Hirdetés
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Asszociációs játék. :)
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- W11 pls
-
LOGOUT.hu
Élet az Egyesült Királyságban…
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
válasz Balinov #43198 üzenetére
Nálunk ilyen havas nincs, mi kb tengerszinten vagyunk a nyugati parton, leghidegebb amit mértünk valami mínusz 6 fok volt tavaly, akkor nem mentem ki, pedig csillagos volt .
Sima síruha amúgy bőven jó az ilyesmire
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Balinov
titán
válasz t72killer #43197 üzenetére
Wow, de az ilyenhez milyen gear kell hogy ne fagyon le segged már hajnali fél 2re? Ez a része a felfoldnek sajna mindig kimaradt, pedig gyönyörű lehet minden évszakban
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
t72killer
titán
-
tildy
nagyúr
Szótár okoskodott. Tapszerest akartam írni.
Mint írtam mi tömegközlekedünk mindenhol , Magyarországon is. Bele is gebednenk a bőröndök cipelésébe e. Meg amúgy is felesleges annyi cuccot vinni …. Egy hetre elég volt 1-2 doboz tapszer, meg egy kis csomag pólus , az befért a hátizsákba is. Hülyeséget meg nem vittünk .
[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
t72killer
titán
válasz Devid_81 #43192 üzenetére
Afrika lassan biztonságosabb lesz, mint Európa, mert a scum mind felmigrál Germoney-t és a mesebeli benefitországot keresve .
#43193: nna, az mondjuk még egy Kanárin is egy szenvedés, pedig ott vannak buszok. A bő tucatnyiból 2x nem béreltünk kocsit: egyszer egyedül voltam vitorlástanfolyamon, amiben volt 2 nap szünet, akkor átbuszoztam Gran Canaria másik végébe: ebben volt egyszer kb 3 órányi buszra várás. Máskor meg Fuerteventurán voltam a kislegénnyel 2 hetet, Anyuci Gran Canarián csatlakozott be hozzánk: ott a FUE-n bérelt kocsit nem vittem át a komppal (kb két vagyon lett volna az autós jegy+ szigetváltós kocsibérlés). Ott a FUE oldalon kb fél napot vártunk a busz és a komp között (bár a nagy hajókat elnézegetve azért értelmesen telt az idő), GC-n viszont kiderült, hogy hopp, aznap délután nem megy ki busz a kikötőbe. Frenetikus, gyalogoljunk be 8km-t cuccal, 4éves lábacskákkal a buszpályaudvarra. Nagy mázli, hogy közben egy jótét lélek meglátott és bevitt minket a városba. Vagy taxi, vagy vmi eszméletlen szinten helyhez van kötve az ember kocsi nélkül és ugye minden várakozás a nagy nehezen leszervezett, drágán megfizetett nyaralóidőből megy.
[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
válasz t72killer #43184 üzenetére
Akkor mi extrémebb toljuk. Ugye itt sincs kocsink, nyaralások on is tömegközlekedünk . Izland kivétel volt, ott bereltunk , de pénzkidobás volt .
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
-
t72killer
titán
válasz Devid_81 #43189 üzenetére
A szegénységgel mondjuk az a kérdőjel, hogy milyen a közbiztonság? Ez nálam mindíg "advanced" kérdés, mert a legtöbb magát utazási tanácsadónak képzelő figura elintézi azzal, hogy "marhára szupi biztonságos, jja, persze nemászkálj egyedül sötétedés után, +dugdosd el az értékeidet..." -nakösz, asztrofotós vagyok, aki AZÉRT MEGY ODA, hogy éjszaka mászkáljon párezer fontnyi felszereléssel bmeg... És igen, kimegy a televilágított faluból.
Tudtommal ez eléggé változó szigetenként.
Amúgy Kanári is kezd egyre "érdekesebb" lenni, hogy már a legkülsőbb Hierro-n is migrik landolnak ezrével.
[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
válasz t72killer #43188 üzenetére
Ott meg olcsobbak a hazak/lakasok....csak akkora szegenyseg van, hogy azt nehez hova tenni sajnos.
Mi par eve Aprilisban voltunk, kellemes 25-27 fok napkozben, olyan napsutessel, hogy Angol szemekkel majdnem heggeszto pajzsot kellett vegyek, hogy nyitva merjem tartani a szemem.
Ocean viszont meg a huvos 18-20c korul volt, belementunk de nem tul sokaig, mert picit huvosebb volt a kellemesnel
Sal szigeten voltunk, no stress 😬
Mindenki ezt mondogatja....jonnenek Angliaba itt megtanulnak, hogy minden is tud idegesito lenni egy ido mulva...
-
t72killer
titán
válasz t72killer #43187 üzenetére
Apropó: gyarapodnak a Cape Verde-re tartó repülőjáratok(easyjet)! Remélhetőleg a jövő télre kicsit bővül a megfizethető napfénytanker opciók száma . No itt egy pici island hoppingot beszerveznék HA tudom, hogy soha többet nem megyünk, de inkább az lesz mint kanárival, hogy egy nyaralás = egy sziget.
-
t72killer
titán
Akkor meg pláne nem opció az, hogy egy pelenkás tápszert is pusztítóval mindent helyben vegyél meg. Egyszerű: a cucc a kocsiban.
SzvSz mondjuk a körutazósdi már tényleg az a nyavaja, amit épeszű babás szülőpár nem vesz a nyakába. A "kell a napfény" részt totálisan megértem, főleg lassan az ötödik itteni sötét-viharos-nyirkos telet túlélve, de ezt nem muszáj mindenáron a végtelenségig ragozni. Egy időben hajóztam, nagy téma volt anno a vitorlás fórumokon, erről mindíg ezek a szerencsétlenek jutnak eszembe.
Egy 2-3évessel, aki jön a saját lábán, már más a konstelláció, bár nekik is lényegesen jobb a "nyugdíjas tempó". Sajátunk pl elvittük Seychelles-re 2évesen, tökéletesen jól érezte magát úgy, hogy 2hetet voltunk az egyik szigeten (legnyugisabb La Digue) és egyet a másikon (Praslin). Kell nekik az ismétlés, ha hétfőn volt teknősháton lovaglás, azt pontosan ugyanúgy fogja élvezni csütörtökön is
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz blt-blog #43181 üzenetére
Szamomra ez horror, de elfogadom, h valakinek ez bejon Nekem nem az a gondom, h vasarolni kell, hanem h nem tudunk kozlekedni ennyi cuccal -- mi sose megyunk fix helyre, tehat mittudomen, amikor Portugal korutazast nyomtunk 2.5 hetig a ket kicsivel, akkor max. 3 napot voltunk egy helyen.
while (!sleep) sheep++;
-
moleculez
veterán
válasz t72killer #43184 üzenetére
Bizony!
Amit csak lehet feladok, néha felajánlják hogy felszedik cabin bageket is, de ha nem akkor megkérdezem úgy 70% felszedik őket. Van az “essentials” ami egy hátizsák az nem megy sehova Az évek során kitanultam hogy az életbe nem filmezek repülőn, nem viszek tabot/laptopot fel, minek? Kis oldaltasiban teló + airpods azt jónapot🤷🏼♂️ Általában alszom még mielőtt felszáll a gépMég nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
t72killer
titán
A feladott cumó amúgy a legkisebb macera, kvázi csak otthon a házból a kocsiba és a nyaralóhelyen a bérautóból a bérelt házikóba cipelése a feladat (meg persze a tengernyi cucc ki-bepakolás...). A reptéri nagycirkuszt megoldja a trolley-rally. (és ugye a gyerekülés, babakocsi is feladott kategória)
A sok kézi amit végig kell cipelni a duty-free labirintuson, security-n pakolászni a miniatűr tálcácskákba miközben hajtják a népet, nna, az frusztráció.
[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
válasz blt-blog #43181 üzenetére
Ingyen vannak a feladottak? Már a British is plusz pénzt kér érte. Én nem vagyok hajlandó 3 gyerekkel meg 2 25 kg-os bőrönd fel mászkálni.
Oké, mi nyaralni így 1 vagy 2x voltunk, mert ugye többnyire Magyarországra megyünk , oda meg egy 25kgs hazaküldött csomaggal megoldható .
Ja , és taps terhes volt mind 3 gyerek. Megoldható volt.
[ Szerkesztve ]
-
blt-blog
lelkes újonc
"Nagyon fura lehet ennyi cuccal menni"
Vannak akik mindent helyben vesznek meg, ha kell. En is voltam igy regen. Pelenka, formula, babakocsi, ruhak - tipikusan azok a dolgok amik vannak mindenhol es minek vinni. Gondolna az egyszeri ember.
Aztan amikor elmentunk tenerifere es nem volt egyetlen boltban sem a megfelelo meretu pelenka, es mint a hulye rohangaltam boltrol boltra idot es benzint pazarolva, ahelyett, hogy otthon beraktam volna a taskaba egy negyvenes pakkot. Amikor chicagoban bementem a targetbe, hogy vegyek formulat es 1) egesz usaban hiany van, 2) az a marka, ami nekunk kell $42 egy dobozzal, mikozben itthon 14 font, akkor elkerekedett a szemem. De nem volt visszaut, ha nem veszem meg, nem tud enni a baba. Amikor a babakocsit ingyen viszik el, sot, ott van a fedelzeten a fejem felett egy jo minosegu, amit a gyerek megszokott, akkor miert vennek $50-ert es miert mennek utana? Raadasul az olcso babakocsi olyan is. Ruha - magamnak meg csak csak, ha kell veszek valami polot amit kiforditva is tudok hordani meg ket napig, szoval tudok igenytelen lenni, de a kisebbik egy pillanat alatt lehanyja, osszefossa magat, a nagyobbik mar szobatiszta, de van, hogy utolso percben szol csak - akkor hany szett ruhat vegyek ott ahova megyek? Es miert ezzel toltsem az idot? Es miert alkalmazkodjak nyitvatartashoz, munkaszuneti naphoz, hetvegehez?
Kiragadott peldak ezek, mert korabban en is olyan voltam, hogy ej, majd veszunk ha kell valami. De igazabol a feladott csomagok ingyen vannak, a repuloben elfer es meg vizforralot is tudok hozni, mert a formula elkeszitesehez kell, a szallodakban meg van, hogy csak kapszulas kavefozo van, de vizet nem tudok forralni.
Nem mondom, hogy csak igy lehet utazni, sot, de a ruhak mennyisege es a jarulekos cuccok miatt nekunk 50 kilo alatt ritkan van csomagunk. Amikor a nagyobbik mar megnott, az o cuccai lecsokkentek, valoszinuleg tovabb fog csokkenni ha a kisebbik is megno valamennyire.
-
blt-blog
lelkes újonc
Engem nem zavar ha idiotanak is titulalnal. Egyedul a para reszt ertem meg az erveidbol: most az LHR-MIA repules alatt feluton lattam egy emailt, hogy LHR-en valami csomagszalag hiba miatt nem minden borondot raktak fel a gepre. Nem irtak, hogy kiet es mennyit. Mivel napi 6 jarat van a ket varos kozott, a kovetkezo ugyanettol a legitarsasagtol negy oraval kesobb indult, ott rogton a fedelzeten megkerestem a purser-t es rakerdeztem, hogy ugye jonnek a hatrahagyott csomagok a kovetkezovel? Elment megkerdezni, aztan jott vissza, hogy 1) nem tudjak mely borondok nem jonnek, csak azt, hogy hany darab, 2) beszelt egy masik utassal aki szinten kapott emailt, neki feladott csomagja sem volt => ez egy altalanos uzenet volt minden utasnak azon a gepen, tehat nem biztos, hogy erintettek vagyunk. Vegul nekunk megjott minden csomagunk, mint kiderult, a business utasok cuccait mind elhoztak es nehany economy csomag maradt ott. Szal, ja, para, eppen ezert csomagolunk mindig ugy, hogy mindket gyereknek legyen 3-3 szett tartalek ruha a keziben ilyen esetekre. De azert orultunk, hogy nem kellett erre epitenunk.
-
blt-blog
lelkes újonc
Hat, pont ezert hozzuk mi is a sajatunkat. Egyreszt, hogy ulesenkent es naponkent valami $17, szorozd be kettovel es 10 nappal. Ennyi penzert meg tudnam venni oket megegyszer. Masreszt a koszos az egy dolog, de ismerek olyat aki foglalt de elfogyott az a meret, adtak neki nagyobbat, aztan a fel evesnek igazabol veszelyesebb volt a 4 evesnek valo szek, mintha nem is lett volna. Es akkor meg nem beszeltem arrol, hogy mas gyerek hanyasaba az enyemet nem szivesen tennem bele.
Szoval egy, hogy amugy is ingyen van hat feladott csomag, ketto, ha nem lenne ingyen, az autosules akkor is ingyen lenne. Tehat miert ne hoznam.
-
blt-blog
lelkes újonc
válasz t72killer #43129 üzenetére
Nem vagyunk iskolaszunethez kotve, meg van ket evunk addig, ugyhogy most hasznaljuk ki a lehetosegeket. Ha iskolaidoben tudunk csak menni, szerintem marad az, hogy kocsival elmegyunk readingbe egy pubba ebedelni, az lesz a nyaralas A felar az stimmel, sot, meg talan kevesebb is, bar a koltsegeket megdobja, hogy a hat honapos miatt 2 haloszobas villaba jottunk, hogy ne ebresszek fel egymast.
-
moleculez
veterán
válasz instantwater #43174 üzenetére
Az-az És felmosásnál óhatatlanul odabaszom (főleg én, ex-szakács: ott nem lehet simogatni a padlót ), és eltöröm. Most épp egy darab nincs a helyén.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
addikt
-
addikt
válasz Devid_81 #43171 üzenetére
Jelenleg szinte egész nap otthon vagyunk, szintén hasonló korú gyerekkel.
Ugyanakkor napközben elég a közepesen meleg víz kézmosáshoz, nem kell tűzforró.
Jelenleg így használjuk.Economy 7 van, illetve volt mert átálltunk single-ratere.
Megnéztem a fogyasztást, és éves szinten nem érte meg az E7.
Pontosan amiatt, hogy itthon vagyunk szinte egész nap, nappal főzünk, este fűt sokat a bojler, etc.Éjszaka egyedül a hajnali kb 2 óra bojler, illetve télen a fűtés megy.
A többi az nappali fogyasztás. -
moleculez
veterán
válasz instantwater #43170 üzenetére
Nálunk minden stabil mint a svájci frank
Kivéve a konyhabútor. Annak az alját megint levertem porszívózáskorMég nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
Devid_81
félisten
válasz instantwater #43168 üzenetére
Kabelezes szerencses ha csak 3m kell kb, az nagy elony.
A ket futoszal szigoruan felvalltva mukodhet, emiatt kell a 2 immersion heater-es idozito, vagy az egyik vagy a masik mehet egy idoben, igy a meglevo kabel/vezetek jo lesz, nem lesz tulterhelve.
Kell hozza expansion vessel, jar a legtobbhoz szinte az osszes fitting ami kell szereles folyaman+vessel is benne kell(ene) legyen
Vasarlas elott erdemes utana jarni mindenkeppen azeet, hogy mi az ami jar hozza.Allando hofokon tartas vs idozitett, hmm ez kb az a harc lehet mint a futesnel a vita, hogy melyik a jobb.
Igazabol en inkabb ugy kozelitem meg, hogy ki is mikor van otthon?
Valaki mindig otthon van aki hasznalna meleg vizet?
Van-e Economic 7 nalatok?Nalunk az asszony otthon 2.5 eve 2 gyerekkel, nekunk elosztva a 24 orat 12 orat megy a vizmelegitonk, ejszaka felfutjuk az egeszet reggelre (also immersion)
Napkozben csak a boost (felso immersion) megy 3x par orat.
Eddig jok voltunk vele, de ugye ahany haz annyi szokas....
-
addikt
-
Devid_81
félisten
válasz moleculez #43165 üzenetére
Ezek ilyen vedd meg is dobd el cuccok sajnos.
Bonthato, kilehet belole irtani a vizkovet de fel napos melo, es annyira "olcsok" az ujak, hogy inkabb azt javaslom.Viszont vizko ellen amit tudok javasolni
BWT Water Softener, 10/14l
Hatranya: par ev alatt a gatyad ramegy a sozasra
Illetve kb 10% viz megy a levesbe, kell neki drain connection is.
Illetve konyha csap/kerti csapot szigoruan ki kell hagyni a novenyeknek es allatoknak es nekunk sem jo a so annyiraSalt free, nah ebbol lehet talalni mindenfele hokuszpokuszt neten.
Ami nem mukodik, az elektromos ilyen-olyan drotot tekerunk a csovekre es varjuk a csodat.
Vagy a szuper magneses water conditioner, semmit nem csinal, max a magnesezheto fem depositot picit lekoti a cso falara...kb ennyi.Ami mukodik az meg ilyen mint ez pl:
MONARCH SCALEOUT SXP15 vagy SXP22Meglevo vizkovet is "fellazit" a csovekben, tisztit es megelozi a vizko ratapadast mindenre is.
Hatranya, evente filter csere, 3 evente resin csere a nagy tartalyba.Szemelyes tapasztalatom van a Monarch 15-ossel, sokkal kevesebb a vizko a lakasban azota.
Van vizko, letezik de nem az a fajta amit vesovel kell leverni a csapokrol.[ Szerkesztve ]
...
-
addikt
válasz Devid_81 #43164 üzenetére
A kábel kb egy 3m-es darab, tehát nem túl hosszú.
A fal túloldalán van a kapcsolószekrény.Úgy látom ebbe is 2 fűtőszál megy.
Egyszerre üzemel mindkettő?
A mostaniban egy időben csak 1 megy...
Ehhez kell külön expansion tartály?
A mostani olyan 120-140 l körüli lehet, plusz kb 20-40l hideg víz.
Kb ez a méret: [link]A fűtős topikban azt írta valaki, hogy időzítő helyett állandó megadott hőfokon tartsam.
De akkor minek az időzítő?
Mi az igazság? -
t72killer
titán
válasz instantwater #43162 üzenetére
Noigen, eddig nekem csak a csóri változatokhoz volt szerencsém mindenféle szállásokon ahol értelemszerűen a 24 font instant megtakarítás előnyt élvez kb bármilyen egyéb gazdasági mutatóhoz képest...
-
t72killer
titán
Bocs a spamért, a "hova(ne)menjünk" témában szembejött az óhaza : [link]
-
moleculez
veterán
válasz instantwater #43163 üzenetére
Ilyenünk van. Egyszerű mint a facsipesz, de stabilan teszi a dolgát, ha már a hajmosás a benchmark, simán ameddig kell, pedig az az aszonynak sem 10 perc. Annyi hogy semmi karbantartási hozzáférésem nincs pl vízkövezni vagy bármi ilyesmi Devid esetleg ebben mit tudsz mondani ezek ilyen “egyszer használatosok”?
-
Devid_81
félisten
válasz instantwater #43161 üzenetére
En akkor lecserelnem egy ujabb inkabb unvented rendszeru vizmelegitore.
A csovek kivannak epitve, max egy kis alakitas kell neki itt ott, nem kell villanyszerelo aki behuz egy uj kabelt az electric shower-nek stb
Nem kell tulzasokba esni a markaval, akar a Screwfixes RM Cylinders Prostel Direct Unvented Cylinder 120/150Ltr is boven eleg 4-6 szemelyig.Nekunk egy Kingspan lett a tetoterbe beepitve, viztartalyt osszevagtam aprora, semmi nyoma mar.
Tokeletesen elegendo 4 szemelyre, meg az asszony sem tudja az 1 oras hajmosassal kiengedni a melegvizet belole.
TimeGuard Digital Programmer TRTD7N a 2 immersion heater-es vizmelegitonek, a felprogramozasahoz eloszor javaslok 2dcl palinkat, hogy a gorcs nehogy kihuzzon az idegtol, mert anyhen logikatlan, de onnan orok elet.Ne engedd magad rabeszelni az Angol szakik altal eroltetett Heatrae Sadia Megaflo markara, vagy epp a 250+ literes vizmelegitokre mert teljesen feleslegesen draga es haszontalan.
...
-
addikt
-
addikt
válasz t72killer #43157 üzenetére
Persze, ebből is van gagyi, olcsó, meg ennek ellenkezője.
A gagyi analóg tekerős, rákötve egy ingadozó nyomású hálózatra, az ami leforráz, és nem lehet beállítani, mert 1 millit mozdítod a tekerőt, és vagy hideg, vagy leforráz.
Amit linkeltem az digitális termosztátos, fix hőfokra állítva, és a csapon kevered hozzá a hideget ahogy bojlerrel is tennéd.
-
addikt
válasz Devid_81 #43158 üzenetére
Lakásról beszélünk, nincs emelet, padlás, semmi.
A lakás közepén áll a bojler.Ez egy úgynevezett vented fortic tipusú bojler.
Vented, mert a teteje nyitott, csak egy műanyag fedő zárja le, hogy ne menjen bele kosz.
Ez a felső tartály szolgál tágulási és puffer tartályként.
Ezeket olyan helyekre ajánlják, ahol nincs hely padlás tartályhoz, pl lakások.Víznyomás van bőven, mert van a ház pincéjében egy sokezer literes tartály, feltételezem szivattyú és egyebek is vannak hozzá.
Kell is a gépészet, hogy mind a 320 lakásban egyenletes legyen a nyomás.Ez 2005ben lett lakássá konvertálva, tehát a falakon kívül minden 20 éves.
1920 ban ez még egy gyár volt. -
Devid_81
félisten
válasz instantwater #43151 üzenetére
Oszinten megmondom, hogy az elektromos zuhanyt konkretan kerulni kell mint a ruhes macskat.
Ha mar a kiepites megvan a melegviztarolos vizmelegitohoz akkor inkabb javasolnek egy ujabb immersion heater-es megoldast a regi helyere egy f@sza akar fancy smart timerrel, amit lehet venni hozza £100 alatt.
Ahogy latom a regi cuccotok hidegviz tarolos ocsmanysag, hova van ez szerelve, padlas?
Mert ezek gravity mod mukodnek, avagy viznyomast azt felejtsd el, hacsak nincs power shower / booster pump a rendszeren a vizmelegito utan.
Milyen a viznyomas a bejovon?Kb konyhai csapon tudod csak megnezni, mert a b#zi angol szokas, hogy konyhai csap/kerti csap kozvetlenul a bejovon van, minden mas water tank meg apamf@szan keresztul.
Van-e viztartaly a padlason?Ezek akkora barmok, hogy a 1920-as evekben volt 4x egy evben, hogy nem volt viz es azota mindenhova hazi viztartalyt meg egyeb bakterium tarolot epitenek a mai napig, ami persze elrohad, kilyukad, sose-mukodott majd lehet ra egy csomo penzt kolteni, hogy helyre hozd.
[ Szerkesztve ]
...
-
t72killer
titán
-
moleculez
veterán
válasz instantwater #43149 üzenetére
Nekünk az van. Tényleg nem tudom mit mondjak róla, most cserélték ki mert az előző meghalt. Amúgy teszi a dolgát🤷🏼♂️ Annyi hogy ha elszáll mondjuk a gáz boiler/kazán akkor mégis tudsz zuhanyozni.
-
aero.
veterán
-
addikt
válasz instantwater #43151 üzenetére
Lejárt a szerkesztési idő.
Az eredeti kék szörnyeteg már 20 éves, és több szomszédban lyukadt már ki eláztatva a lakást.
Tehát mindenképpen cserélve lesz, csak még kutatom az opciókat. -
addikt
válasz Devid_81 #43150 üzenetére
Egy Stiebel Eltron DCE-X 10/12 típusú készüléket szeretnék a hagyományos villanybojler helyére, hogy megszabaduljak az időzítő, elfogy/keves/mikor van meleg víz kérdésektől.
Leginkább akkor, ha a megszokottól eltérő időben vagy számban szeretnénk zuhanyozni, és a bojlerból ilyen esetekben kifogy a víz, és manuálisan kell neki boostot nyomni.
Tehát szeretném, ha mindig lenne melegvíz, és nem csak akkor amikor az időzítő bekapcsolja a bojlert, vagy kézi vezérléssel nyomogatjuk.
Illetve az esti melegviz maradék reggelre kihűlik, illetve a reggeli estére, tehát egy csomó energia megy veszendőbe.Jelenleg egy kék Telford szörnyetegünk van, ami szépen befűti a kis helyet ahova be van szerelve a bojler, és még hangos is, mert a teteje csak egy műanyag kupak.
Economy 7 ne tévesszen meg.
Átálltunk 1 tarifa rá, mert nem érte meg.
Arányaiban keveset fogyasztottunk éjszaka.Bejön 1 fázison 100A, tehát kismegszakító és kábel cserével elbírná a hálózat.
Egy bolt szerint ez ki tud szolgálni 3 csapot vagy zuhany+csapot.
A felújítós és fűtéses csoportokban nagyjából 1:1 a pro és kontra tábor aránya.
Otthon ez ördögtől valónak tűnhet, de ennél gyengébb készülékekkel tele van ez az ország, és bizonyára nem kamuzós cég a Stiebel.Ide beraktam a datasheet idevágó részét.
38 fokos vizet 10 fokos bejövővel 5.6-6.7 litert tud percenként a 11/13kW beállítástól függően.[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
-
addikt
Van valakinek tapasztalata villany zuhannyal?
-
addikt
-
félisten
válasz t72killer #43146 üzenetére
Bocs, nem eSzemelyi kell, hanem szemelyi, amiben van NFC. Neked van, mert 2021 jun 1 ota csak az van.
> Vmi borítékot még adtak mellé, azóta is bontatlanul van a kocsiban, belenézek hnap...
Abban lesz a PIN, azzal csinalsz eSzemelyi-t, es utana DAP-ot.
while (!sleep) sheep++;
-
-
tildy
nagyúr
Olyan horribilis áron van és olyan koszos, egyszer bereltunk Izlandon, köszi , többet nem. Szerencsére a hatéves meg a kilenc éves is már 135 cím feletti, jönnek Trunkó boostapakkal.
-
-
moleculez
veterán
Itt UK-ben tudtok valami car sharing szolgáltatást. Olyat vagy hasonlót mint Mo-n a GreenGo, MOL Limo. Nincs kedvem egy full autóbérléssel bajlódni, ezek az instant megoldások jobban tetszenek ha megis valaki erre jon valami rokon es kene egy masodik auto.
-
aero.
veterán
válasz instantwater #43134 üzenetére
booking.com-on (ami ugye rentalcars.com) szokott, Mo.-n kevesebb a promóció, de ott is sikerült elcsípni egy ingyen második sofőr addont (ez most is él)
t72killer: azt nem tudtam, hogy ingyen viszik. Mit adnak manapság ingyen? Ez jó perk
[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
válasz t72killer #43135 üzenetére
Mi is pont úgy csináltuk sok éven keresztül, halistennek dublini reptéren külön van ilyenre szalag, mérleg az oversized baggage chekinnel, soha sem volt gond
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
t72killer
titán
válasz mindenes24 #43130 üzenetére
evízum státusszal nyilvánvalóan NEM a nők lapja a mértékadó, hanem az idevágó .gov oldal
Megnézem mi ez az ügyfélkapu+-os átmenet és hogy meg tudom-e csinálni itthonról, marhajó, h megint változtatgatnak...
#43134: Így van, Kanárin egyszer béreltünk pluszban, valami 40EUR-t simán otthagytunk egy igencsak szakadt példányért. Mivel úgyis kocsival megyünk a reptérre, így 0 plusz effort kiemelni és rádobni a tolikocsira, betalicskázni a check-in-hez. Annyi, h kell rá egy jó masszív kukászsák.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
axioma
veterán
válasz mindenes24 #43130 üzenetére
2 . at kell allni ugyfelkapu+-ra (vagy dap-ra de azt csak okmanyirodaban lehet, es altaluk nem root-oltnak latszo telefonra telepitett allami alkalmazassal)
a + annyiban mas, hogy kell egy autentikator program (pl. Google authenticator) es ott megjelenik egy 6-jegyu szam amit be kell irni a jelszo utan me'g pluszban (tehat a telepitendo prog nem fugg az allamtol, de az ugyfelkapuhoz tartozik a kod, tehat valami osszekotes azert tortenik) nalam ez mukodik dap-bol kitiltott telora is
[nyilvan ios valtozat is van]
arrol nincs infom, hogy geolokaciot kapnak-e ezen az uton de erosen gyanitom, hogy nem (dap alkalmazassal persze barmi lehet) -
mindenes24
junior tag
Hivatalos ugyben jartasaktol kerdezem, mennyire figyeljek az alabbi ket fenyegetesre magyar rokonok reszerol?
1. "vigyazz, a nok lapja megirta, vizumkotelezettseg lesz aprilistol, ha nem veszed meg, nem fognak visszaengedni UK-ba, hiaba elsz ott tartosan, mert te is EU allampolgar vagy!"
2. "vigyazz, magyar ugyfelkaput januartol csak legujabb okostelefonnal lehet hasznalni, arra kell telepiteni a belepteto programot, webrol tobbe nem fog mukodni, nem fogsz tudni semmilyen hivatalos ugyet intezni es ellenorzik a mobillal, hogy kulfoldon vagy!"
Nem mindegy, hogy vidd ki a bilit vagy idd ki a bilit.
-
t72killer
titán
Pont a gyerekülés sima ügy, ingyen viszik és nem vmi szutykos, nem passzolós méretű cuccot kapsz annyiért, amennyiért az otthonit megvetted. Egyszer béreltünk, azóta soha.
#43124: kedves egészségtekre . Iskolaszünethez nem vagytok még kötve? Gondolom így féláron megvan a túra, mintha 2 hét múlva mennétek.
-
félisten
válasz blt-blog #43124 üzenetére
Kemeny. Mi 2 gyerekkel 3 hetes Portugal korutazasra mentunk 4 db nem fizetos poggyasszal (azaz nem is a felados-gurulosborond meretu, hanem a 40x30x20-as, legkisebb), pedig aztan ott volt minden, tengerparttol a hegyi turan keresztul a meno ettermekig. Nagyon fura lehet ennyi cuccal menni.
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
moleculez
veterán
Ennyi tapasztalat után már mi is kevesebb bőrönddel megyünk. Plusz mi úgy vagyunk vele annyi dolgot viszünk amennyi KELL, aztán annyi amennyi🤷🏼♂️ Egy tengerparti-hoteles nyaralás nekem meglenne egy sporttáskával de akkor már bőven
-
aero.
veterán
válasz blt-blog #43124 üzenetére
Az kemény, sosem értettem ezt az embereknél. Ne értsd félre, nem idiótáknak titulálom őket, csak nem tudok vele azonosulni, elfogadni el tudom. Simán bérelnék kölcsönzőből gyerekülést, sőt, sokszor promóban adják ingyen, plusz nálam kizáró ok a bőrönd utazáskor. Idő feladni és felvenni is, plusz para, hogy mi van vele, nekem nem hiányzik.
[ Szerkesztve ]
-
blt-blog
lelkes újonc
"Nem tudom ki utazik kettő 25 kg-os bőrönd el, de hogy egy három gyerekes család biztosan nem, ha olyan mint én azt tuti."
Hat, akkor mi nem ti vagyunk Eljottunk kicsit a napfenybe nyaralni, harom feladott csomag, ossz suly 50 kilo korul. Igaz, ebbol az egyik tulmeretes taska 20 kilo, abban van ket gyerekules. -
t72killer
titán
válasz instantwater #43118 üzenetére
Nabazz, én meg ma reggel rendeltem az 1 £-osat
-
moleculez
veterán
Jól elmagyarázva az ingatlanhelyzet történelmi perspektívából. Ismét egy olyan szitu, hogy sikerült egy jól működő rendszert agyonverni
-
tildy
nagyúr
válasz mindenes24 #43116 üzenetére
Nem ismeretlen , 15 éve azt iszom bean-to-cup masina főzi. Vannak expresso kavebabok, szóval meg csak ez se gond.
-
moleculez
veterán
-
addikt
-
Devid_81
félisten
Akinek csak siman settlement statusa van, annak meg kell csinalni ezt az eVisa baromsagot, ugye?
Epp most kaptam az emailt Gov-rol, vilaggos is meg nem is, mondom oke regisztralok had legyen egy UKVI accountom, de aszondja maintenance van.
Oke en megprobaltam...
-
mindenes24
junior tag
Peldanak irtam, hogy van, amikor jo, persze nem rendszeres utazasokhoz, de koltozesnel jo alternativa lehet.
En meg a lezarasok elott mentem Eurolines-al (3 cseh-szlovak? sofor volt, evek alatt se sikerult a 4-5 sablon angol mondatot megtanulniuk, hogy "most pihenot tartunk / most lehet menni etterembe enni", stb.)
Tokeletes volt, mert ertekes konyveket, barkacsszerszamokat, elektronikai kutyuket vittem, a ket kerekes borond is ugy 40kg lehetett a buszban elfert, en raktam be es ki, mert a soforok morogtak, hogy nehez.
Visszafele szinten egyszer jottem veluk, akkor a lenyeg a keritesszaggato palinka es a kave volt, csomagonkent kettoert nem szoltak a vamosok se, a palinkabol meg jo ket deci megvan, az volt az orvossagom mindenre, nemcsak gyomorfajas, de gyokerkezeleses fogaszatnal is hatalmas segitseg volt.
A kavet pedig talan nem kell indokolnom, itt a presszokave ismeretlen, vagy gyuszunyit adnak aranyarban.
Szoval, mind olyan cucc volt, amivel repteren bajok lettek volna, es eleg volt nekem egyszer, hogy geppisztolyos rendorok vettek korul elektronikai cuccok miatt meg akkor, amikor a laptopokat is csak kivett akkuval lehetett vinni.
-
mindenes24
junior tag
Mobil ugyben:
En a penny-nel vagyok, EE alapu, £48 eves dijat fizetek, korlatlan UK es roaming hivasok es SMS van benne havi 500MB adattal.
Nekem nem kell sok adathasznalat, a havi £4 megeri, ha call centert kell hivni es harmincadik vagyok, kivarhatom az akar fel napos varakozasi idot is (eddig 52p volt a leghosszabb, de, ugye, fejlodes van, igy ez az idotartam is novekedhet).
Lehet havisat is fizetni, es van dragabb (£60 egy ev, vagy £5+ havi) csomagjuk is nagyobb adathasznalattal.
Ha valakit erdekel, kuldhetek meghivot, azzal regisztralva £5 kedvezmenyt adnak.
-
Apollyon
Korrektor
Kicsit off, de jövőre jön a 28 évvel később film: [link] Ami ugye angol alkotás.
Ugyanazok írták és rendezték akik a korábbi filmeket, szóval valszeg meglesz a feeling.
Az első két film nekem kicsit olyan mint amikor Great-Britain még tényleg "great" volt...
Oh, well.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
moleculez
veterán
válasz instantwater #43111 üzenetére
Ifjú titán koromban egy görbe este után egy cimborám fürdőkádjában visszanéztem mit ettem ittam a napokban, vízkövet, szappanmaradékot olyan szépen leszedte, mintha új lett volna
-
addikt
válasz moleculez #43110 üzenetére
Persze, otthonra nem kéne, de olcsójános landlordoknak jó lehetőség
Ha már bútor, sosem felejtem el a következő sztorit:
A legelső angliai lakásunkba beköltözve (2012, azt hiszem ~350 volt a rent) elkezdtünk takarítani.
A vajszínű konyhaszekrényről kiderült, hogy eredetileg fehér[ Szerkesztve ]
-
moleculez
veterán
válasz instantwater #43109 üzenetére
Nekem egy ecsettel festett Lada jut róla eszembe
-
addikt
-
-
Bubee82
őstag
-
t72killer
titán
Tippre emelhettek valamennyit a kamatokon és már agyament/2 az árazás, 5-6éve eladó házat szimplán nem lehetett látni a piacon, ami pár hirdetés kint lógott mire odamentél már elkelt. Misi körül már akad ez-az, amit nem másik misibe fájó felújítással kell kezdeni - csak ugye ezt se fogja olyan könnyen kisakkozni az ember, ha a havi mondjuk 8k nettóból elmegy 4-5k gyerekekre, 1k alap egészségbiztosításra. Csalinak ott vannak az albinál olcsóbb mortgage konstrukciók, csakhogy azoknak az életben nincs vége. És a munkapiac ha nem túl elterjedt szakmád van, lehet 2év múlva az ország másik végében kínál valamit, miután A-helyről kirúgtak = lehet jókora ktg-gel cserélni. Amúgy azt nem néztem, hogy a listázott Zh kantonbeli házikókból mennyi a bejárás pl egy Paradeplatz-ra.
[ Szerkesztve ]
-
opr
nagyúr
válasz t72killer #43103 üzenetére
Pont most akartam linkelni 1-2 peldat, de akkor ezek szerint mar nem kell.
Szobaszam: Igen, az mocsok idegesito. Ilyen teren en az angol rendszert amugy sokkal jobban szeretem: Adottnak vesszuk, hogy nappali meg furdoszoba meg konyha van, aztan kiirjuk, hany haloszobas a haz/lakas aztan kesz. Az egy mas kerdes, hogy lassan a Harry Potter szobat is bele fogjak szamolni, mint haloszoba, dehat mindent nem lehet, az ingatlanpiac az kb a vilagon mindenhol szivas valahogy.
Svajcban olyan hirdetest is lattam mar, hogy 5 szobasnak hirdette a lakast, 55 m2-en. Neztem is, hogy wtf, itt valami el van irva. Az 5 szoba: Furdo, wc (kulon helyisegben), konyha, nappali, felszoba meretu halo. De azert az ara az olyan volt, mint ha az 5 szobabol legalabb 3 halo lenne.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
t72killer
titán
Hm, összeomlott a zürichi ingatlanpiac? Detached-et 2misiért én utoljára vmi 15 éve láttam arrafelé🤔.
Ránézve vmi tényleg utolérhette őket, ilyen kínálatról 5-6éve ábrándozni se nagyon ábrándozott az ember, nemhogy látott. A szobaszámok senkit se tévesszenek meg, derék svájciaknál a wc is "szoba"... viszont pl kiírják hány NÉGYZETMÉTER a kégli...
#43102: nálunk is ez a taktika
-
tildy
nagyúr
válasz t72killer #43093 üzenetére
Olyan helyre nem csomagot küldünk, hanem az egész család megy összesen egy db 25 kg-os bőrönddel.
-
opr
nagyúr
válasz t72killer #43100 üzenetére
Az érdekes, mert pont pár hete nézegettem, 2 milla körül még ZürichBEN (nem mellette falun) is lehetett detached házat venni, értelmezhető méretű telekkel. A kamat meg 2% körül van.
Nem az egész terraced házsor ára volt véletlenül a 4.5+ milla?
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest