Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
-
LOGOUT
Élet az Egyesült Királyságban…
Új hozzászólás Aktív témák
-
JulWCZar
senior tag
London hamar meg lesz pucolva, hajnali 5-kor meg esett, de mar olvadt is rendesen, a fakrol darabokban zugott le az olvado ho.
-
-
shadeofme
tag
Mintha olvadna egy kicsit... Mindenesetre delutanig varok a holapatolassal.
Ahogy elneztem 0-1 fok koze teszik az idojaras elorejelzo oldalak a mai homersekletet, ergo van esely arra, hogy holnapra nem igen marad a hobol.
Reptereket meg gondolom takaritjak.
Amugy tildy hsz-ere reagalva, mi is azon nevettunk, h lemegy fagypont ala a homerseklet meg esik egy kis ho, akkor az mar extrem idojarasi korulmeny. -
alibaba78
őstag
válasz
Balinov #9893 üzenetére
Az a helyzet, hogy 10-15 cm ho megmaradt mar, es nagyon ugy nez ki, hogy nem akar elallni.
Erdemes lenne figyelni a gatwick honlapjat up to date infoert.
update: "Weather warning - potential disruption
Last updated: 22.00Airports across the UK and some parts of Europe are being affected by heavy snow. If you are travelling over the next few days, please check the status of your flight with your airline before setting out and allow extra time for your journey to the airport as the road/rail networks may be affected."
[ Módosította: #65675776 ]
-
eszgé100
őstag
válasz
Balinov #9887 üzenetére
na végigteszteltem magam a linkeken, és jelenleg nem valószínű, hogy lesz akármilyen netem, mindenhol kb 3-5 Mbps-et írt a telefonvonalamra, persze a horror árat mindenhol elkérik érte (line rentallal.. pff ennél nagyobb lehúzás nemigen van a világon), kábel meg nincs behúzva, így maradok a jól bevált mobilnetnél, ezeknél még az is gyorsabb.
bár nem tudom ez a távoli mérés mennyire meghatározó, mert anyám címére is csak 6-10 Mbps-et írt, de a torrentek jönnek 2-2,1 MB-al, értelemszerűen 20 Mbps-es Sky-os nettel
szerintetek ezeknél a szolgáltatóknál is érvényes egy pár nap "elégedettségi" garancia? lutrira nem nagyon fizetnék ki 20-30 fontokat egy sz.r netre
engine88: esett hó? mikorhogyanholmerremeddig?
-
engine88
aktív tag
Mekkora hó esett te jó ég
Azt hittem ide csak jön egy kis dara ebből a szibériai hófelhőből vagy miez
-
Devid_81
félisten
Richmond, Kingston, Putney, Southfield környéken keresek dupla szobát azonnali költözéssel.
Ha valamit tudtok írjatok, köszönöm! -
rgqjx
aktív tag
válasz
eszgé100 #9886 üzenetére
Nekem a Virgin kábelnetje bevált "Broadband XL(30)". Az bőven megvan, amiért fizetek.
-
Balinov
titán
válasz
eszgé100 #9886 üzenetére
Erdekes, van 1 ismerosom eszakireknel, BT-s nettel, de nem panaszkodik sose.
Sajnos egyebkent nem tudok ilyenrol, UPC itt is foleg fovaros,nagyvaros orientalt, de pl. meg itt Dublinban sem minden keruletben szolgaltat. Ahol meg igen, ott is hullamzo. Speedtest.net szerint amit mertem a legtobb olyan 22-24mbit/le, 1,5-2mbit/fel volt, holott ismerosek egy kertvarosi(abb) resznel siman 32-33-at mernek.
Szerk: Esetleg ez az oldal?
-
eszgé100
őstag
nem tudom használ-e valaki ios-t itt a topikban, de azért bemásolom, hátha valakit érdekel rajtam kívül is
pár napja kérdeztem, hogy hogyan tudnám a film.indavideo.hu filmjeit nézni iphone-omon, külföldről? Az alapválaszokat megkaptam kraftxld-től, és egy másik topikban, amiket ezúton is köszönök, de azért egy kicsit kifejteném, annak aki esetleg hasonló cipőben jár mint én.
Először is ellátogattam a vipVPN oldalára, ahol regisztráltam egy ingyenes fiókot (semmi bonyolult, felhasználónév+jelszó+email kombóval kivitelezhető), az úgynevezett vipVPN Basic Lite-ot, amelynek egyetlen hátulütője a fizetős változatához képest, hogy 1Mbps-re van korlátozva a sebessége.
Miután végeztünk ezzel, el kell navigálnunk magunkat a Beállítások > Általános > Hálózat > VPN-hez, ahol a VPN konfiguráció hozzáadásával beállíthatjuk VPN kapcsolatunkat ami a következőképpen fog kinézni:- felül a PPTP gombra bökünk
- Leírás: vipVPN Basic
- Szerver: basic.vipvpn.hu
- Fiók: a regisztációkor megadott felhasználónév
- RSA SecurID: OFF
- Jelszó: a regisztrációkor megadott jelszó
- Titkosítási szint: Maximális
- Összes adat küldése: ONMikor ezekkel is végeztünk, megjelenik a választható konfigurációk között, bepipáljuk, és felette a nagy VPN kapcsolójával aktiválhatjuk is. Sikeres csatlakozás esetén elindul a számláló és felül a szolgáltató neve mellett megjelenik egy kis VPN ikon.
A filmek megtekintéséhez szükségünk lesz még egy Flasht támogató böngészőre, ehhez ajánlom a Skyfire-t, a filmre kattintva, kb fél perccel később már indult is a lejátszás, és tekerni is lehet benne. Próbáltam Puffinnal is, de azzal sajnos ugyanúgy az alap hibába futottam bele, hogy külföldről sajnos nem elérhető. I4-el és egy jb-s 4S-el tudtam csak kipróbálni, ezért azt nem tudom megerősíteni, hogy a többi iKészülékkel mi a helyzet, de valószínűsítem, hogy azokkal is gond nélkül működik. Bocs egy kicsit hosszú lett, de remélem pár embernek azért tudok vele segíteni
-
Hat, 1000 forintert boltban rendes bort mar ket eve is nehezen talalt az ember (ertsd: 10-bol 1 lehet jo, de a maradek 9 miatt inkabb nem vettem semmit, amikor nem volt ra penzem).
Persze kozvetlenul pincebol, stb. mas a helyzet. Mutass egyet 1000 korul, ami szerinted elfogadhato (=jo erzes inni egy jo kajahoz).
-
Par honapja egy nagy 24/7-es Tesco elott talalkoztunk az asszonnyal, aki epp Magyarorszagrol jott vissza, szoval mar vagy ket napja nem talalkoztunk (drama!
). Vettunk egy csomo kajat a Tescoban, az onkiszolgalo penztarakat hasznaltuk.
Aztan otthon kiderult, hogy egyikunk se fizetett
. Szepen lehuztunk mindent, aztan hazasetaltunk a harom-negy tomott zacskoval. Masnap visszamentunk, bediktaltuk, hogy miket vettunk es kifizettuk, de total meg voltak hatodva
-
esi_1
csendes tag
piros pont a www.iceland.co.uk -nek Tottenhamben a High Roadon mert, tegnap a heti bevasarlasomkor haromszor szamoltak fel a 4 pintes tejet es ismeretlen bonus cardhoz irtak hozza a vasarlasom (nekem nincs is olyan), amit a bankbizonylatos cetlin lattam, ma visszamentem reklamalni a tegnapi es a januari blokkokkal, h lassa a manager mindig csak 1 tejet veszek. mire a tortenetem vegere ertem mar indult is a kasszahoz, meg egyszer rakerdezett, h csak egy tej volt-e, mondtam igen, mondta ok, visszaadja a ket fontot, rairta blokkra, beutotte penztargepbe es adta a penzt.
-
Wyco
aktív tag
Egyébként: igen sajnos draga, ez a hatulutoje a kulso keruleti lakhatásnak, hogy nem csak messze van idoben, de eleg sokba is kerul az utazas. Valszeg meg igy is olcsobb mint ha beljebb koltoznel mondjuk. Ha van ra kapacitasod, bicajozz, de eleg szuicid dolog az errefele.
-
Wyco
aktív tag
válasz
Devid_81 #9870 üzenetére
Ne legyel mar ilyen lusta
Nezd meg magadnak. £191/hó.
http://www.tfl.gov.uk/tickets/14416.aspx -
Devid_81
félisten
Walthamstow Central
Victoria Line
Földalatti Brixton felé
Vauxhall Megálló azonosítója: VXH
London Waterloo to London Waterloo
Vonat London Waterloo felé
Norbiton Megálló azonosítója: NBTGyors google segítségével összeraktam, ez az egy oldja meg nekem azt, hogy ne azonnal kelljen költözzek, egy olyan helyre ami lehet nem is fog tetszeni...
-
Devid_81
félisten
Sima heti bérlettel tudom használni a Waterloo-i vonatot?
Még nem vonatoztam itt...de kb egy órát spórolnék most magamnak vele... -
válasz
kraftxld #9857 üzenetére
Az konkretan nen annyira szep, legalabbis a kornyezetehez viszonyitva. W-M alatt vannak az olyan megyek, mint pl. Somerset, ahol a hetvegen 'nyaraltunk', ami valami elkepesztoen gyonyoru, felette meg Del-Wales, ami szinten fantasztikus. Ha jo fizut kapsz, akkor erdemes lehet, mert el lehet turazni mashova is, ha arra van igeny.
Birmingham nem valami jo hely, ha arrol van szo.
-
eszgé100
őstag
válasz
Balinov #9852 üzenetére
"ugyis itthon bas*om a rezet egesz nap."
én is ilyen új melóhelyet akarokaz ISA-ra én is kíváncsi lennék, bár nem mintha most lenne akármilyenfélefajta pénzem is amit le tudnék kötni, de ugye közeleg a tavasz...
legiaap: telefonjaid biztosítottad már?
ja meg hátha van itt valami it-s beállítottságú egyén aki tudna nekem segíteni abban, hogy mit kell csinálnom ahhoz, hogy úgy nézni az film.indavideo.hu-t mintha otthon lennék. most semmit nem tudok nézni rajta, mert azt írja, hogy külföldön tartózkodóknak nem elérhető
-
Balinov
titán
válasz
legiaap #9853 üzenetére
facebook reszvenyre hegyezd magad
jo, tudom, hule vicc, nem tudom az az igazsag. nekem personal current acc-om van itt a kisebbik szigeten, meg hozza sima savings kiegeszites, amivel heti huszast teszek felre, ami egy ido utan valami alacsony osszeget kamatozik. nem hatekony, tudom, de tul sok savingsunk nincs, Veram 6-ik honapja van itthon tappenzen, a heti 188, amit kap nem segit a penzkupacepitesben.
-
Balinov
titán
válasz
legiaap #9851 üzenetére
legiaap, nem tudom, ha akarod holnap belenezhetek, ugyis itthon bas*om a rezet egesz nap. Viszont az eSavings-ot kerulnem, ha mar a Guardian fele Top 10 Worst Savings accountban benne volt 2010-ben
-
legiaap
félisten
Valaki elmondaná nekem magyarul, mi a különbség a
Lloyds TSB eSavings Account és a
Lloyds TSB Cash ISA Saver közt?
Nem nagyon értem amit a neten írnak. -
Devid_81
félisten
Gratulálok mindenkinek, nekem ma volt az utsó napom, holnap jön egy viharos pénzkérés, majd csütörtökön új helyemen kezdek.
Remélem el tudom valahogy kunyizni a pénzem...ígérték szerződést ezerszer csak épp nem lett belőle semmi... -
Balinov
titán
juppiii, van uj melom. epp idoben, ma volt az elozonel az utolso napom. majd 4 ev, el se hiszem.
-
-
engine88
aktív tag
Állásjelentkezési lapot töltök ki, és az utolsó oldalon van 2 optional kérdés.
1. Miért szeretnék nekünk dolgozni? Miért érzed magad alkalmasnak erre a munkára?
2. Mi az érdeklődési köröd munkán kívül?Most erre miket írjak? Amit hallani akarnak, vagy az őszintét? Röviden hosszan?
(buszsofőri meló)
-
Puma K
nagyúr
Hali!
Ha a HSBC-nél akarom megszüntetni a számlámat akkor az jár-e valamilyen költséggel?
Üdv
Puma -
tildy
nagyúr
No, matol uj munkahely.
Uj fejlodesi lehetoseg, probalok jo lenni
-
eszgé100
őstag
akinek van three-s telefonja meg tudná mondani, hogy mi a three smtp címe, iphone-omon szeretném beállítani egy indamail-es címem, az indamail-es leírásban volt, hogy az smtp-t az internetszolgláltatómtól kapom, próbáltam az smtp.three.co.uk-val, de csak a "Visszaellenőrzés" fut már egy órájaszerintetek nem végzett mire beírtam ezt a hsz-t?
a helyes válasz amúgy az smtp-mbb.three.co.uk volt, de ezt sem a three oldalán találtam, hanem valami isten háta mögötti fórumon. -
Viszlát
addikt
válasz
Devid_81 #9783 üzenetére
Ezekre az oldalakra vagyok beregisztrálva: cwjobs.co.uk plusz jobsite.co.uk (elég nagy az átfedés a két oldal között, de azért néha előfordul, hogy egy-egy állás csak az egyik oldalon van meghirdetve). A héten három megkeresésem volt úgy, hogy én még nem is élek kint. Emiatt persze mindig elakadunk, bár most az egyik cég nagyon pörög, hogy megpróbálják megoldani így is a szerződést. Mellesleg napi 10-20 ajánlat jön emailben az általam kiválasztott opciók alapján.
-
Bondi
tag
> Egri Bikavér vajh kaphato errefele?
Nem tudom, merrefele vagy, de itt Birminghamben sok paki szesz- és vegyesboltban van bikavér (4-5 font). Az Asda árult egy időben nevenincs „Hungarian" vörös- és fehérbort, tavaly már nem láttam, illetve mostanában az Asda árul ócsított borokat, köztük magyart is:
http://aldi.co.uk/uk/html/product_range/product_range_18673.htm
-
Devid_81
félisten
Mennyibe faj 3 zona kezdessel 2-es zonaig egy heti berlet?
Illetve van-e valami otlet hogyan tudnek eljutni atmenetileg (koltozesig)
Laytonbol, Putney bridge-ig.
"Kicsit" messze talaltam magamnak masik munkat, de a jelenlegit cserelnem kell mert undorito. -
esi_1
csendes tag
válasz
legiaap #9733 üzenetére
"Kérdés:
Biciklizni lehet járdán itt?
Csak azért kérdem mert eddig még egy embert sem láttam ott, viszont ha nekem lenne cangám én tuti nem tekernék egy bazi forgalmas főúton.
Meg milyen szabályok vonatkoznak a cangásokra?Nagyon figyelik őket a zsaruk?"en kb karacsony ota jarok bringaval london eszaki reszen, a kerekpar ut nem egyszer jardan vezet, pl. ld. tottenham hale retail park es kornyeke... es persze mint magyarban is itt is a gyalogosok osszevissza kovalyognak jardan, igy en sem a bringasavban tekerek, hanem ahol elferek kozottuk.
a jarda sokfele szuk, es sok a gyalogos, igy igazabol ott haladni temposan nem lehet, sokkal inkabb a "fouton" a jarda melletti fel meteres szakaszon, azt tiszteletben tartjak autosok, buszosok egyarant, ott lehet igazan elhuzni mellettuk a dugokban...
meghat a jarda tipikusan kolapokbol van lerakva, bringa utak meg tipikusan aszfaltozottak, ami kenyelmesebb. es az elmult 1 honapban mindenfele napszakban jartam az utakon es tavolsagtartoak a vezetok, odafigyelnek ram/rad. ha pl. beljebb kell huzodni, akar savot valtani parkolo auto miatt es jobbra pillantok vallam folott h jon-e auto, ha kello tavolsagra van h besoroljak ele megteszem, nem fog sem dudalni, sem leszoritani, szepen lelassit, megvarja amig kikerulom parkolo autot es visszahuzodok az utszelere.
buszok detto, megyek buszsavban, busz mogottem az en tempomban, ha gyorsitok gyorsit, ha lassitok lassit, ugy is tudja h utszakasztol fuggoen kb egyforma sebesseguek vagyunk atlagban. meg senki nem dudalt ram, senki nem villogott ram, stb.
persze volt olyan szitu, ami hatareset volt... 3 savos ut, bal szelso sav kanyarodo, kb 20-30 meterre buszmegallo lampatol, buszsavbol bementem kozepso bal szelere, h kikeruljem buszt, epp egy rendor auto ele vagtam be, de vagy 5 meterre volt meg tolem, busz vegenel voltam, busz indexelt h elindul es jott is volna at kozepso savba mert egyenesen ment volna tovabb, en meg nem huzodtam sehova szepen eltekeretem busz mellett majd befordultam ele, vissza a helyemre a buszsavba, majd at a sarga lampan... busz meg ott maradt pirosnal, mert "leszoritottam", rendor sem jott utanam, h huha, vagy akarmi... ez ilyen melobol hazafele szitu volt, es nagyon szerettem volna mar hazaerni.
azert is maceras jardan kozlekedni mert altalaban racsok vannak, es nem engedik at egyenesen gyalogost hanem cikkcakkban kell atmenni, igy bringaval is macerasabb atkelni ilyen helyeken, mint siman atbiciklizni egy keresztezodesen. aztan errefele akadnak eleg cifra 3 szog alaku gyalogos atkelohelyek is, eleinte probaltam en is ott bringaval, de komolytalan perceket varni egyik masik lampanal, elvesztegetett ido, lattam mindenki buszsavban kozlekedik, en is azt javaslom.
vilagitas sajat erdekedben kotelezo, ajanlott, par font a 2 lampa, ennyit meger h lassanak. azt hallottam lakotarstol h 30 fontra buntethet rendor, tipikusan cityben ha lampa nelkul kozlekednek, ezt kihagyom...
latom bringasok piros lampan atmennek, nekem annyira sose sietos, igy inkabb mindig megallok lampaknal, addig is lehet szemlelodni, nezelodni... szokni h milyen lenne ha motoron vagy autoban ulnek. -
Balinov
titán
válasz
wildufo #9817 üzenetére
oke, ertem. Lidl nem gond, ott amugyis a LaserCard-dal fizetek. Ha az amazon, meg egyket hw/fotos angol webshopon mukodik, akkor mar megerte. all. a ryanair-nel ha ezzel fizet az ember, nincs transaction fee...ami nem rossz, egy 2fos retur utnal mar csak az 26€, szoval egy ilyennel behozza a 10€-s arat.
-
-
Balinov
titán
Sziasztok, hasznalja valaki kozulletek a MoneyBrokers fele Skrill MasterCard-ot? Iranyirorszag-on ajanlottak, es amit eddig talaltam a honlapon az nem rossz, evi 10€ kartyadijert.
-
ambushka
aktív tag
Sziasztok!
Nézelődtem ügynökségeknél angliai munkák után, de nem tudom mennyire bízhatok bennük, sok mindent hall az ember (EUwork, stb).
Ha esetleg kimegyek egy cég segítsége nélkül, akkor Londonban merre érdemes munkát nézni (weboldal, iroda, stb stb)?
Előre is köszi a választ!
-
Puma K
nagyúr
Nah hát úgy alakult, hogy tényleg megyek haza 31-én.
Ma voltam bent a cégnél akiktől elküldtek még múlthét pénteken, de hívtak hétfőn, hogy menjek be csütörtökön azaz ma.
Megint kellett írni egy felvételit/tesztet amiről szó sem volt ráadásul holott már írtam mikor mentem a céghez legelején... vissza a teszthez, maximum 5 hibád lehetett ha több akkor -mint az esetemben 8- annyi volt. Mikor mondtam, hogy nekem 8 hibám lett akkor kihívott egy másik irodába és elmondta, hogy ez sok hiba, és hogy próbáljam meg márciusban.Lehet véletlenül, de lehet hogy direkt nem akartam (tudatalatt), hogy ne sikerüljön
-
-
Wyco
aktív tag
Egri Bikavér vajh kaphato errefele?
-
alibaba78
őstag
válasz
vizirider #9801 üzenetére
"addig örülj, amíg nem tudod, mit jelent az, hogy valamit fizikailag nem tudsz megtenni. tudod 4 hónapot vártam egy olyan műtétre, amire sajnos szükségem van. ezt itthon végzik."
Igazad van. Ezert toroltem az egesz hsz-em.
"de ha már megvan a vélemény akkor én meg hozzátenném, a gerenda effektust. talán vedd már észre hogy amit hozzáfűztél, annak érdemben a témához semmi jelentősége nem volt."
Es? Szerinted csak fontos kerdesek, es valaszok szuletnek? Jo hogy lassan mar engedelyt nem kell kernem esetleg toled, hogy irjak vmit?!
"de az akkori tudásomnak megfelelően a hozzászólásod kb olyan volt mintha leb@sznának valahol egy atombombát, bemondja a tv, én meg beböfögöm hogy a szóvívő ruhája a tegnap esti szerencsekerék műsorvezetőjéé"
Nyilvanvalo volt, hogy nem a kerdesre adtam valaszt, ezert is tettem off-ba. Teccikerteni?
Te is eszrevehetned a sajat gerendadat! Elkezdesz kotekedni, es meg neked all feljebb. Pfff.
-
vizirider
tag
válasz
alibaba78 #9799 üzenetére
nézd, nem azért nem indultam el, mert jókedvemből itthon akarok akár 1 percet is tölteni.
addig örülj, amíg nem tudod, mit jelent az, hogy valamit fizikailag nem tudsz megtenni. tudod 4 hónapot vártam egy olyan műtétre, amire sajnos szükségem van. ezt itthon végzik. anyagiak hiányában (gondolom van az az összeg , hogy bárhol megcsinálják) de ha már megvan a vélemény akkor én meg hozzátenném, a gerenda effektust. talán vedd már észre hogy amit hozzáfűztél, annak érdemben a témához semmi jelentősége nem volt. sajnos én meg félreértettem a szitut. nekem nem egy kis negatívum lenne, ha nem kaphatnék NI numbert. (tudom már segítettek okosabbak, hogy benéztem, mert nem erről van szó)
de az akkori tudásomnak megfelelően a hozzászólásod kb olyan volt mintha leb@sznának valahol egy atombombát, bemondja a tv, én meg beböfögöm hogy a szóvívő ruhája a tegnap esti szerencsekerék műsorvezetőjéé. sztem te is pislognál, hogy lehet igazam van, de mintha nem ez lenne a lényeg.............
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10
- Mégsem lesz divat az atomerőműre kötött adatközpont?
- Fujifilm X
- Telekom mobilszolgáltatások
- E-roller topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- ZIDOO médialejátszók
- További aktív témák...
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - Motoros/biciklis szett (4.)
- DJI Mavic 2 Pro drón szett - 1" Hasselblad kamerával
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest