Új hozzászólás Aktív témák

• Coccolino_O

őstag

válasz emvy #20452 üzenetére

"Mo-n most volt rendszervaltas, most indult a partpolitizalas, meg kell tanulnunk, hogy hogy mukodik - kell meg egy generacio."

89-ben volt, az nem most volt. Az embereknek nincsen 20-30 évük arra, hogy majd akkor esetleg jobban fognak élni. Az emberek most akarnak jól élni, nem akkor amikor idősek (és valljuk be, a szükségleteid nem fognak annyi pénzt felemészteni, mint 20 v. 30 éves korodban). Nagyszüleim és a szüleim is ezt hallgatták évtizedeken keresztül, hogy már csak 5 év, és minden jobb lesz. Erre nincsen ideje az embereknek, mert mindenkinek egy élete van, és sajnos véges időkerettel rendelkezik mindenki. Én nem akarom démonizálni Mo.-t, és angyali színben feltüntetni a nyugatot, de ha választhatnék, akkor inkább olyan országban élnék, ahol jobb életszínvonalon tudok élni, és van stabil gazdasági és jogi háttér, hogy tutira legyen megélhetésem v. ha vállalkozni akarok, akkor ne kelljen sumákolnom, mert olyanok az adózási feltételek, hogy megéri legálisan csinálni az üzletet. Nem lehet mindent arra fogni, hogy itt voltak nálunk a tatárok, a törökök, a nácik, meg a szovjetek. Az, hogy gazdaságilag sosem lesz az ország top10, azt én értem, és elfogadom. Azt nem tudom elfogadni, hogy szerintem ez az ország nem halad sehová, és elpazaroljuk az ország adottságait. Mert habár a külsőségek azt mutatják, hogy mi fejlődünk és haladunk, maga a rendszer és a társadalom nem változott meg. És ez a probléma forrása.

Az, hogy az USA meg a svédek, és a franciák elkúrták a bevándorlási politikájukat, és most szembesülnek az eredménnyel, az egy megint másik dolog. Amire én gondolok, az az, hogy a saját fajtád sokszor ellenségesebb veled, mint egy idegen nemzetiségű.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák