltkor pl. a "suki da"-n voltam hajtépésben (amikor Daisuke hazaviszi Rin-t, még a történet elején)...mert a "kedvellek" az még beleférne, de akkor későbbi buborékokkal nem lenne konzisztenciában, ellenben a "szeretlek" meg kiforgatható, meg furcsán hangzik, ha magyarul képzeljük el az aktuális párbeszédet Daisuke szemszögéből.. Legszívesebben úgy hagytam volna, ahogy van. ).Azt mondanám, hogy egyszerű séma, letisztult art, igényes filler (angolul / japánul).
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
-
válasz #59620352 #8531 üzenetére
Ki kell ábrándítsalak, de nekem a rajzolt dolgokra alapvetően nem igazán.
Crystalheart: A jó ízlés eléggé szubjektív fogalom, de ennek ellenére mondtam neki én is, hogy ilyeneket talán nem kéne bedobni a közösbe.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
válasz #59620352 #8541 üzenetére
"neked is csak ezt mondom, ki lapozza fel ezt a 8000 HSZ-t? ki az a hülye?"
Nem kell lapozgatnia. Részletes keresőbe beírja a nevedet, az meg kidobja minden hozzászólásodat időrendben. De szavakra is lehet keresni, még egy 50 000-es topikban is. Már ha csak a PH! van most terítéken.
"De oké, igazatok van, bilibe lóg még a kezem, nem látom át a dolgokat^^ Majd vigyázok."
Ebben látod igazad van.
Archanon:
Being asexual is even worse.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Dluinet #8546 üzenetére
Az egy nagyon jó könyv.
"99,99% hogy repülsz"
Akkor nem veszít sokat. Olyan leányzóval ki akar együtt lenni? De komolyan...
[ Szerkesztve ]
-
-
-
válasz Crystalheart #8556 üzenetére
Ez azért nem ilyen egyszerű.
Most mindentől függetlenítve, csak az önprogramozásra kitérve - nekem például nem menne, bármire is akarnám programozni az agyamat. Túl jól ismerem magamat és a motivációimat ahhoz, hogy csak úgy "beállítgassam" a dolgokat.
Én pl. szerelemre nem vágyom már - épp elég volt belőle; meg az utána következő elfuserált lelki nyomorból (ami már 2 éve tart). Köszönöm, de én ebből többet nem kérek. Nem jött rendbe semmi és egyáltalán nem úgy néz ki, hogy záros határidőn belül fog.A többi: persze nagy átlagban igazad van, de abban az esetben is embere válogatja. Én is visszaemlékszem 12 éves koromra és nagyon nem úgy éltem meg a dolgokat, mint ahogy azt leírod (vagy a nagy átlag) - igazán jól pl. csak a nálam sokkal idősebb barátaimmal éreztem magamat, mert velük lehetett értelmesen beszélgetni. Befolyásolni sem volt túl könnyű, mert mindig megvoltak a saját gondolataim a világról és az egyéb fontos / kevésbé fontos dolgokról - és általában hangot is adtam nekik, ha megkívánta a helyzet. Persze azóta változtam, de nem lenne okos dolog ennyire általánosítani, kivételek mindig vannak.
Az óvodát is ezért rühelltem (másért is, de ez is egy fontos pont volt); bemegyek és nem igazán lehet senkivel társalogni vagy könyveket lapozgatni, mert kb. mindegyik ott vergődik meg visít, az ovónénik meg totál hülyének néznek. Az a vicces, hogy tényleg ez volt. Nem is voltam benn túl sokat. ^^
Félreértés ne essék, soha nem voltam számkivetett, mindig is voltak barátaim meg haverjaim, fiúk-lányok vegyesen (csak az utóbbi időben kezdtem lényegesen szeparatista elveket követni - túlságosan kiismertem az embereket), de a közösségi szellem és a kortársaim gyakran okoztak csalódást (ahogyan ma is - bár ez mostanság már nem csalódás, csupán önigazolás és egy maréknyi cinizmus). Pl. a felszínes érzéseikkel / azoknak kinyílvánításával - vagy szimplán csak az inszenzivitásukkal, tájékozatlanságukkal. Szerencsére azért volt pár kivétel.Ami neki kellene, az egy barátnő, amihez pedig némi (minden erőltetettségtől mentes) önbizalom szükségeltetne. Nem a görcsös rákészülás, önmagának megtagadása , vagy Nabokov törlése a fb profiljából (keményen gáz is lenne, ha ez kellene ahhoz, hogy összeszedjek valakit - rámnézve is és az "összeszedettre" is)...
[ Szerkesztve ]
-
válasz #59620352 #8560 üzenetére
"Önbizalmam az van, hála az agykontroll könyveknek"
Itt gyökeredzik a probléma, de szerintem ezt soha nem fogod belátni.
Mindegy, adja Isten, hogy összejöjjön.Genshiken zsír. Főleg az első évad meg a 3 OVA.
-
Amúgy nem tudtok valami hazai helyet, ahol be tudnak szerezni japán manga-t (elsőként KnJ ofc ) értelmes áron? Körülnéztem neten honi viszonylatban, de elég siralmas volt a helyzet - nem csak KnJ (pláne...), de alapvetően 日本語 viszonylatban. Nem mondhatni, hogy túlságosan meglepett, de azért mégis ez milyen már...
Persze olvastam már az összeset többször is (meg a SaHa-t fordítom), de szerintem remek (és motiváló) gyakorlás lenne az eredeti nyelv olvasáshoz (és remek alapot nyújthatna a hajtépésre - majd a szerkesztő zaklatására a már elkészült magyar chapterek javítgatására -, ha már rendesen értem is és hasonlítgatom az angol fordítással ), meg különben is jó, ha megvan.Marad e-bay, amazon? Ha majd esetleg valamikor arról lenne szó, valaki tudna segíteni a rendelésben (nincs semmilyen bankkártyám, PayPal-om, csak két szép boci szemem ) ?
[ Szerkesztve ]
-
válasz Crystalheart #8565 üzenetére
Én szeretek hű lenni önmagamhoz. Meg nem csak preferencia / megszokás kérdése ez; ha tudatában vagy a lelked mélyén lappangó dolgoknak, akarva sem megy az ilyesmi. Túlságosan hithű individualista vagyok ehhez.
A gátlások egy egészen más történet, de az, hogy mit szeretsz és mit nem, az nem így működik - remélem ezt te is belátod.Dluinet:
"Azért kell törölni, mert csak egyszer kell, hogy a gyanú árnyéka rávetődjön, onnantól kezdve nagyon nehezen mossa ki magát a törvény előtt, ilyen fb profillal és hsz.-ekkel. Akkor is ha nem bűnős, csak pont rossz helyen és időben van valahol."
Azért azt te is látod, hogy ez gáz, nem? Elég kemény szegénységi bizonyítvány ez a társadalom részéről, pláne, ha elvileg demokráciában élünk. Zéró tolerancia és képmutatás? Na ezért tudnék hányni az emberek 90+%-ától. Külöben is, Nabokov nemcsak a Lolita-t írta.
Visszatérünk a feudális Európába meg a könyvégetéshez és boszorkányüldözéshez?Archanon: "Tehát, jelenlegi álláspont a kérdésre válaszolva: kell a fenének barátnő, nincs rá kapacitás se időből, se pénzből, egyelőre megvagyok magam is."
Idő? Ugyan már. Arra van, amire akarsz szakítani. Örök és nagy igazság. Pénz? Nem kell milliomosnak lenni hozzá. Különben is emancipáció van, ő is ugyanúgy fizethet dolgokat - a fele-fele az ideális. Amúgy sem kell hetente ezreket elszórni egymásra. Ezek csak kifogások, semmi több. De ha neked ez így jó, áldásom rá.
Móci: Még az éjjel dobtam egyet, hátha - bár túl sok reményt nem fűzök hozzá. De e-bay-en is van KnJ, meg amazon-on is (e-bay-en olcsóbb 5-6$-val). Persze mennyivel egyszerűbb lenne besétálni egy üzletbe és leemelni a polcról kétezerötér...
-
válasz Synthwave #8568 üzenetére
(eh, kicsúsztam a módosítási időből)
Dluinet: Pont ezért hányok az "emberektől". Primitív, előítéletes, intoleráns, inszenzitív, tájékozatlan, beszűkült látókörű, demagóg - és úgy un block szánalmas - a döntő többség. Tisztelet a kivételnek, de ők is csak erősítik a szabályt.
Archanon: "aztán depressziós verseket írogatni"
Nekem soha nem jött az ihlet, ha boldogság volt. Olyankor nincs mit írni.
"majd ha lesz tisztességes állásom, végeztem a tanulással, akkor talán."
Túl sokat akarsz belelátni a dolgokba. Csak ennek nehogy az legyen a vége, hogy egyedül maradsz...
"A pszicho-könyveknek meg nem látom értelmét"
+1. Ismerd meg önmagad - de ne pszicho-könyvekből, mert az lehetetlen. Arra viszont jók, hogy gyakorold az olvasást. Esetleg zúzmarás téli esteken gyújtósnak.
Crystalheart: "Szerelem vagy sem, ez szubjektív dolog, nem feltétlen és konkrétan ez kell, a lényeg, hogy egy szép érzés legyen az eszmény, ne valamiféle elemi ösztön. Hiszen így az ösztön sem veszik el, de egészen új értelmet nyer, fordítva viszont nem biztos, hogy igaz."
Oh, egy nagyon is szép érzés az eszmény. Ehehe. Milyen kis naív vagy.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Crystalheart #8575 üzenetére
Te elhatározod, hogy mit szeretsz és mit nem? LoL. Ez nekem baromi mesterkéltnek tűnik. Meg az asztráltest elnyomásának - amire hosszútávon keményen ráfaraghatsz.
Én úgy élem meg, hogy ami alapból tetszik, az tetszik, ami nem, az nem - és nem "erőszakolom" meg magamat azzal, hogy ezen változtassak (amit nem is tudnék, mert az csak demagógia lenne részemről, ami egy szép nagy űrt hagy maga után - ha a felszínen ezt nem is annyira erőteljesen éled meg, de amikor mélyen magadba nézel, akkor kivájja a szemedet - úgy meg aztán tényleg esélytelen, hogy TÉNYLEG élvezzem azt, ami IGAZÁN örömöt szerez).Stabil egyéniséggel bebiztosítani magadat? Az vagy van, vagy nincs. Valamilyen szinten persze fejleszthető.
"Erre reagálok a magam esetében: szerintem fontosabb a társadalmi szerepvállalásom, mint hogy barátnőm legyen."
No offense, de szerintem ez szomorú. Mármint az életedre nézve, ha a jövőbe tekintünk. Vagy a mindenféle fóbiákból, fíliákból és lelki törésekből kilábalandó túl "jól" sikerült az önprogramozás.
Én úgy vagyok vele, hogy legyek boldog, a társadalomra, meg mások elvárásaira pedig geostacionárius pályáról kakkantok. ^^"Ha valakit egyedül látok, sőt, magányosnak, az nem biztos, hogy hátrányára is lesz. Lásd pl. az írókat, költőket, akik munkásságára kifejezetten jó hatással van a magány."
Hosszútávon csak az esetek 99%-ban. Az ember alapvetően társas lény (legalább még egy embertársa irányában).
Lehet, hogy azok a nagy költők sokkal jobban örültek volna, ha egy valamivel középszerűbb, de szeretetteljes és boldog életet élhettek volna - és művészetükkel nem az elhagyatottságukat kellett volna placeboként kezelgetni.Vagy vannak a szociopaták, antropo- és gynofóbok.
Amit Ijk írt ("És soha nem is hiányzott hogy legyen barátnőd?
Mondjuk ehhez képest amikor írsz a szerelemről, kicsit arra emlékeztet amikor a papok prédikálnak a jó házasságról.") --> ezzel egyetértek (ha katolikus papokra gondolt ).Erre te:
"Miért, szerelmes ezek mellett nem is lehetek?"Lehetsz, csak ha ezt nem éled meg egy kapcsolatban, akkor nem túl hitelesek a leírt dolgok; ezt szerintem te is belátod. Mondjuk úgy, hogy a felét ismered, a másik feléről pedig fogalmad sincs - és nem tudod, hogy mit áldozol fel a "társadalmi hasznosság" oltárán. Érzéseket meg nem lehet könyvből, filmből tanulni.
"Nem burkolózom be. Ha azt tenném, nem kellett volna visszautasítanom egy lány közeledését sem, mert nem is közeledtek volna."
De az is lehet, hogy legbelül félsz / féltél valamitől (akár érzelmi kizsákmányolás, akár valami más), amit a túlzott önprogramozásnak köszönhetően már magadnak sem tudsz / akarsz beismerni és egy fals önkép árnyékába húzódsz. Érdekes dolog a humán psziché.
"Sokkal inkább diadal ez, diadal az ösztönök felett: nem sok ember, van, aki kibírná, nekem pedig meg sem kottyan. "
Diadal elnyomni a legbensőbb késztetéseket? Szerintem ezzel az emberségünket tagadjuk meg. Ez az önámítás egy formája, ami később csúnyán visszaüthet.
Személy szerint igyekszem arra törekedni, hogy MINDEN lebensőbb késztetésemet kiéljem (majd). Mert jó dolog az. (És eleddig ismeretlen fokú megelégedést / kielégülést / nevezd, aminek csak akarod fog nyújtani.)---------------------------------------
Archanon: "Ha egyedül is maradok, még mindig van számítógép meg egy rakat könyv. "
Lehet, hogy ezt most még viccesnek fogod fel, de garantálom, hogy később nem fogod.
Igen sanyarú kockulás lesz az.Dluinet: Ha lányod lenne, akkor most irigy lennék.
Móci: Nem baj az, ha megy a közösségépítés meg eszmecsere. Valamikor össze lehet röffenni.
-
válasz Crystalheart #8601 üzenetére
"Ami a visszautasított lányokat illeti, nem jöttek be, ilyen biztosan veletek is megesett már."
Ja. Egyszer.
"Az elveimnek ellent mondana, hogy ámítsak egy lányt. Sosem volnék képes rá."
Lézetnek pusztán testi kapcsolatok is, nem minden a vadregényes románc.
Hagyjuk szerintem ezt a dolgot. Van egy prognózisom, de inkább megtartom magamnak.
Ijk-nek igaza van. De ez sem számít. Másokhoz hasonlítgatni az életedet (pláne nagy irodalmi alakokéhoz) sincs semmi értelme - példát venni róluk / vígaszt keresni bennük még annyi se. Művészi értéket plántálni egy valós kapcsolat kibontásába pedig inkább csak mosolyogtató - és meglehetősen valóságtól elrugaszkodott. Ezt nem bántásból írom, még ha annak is tűnhet.
Akar a bánat "halhatatlan" lenni, ha közben egy nyomorúságos életet élek. Utána meg már NEM SZÁMÍT.
A szeretet (/szerelem) a legfontosabb dolog a világon. Remélem, erre nem 60 évesen ébredsz majd rá, amikor magányosan görnyedsz a könyvek felett. Komolyan.Azért kiváncsi lennék mondjuk egy versedre. Ha adsz egyet, én is adok egyet. Így biznisz?
----------------
ON is legyen:
Tudja valaki, hogy ez miből van (tudom, ultraratyi a kép, de az AMV is az volt )?
[ Szerkesztve ]
-
Nohát, csak nem a vinyón van ez is?
Crystalheart: Adni az embertömegeknek? Hmmm... Mit adtak ők nekem? Max. hányingert. És neked?
Számomra pont azért, mert egyszer élünk (ebben a testben legalábbis), a saját boldogságom és élvezetem a cél, nem más, vadidegen szellemi nyomorultak istápolása. Ettől még adhatok ki verseskötetet, bár úgysem fogja érteni kb. senki, de legalább elmondhatom, hogy van. Ha meg felfordultam, utána már úgyis tökmindegy.Radnóti nem drámai módon halt meg, hanem ironikusan idiótán.
-the end-
[ Szerkesztve ]
-
válasz #59620352 #8617 üzenetére
"A grafika gyenge sztem"
LoL. A "battered" és életszagú, festményszerű berendezésekre, épületbelsőkre (legjobb példa a Genshiken klubhelyiség előtti folyosó és előtér - vagy maga a klubhelyiség) nálad a "gyenge" a szinoníma?
Karakterdesign sem rossz, egy kicsit valamiért Fujishima Kousuke-ra emlékeztetett (persze nem a hajak )."AZT leszámítva hogy barátnőre semmi esélyük"
Talán nem ártana a második évadot is megnézni.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
Na, Animeland meglepett. Lehet rendelni KnJ-t, 3,5k/kötet áron.
-
A vicces, hogy mielőtt szóltál, előtte való éjjel dobtam nekik egy mail-t. Az ellenben igaz, hogy nem hittem volna, hogy pozitív visszajelzést kapok (eddigi tapasztalatok nem adtak túl sok bizakodásra okot), úgyhogy vót' öröm és bódottá'.
Ezek alapján gondolom a mindenféle artbook-ok is esélyesek lehetnek. Most már rákérdeztem a DVD-kre is, hátha.
Az utóbbi időben egy rúgóra jár az agyunk. Tényleg kéne valamikor majd egy találkát tartani.Archanon: Aha.
Úgyhogy szép fokozatosan be kell ezt szerezni..
-
válasz #59620352 #8636 üzenetére
A google még mindig elfordítja a fejét, amikor összefuttok, mi?
Móci: Még gyűjtök egy kicsit, hogy több kötet legyen. De azért bíztató.
-
válasz Crystalheart #8642 üzenetére
A hülyéje otthagyta Kosuna-t.
-
válasz #59620352 #8645 üzenetére
Ha ilyenre vágysz, inkább Fallout-ozzá. Sokkal komolyabb. 1-2-3+kiegek. Ebben a sorrendben kezdj bele.
-
válasz Archanon #8648 üzenetére
E2160 + 1 GB RAM + 8600 GT-vel elég valószínű.
Amúgy szerintem az újkori RPG-k közül egyértelműen Fallout 3 a király. Kieg.-ekkel, loli-moddal (CotW, ~1GB (!), EPIC) és FWE moddal nonpluszultra.
-
válasz Archanon #8650 üzenetére
Ha szereted az RPG-ket, akkor a Fallout-ok ALAPMŰVEK. Kezdj bele bátran valamelyikbe. Nem kell 1 hét alatt végigmenni rajta.
A legjobb az 1 és 2. Eszméletlen feeling, humor, szabadság, gagek.Pl. ha két 2-es INT-ű karakter beszélget (alapból 10-es a skála), akkor a külső szemlélőnek:
-Me Torr. What yuu wanna.?
-Me Joe. Do. Yuu. Help kill bad tail thingies.Aztán zárójelben egymás közt:
-Good day, friend. My name is Torr. You look serious. What can I help you with?
-Good day to you too, my good sir. I'm Joe. I'm quite new around these parts. I need some support in regards of liquidating the radscorpions in the surrounding area. Would you help me?A síkhülyék remekül megértik egymást.
Eszméletlen. Meg melyik játékban van az, hogy ott állsz a fő-fő boss előtt és megfelelő karizmával és speech-képzettséggel meggyőzöd arról, hogy a végső terve egy gyökérség és ennek fényében ráébred önnön kudarcára és öngyilkos lesz?Van hírneved, a tetteidnek következményei.
Pl. az ultratáp anti-hősömmel megérkezem a fővárosba és a harci páncélzatos, rohamkarabélyos őrség "He's HERE. Run for your liveees!!" felkiáltással a szélrózsa 16 irányába sietve meghátrál.
Lehetsz emberkereskedő, gyerekgyilkos (lolikat nem bántjuk <3 ^^), a 2-ben sírrabló is, stb. stb.
Minden képzettségnek fontos szerepe van (egy-kettőnek nem annyira, azok csak flessből vannak ott). A szerencse (LCK) is fontos tényező! Eszméletlen perk-ek / trait-ok és határtalan karaktergenerálási lehetőség.
Pl. olyan extrém karit is össze tudsz rakni, aki vonzza a balszerencsét (critical failure in combat, meg úgy általában is a dolgok nem egészen úgy alakulnak, mint ahogy azt az ember szeretné ). Ehhez beraksz egy 10-es LCK-ot, meg mondjuk egy Bloody Mess-t (mindenki a lehető legerőszakosabb módon hal meg körülötted. Semmi bónusz a dobásokra vagy ilyesmi, csak gyakoriak a fröcskölődő darabolódások, akár egy szimpla bugylibicskától is. ) és vicces dolgok történnek - állsz a rablóval szemben a puszta közepén és kábé egyikőtök sem tud normálisan rálőni a másikra, mert besül a fegyver, meg felrobban a kezében miközben mindketten szerencsétlenkedtek és arra megy a játék, hogy ki fog nagyobb kritikusat sebződni saját magától. De a LCK pl. fontos szerepet játszik minden képzettségben is és random encounter-ek alkalmával is (ritka tárgyakat találhatsz, stb.) - és úgy általában mindenben. Meg ilyenek.Ronggyá játszottam őket. Főleg az 1-et (meg a 3-mat).
Aztán jött a 3. rész. A hithű rajongók (pl. én )úgy voltak vele, hogy azt sem bánták volna, ha ugyanolyan izometrikus nézetű (ami egyébként BAROMI hangulatos) lett volna, mint az elődök, csak legyen már itt.
Sokan tartottunk attól, hogy időközben az Interplay-től átkerült a project a Bethesda-hoz (Morrowind, Oblivion - és a herélt topik-alapú beszélgetés az idegesítő szinthezméréssel együtt) és csúnya szégyenfoltot fognak ejteni a patinás sorozat hírnevén.
Aztán kellemeset csalódtunk - mert bár nem teljesen ért fel az elődökhöz (pl. a főjellemzők, skillek már nem számítanak ANNYIRA, meg FWE mod (I)nélkül(/I) a sugárzásnak és a különböző töréseknek, vakulásnak, függőségeknek sincs AKKORA jelentősége - mint pl. amikor az 1-ben, 2-ben a jet-ről éppen leszokóban hetekig 1-es, 2-es tulajdonságokkal kalandoztál féldelíriumban - és nincs Nuka-Cola függőség!!), de méltó volt a Fallout-név viselésére és egy NAGYON élvezetes játék kerekedett ki belőle - pl. lehet saját házad / lakásod is, amit tetszés szerint berendezhetsz (á lá Morrowind).F3:
Children of the Wasteland mod. " げいじゅつだ!"
Tényleg nagyon igényes. Mondom, 1.2 GB, nem valami összecsapott igénytelen fércmunka. Eszméletlen fless, nagyon komoly ruhácskák is vannak pluszba.
(ki lehet egészíteni bishoujo-moddal is és akkor lesznek csapattársként felvehető lolik is )
FWE moddal meg az egész még ráadásként átmegy túlélési mikromanagement-be is; sokkal halálosabb harcrendszer, realisztikusabb lopakodás, a karaktered éhes, szomjas, SZÜKSÉGE van pihenésre. Minden kaja más mennyiségű fehérjét és szénhidrátot ad - és a karakterednek van magassága, testsúlya, aminek függvényében megvan adva, hogy mi a napi ideális bevitel. Tudsz tábortüzet gyújtani és sütögetni (ezzel változik bizonyos ételek minősége is). Az élelmiszerek és gyógyszerek ritkábbak és jóval drágábbak. És mindennek van súlya (még a töltényeknek is). Hízhatsz, fogyhatsz (és ez látszik is) annak függvényében, hogy hogyan táplálkozol, mennyit FUTSZ és milyen páncélzatban, milyen megterheléssel, stb.
A sérülések, gyógyulás, függőségek, sugárzás SOKKAL komolyabb probléma, mint mod nélkül.
Átmegy az RPG mellett egy IGAZI ember- és túlélő szimulátorba. Valami eszméletlen hangulatos. Megsokszorozza az alapból sem csekély játékélményt.[ Szerkesztve ]
-
-
válasz Archanon #8665 üzenetére
Elég szűk látókörű vagy. A hentai ugyanúgy része a műfajnak, bizonyos alfajai pedig kifejezetten hálás téma. ^^
A hétköznapi életre vetülő aspektusai nem annyira, de ezt már letisztáztuk.SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
-
válasz Crystalheart #8669 üzenetére
Art, setting, történet (vagy annak hiánya), lefedett fétisek, ha fordítás, akkor annak minősége, más művekkel való hasonlóság, mennyire "inspiráló", cenzúra mértéke, miképpen viszonyul Tolsztojhoz .
Ehhez kell némi szexuális vetület.[ Szerkesztve ]
-
válasz Crystalheart #8671 üzenetére
Vígasztald magad.
Amúgy jó dolog aberrált állatnak lenni. Tisztább, hűvösebb, biztonságosabb érzés.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Synthwave #8672 üzenetére
A szép art meg szép art. Mindig is az volt, mindig is az lesz.
Azt minden körülmények közepette tudni kell értékelni.
AhogyvalaMorfeuszismondá "Free your mind.". De persze hasznos, ha előtte van egy piros pirula is.Amúgy miért van az, hogy egy valamirevaló szótár újonan ~15k..?
-
válasz Archanon #8675 üzenetére
"de néhány hozzászólás bezavar a képbe. "
Mármint a képedbe.
"Szerintem érthető."
Ahogy a másik oldal is. ^^ Bizonyos részletek kitárgyalását nyilván én sem szorgalmazom.
hoffman_: És mi következik az utolsó 13 rész után?
[ Szerkesztve ]
-
válasz hoffman_ #8678 üzenetére
A heti megjelenéseket szerintem egyelőre hagyd, előtte van pár alapmű még.
IMHO ezeket mindenképp' nézd meg (aminek több évadja van, azzal együtt):
-direk betűrendben-
Aa! Megami-sama
Air
Akira (movie)
Ano Hi Mita Hana no Namae o Bokutachi wa Mada Shiranai.
Chobits
Clannad
ef - a tale of memories.
Fruits Basket
Gosick
Hachimitsu to Clover
Higurashi no Naku Koro ni
Juubee Ninpuuchou (movie)
Kanon (2006)
Koukaku Kidoutai (movie)
Love Hina
Lovely Complex
Puella Magi Madoka Magica
Rurouni Kenshin: Meiji Kenkaku Romantan - Tsuioku Hen
School Days
School Rumble
Shigurui
Shinseiki Evangelion
To LOVE-Ru
Trigun
Zero no TsukaimaIchigo Mashimaro
Kodomo no Jikan ^^
Koi Kaze
RizelmineMost legyen elég ennyi. Ez szerintem jó kiindulási alap. ^^ Az otaku show-k még ráérnek.
-
válasz hoffman_ #8684 üzenetére
Áh, ezek nem 300+ részes filleres dolgok.
Epizód-számra 12, 3x12, 24, 2x24, 26, 2x26, meg ilyenek. Meg ahol vannak, az OVA-k még.
Ja igen, az Angel Beats!-et is rakd a listába.
De ezek szerintem tényleg alapművek.
-
válasz bandiras2 #8688 üzenetére
A Ghost in the Shell első muvít én is írtam. Túl van hype-olva, da azért mégiscsak alapmű. Szerintem abból elsőre elég annyi, aztán ha bejön neki, majd nézi a többit meg a SAC-et.
Javaslom, kezdd a Kodomo no Jikan-nal. Az első... Áh, nincsenek illúzióim.
Archanon: Nekem amúgy az NGE volt az első olyan anime, amit direkt magamnak szedtem le. Akkoriban már 10 éve kíváncsi voltam rá.
-
-
Nálam elég sokáig ő volt,
meg ő
aztán most valamiért ő van
Persze ezek a dolgok random időközönként változnak. Rin pl. visszatérő vendég.
-
válasz Crystalheart #8714 üzenetére
Rosszul teszed.
-
válasz Archanon #8716 üzenetére
Az első hölgyet akkor gondolom felismerted.
2.: Murata "Range" Renji egy android-artja.
3.: かのじょはちいですよ。 Szóval igen.
-
válasz Crystalheart #8719 üzenetére
"Mint filmesnek, hiányzik a mozgás; és mint írónak, hiányzik a leírás..."
És a flesselés képessége, úgy alapból.
Ez mindenesetre elég "érdekes" megállapítás. Jááá...[ Szerkesztve ]
-
válasz Crystalheart #8722 üzenetére
Hát a flesselést. Nem mondod komolyan, hogy nem ismered a szót?
-
válasz Crystalheart #8741 üzenetére
Na, akkor azt az értelmét vedd, amire manapság (sok éve) használják.
-
-
-
válasz Crystalheart #8766 üzenetére
"Azóta nem nagyon találkoztam szlenggel, mert jóformán csak írókkal vagy képviselőkkel beszéltem élőben.."
Szegény. Dögunalom lehetett. Én már biztos kitépkedtem volna a hajamat.
Nem. Belérzés, elpillázás valamin, végigfut a hideg a hátadon (hidegfless, mert annyira bejön valami), vagy szimplán csak átadva magadat valaminek élvezed azt. Legegyszerűbben talán így lehetne definiálni. Persze, mint minden érzelmi megnyilvánulást, át kell élni, hogy igazán értsd.
-
válasz Archanon #8768 üzenetére
"a füvezős, össze-vissza hallucináló egyénekre mondtuk"
A kettő alapból kizárja egymást.
Crystalheart: Az urban dialektusnak is megvan a maga szépsége és változatossága - nem beszélve a kreatív megközelítésről.
Káromkodni - de úgy igazán - néha jó. Pont olyan, mint a méltatlankodás; vígasztal. ^^"egy-egy ragyogó végkifejlet kieszelésekor élek meg"
Egyre inkább kíváncsi lennék egyre.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Crystalheart #8771 üzenetére
""ménkű" vagy "teremburáját"."
Pfff...
Jól odamondod neki. :' D
Én úgy szoktam, hogy pl. "Hogy az a mocs*os száj****sz*** retkes talicskatologató **r*a any*dat hogy **sz**d teherbe, te utttolsó csi**ka véres kis **ci. Az-az, álljá' oda, teee szerencsétlen nyomorult senki. Jóóól van, okkoooss vaaagy, hogy sz**na tarkón egy rohadó vemhes zsiráf, de most már takaroggyá' a csatakos **sz**a onnét. Ó, hogy taposnám ki a beleidet, teee üszkös raklap sz*r." És hasonlók. Szóval csak finoman.^^
[ Szerkesztve ]
-
válasz Crystalheart #8782 üzenetére
Én a nyitottság híve vagyok. Csak nem úgy, ahogy te értednéd. Meg mindent lehet vegyíteni, attól függően, hogy kivel, hogyan beszélsz. A nyíltság szerintem egy jó dolog.
"ha kíváncsi vagy az időre"
1. Megsaccolom.
2. Ott a kijelzőn."Ez egyébként valószínűleg egy jó "csajozós" ficsőr, mert eddig kb. minden női ismerősöm megcsodálta."
Ezt is. Mármint a "lényegesek". Nem kell mindig költőnek lenni. Meg alapvetően embere válogatja, hogy kivel hogy - mert egy társas interakcióról van szó.
"Jó ötlet! A macska fogja meg!"
Mittomén', mondjuk "Szántana el kéttucat teve.".
:' D
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● a spoiler formázás a topikban elérhető
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- iPhone topik
- Hálózati / IP kamera
- Kupon kunyeráló
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós topik
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Android másképp: Lineage OS és társai
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest