Új hozzászólás Aktív témák
-
Arcképgyáros
válasz unclefucka #41298 üzenetére
Nem kell félteni sem a japán nyelvet, sem pedig a magyart.
Például a cseresznye, az uborka, az asztal, az ablak, a bab meg a hasonló szavak szerinted mennyire magyar eredetűek?
Nem támadni akarlak, eszem ágában sincs (örülök, hogy valakit foglalkoztat a téma), csak a nyelv annyira képlékeny dolig volt, van és lesz, mint amilyennek manapság érezzük.
Amilyen a környezet, ahhoz igazodik a beszélt nyelv, a szókincs és a nyelvtan pedig aszertint fejlődik.Szerk: a japán nyelv ősiességéről annyit, hogy én egyáltalán nem tudok elolvasni egy 150 éves szöveget.
Ez nem az én hanyagságom, és nem is az elmúlt generációk hibája, egyszerűen muszáj volt a nyelvtannak és a szókicsnek alkalmazkodnia a 20. századhoz.[ Szerkesztve ]
iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU
-
Totheground
addikt
válasz unclefucka #41293 üzenetére
Ne essünk már bele az ismert artézi kút - vízcsordító távfurat dologba, ha lehet. Nekem legalábbis baromira nem kenyerem a túltolt magyarítás. Aki pedig neveket magyarít, rögtönítélő bírósággal küldetném a tajgára medveszart szedni (Verne Gyula és Kolombusz Kristóf pl).
Amúgy a stressz nem egyenlő az idegességgel.[ Szerkesztve ]
Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/
-
unclefucka
senior tag
válasz Mister_X #41294 üzenetére
Ha úgy vesszük, akkor csak jövevény szavakat használunk, hiszen a nyelvünk kialakulásában elég sok hatás érvényesül. Görög, latin, sumér, perzsa, germán, stb. De ezek ősibb nyelvek, mint a magyar, ellentétben az angol nyelvvel, ami viszont sokkal fiatalabb, mégis efelé tendálunk.
#41295 Dr. 444Hertz:
Ilyen formán persze igaz, hogy a magyar nyelv nem annyira ősi, de pont ezért én keményen ápolnám a japán nyelvet, mint ahogyan teszem is ezt a magyar nyelvvel. El ne tűnjön már eme két csodálatos nyelv.#41296 mike1334:
Na tessék! A végén még kiderül, hogy ez is magyar szó, amit átvettek (eloroztak) a szászok tőlünk.#41297 -=RelakS=-:
Apróló. Zseniális!
Ez az InuYasha -ból kivett példa hűen tükrözi, amit próbálok elmondani.Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
-=RelakS=-
veterán
Nekem a csili mindig is a chili paprikát jelentette, nem bármely random macskapöcs paprikát, a póni meg az aprólovat, nem a csikót.
Amúgy meg nem tudom, megvan-e az a rész az InuYashából, mikor Myouga-jiji ecseteli az új támadás lehetőségét vagy a problémát Kagoménak, és szóba kerül a gyémánt: kongouseki. Kagome töri a fejét, majd felkiált, hogy ja, a "daimondo" Azt meg Myouga nem érti
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
mike1334
veterán
A stressz magyar szó. Selye János alkotta meg a stressz elméletet és jóval több, mint idegesség. Amúgy "szegény" stresszt félreértik, alapvetően nem káros. (A stressz napos oldala c. könyvet érdemes elolvasni, bár manga verzió még nincs, de hátha elfér itt az infó. )
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
Arcképgyáros
Japánban is a jövevényszavak nagy részének van japán megfelelője, csak azokat senki nem használja.
Én se tudok most kapásból példát mondani.
Szerk: látom valaki példákat is tudott írniEgyébként a magyarok hajlamosak azt hinni, hogy bizony ők ha szeretnének, tudnak csak magyar szavakkal is kommunikálni (részben igaz persze), holott vannak például latin eredetű szavak, amik már teljesen belesimultak a nyelvbe.
[ Szerkesztve ]
-
Mister_X
nagyúr
Ugyan így vannak japán szavak az angolból átvettekre, csak ők sem szeretik használni.
ルージュ - 口紅 (rúzs - kuchibeni, azaz “szájvörös”)
キス - 接吻 (kiss - seppun, azaz “ajakérintés”)
インターネット - 電網 (internet - denmou, azaz “elektromos hálózat” továbbá power grid kifejezésre használják ma, mint rövidítés, mert van hosszabb verzió hivatalosan)
ペディキュア - 足治療医 (pedikűr - ashichiryoui, azaz lábápolás)Magára a szexre is van jópár szavuk, csak azokat se használják már. Tehát kb. nekik is van mindenre szavuk, ha nagyon akarnak és nem véletlenül tizenakárháns kötetes a japán értelmező “kéziszótár” és mindegyik kötete alkalmas előre eltervelt emberölés elkövetésére.
tl;dr.: tehát amikor húzzátok a szátokat, hogy minek használnak angolból átvett szavakat, jusson eszetekbe, hogy mi mennyi jövevényszót használunk.
"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."
-
unclefucka
senior tag
válasz Totheground #41291 üzenetére
Sajnos ez is a nyugatiasodó, lustuló életvitelünk eredménye. Hol vannak már a nyelvújítók! Kazinczy forog a sírjában. Hagyjuk a lájkolást a hanyatló nyugat ópiumának.
#41292 Mister_X:
Ugyan már, ezen szavak minimum 99%-ára van magyar kifejezés, csak nem szeretjük őket. Legalábbis a többség nem:
Internet - Világháló
szerver - központi számítógép, vagy kiszolgáló
stressz - idegesség
fitnesz - torna, fizikai egészség
rúzs - ajakszínező
buldózer - földtoló, talajgyalu
csili - erős paprika, hegyes-erős, macskapöcse
dzsúsz - gyümölcslé
riport - jelentés, összefoglaló, cikk
huligán - betyár, haramia, stb.
koktél - bólé
póni - csikó
sztár - csillag
(Nem Sztár születik, hanem Csillag születik!)
zsűri - bíráló bizottság
szlogen - jelmondat
És ez még csak a jéghegy csúcsa. Szinte mindenre fabrikáltunk mívesebbnél-mívesebb magyar szót.Ugye a vicc: Maga azt állítja, hogy ez Dzsem, erre itt az van írva, hogy Jam és Lekvár van benne...
Igen, Magyarország elnyugatosodik, mint Japán. És igen, 1000. augusztus 20. óta. Hiszen minden út Rómába vezet. (Ha Putyin is úgy akarja persze... )
[ Szerkesztve ]
Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
Mister_X
nagyúr
válasz unclefucka #41290 üzenetére
Ugyan már, a magyar is tele van idegen és jövevényszavakkal amik hangtanilag kb. semmit se változtak az eredetihez, csak másképp írjuk le (internet, hardver, szerver, sztressz, fitnesz, rúzs, buldózer, csili, dzsúz, riport, huligán, koktél, póni, sztár, zsűri szlogen - ez a jéghegy csúcsa), most akkor a magyar is elnyugatiosodik, mint a Japán? Mondjuk ja, úgy 1000.08.20. óta minimum.
"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."
-
Totheground
addikt
válasz unclefucka #41290 üzenetére
Egyreszt sok szakszo van, aminek nincs (vagy csak eroltetetten, valamennyire eltero jelentessel), masreszt aminek van, neha ott is inkabb rohognie kell tole az embernek (cashflow - penzaram, PUC - kivetitett jovairasi egyseg modszer ).
Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/
-
unclefucka
senior tag
válasz Dr. 444Hertz #41289 üzenetére
Ez mindenesetre egy elég jellegzetes dolog. Nem mondom, hogy ez rossz dolog, inkább egzotikus. Én elég nyitottan állok mindenhez, amíg nem tudok negatívumot felhozni ellene.
Az viszont elképzelhetetlen, hogy egy angol szóra/kifejezésre ne létezne egy magyar kifejezés/szó.Összességében elfogadtam és már hiányozna is, ha nem lenne. Valahogy integrálódott a kialakult képbe, nagyjából úgy mint a kawaii, mint jelenség.
Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
Arcképgyáros
válasz unclefucka #41287 üzenetére
Az angol szavak 1:1 átvétele nem most kezdődött.
Most én meg nem mondom, hogy lustaság vagy sem, mindenesetre a japánok nem állnak meg fordítgatásra minden egyes új idegen kifejezésnél.
(Amekkora változáson átesett az elmúlt évszázadban az ország, szerintem nem meglepő.)iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU
-
mark!
őstag
-
unclefucka
senior tag
válasz Dr. 444Hertz #41280 üzenetére
Nem csak a Google szerint, a videó feltöltője is az említett leányzó.
A zene simán lehetne egy OP is akár és ettől függetlenül is tetszik, felkerül az autó SD kártyájára.Túl tökéletes a csajszi fogsora, de amúgy jöhetne nekem kanji-kat tanítgatni.
A YT csatornájának mostani kezdő videóján sminkelési tanácsokat ad, ha nem lenne Japán a lány nem lenne ennyire cuki az egész, de édes, ahogy váltogatja a Japán nyelvet azokkal az angol kifejezésekkel, amiket nem fordítanak le.
Ez nem is tudom, hogy szokás, vagy lustaság, vagy mindkettő?
[ Szerkesztve ]
-
estikornel
tag
válasz Dr. 444Hertz #41279 üzenetére
Perfekt, köszönöm szépen!
-
Arcképgyáros
-
F34R
nagyúr
lyricalnonsensen van romanji is ugy konnyebb elenekelni xD
-
Arcképgyáros
Ui: amúgy a szám címe Zipper (ジッパー, Dzsippá), Yoshida Akari az énekesnő az NMB48 nevű együttesből... Legalábbis a Google szerint.
[ Szerkesztve ]
-
Arcképgyáros
válasz estikornel #41278 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
estikornel
tag
Egyik nap találtam instagramon ezt a klipet, valaki tudja mi a szám címe? Ha valaki aki beszél japánul és pár sort le tud írni a dalszövegből nekem az is elég lenne, abból vissza tudnám keresni. (shazam nem találta, illetve tök mást ad ki rá.)
Köszi! Audiovizuálisan kimondottan attraktív, mármint a hely..
-
válasz KISDUCK #41109 üzenetére
Befejeztem Terra Formars második évadot, első évad után nehéz volt lenyelni az új irányt, de kb a felétől egész nézhető lett (vagy csak megszoktam, ki tudja, öregszem). Csökkenő kawaii, de lényegesen kevesebb az erősebb jelenetek száma is. Utolsó rész egész érdekes harmadik évadot vetít előre, biztos megnézem azt is .
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
skitzoo
senior tag
Igen. Köszönöm szépen. Este végig is nézem.
Szerk: Azt esetleg tudod, hogy hol adták?[ Szerkesztve ]
"Tudod, mi a pokol? Nem tűz és ördögök... nem az, amit gyerekkorunkban tanultunk! Mi magunk építjük a magunk poklát... még életünkben... ahányszor fájdalmat okozunk... ahányszor szenvedést okozunk!"
-
skitzoo
senior tag
Sziasztok. Egy Animét keresek. Nemtudom mikor láttam már. Azt se, hogy hol adták a tv-ben. Azt se, hogy pontosan mi is volt benne csak részletek. Annyi rémlik, hogy ilyen pilotaversenyzős valami egy másik bolygón. Nem egy sok részes anime. kb 10-15 rész az egész. És nem valami happy endes a vége.
"Tudod, mi a pokol? Nem tűz és ördögök... nem az, amit gyerekkorunkban tanultunk! Mi magunk építjük a magunk poklát... még életünkben... ahányszor fájdalmat okozunk... ahányszor szenvedést okozunk!"
-
válasz tatararpad #41269 üzenetére
Az bizony jó lenne, egyik másik része egész jó volt.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Jön magyar szinkronnal a Dragon Ball Super. [link]
Live-Die-Respawn
-
F34R
nagyúr
B- The Beginning jora sikeredett? latta mar valaki? Netflixes.
-
Arcképgyáros
Most látom, hogy a Soul Worker (játék, aminek a függője lettem ) egyik fő karakterének, Haru-nak a hangja Kayano Ai, aki a ReLife-ben Hishiro-nak, a Saekano-ban pedig Utaha-nak ad hangot...
Most már értem, miért volt szimpatikus a karakteriFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU
-
Arcképgyáros
válasz Darth_Revan #41254 üzenetére
5 rész lesz vagy mennyi is?
Tényleg nem lesz egyszerű dolguk... De viszonylag jól megoldották az első évadot is (bár a manga milliószor jobb, az is tény), azért kíváncsi leszek az eredményre.iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU
-
Darth_Revan
veterán
válasz Dr. 444Hertz #41253 üzenetére
Kíváncsi vagyok, hogy az OVA sorozat hogyan fogja tudni feldolgozni a maradék mangát..attól félek, hogy csak kapkodás lesz tele kivágásokkal
-
Arcképgyáros
Basszus jövő héten vége a ReLife-nak (manga).
-
alevan
őstag
Grancrest Senki 9. rész:
Modern mainstream animéban most láttam egy ideje először reálisan bemutatva szerelmet és szexet (középkoi világszemlélethez viszonyítva). Már az is meghökkentő volt, hogy egy nem slice of life romantikus animében megcsókolta a főszereplő a másikat, illetve bevallották egymásnak érzéseit, de a második félben egy tipikus modern anime Marrine döntését eljátszotta egy "soha!" kijelentéssel, utánna vagy harcoltak volna egy szépet és ment volna tovább a történet. (#41250) oriic Azért a hangyás történetszál alatt látványosan elfogyott az alapanyag, az addigi pörgős történetvezetés látványosan lelassúlt. És nem vált előnyére. Én is várom a folytatást, de inkább gyűljön még hozzá nafta pár évig.
[ Szerkesztve ]
"Ezért lovagol a pokolba a konzumer IT piac. A hülye igények... . Azt sem tudod, hogy mit akarsz de az jöjjon havonta frissités formájában."
-
KISDUCK
addikt
Most futottam bele 9gag-en egy Hunter X Hunter videóba, durva jó lenne, ha folytatnák, rohadt élvezetes volt az egész.
A spoilerben lévő linket csak az nézze meg aki látta az animét!
HxH spoiler veszély! mondom spoiler veszély! [ Szerkesztve ]
-
válasz KISDUCK #41109 üzenetére
Ket resznyi s02 utan valoban eleg szomoruak a valtozasok, mintha teljesen mas banda rajzolta volna, teljesen mas iranyitas alatt, fel nem tudom fogni miert nem volt jo ugy ahogy volt. Minden szempontbol rosszabb lett...de erdekel a story, vegignezem.
-
Arcképgyáros
válasz Mister_X #41245 üzenetére
Biztos nincs meg mind a négy kereke, akárcsak a mangájában megtestesült agyszüleményeinek...
Viccet (?) félretéve, valószínűleg bele akart szólni az anime készítésébe, de azt már nem tudta, hogy mi a lópikulát szeretne.iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU
-
Mister_X
nagyúr
válasz Dr. 444Hertz #41244 üzenetére
Én mondjuk nem értem, hogy mi vezérelte a mangakát, hogy ennyire megváltoztassa a sztorit... az halt meg, aki a mangában életben maradt, az maradt életben, aki a mangában meghalt... más vonalon is halad a sztori, tele van anime original jelenetekkel az egész (amik nem is jók) - konkrétan elvágta ezzel a folytatás lehetőségét, mert ugye a manga megy tovább, de ilyen változtatásokkal köze nem lenne egymáshoz az naime folytatásával.
-
Arcképgyáros
-
Mister_X
nagyúr
válasz estikornel #41242 üzenetére
Atya ég Nagyon sajnálom, mondhatni a sorozat egyik lényegi eleme veszett el nálad.
Igen, a nézők is be vannak hülyítve, hogy kisöcsi biztos nem halt meg és csak rémálom volt. Nope, sírj. "Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."
-
estikornel
tag
válasz Aljasvip #41241 üzenetére
Nekem is a Steins movie lesz a következő ha legközelebb nekiülök valaminek.
Közben én meg elkezdtem a Tokyo Magnitude-ot, de olyan jól sikerült, hogy az utolsó résszel kezdtem... Rohadt VLC vagy csak a release volt szar, de amikor playlistet megcsináltam belőle, az összes részt EP1-nek nevezte el, és persze le se esett, hogy valami nem okés. Most várhatok míg megjön íbéjről a Men in Blekkes szajré egy kis emlékezettörlés után majd elkezdem ismét
-
senior tag
válasz estikornel #41233 üzenetére
Nálam a Tokyo Ghoul csak azért került a képbe, mert húgom sok jót mesélt az első évadról, én pedig épp "binge watch" időszakban voltam.
Az első évad még tetszett, aztán a második évad végére úgy éreztem magam, mint az Aldnoah.Zero után, hogy a második évad végére azon gondolkoztam mi a fenét néztem, és úgy egyáltalán miért volt ez jó nekemA Steins;Gate nálam is 10-es. Azt majdnem egy huzamban néztem végig, majd pár nap kihagyással újra. Valamiért szeretem kínozni magam az ilyenekkel.
A filmet ajánlom, nálam az egy szép koronát tett a szériára.
Kíváncsi leszek mit hoz majd az új széria (Steins;Gate 0). -
Arcképgyáros
Otaku ni koi wa muzukashii PV1
Alig váromiFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU
-
Darth_Revan
veterán
válasz Cheesus #41238 üzenetére
Valamikor 2018-ban.
Nyári szezonban WIT le lesz kötve az Attack on Titan 3. évadával, így leghamarabb 2018 év végén számíthatunk rá. Nem most lesz, de legalább meg lett erősítve, hogy jönJó lesz ez a 2018-as év, új Attack on Titan, Highschool DXD, Date a Live, One Punch Man, Koutetsujou no Kabaneri, Tokyo Ghoul és Sword Art Online már tuti és még csak az év eleje van, még bőven tudnak új dolgokat bejelenteni
[ Szerkesztve ]
-
Cheesus
senior tag
válasz Darth_Revan #41236 üzenetére
Elég jól néz ki
Lehet am tudni valamit, hogy mikor jön a 2. évad? Anno tök jó rendszert tudtam belőle csinálni, hogy a vasárnapi ebédnél megnéztem az épp aktuális heti részt. -
Arcképgyáros
Valaki szokott Soul Worker-en játszani?
Csak kíváncsiságbóliFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU
-
Darth_Revan
veterán
-
estikornel
tag
válasz Darth_Revan #41234 üzenetére
Köszönöm a kielégítő választ, most már képben vagyok. Csak tudni akartam, hogy nem-e én vagyok túl válogatós és vártam többet. Mangát még nem nagyon tervezek olvasni, leginkább papíron olvasnám de most nem költök ilyesmikre.
Milyen hasonlót tudnál/tudnátok egyébként ajánlani? Inuyashakira gondoltam, itt olvastam róla hogy nagyon jó benne a CG és elvileg a sztori is.
-
Darth_Revan
veterán
válasz estikornel #41233 üzenetére
Tokyo Ghoul S2 azért lett gyengébb, mert nagyjából a manga történetét folytatja, de az író módosítani akart benne pár dolgot, ami nem igazán jött össze, így sok ponton csak kapkodás és rohanás jellemzi, amely miatt sok szereplőt nem ismer meg a néző eléggé így pl én nekem nagyon le sem esett, hogy igazán mi is a célja a "rossz" ghoul csapatnak. Illetve Kaneki megvadulása is gorsan jött, még gyorsabban megy szituáció volt....én úgy éreztem, hogy Kaneki döntését sem érzi igazán át a néző (ami mellesleg pont ellentétes a mangában szereplővel). A rajongóknak sem jöttek be annyira természetesen ezek a módosítások és lehet maga az író is már bánja. Túl sok a módosítás és ami legrosszabb, kapkodás az egész évad.
Remélem a most érkező 3. évad kijavítja ezeket a hibákat és nem lesznek felesleges módosítások, illetve remélem nem azzal a cliffhangerrel fog befejeződni, hogy
megtalálják a még életben levő, de kísérleti nyúlként fogva tartott Rize-t A Kérdésedre a válasz:
Azért van 2 "Owl", mert Yoshimura-nak (a kávéző vezetőjének, aki segíti a rászoruló Ghoul-okat) született nagy nehézségek és kínok között egy ember nőtől egy lánya, Eto, aki az első, félszemű ghoul-ember hibrid gyerek, aki természetesen született. Yoshimura-t és a feleségét Ukina-t azonban üldözték, amely során Ukina-t megölték. Eto-t is csak úgy sikerült megmenteni, hogy Yoshimura hátrahagyta őt és elcsalta az üldözőket. Sajnos később hiába tért vissza Yoshimura, már nem találta Eto-t meg (más megtalálta és örökbe fogadta). 24 évvel később Yoshimura hallja, hogy van egy Ghoul, ami hasonlít ő rá (Az eredeti Owl alakjára) és embereket öl és sejti, hogy a lánya lehet az, ezért hogy megvédje és ismét elcsalja a üldözőit, ő is elkezdi magát mutogatni a Ghoul alakjában, így a Rendőrség azt hiszi, hogy őt kell keresni. Az anime végén azonban már a Rendőrségnek is leesik, hogy 2 "Owl" van, illetve Yoshimura és Eto is 24 év után végre találkoznak Már nagyon rég láttam a sorozatot, így javítsatok ki ha hülyeséget írtam.
-
estikornel
tag
Csak szerintem lett sokkal laposabb a Tokyo Ghoul 2. évada? Elég messzire rugaszkodtam az eredeti koncepciótól, de muszáj voltam megnézni mert imádom az 1. évad openingjét. Tetszett az elsőben a sztori is, minden karakterről megtudhattunk valamit, előélet stb, aztán ott van az utolsó epizód, hát az 11/10.
Ennek reményében rávetettem magam a 2. évadra, de a sztori szerintem nagyon gyenge lett,
. A két OVA-t még nem néztem meg, bízom benne hogy abból majd több kiderül, főleg a spoileres részből.az utolsó pár rész kivételével csak kaszabolás megy, arról nem is beszélve, hogy az Owl csak random újraéled tuningolva egy piros flare miatt. Kérdés:
A kávézóban az öreg volt eredetileg az Owl? Szerintem valamit nagyon félreértelmeztem, mert a vége nekem nem volt egyértelmű. Steins;Gatet egyébként megnéztem a napokban, sajnos még nem tudok nagy különbséget tenni a 10-es skálán belül, mert vagy tetszik vagy nem, de nekem egy stabil 10-es volt. Az OVA (vagy movie), még hátravan.
Sakamichi no Apollon: A jazz nekem nem igazán jön be, de bőven kárpótolt a történet, igazi életszagú darab.
[Itsudatte Bokura no Koi wa 10 cm Datta] ezt pedig csak úgy találtam, de nagyon kedves kis 6 részes sorozat, aki még nem látta volna annak ajánlom, frankó benne a zene is. Kicsit a Garden of Words és a Tsuki ga kirei keverékének mondanám.
-
mike1334
veterán
Na sokan írtak, szóval mindenkinek
Nem tudom, én jó pár éve olvasok regényeket Kindle-ön, de valahogy mangát...hát nem tudom. Nem kétlem, hogy van akinek jó, nekem valahogy kicsinek tűnne..akkor már inkább egy 8-10 colos tablet. A tabletemen olvastam elég sok képregényt, azon jó volt
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
Hintalow
senior tag
Na közben megint lement pár sorozat, ideje összegezni kicsit.
Nyan Koi!
Egész emészthető volt, ahhoz képest, hogy az unalomig ismételt klisékkel van teli. Talán az játszik közre, hogy nem életképtelen a MC, és a többi szereplő is egész normális tud lenni. A macskák pedig haláliak benne, pont olyan köcsögök, mint amilyennek egy macskának lennie kell.
Sajnos elég bénán lett vége, és folytatása nem is várható.Onikirimaru
Már írtam róla, azok a boldog véres 90' évek Sztori nem sok (a főhősnek még neve sincs) de tragédia és trancsír helyette dögivel.
A korszak rajongóinak ajánlom.Overman King Gainer
Ez már régóta a listámon volt, és azt kell mondjam kifejezetten élveztem
Pro oldalon ott van a jó kis utópisztikus poszt szibériai setting, és az egésznek a lazasága, teli jópofa karakterrel
Kontra pedig, hogy a jó alappal nem igazán tudtak mit kezdeni, semmi nincs megmagyarázva, csak úgy történnek a dolgok, és az egész nyakon van öntve az általam utált techno-spirituális blablával.
De ennek ellenére a stílusa elviszi a hátán szerintem a sorozatot, az openingje azóta is kedvenc, egyszerűen nem lehet nem szeretni, amikor vonyítják, hogy Kiing, Kiiing, Kiiiiiing Gaineeeeer, és a főszereplő mecha a sorozatbeli ellenfeleivel rázza hozzá a kacsatáncot Csak hogy mindenki élvezhesse
(Amúgy észrevettétek már, milyen kevés olyan anime opening van, amit férfiak énekelnek? hirtelen ez jutott eszembe, és a Shinkon Gattai Godannar!!)Pani Poni Dash!
Ennél nagyobb tömény ökörséget még nem pipáltam. A 11 éves szuperzseni osztályfőnök, hűséges társa, a mániákusan depressziós nyúl, és az idegenek....
Teljesen elfuserált humorú sorozat, amit kb semmi nem korlátoz történetvezetésben, teljesen ámokfutó karakterekkel. Iszonyatosan sok popkultúrális utalás van benne kb minden témában. Sokat kell stoppolgatni, az állandó lábjegyzetek miatt, amiket a felirathoz fűztek a fordítók, de ha szeretted a hasonlóakat (Azumanga Daiou, Lucky Star, Excel Saga) akkor ki ne hagyd[ Szerkesztve ]
Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
mark!
őstag
válasz Dr. 444Hertz #41224 üzenetére
igen, chihirot láttam, nem értené még.
köszi, ránézek majd ezekre, mert néha annyira unatkozik szegény hogy rossz nézni, és nem akarom hogy mindig youtubeozzon, nézzen valami értelmeset is. aztán max nem tetszik neki, akkor meg maradnak a jó öreg nyugati mesék
köszi neked is F34R!
[ Szerkesztve ]
>
-
Arcképgyáros
Keresek neked pokémonos hentait
Ajánlott anime, amit kiskoromban néztem, és abszolút családbarát:
Tonari no totoro
Majo no takkyuubin
(Mindkettő Ghibli)Más is volt, de erősen kétlem, hogy van magyar szinkron (pl. Doraemon, Anpan-man)
Szerk: látom, a Totoro-t nem csak én ajánlom
Viszont a Chihiro nem biztos, hogy 5 éveseknek való... Van azért benne groteszk jelenet/szereplő.[ Szerkesztve ]
-
Mister_X
nagyúr
válasz -=RelakS=- #41218 üzenetére
Majd ha lesz egy Kindle-m akkor talán. Addigis elkezdek keresni egy új léleksimogatót.
-
mark!
őstag
tudnátok ajánlani valamit, amit az 5 éves húgommal tudnék nézni? fontos, hogy magyar szinkron legyen, illetve nem ártana ha tényleg egy 5 évesnek való lenne.
pokémont gondoltam, mennyire jó a szinkron? (jó, 5 éves, nem foglalkozik ilyenekkel, de én is nézném vele, aztán engem már zavarhat )
>
-
Mister_X
nagyúr
válasz Dr. 444Hertz #41215 üzenetére
Akkor elengedem és igyekszem elhesegetni a gondolatot is, hogy megmaradjon az anime szép emléknek.
@RelakS: most egy kis ideig nem igazán olvasnék mangát, mostanában annyi energiám van, hogy éjjel munka után 2-3 epizódot megnézzek valamiből.
-
Arcképgyáros
válasz Mister_X #41214 üzenetére
Én csak a mangát olvastam.
Az biztos, hogy ahány ember, annyiféle vélemény, nekem tetszett a vége (igaz, nehezen dolgoztam fel először).
Én azt mondom, hacsak nem furdal kegyetlenül a kíváncsiság, hogy mégis mi lesz a szereplőkkel pár év múlva, talán jobb a tudatlan boldogság.iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU
-
Mister_X
nagyúr
Népem, egy kis felhomályosítást kérek.
Usagi Drop el lett fogyasztva egy éjszaka alatt, kiváló léleksimogató volt. Afféle “101 indok, hogy miért akarok majd kislányt ha apa leszek” kötet felét kitöltené, az biztos.
De máig nem hagy nyugodni a gondolat, hogy mintha itt egyszer lett volna említve, hogy a manga... nos... elég fura morális kérdéseket vet fel, pontosabban az anime is csak a manga felét dolgozza fel. Tehát, nos... ha én a pozitív lélektani és diabéteszes hatása miatt néztem, akkor engedjem el a mangát, gondolom?
-
KISDUCK
addikt
válasz bandiras2 #41204 üzenetére
Nem mindig. Itt annyira belemerültem az eseményekbe, hogy fel sem tűnt a zene, bár ez elég lágy és így nem volt valami figyelemfelkeltő mint például egy Susumu Hirasawa - Forces.
Más:
Már nem tudom mi legyen a következő a listámról a hsz.-ek miatt. A végén még RNG-vel fogom eldönteni mi lesz a következő.
oriic: már kezdtem megijedni.
-
oriic
HÁZIGAZDA
No Game No Life Zero (Movie)
Avagy egy ember és egy gép szerelme, amely megváltoztatja a világot és megállít egy véres és végtelen háborút. Fantasztikus film volt, minden percét élveztem. Voltak benne megható (Oh Schwi ), érzelmes, izgalmas, vicces részek és egyik sem volt zavaró. Jó volt látni a régi és az új karaktereket is. Azon gondolkodtam még, hogy ezek után elképzelhető, hogy Tet nem véletlenül hozta ebbe a világba Sorát és Shiro-t, hiszen mintha csak Schwi és Riku reinkarnációját látnánk bennük. (Főleg hogy ugyanazok a szinkron színészek szinkronizálták mindegyik karaktert) Imádtam. Jöjjön hamar az új évad.
[ Módosította: Intruder2k5 ]
Live-Die-Respawn
-
Mister_X
nagyúr
válasz KISDUCK #41198 üzenetére
Psycho-Pass: cyberpunk mestermű egy utopisztikus/disztopikus 22. századi Japánban. Az első évad kötelező, a második sajnos meh (több kérdést vet fel, mint megmagyaráz és rengeteg helyen belerúg az alapba is), mozifilm szintén nagyon jól sikerült.
Mirai Nikki: első animém volt, szép emlékeim vannak vele, de amúgy szódával elmegy. Főszereplő: generic teenager boy shitbag with female voice actor feat. The Yandere Godess, érdemes megnézni utána a Redial OVA-t is.
Kyoukai no Kanata: nemrég néztem meg, szerintem nagyon jó supernatural anime imádnivaló karakterekkel: elpusztíthatatlan szemüvegimádó főhős, siscon szárnysegéd, borderline tsundere imouto és moe szemüveges főhősnő. Ajánlom japántanulásra, azt az egy szót minimum megtanulod, hogy 不愉快
Spoiler: tök cukin happy enddel végződik a sorozat, aztán a movie a képedbe röhög, hogy NOPE. Egyébként szerintem a legjobb movie OVA sorozathoz, amit láttam Psycho-Pass után.
-
bandiras2
senior tag
Te nem figyelsz az OST re mikor nézed az animét? Ezt a darabot mondjuk csak egyszer adták le, de pont az utolsó részben volt akkor, mikor hugica felfogta bátyuska tervét annak teljességében.
egyébként meg túlélte a csávó. Ugyanott tart mint CC. Az első fokozat az, hogy Geass-t kapsz egy Code hordozótól. Ha megszerzed a kódot a hordozótól, ahogy annak idején CC is tette az apácától, elveszíted a kapott Geasst, de mint CODE hordozó halhatatlan leszel, és immunis a geass-ra. Lelouch viszont kinyírta James-t, és elszedte tőle a kódot, amit ő VV- től szerzett. Külön forrásból megszerezte mindkettőt, Lelouch-nak mindkettő megvan. Code, Geass. Valószínűleg Jeremiah védelmében bujkál a narancs farmon ausztráliában CC társaságában. [ Szerkesztve ]
A társadalom amely az egyenlőséget a személyes szabadság elé helyezi, egyiket se fogja elérni. A társadalom amely a személyes szabadságot az egyenlőség elé helyezi, mindegyikből bőségesen részesedik. Milton Friedman
-
Arcképgyáros
válasz Darth_Revan #41201 üzenetére
Egyelőre most úgy tűnik, hogy a Brave Souls játék tartja életben a rajongói tábort...
(És bár egy ideje nem játszottam vele, nagy valószínűséggel ott előbb-utóbb a befejezés is megjelenik (vagy már megjelent) majd a sztori módban. Mindenesetre tuti előbb lesz a játékban "animált" befejezés, mint rendes anime változatban...)iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU
-
Arcképgyáros
Én is többnyire ezeket szemeltem ki magamnak a következő időszakra
Shinsekai yori-t olvastam egy ideig, nem igazán jött be...
Bár ízlések és pofonok, nem rossz sorozat, de nem találtam vonzónak a szereplőket.Nekem a Zetsuen-t és a Psycho-pass-t ajánlották az ismerőseim.
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Óra topik
- Politika
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad T470, 14" FHD IPS, i5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1
- Lenovo Thinkpad T470, 14"HD, i5-6200U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év gara
- Lenovo Thinkpad T460, 14"HD/FHD, i5-6200U CPU, 8GB RAM, 256GB SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év garanc
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500