- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Megoldások IBS/IBD-re
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- 20 éve a PH!-n
- Szólánc.
- Mindent a StreamSharkról!
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Élet az Egyesült Királyságban…
Új hozzászólás Aktív témák
-
engine88
aktív tag
Ha lenne 2 teljesen szabad hetetek, mivel töltenétek?
-
-
Wyco
aktív tag
-
tildy
nagyúr
Errol van szo. 32 fontbol jarnam meg odavissza ugy, igy meg 42. Ennyit meger. Es meg csak csokos sem vagyok, csak felneztem epp es hopp, 40 font Hat ennel joval tobbet is meger, hogy lassam apum, de ez igy most tok jol jott ki
[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Ismet negyven fontbol jarom meg odavissza az utat, ha hetkoznap mennek, lenne 12 fontert is jegy. Maj 18-21.
[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
félisten
Anno irtam a Logoutra a szerveremrol/HTPC-mrol. Ha valakit erdekel, elado:
http://logout.hu/cikk/ha_csak_egy_maradhat/mit_miert.html
HDD-k nelkul, alapvetoen. (Tehat a Lian-Li PC-Q8 haz, 100 font volt anno; Nexus 400 W nema csondes tap, talan 50 font volt; Intel i3-540 proci, 2x2 GB Corsair RAM, Scythe huto, es a legjobb: Intel DH57JG alaplap, ami a letezo legkisebb fogyasztasu ITX formatumu deszka). Mittomen, szokasos topicos kedvezmennyel mondjuk 100 font. Az egesz arra van optimalizalva, hogy csondes szervert + HTPC-t lehessen belole epiteni, tehat tobbet tud es kevesebbet fogyaszt, mint egy HP Microserver.
while (!sleep) sheep++;
-
engine88
aktív tag
Most nézem az angol jogsimon hogy érvényesség: 19-03-60
Ezek meghosszabbították 52 évre
A magyar 2018-ba járt volna le, 10 évre adták. -
-
Wyco
aktív tag
(szerk: mégse)
[ Szerkesztve ]
BackToTheUKBlog:[backtotheukblog.wordpress.com] 2019/09/05: Brexitgráf IV — őrültek és csirkék háza
-
vmi
tag
Valaki tud adni egy normális angol cv mintát?!
-
legiaap
félisten
Ha már állások, akkor egy felhívás:
Aki a gumtree-n olyan hírdetést talál, hogy
The Egerton House Hotel, konyhai állásokat hírdet, ne hogy jelentkezzen rá. Átverés.
Ma szembesültem vele és buktam is 50 fontot...How are U today? Just kidding...I don't care!
-
vmi
tag
Hallottatok már róla?! Nagy Andrea
Állítólag valós állásokat kínálnak..
[ Szerkesztve ]
-
shadeofme
tag
válasz engine88 #10773 üzenetére
Na bazz, epp tegnap neztem, h a heten mar masodjara emeltek a benzinarat egy helyi kutnal.
Ez annyira nem is izgatna, mert 3 hete bringaval jarok meloba, de holnap megyek fel eszakra segiteni egy lakotarsnak a maradek cuccait elhozni, ami kb. 700km-es fordulo, uh kezdek parazni.Ha privit irsz, tedd hozzá, h mi érdekel, mert több cuccot is hirdetek.
-
Bondi
tag
válasz legiaap #10700 üzenetére
Legiaap,
Nálunk pl. úgy működik a fizetés, hogy az éves bért osztják le havi szintre, úgymond megelőlegezve, mert pl. ha volt betegszabadság, túlóra stb., akkor a rákövetkező hónapban korrigálják pluszba vagy mínuszba a havi összeget. Szóval ha rajta van az éves béred a payslipen, akkor az az elsődleges, azt kell leosztogatni, és így nem biztos, hogy kerek összeg jön ki, a kerekítés miatt lehet néhány font eltérés. (Bár azt nem írtad, mekkora eltérés van az egyes payslipek között...)
De ha adótúlfizetésed volt-van, akkor épp itt az április, májusig meg kell kapnod a P60-at, arról kb. ránézésre megmondják neked a tax office-ban, hogy jól vontak-e le.
-
engine88
aktív tag
-
Wyco
aktív tag
Teljesen offtopik de isteni jó: 'Batman' pulled over by police in Maryland - nézzétek meg, kb harom perc, BBC
BackToTheUKBlog:[backtotheukblog.wordpress.com] 2019/09/05: Brexitgráf IV — őrültek és csirkék háza
-
MegalodonS
őstag
Hatha erdekel valakit !
-
eszgé100
őstag
válasz MegalodonS #10763 üzenetére
De milyen már? eddig csak a tv-ben láttam ilyet
"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."
-
eszgé100
őstag
Nálatok is van £20-os limit a benzinkútakon?
emvy: úgy tudom, hogy az id kártyákról a posta tud csinálni hiteles másolatot, így a személyiből elég lett volna azt elküldeni
-
engine88
aktív tag
Na pont meg is hozta a postás az angol jogsim. (Magyart cseréltem angolra)
De ugye el kellett nekik küldenem a magyar jogsim (amit valszeg bedarálnak) és a magyar személyim is, amit nem kaptam vissza. Most mivan? Mehetek haza újat csináltatni? -
engine88
aktív tag
Nagyon megszívtam srácok..
3 hete voltam Birminghambe a DVLA-nél igényelni buszos jogsit, és az igénylőlapon ugye van D és D1 kategória. Mondom nekem valszeg a teljes buszos jogsi kell majd, szóval beikszeltem D1-et, mivel azt gondoltam az magasabb kategória mint a D.
Aha gondoltam..
A D1 az minibusz max 16 személyig. A D kategória a nagybusz.A napokba kéne érkeznie ennek a provisional jogsinak postán, és be kell vinnem melóba, hogy elkezdhessem nagybuszon a tréninget. De ugye ők sima D-t fognak kérni.
Most valószínű mehetek vissza igényelhetek újra? És újra 3 hét várakozás, és újra 3 hét itthon ülés pénz nélkül?
[ Szerkesztve ]
-
vizirider
tag
válasz Kassadin #10746 üzenetére
én nem akartam flame-et, és valóban így van. csak valamit észre kéne venni. régebben azért volt a szocik közt néha vita (legalább eljátszották) most viszont ha valami nem tetszik mininapoleonnak, akkor kész. régen csak a közbeszerzésre írtak ki olyan pályázatot amin csak a rokon nyerhet, most már törvényt hoztak bizonyos cégekről, amit meg akartak venni.
és igen, még nem NDK vagyunk, hogy minden lakásban van stasy ügynök. de ha jól megnézed ennek alapjain dolgoznak. ha pár éve valaki azt ordította gyurcsány takarodj, nem rúgták ki érte, vagy legalábbis nem nyíltan emiatt. ugye 2 napja a smitt mondjon le miatt kirúgták az embert. a szavazó kerületek átrajzolása sem véletlen. és igen anno a szockóban is volt ám szavazás, vagyis akkor az sem volt diktatúra? ez nézőpont kérdése. egyébként az állam szervezetek mindig az állam (aktuális kormány) érdekeit védik, bárhol a világon. de akkor is azt gondolom, hogy eléggé befolyásolná a véleményeket, ha ráböknek a vállalkozásodra, hogy na azt most el fogod adni nekem, ha akarod, ha nem.
és a magasröptű összehasonlítás mondjuk indiával, meg észak koreával is bölcs, mintha mi nem úgy és nem ott élnénk(tünk) egyébként a legjobb, hogy kintről sikerül megmondani itthon mi van. meg kell nézni egy híradót (amit már 1 propaganda cég készít), a kellemetlen tények konkrétan nincsenek benne. szóval elhiszem hogy 1600 km-ről itt nem változott semmi, de elég itthon nyitott szemmel járni sajnos. nah részemről ez a téma befejezve, mert unalmas is, felesleges is, nem is ide valóChuck Norrisnak egy medvebőr van a nappalijában. a medve nem döglött, csak nem mer elmenni......
-
tildy
nagyúr
Amugy en is hazavittem 340-es fontnal mult honapban valamennyifontot. Szepen beraktam az otthoni fontszamlara azt annyi. Majd ha fenn lesz , bevaltom.
-
eszgé100
őstag
soha nem osztottam arról észt, hogy van-e rosszabb hely Magyarországnál, nyilván van, de ha egyszer nem érzem jól magam ott (ami azért egy elég szomorú tény valljuk be), akkor kevésbé tud meghatni a "máshol még rosszabb" szöveg
kassadin: az egyáltalán nem jobb érzés - legalábbis nekem -, ha másnak rosszabb
[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
En 365-385ot szamitottam, ha visszaolvasol. De megnezhetjuk, decemberben mit irtal, hogy nem nagyon fog fentebb menni, azt volt 390 korul is januar elejen
Ok, eddig vastagon minuszban vagy, hasonloan, mint azok, akik Ausztriaba vittek a penzuket.
Ez csak akkor realizalodik, ha epp penzmozgas van. Ha most nem veszed ki, akkor nem realizalodik sem a bukta, sem a haszon ( ha epp az van) Tehat vastagon SEHOGY sincs, ha epp nem mozgatja a penzet. All benne a penze, ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
Picco
addikt
Udv emberek, van valakinek ingatlanugynok ismerose? 4 szobas lakast keresunk, nagyon olcson, minnel kozelebb a belvaroshoz ASAP (oke, ez igy mission impossible, de jo lenne)
lenyeg h atjott a szeretett landlordunk h hetfoig ki kene koltozni... fentartasokkal kezelem az informaciot mert pont 2 gruz sracot talalt itthon akiknek a nyelvtudasa finoman szolva is hagy nemi kivetnivalot. arrol ne is beszeljunk h a landlord sem valami fenyes angolbol...elvileg ezt a hazat is benefitre kapja tehat ki nem tehet minket mert azt o szivna meg...
**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
MegalodonS
őstag
Persze o barlangabn lakik nem ugy mint Te,kedves Kozel-Tavol-Keleti szakertonk!!!Azt nem sorolnad fel,hogy hol nem jartal,mert olyan nincsen gondolom
Azert ne gyere mar folyton ezzel,minden hol van nyomor,nem csak keleten de nyugaton is!!
O igy erzi,igy erzi majd rajon hogy maskepp is van!![ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz eszgé100 #10744 üzenetére
Nem arrol van szo, hogy jobban kene erezned magad, de ha tenyleg fogalmad sincs, mi megy mashol, akkor ne oszd az eszt arrol, hogy az ugyanolyan, mint Magyarorszag. (Nem neked szol, termeszetesen. Jartam mar a Kozel-Keleten, Indiaban, satobbi, es mindig mosolygok, amikor valaki diktaturarol beszel Mo-n. )
while (!sleep) sheep++;
-
Kassadin
addikt
válasz eszgé100 #10744 üzenetére
Nem értem, miért kell egyből arra asszociálni, hogyha valahol rosszabb a helyzet és leírod ezt a tényt, akkor az ugye csak az lehet, hogy milyen jó érzés az, hogy másnak rosszabb. Elhiszem, hogy "borzalmas" állapotok uralkodnak itthon, de akkor sem kell túlozni.
vizirider: Már nem azért, de te eddig hol éltél? A rendőrség, ab, apeh, ántsz stb. mindig az aktuális kormány játékszerei voltak és lesznek is. A hazugságaik meg a mindennapok részei, maximum nem derül ki.
[ Szerkesztve ]
-
vizirider
tag
válasz Kassadin #10743 üzenetére
másról beszélünk. a díszlet más. de a többi kezd feljönni hozzájuk. csak nézd meg plagi bá dogáját. mindenki tudja hogy kamu, de nem meri kimondani senki. mert a fő elvtárs azt mondta, hogy nem kamu. csak visszanyal a fagyi, hiszen akkor a többieknek sem kell saját doktorit írni. vagy nézd meg a bíróságot, amit nyilván a haver felesége tud a legjobban irányítani. kezditek kapisgálni? nem arról van szó, hogy itt van bulgária. de azért vicc hogy van ahová nem megy ki a rendőr ha kihívják....... ha azt mondod nem tetszik valami kirúgnak.
és én is tudom, mindennél van rosszabb is. ennél is. de már most is látszik, hogy bábok ülnek mindenhol, és úgy döntenek, ahogy mondják nekik fentről. sorolhatnék példákat, de minek. olvassatok utána ferihegy átnevezésének. mert az legalább áttételesen kapcsolódik angliához. érdekes mese.Chuck Norrisnak egy medvebőr van a nappalijában. a medve nem döglött, csak nem mer elmenni......
-
vizirider
tag
sokkal közelebb van mint kéne. mint említettem, pártutasításra kirúgták az embert a melóból, mert nem tetszetős a privát véleménye. és már nem is bújtatva, meg mindenféle kamuindokkal, hanem bejelentve, hogy a munkád ok. de a politikai nézeteid miatt ennyi. ez kb. lukasenko szint ha minden stimmel. hogy a díszlet más? még igen........... de máshonnét is indultunk.
Chuck Norrisnak egy medvebőr van a nappalijában. a medve nem döglött, csak nem mer elmenni......
-
vizirider
tag
az a mínusz is erősen nézőpont kérdése sztem. mert lehet valaki 320 ért vett eurót 100 milláért, és most nem boldog, de ha népünk nagy vezére reggel nyilatkozik egy túl okosat, 2 nap alatt összeomlik magyarország.( és mint tudjuk, ez bármikor bekövetkezhet. már fehéroroszország szintjén állunk, most rúgtak ki egy szociális munkást, deklaráltan a politikai nézetei miatt.........) és akkor 8 milláér meg lett mentve 92 milla. szóval amíg a zsebpénzünkkel variálunk, vegyük figyelembe, hogy más összegeknél lehetnek más szempontok is...........
kb. mint egy játék: van 100 millád, én meg feldobok 1 pénzt. ha 'fej' megtarthatod, ha 'írás' elveszem. adnál 8 millát hogy ne kelljen ilyet játszanod, csak maradjon meg a pénzed?
és ugye a pénzt folyamatosan dobálja a főnökség. bármikor jöhet az 'írás'[ Szerkesztve ]
Chuck Norrisnak egy medvebőr van a nappalijában. a medve nem döglött, csak nem mer elmenni......
-
-
Wyco
aktív tag
válasz MegalodonS #10731 üzenetére
Laptopot, fenykepezot, stb draga cuccokat felvinni a fedélzetre. Ha valaki belenyul a borondbe, max zoknikat talál benne, meg hasonló dolgokat. Azzal meg felkotheti magát.
-
félisten
Erdemes egyebkent visszanezni a 3 honappal ezelotti hozzaszolasokat, ahol tobben mondtak, hogy ha lenne, most valtanak forintot fontra, mert tuti 400 lesz a GBPHUF rovidesen.
while (!sleep) sheep++;
-
MegalodonS
őstag
Regen mindig kotozovel ''biztositottam'' a taskamat.Azota muanyag van,de most mar abban sem bizom,igaz azon csatok vannak nem cipzar,de gondolom azt sem problema kinyitni!!Azert meg soha nem veszett el semmi a taskambol,de azert nem art a mai vilagban az ovatossag.
Gondolom sok kis MacGyver van a reptereken
Lassan csak kezi borondel utazom majd
-
Wyco
aktív tag
válasz MegalodonS #10729 üzenetére
Youtubeon eleg sok ilyesmi 'oktató' video van.
-
törölt tag
válasz gabyhun #10724 üzenetére
azert kotegelozod le a cipzart, hogy ne tudjak felnyitni?
rossz hirem van: elhuzzak az egyik vegre a ket cipzart, egy golyostollal szepen beleboknek valahol, borond kinyit, majd lecsukas utan vegighuzzak a cipzarat a masik oldalra. te semmit nem veszel eszre, csak mikor otthol kinyitod. tehat hiaba zarazod meg kotegeled. -
vizirider
tag
válasz gabyhun #10724 üzenetére
ahogy érzed. én tuti fóliázom, és nem attól parázok, hogy kilopnak belőle valamit, hanem hogy beletesznek. persze ez kissé paranoia, de 150 ft-ért van lelki nyugalmam, és tuti egyből vámost hívok ha nincs meg a fólia, nyissa fel ő a csomagom és nézze át. elég vicces a ferihegyi rakodóbrigád (keleten gondolom máshol sem sokkal jobb) 8 általános, minimálbér alatti kereset meg A8-as audi. szóval én nem továbbítanék semmit tudtomon kívül, ha nem muszáj.....
-
gabyhun
csendes tag
-
gabyhun
csendes tag
átszállás
igaz leszedem a poggyászom Lutonban és majd csak amikor szállok EasyJet-es gépre Lutonban akkor megint leadom, de azért na nem akarom, hogy eltűnjön.
-
gabyhun
csendes tag
hello hello holnap reggel repülök
valaki tudna tippet mondani, hogy jelöljem meg a feladandó poggyászom?
Itthon befóliázom, az jó ha a fólia alá teszek egy papírt rajta a nevemmel meg az elérhetőségeimmel?
a poggyász aljára.
Mit gondoltok jó ez így? -
ficsor001
tag
Szep napot mindenkinek!
Adozassal kapcsolatban tudnatok egy kis infot adni hogy mi hogyan mukodik itt angliaban?
Ez az elso evem es nem tudom itt hogyan mukodik es hogyan kellene megcsinaltatnom.?Kosz elore is!
-
SityiSXT
őstag
Iránylondonék most hívtak. Igen, itt Izlandon. Egyelőre úgy tűnik, pozitív a dolog: az eredetileg kiajánlott saját zuhanyzós duplaszoba helyett tudnak adni egy stúdiólakást. Rábólintottam, mert azért 6 év után nem szívesen laknék megint másokkal, főleg úgy, hogy már házas vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
-
tildy
nagyúr
válasz SityiSXT #10712 üzenetére
payg-nel elore fizetsz.Shopban fel tudod tolteni.
Fontos: chipes bankkartya nelkul el se induljatok. Az enyem (raiffeisen) sajna meg nem chipes...[ Szerkesztve ]
-
SityiSXT
őstag
válasz vizirider #10705 üzenetére
3 hét kicsit késő, hétfő reggel utazom. Azért köszi. Tildy, neked is a netes infót.
Viszont még mindig nem értem, hogy működik ez akkor. Előre feltöltöm X összeggel és úgy használhatom, vagy utólag kell kifizetni minimum annyit, ami a tarifában meg van jelölve?[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Balinov #10703 üzenetére
Es ez az advanced csomag. Talan 12 fontot fizetek ezert havonta. 20 megabit papiron, 3 megabit a valosagban, mert ennyit bir a kabel.
Igazabol en fizetnek haromszor ennyit is, ha rendesen menne a dolog, de egyszeruen nincs meg a rendes kabelezes a kornyekemen.
while (!sleep) sheep++;
-
kenguru99
senior tag
Kedves szigetlakók!
Valaki keresne nekem egy ilyen éves csapadékeloszlási térképet az egyesült királyságról.
Köszönöm. -
tildy
nagyúr
válasz SityiSXT #10698 üzenetére
Virginnel annak idejen nagyon levittek a savszelt, ha valaki torrentezett.
Jelenleg 120 GB forgalmi korlatos csomagunk van, 80/20-on. 40 gigas csomagunk volt 17 fontert, cserebe viszont fibre volt ugye. Most is fibre van, csak benne vagyunka tesztcsapatban 80/20as igy. Valosagban inkabb 50-60/15.
Lehet valasztani, olcson kap az ember, nem forgalmi korlatos 10 mega alatti netet, vagy dragan , magasabb sebesseget korlatosan, vagy unlimitedet. A draga azt jelenti, hogy 25-30 font felett.
vizirider: ha wizzairrel jossz, azon osztogatnak is o2-s kartyat.
[ Szerkesztve ]
-
vizirider
tag
válasz Balinov #10703 üzenetére
én úgy tudom (lehet rosszul) hogy payg kártyát lehet kapni automatából is. akkor meg nem hinném hogy kell hozzá bármilyen papír. mondjuk a neve is ezt sugallja. 3 hét múlva megmondom 100%-ra, pont O2 kártyát akarok venni.
nem lehet hogy ez is olyan megkülönböztetés mint itthon a domino, praktikum meg ezek?
[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
80GB/ho? Es en meg fel voltam 1 eve haborodva, mikor a UPC felvagott extreme csomagba, mert tulleptem a 250-et...mondjuk idokozben feltoltak a cap-et 500-ra, na azt sose hasznalnam ki
mennyit fizetsz ezert emvy, ha nem titok?
SityiSXT: sztem PAYG-hez kell szemelyi, utlevel, prepaid meg tenyleg a leveszed a polcrol es fizetsz kategoria. Februarban mi a Victorian indiaiaktol vettunk ilyen prepaid-es cuccot lycamobile-st, azon kivul, hogy kifizettem az 5GBP-t a csomagert, az egegyadta vilagon nem kertek semmit.
[ Szerkesztve ]
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
vizirider
tag
az királyos, mert ha igényem lesz, akkor éjjel szedek a youtube-ról cuccost.
de pl mopst néztem, nagy kedvenceim (igen soxor láttam és bugyuta, de akkor is szeretem) a bud spencer filmek fent vannak. így akkor ha kedvem támad egy kis hazai karácsony-feelinghez, akkor leszedek 1-t aztán másnap megnézem.. szóval ez így remekül hangzik
thx az infót. (sajna sok témakör van, amiben nehezen boldogulok, mert nem ismerem a kinti szolgáltatókat)Chuck Norrisnak egy medvebőr van a nappalijában. a medve nem döglött, csak nem mer elmenni......
-
SityiSXT
őstag
Én azt szeretném megkérdezni, hogy ez a pay as you go jellegű SIM miben tér el a sima prepaid SIM-től?
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10
- Redmi Pad Pro - jól sikerült
- Mikrotik routerek
- GTA V
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Eredeti játékok OFF topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- iPhone 15 Pro Max 256 GB 100%
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G, 12/512 Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- OPPO Reno7 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- MacBook Air m1 2020 100%-os aksi megkímélt, dobozában, kiegészítőkkel!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest