Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
hzx0
aktív tag
válasz
Gézengúz #2299 üzenetére
Itt le vannak írva a Factory Settings "Passwords" menüpontba az Mtc(x) fejegységek kódjai.
-
hzx0
aktív tag
válasz
kovbandi82 #2296 üzenetére
Nekem ajtó nyitásra be boot-ol. Mikor rá teszem a gyújtást már üzem kész mintha stand by-bol kapcsolna be. És gyújtás elvétele után ajtó nyitására kapcsol ki. Elöször elmegy stand by-ba aztán 30 perc múlva, vagy amit beállítok idő mulva kikapcsol teljesen. A factory setting (kod126) can-bus menü alatt lehet beállítani hogy melyik ajtóra hogyan viselkedjen.
Fejegység px5 a kocsi Merci C w203 2002-es
@Patymek
Nekem csak egy fix 12v van az iso csatlakozóba nincs acc szál. Mindent a can-bus box intéz. -
petymek
senior tag
válasz
kovbandi82 #2296 üzenetére
Ez érdekes. Az ACC bemenetet H szintre kell tenni az induláshoz, vagyis + 12V kell rá. Ez csak can dekóderből és vagy gyújtás kulcs elfordításával megy.
Hol olvastad? -
Sziasztok. Azt olvastam, egyes aneroidos rádiók nem csak az indításkor tudnak botolni, hanem pl. a kocsi ajtajának nyitásakor is. Ez " alap" funkció, csak nem lelem, vagy esetleg valahogy rávarázsolható dolog? A jármű egy 2001-es BMW E39, CAN-Bus-os, a rádió egy 1/16-os PX3-as fejegység.
-
19Tibor52
csendes tag
Sziasztok!
Androidos fejegység, 2 USB csatlakozóval. Egy 4 pólusú és egy 6 pólusú. Valaki megmondaná hogy mi a különbség közöttük? Előre is kösz. -
kirkri
addikt
válasz
petymek #2268 üzenetére
1. A gyártó megadta, hogy az 1-es port az OTG. Egyébként nálam egyértelmű a dolog, mert az OTG-be dugott pendrive tartalmát Android rendszer alatt nem látja a fejegység. Az upgrade után elfelejtettem átdugni az USB hosszabbítót az 1-es portból a 2-es portba és nem értettem, hogy miért nem látja a rendszer a pendrive-ot.
2; Nekem nincs semmilyen sárga csatis kábelem, csak egy szimpla USB hosszabbító kábelt kaptam hozzá és az infót, hogy az 1-es port az OTG.
3; Sajnos nincs róla fotóm, rajz is ha jól emlékszem csak valamilyen nagyon alap volt, hogy melyik csatira mit kell dugni. Az ISO csati lábkiosztását magamnak kerestem ki a neten, mert az autóm plafon kárpitjában lévő mikrofont akartam használni. nem a fejegységben lévő beépítettet, vagy a hozzá adott kiegészítő mikrofont. Sajnos hiába volt benne az ISO csatiban az autó saját mikrofonja, a fejegység mégsem azt használta. Ezért megoldottam úgy, hogy a fejegységhez adott kiegészítő mikrofonról levágtam a fejrészt és a vezetéket ráforrasztottam az ISO csatiban a gyári mikrofon +/- vezetékeire. Így a fejegység külső mikrofon csatijába be tudtam csatlakoztatni a gyári mikrofonomat.
-
djherby
tag
Sziasztok, VW Golf 5 Plus (2008)-hoz keresgélek fejegységet. Tudtok megbízható márkákat? Néztem párat:
Eonon, Isudar, Junsun stb. Főleg Ali-ról. DVD meghajtóra nincs szükségem. Android 9-10-el. Elegendő lehet azért a 2Gb RAM? Még egy másik, nagyon népszerűek az RCD330/360 verziók. Mivel tudnak ezek többet, mint a sima androidos? Köszönöm a segítséget -
svgyula
addikt
Szia! A GPS nálam egyszer okozott ill. egy helyen okozott állandó gondot az pedig Stuttgart-ban, annak az északnyugati részén egy kis lakótelepen és az oda vezető úton. Sem magas épület, sem egyéb árnyékolás és mégsem talált soha jelet. De ez is csak a hagyományos célhardverrel volt ilyen. A fejegység ha nem fűthető a kocsiban a szélvédő(drótos) az antenna megfelelően van elhelyezve akkor indítás után 5-10mp-el kell jelet találni! Legalább is nekem mindig volt/van még garázsban is jel. Inkább a gond nálad az antenna elhelyezés és érzékenység adja a gondot. Sokan szeretik berakni a műszerfal alá mert "nem csúfoskodik" pedig az is olyan mint a tv parabola antenna egy falevél is zavart tud okozni. A fűthető üveges autóba a rádió antennán van egy plusz egység a GPS-hez mert úgy biztos a vétel.
-
zh71
csendes tag
válasz
svgyula #2284 üzenetére
Szia, én pl. azért kezdtem el Custom ROM-ot rárakni, hogy indulás után hamarabb találja meg a műholdakat GPS-hez.
Nem mindegy, ha navival akarok menni valahová, hogy ülök az autóban indítás után néhány percet (vagy kb. indulok el, aztán majd újratervez...).
Az eredetileg beépített NAVI azonnal tudott navigálni - de nem Androidos -
kirkri
addikt
válasz
svgyula #2284 üzenetére
Nem vagyunk egyformák.
Én például szeretek ilyen dolgokkal is elbajlódni. Nem azért, mert több lesz ezáltal a fejegység, mert nekem szerencsém van és soha semmi probléma nem volt vele, kezdetektől úgy működik, ahogy kell neki. (Na jó, melegedett ez is, azt meg kellett oldanom egy bordával). Nem mindenkinek van rá késztetése, de én szeretek olyan dolgokat megtanulni, ami messze áll a villamosmérnöki szakmámtól, tavaly 40 méter hosszban térköves járdát építettem, idén öntözőrendszert terveztem meg és építettem ki. A ROM csere - ha valakinek van türelme, valamint használható angol nyelvtudása és rendesen utánaolvas - laikus számára sem egy ördöglakat. Ha ésszel csinálja valaki, nagyon elenyésző arányban lehet helyrehozhatatlanul hazavágni a fejegységet. De elfogadom azt a szempontot is, hogy ha jól működik ne piszkáld.
-
svgyula
addikt
Szia! Ezt a ROM csere-bere dolgot egy telefonnál még megértem mert ugye azt nézi és b@szogatja a luzer. Na de egy autórádió??? Annak a kinézete a 20 rangú mivel normális ember az utat és a többi közlekedőt kell (kellene)figyelnje és nem a fejegységen levő csicsa-micsa felületet. Természetesen kivételek ezalol az önkéntes F1-es versenyzőknél jobb reflexekkel rendelkező NFS bajnok luzerek
Volt egy cikk ahol azt írták van olyan ország ahol már ezért is úgy büntetnek mint a telefonálásért.
Ha meg megáll(legalább is én) leállítom és kiszállok a kocsiból. Akkor meg szintén mindegy a kinézete. Olyan egyedi eset mint a tied esetleg lehet opció de a nagy többségnél csak e-pénisz az "új" verzió. Na meg lehet piszkálni, hibát keresni-arra megoldásokat próbálgatni, meg téglásítani isÉn inkább a használat mellett tettem le a kalapácsot. Kapott egy agama felületet és pont. De a lényege az, hogy pontosan annyit tud mint amikor megvettem. Tehát az én szememben ami működik azt nem kell megjavítani
Ha valakinek nem elég az a tudás amit a fejegysége tud akkor venni kell egy másikat ami a gyári rendszerben tudjaEgy trabantból semmilyen tuninggal nem lesz Ferrari
Lehet spoilereket rárakni de az alap nem változik csak nehezebben bírja a súlyt pont mint a fejegységnél az android váltás. Nem az az alapja, lehet nem is azzal a SOC-al adják ki a következő gyári nagyobb verziót a különböző bugok miatt.Ez persze egy kicci kínai rábuherált-behazudott verzióra is igaz! A luzer meg vérszemet kap rá erőlteti "mert köll megmondta a Józsi is az jobb" aztán kiderül hogy nem.
-
kirkri
addikt
válasz
petymek #2275 üzenetére
Nekem HCT A10 van rajta, nem is próbáltam soha a custom ROM-okat. A9->A10 váltás után a kinézettől eltekintve egy jelentős változást tapasztaltam, hogy végre a kihangosító a telefon csengőhangján csörög. A korábbi verziónál nem lehetett változtatni, egy adott hangon csörgött, ha hívásom volt.
-
(ex)Cat
senior tag
válasz
petymek #2275 üzenetére
Köszi a választ! Akkor marad egyelőre a 9-es
Arra nem tudsz essetleg vmi megoldást, hogy a Bluetooth névre hallgató tárcsázó vmi kicsit szebb legyen? Ne ilyen baszott nagy hívás fogadás/elutasítás ikonok legyenek? Sőt tök fasza lenne, ha át tudnám adni onnan a mobilnak a hívást. Szóval erre esetleg van vmi frisssítési lehetőség? Vagy más tácsázó program?Amúgy tök fasza lenne, ha az MTCDialer működne. Cska jellemzően nálunk a családnév "Kis", ő meg mindig "Kiss"-t akar.
@hzx0: Köszi, megnézem amit írtál.
-
hzx0
aktív tag
válasz
petymek #2276 üzenetére
Mod installert pro 2- vél simán lehet főverziót váltani lefele, fölfelé. Ez az app felteszi a megfelelő bootloadert és recoveryt. Sd-röl meg mehet a kiválasztott rom. Három féle megoldás van főverzió váltásra.
@(ex)Cat
Bármikor vissza térhetsz Hal9k (Alex) 9-es verziójára (4.0.0 ) ingyen letölthető az xda fórumról. Mivel megvetted az óta kódot. Csak vissza rakod a 4.0.0-át be írod a kododat és már mennek is fel a frissitések. Itt már le írtam pár hete hogyan kell mod installer pro 2-vel romot telepíteni. -
petymek
senior tag
válasz
sityupityu #2273 üzenetére
Ezt a problémát áthidalja egy TV szerelő, aki TFT-vel is foglalkozik.
Viszont valszeg nem fog ingyen időt tölteni vele, akkor sem, ha arra jut, hogy igen kijelző hiba. -
petymek
senior tag
válasz
(ex)Cat #2274 üzenetére
Igen Alex=Hal9. Az ő legújabb metódusát kevésbé ismerem. Valszeg hasonlóan járnak el. Malay esetében úgy működik, hogy az OTA frissítések nem tehetők fel a lite verzióra, ami bárki számára elérhető. A teljes verziókra tehető, és ott is az 1.3.0 frissítéssel jött be. Tehát neked szükséged van egy 1.3.0 teljes verzióra, ahhoz hogy telepísd, ezt csak közvetlen tőle kaphatod meg. OTA frissítést is úgy kaphatsz -hivatalosan-, ha megvásároltad tőle, és a készüléked szériaszámát beállítja a szerverén, hogy le tudj róla tölteni.
Megoldás ha OTG kábellel csinálsz magadnak biztonsági mentést, a működő rendszerről. Ehhez szükséges némi elektronikai jártasság.Továbbá 2019 nyarán bevezették kínai barátaink, hogy a visszaminősítés mint lehetőség megszűnjön az Android verziókon. Így android alól nem működik a dolog.
Mindkettejük esetében pillanatok alatt bele lehet futni egy black screen/puha tégla állapotba leminősítéskor. Visszafelé úgy szoktam megoldani, hogy OTG-vel a SOM-ra felteszek egy Android 8-at kiindulásnak, majd arra sorban előbb HCT2019. májusi Android 9-et, majd valamelyik végleges használni kívánt androidot.Hacsak nem azért akarsz android 10-et, hogy elmondhasd neked az van, akkor felesleges, mert funkcionalitásban -jelenleg- kevesebbet kapsz.
A Malay 10-es droidját próbáltam, kb. 25 perc elég is volt megállapítani, hogy a sok bug mellett nemhogy többet, de kevesebbet tud. -
(ex)Cat
senior tag
válasz
petymek #2272 üzenetére
Jogos, ez az "apró" infó kimaradt, bocsi!
Én úgy olvasom, hogy van neki Fullos 10-ese iss, de perssze vélhetően az is béta. Mindensetre ezt írja:
"To get the full version of the firmware, you must transfer 20 USD in any convenient way for you, in the note to the payment you must indicate “Full version PX6 10 android” - if you transfer via PayPal."Alex = Hal9k?
Nem hinném, hogy jelezte neki az eladást a volt tulaj, bár én azóta megvettem az OTA frissítéseket tőle, hogy a 9-es a legjobb állapotban legyen. De akkor még nem tudtam, hogy jön a 10-es.Igaz, tőle egyelőre nem várható.
Tehát ha most Malay 10-re állok át, akkor nem tudok visszatérni esetlegesen Hal9k 9-re?
Igazából érdeklene a 10-es, bár nem tudom, mennyivel lennék amúgy előbbre, csak a kíváncsisság hajt. No meg a Hal9k-ba a tár4csázó rész számomra vmi bűn ronda baszott nagy ikonokat használ és ami képeket láttam a Malay ROM-ról, azon sokkal szebb. Már ezért is lecserélném.
Köszi a felvilágosítást! -
-
petymek
senior tag
válasz
(ex)Cat #2271 üzenetére
Azt nem írtad, hogy már így vásároltad
A Malay 10 droidja nem csak béta, de lite verzió is. Vagyis funkcionálisan igenycsak butított, nesze semmi fog meg jól. Mikor a mézesmadzag felkeltette az érdeklődésed akkor lehet 20 dolcsiért teljes verziót venni, amit rendszeresen heggeszt. Na most jelenleg ilyen lehetőség még nincs.
Nekem Malay full 1.3.7 droid 9 meg van (itt tart most az OTA frissítésekkel), és nem érzem hiányát semminek.Tehát funkcionalitásban sokkal töbet tudnak a két úr droidjai, az alaphoz képest.
Mennyire megbízható? Fejlesztik őket sokáig, nem úgy mint a kínai cégek akik összerakták, így mint minden fejlesztésben, itt is lehetnek hibák. Igyekeznek megoldani.
Egyébként mindkettőjüknél működik -kölcsönös bizalmon-, hogy amennyiben nem tetszik az egyedi romjuk, vasszautalják a 20 dollárt.Azt tudd, hogy ha és amennyiben más verziót teszel fel, a jelenlegit visszaállítani csak úgy tudod, ha biztonsági másolatod van róla, vagy ha az eladótol mindent megkaptál vele, és Alex felé is jelezte az eladást.
-
(ex)Cat
senior tag
válasz
petymek #2269 üzenetére
Nem ellentmondás. Így vettem a fejet, fogalmam sincs, mit tud egy alap ROM, csak azt látom, hogy ez milyen.
Malaynak valóban csak béta 10-es droidja van, Hal9k meg azt írta, hogy nincs ideje erre, szóval ha nem alap ROM-ot akarok, akkor csak a Malay jöhet számításba. (nem csak Lite van neki, csak a fullos ugye fizetős nála) Ezért érdeklet volna, hogy mivel kevesebb egy alap mint a moddolt.
De kérdezem másként akkor. Megbízhatóbb, mondjuk a Malay vagy Hal9k Andorid 9 mint a sima 9? (Gondolom a válasz később uúgy igaz lehet a 10-esre is) -
petymek
senior tag
válasz
sityupityu #2263 üzenetére
A kijelző tápja megy rendesen? Sok összetevős lehet.
-
petymek
senior tag
válasz
(ex)Cat #2267 üzenetére
Némi ellentmondásban vagy, magad írod, hogy most is moddolt romot használsz, így azt is tudnod kell mi az előnye/esetleg hátránya.
Egyébként -legalábbis még most- a 10-es droid kisebb tudású mint a 9-es modoltak.
Malaynak nincs még 10-es droidja, csak egy béta lite verzió, sok hibával, semmi értelmét nem látom felrakni. Tudomásom szerint Alex ugyanígy áll. -
petymek
senior tag
Túrtam a 4pda-t, és az alábbi kapcs rajzot találtam.
Elvileg a KLD alaplapokon is lenni kell OTG-csatlakozónak, mert ennek is ez a hardveres meghajtása van.
Kérdéseim lennének:
1. Honnan tudod, hogy neked 1-es port az OTG?
2. Volt hozzá ilyen sárga csatis kábeled?
3. A készüléked hátuljáról, bekötéséről, van esetleg fotód? -
(ex)Cat
senior tag
Elég simeretlen számomra ez a terület, ezért kérdezem.
Van értelme moddolt ROM-okat használni? PX6-ról van szó, jelenleg Android 9 Hal9K ROM fut rajta, ezt szeretném 10-es frissíteni, de azt írta az angol fórumon, hogy nem nagyon van ideje.
Van ugyan Malaysk most, amit meg lehetne venni, de közben azon agyaltam, hogy miért éri meg az ilyet feltenni egy alap ROM helyett? -
szabieable
aktív tag
válasz
szabieable #2247 üzenetére
Jelentem az ED Ceed és a Macrom fejegység tökéletes egészségnek örvend canbus csatlakozó nélkül. A kábelezés kicsit problémás de analóg jel érkezik és a tanítható fejegység kezeli.
reverse jelet viszont csak az A csatlakozó ad így oda is kellett forrasztani, ezzel pedig automatikusan működik a jelváltás is tolató módban -
Hát ebben az esetben tuti, hogy nem tükrözi. Már amikor kibontottam sem voltam elájulva tőle. Az első próbánál meg végképp nem. Szerintem kritikán aluli a kijelzője úgy is, hogy nem számolom bele a háttérvilágítás hibáját. Eléggé gyatra az érintésérzékenysége is, a színeiről meg a kontrasztról meg inkább nem is mondok semmit. És ezeken semmiféle beállítás nem segít. Természetesen nem vártam el tőle azt, hogy egy jobb telefon szintjét hozza, de erre sem számítottam. Egy igazi kínai sz@r. És ennek a gyengébb verziójáért mint amit én vettem hazai kereskedésben több mint 100 ezret is elkérhetnek.
-
Stefán
újonc
Az ár sajnos nem minden esetben tükrözi a minőséget. Eléggé megoszlanak a HIZPO termékekről a vélemények, s inkább negatív hangvételűek.
https://www.amazon.com/Android-Stereo-Capacitive-Navigation-Bluetooth/product-reviews/B018KE2PRI?reviewerType=all_reviews
https://www.amazon.com/product-reviews/B01HCJNKLW
https://reviewmeta.com/brand/hizpoű
-
Sziasztok!
Létezik az, hogy a júniusban vett hizpo fejegységem háttérvilágítása döglődik? Mert bizony sajnos ez van. Először azt hittem, hogy csak képzelődöm, hogy nagyon lassan de halványodik. De most már biztos vagyok benne. Max fényerőn nem világít úgy mint korábban mondjuk olyan 70 környékén. Korábban max-ra rakva tök jól lehetett látni még a nyári napsütésben is, most meg még borult időben is nagyon gyengusznak tűnik. Járt már így valaki? Az életben nem veszek többet ilyen cuccot, pedig nem is volt olcsó, külföldi rendeléssel is több mint 60 ezerbe fájt... -
Stefán
újonc
Előre bocsátom, hogy konkrét tapasztalatom egyik márkával kapcsolatban sincs. Az Aycentry-ről még véleményeket sem olvastam, az Eunavi tekintettében eléggé változók az észrevételek.
Áttekintve az elvárásokat, és az elképzelt készülékeket – ismereteim szerint –, mindent egybevetve az alábbiakat választanám:https://fr.aliexpress.com/item/33027456975.html
Aycentry (PX5)
4 GB RAM, 64 GB ROM
Támogatja a 4G hálózatot
IPS kijelző (nagy betekintési szög)
264,8 USD (Kína)
Ha elegendő a kevesebb RAM és ROM, akkor már 215 USD-ért elérhető.
Vámköteles.https://fr.aliexpress.com/item/32878688715.html
Eunavi
2 GB RAM, 32 GB ROM
Csak 3 G, és nem IPS kijelző
194,86 USD + 13,68 USD szállítás.
Szerintem, RAM és ROM tekintetében elfogadható.4 GB RAM, 64 GB ROM
292,30 USD + 13,68 USD szállítás.
Lengyelországból (vámmentes).A kormánytávirányító használatához az alábbi adapterek közül az autóval évjáratával kompatibilis beszerzése szükséges:
https://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2334524.m570.l1313&_nkw=steering+wheel+remote+control+adapter+for+citroen+2010+C4+Picasso&_sacat=0&LH_TitleDesc=0&_osacat=0&_odkw=Android+2+DIN+motorless+radio+for+citroen+2010+C4+PicassoKamerából, saját és más tapasztalatok alapján elsősorban a vezetékes kivitelt javaslom!
https://totalcar.hu/tanacsok/kutyudoktor/2014/06/10/mennyire_mukodik_a_vezetek_nelkuli_kamera/
-
Stefán
újonc
Nem tudom miért, de drága készülék (külföldön is!). Ahhoz képest sokba kerül, hogy 6,2 „-os, csak kapacitív érintő képernyős, ami szerintem nehézkesebbé teszi a kezelést, továbbá csupán 16 GB flash memóriával rendelkezik, valamint a fizikai mérete a fejegység hűtése szempontjából sem ideális (bár lehetséges, hogy ennek ellenére sem melegszik túlzottan).
Ennyi pénzért, vagy kevesebbért már egy jobb minőségű, 7”-os IPS kijelzővel, 32 GB-os flash memóriával és fizikai kezelőgombokkal rendelkező, normál méretű készülék is kapható.
-
mlado
csendes tag
Sziasztok! Véleményt kérnék erről a fejegységről. Macrom M AN600. Tudom hogy árban több, mint egy kínai, de garis és talán megbízhatóbb. Kérdés a kijelző, a tudása, a rendszer elég lenne e. Vkinek van ilyen, vagy a link alapján mondanátok véleményt? Ilyen áron van android autós is, jó márkától, de nem akarom mindig dugdosni a telefont és kábelt kerülgetni. Köszi
https://www.macrom.hu/index.php?P=1&K=&ID=18570 -
hrebikp
friss újonc
válasz
svgyula #2249 üzenetére
Köszönöm a gyors választ, de azt hiszem nem egyről beszélünk. Rosszul fogalmazhattam, mert az eredeti porobléma nem az, hogy kevés a memória, hanem az, hogy fizikailag eleinte 1024Mb van, ami több mint elég lenne, de később meg 512Mb. Mint a PC-ken, amikor 2db 512Mb-os kártya van (összesen1024Mb), de a rendszer csak az egyiket tudja kezelni, ezért 512Mb a rendelkezésre álló. A belassulás pedig emiatt van, hogy az 512-ből maga a rendszer 480-at használ. Ha folyamatosan tudná a teljes 1024-et, akkor nem lenne szükség gyorsítótár ürítésre sem. Megpróbálok 2 fotót csatolni az előtte-utána állapotról.
-
svgyula
addikt
válasz
hrebikp #2245 üzenetére
Szia! Alapból az android elfoglalja az "1GB" RAM felét. Ez ugye egyértelmű. Nyilván elindul a háttérben valami olyan alkalmazás ami több memóriát igényel, mit levelezés, fosbuk, youtube, vagy valami hasonló ami megeszi a maradék RAM-ot. Csinálj rajta egy gyári visszaállítást és utána nézd meg. Alapból itt már többször volt róla szó, hogy az 1GB RAM nagyon kevés. Nyilván egy ilyen egységnek több nagy memóriaigényű alkalmazást kellene tudni egyidőben futtatni ez azzal az 1GB RAM-al nem fog menni.
Vagy csak nagyon lassan és akadozva.
-
Vebber
tag
Sziasztok! Kérlek nézzétek már meg, le tudjátok tölteni innen az RKDumper 1.0.9 verzióját? http://ge.tt/9VFDyb23
Esetleg valaki, akinek megvan?
Valakinek sikerülne letölteni, vagy meg van neki, tegye már meg, hogy átdobja egy emailben.Köszönöm előre is. -
szabieable
aktív tag
Vasárnap lesz szerelés, szereztem ISO tűket, kimérjük a csatlakozókat és újrakábelezzük a gyári rajzok alapján. Én még bízom benne, hogy a 2008as(gyártás 2008, forgalomba helyezés 2009) ED tényleg analóg és mindenféle mágia nélkül működni fog. Közben befutott a kamera is, wifis adapterrel úgyhogy remélhetőleg mindkét legyet leütjük majd egy csapásra.
-
Stefán
újonc
válasz
szabieable #2216 üzenetére
Elnézést, de valószínű nem minden bejegyzést olvastam végig. Mivel nem autó specifikus készülékről van szó, a legolcsóbb megoldásnak az autó évjáratával kompatibilis kormánytávirányító adapter alkalmazása látszik.
2009-es évjárathoz (ED) két változatot találtam. Az viszont tisztázandó, hogy az adott autóhoz melyik felel meg. Az egyik autómban (Rio UB III.) évek óta ANAlogz-SWC-t használok: hibátlanul működik.
https://autoradiok.hu/Kia-Ceed-Pro-Ceed-2007-2009-kormanytavkapcsolo-interface-CTSKI001.2?Az adapterekhez szükség van egy ún. LEAD kábelre is, amely, mintha hiányozna a hazai forgalmazású adapter esetében. Ha igen akkor külön kell beszerezni:
https://www.autodvd.hu/ctmultilead2-adapter-kabel.htmlAz Ebay-on hirdetett láthatóan tartalmazza:
https://www.ebay.co.uk/itm/ANAlogz-SWC-4012-01-Steering-Wheel-Control-for-ISO-Radio-Kia-Ceed-09-12/401439572650?Ellenőrizni kell, hogy melyik illeszkedik az autóhoz.
Remélem, nem nyúltam nagyon mellé? -
hrebikp
friss újonc
Sziasztok!
Szeretném, ha tudnátok segíteni ebben:
Egy utólag beépített androidos fejegységem van. Nem én építettem be, már így vettem az autót. Bootolás után a rendszer még 1Gb RAM-mal operál, de pár perc alatt "elfelejti", hogy ennyi van és már csak 512Mb marad, vagyis ennyit mutat a futó alkalmazásoknál és a rendszerinformációkban is. A rendszer ebből alapból használ 480Mb-ot, emiatt az egység használhatatlan, mert bármilyen alkalmazás futtatásakor gyakorlatilag lefagy. Találkozott már ilyennel valaki? Légyszi adjatok tippet, hogy mi a hiba. Nem is konkrétan a megoldás kell, csak hogy miért csinálja ezt, mi a probléma? Órák óta keresgélek, de semmit nem találok róla.
Köszi! -
Zirowe
nagyúr
válasz
petymek #2231 üzenetére
Jobban beletúrtam magam: a fejegység és a kijelző külön kábellel van összekötve, az új fejegységgel nem lenne kapcsolat, mert a videó megjelenítéshez kellene egy külön 200€-os eszköz.
A kijelző csatlakozója a középen alul lévő 10 pines csatlakozó.Igazából, ha nem működik, nem olyan nagy csapás, mert van annyi hely, hogy elérakjak egy ilyen vagy ilyen kis kijelzőt, ahogy nézem ennek s-video bemenete van, az új fejegységen pedig van s-video out --> itt vajon 1az1ben a fejegység képét küldi ki?
Akkor már csak az a kérdésem maradt, hogy canbus adaptert használva minden figyelmeztetés/hibaüzenet, ami eddig a kijelzőn jelent meg, ezután az új fejegységen fog megjelenni?
Ha rendelek egy dupla fakra din adaptert, illetve egy fakra gps adaptert, akkor pedig a régi antennákat is tudom használni és nem kell újakat berakni? -
hzx0
aktív tag
Aki Hal9k romot használ és működik a ControlSettings.app. Lehet hogy Malaysk romba is ez van. Következő frissítés előtt kellene tesztelni a fordítást. Mivel nekem nem ad ilyen extra adatokat a Can-bus ezért nem tudtam tesztelni.
ControlSettings app.Ez egyenlőre teszt verzió. Ha jó akkor a következő frissítésbe benne lesz. Nem lehet az alkalmazást simán telepíteni!! Úgy tudod telepíteni:
1 Letöltöd a Drive-rol.
2 Felmásolod egy sd vagy pendrivera. Vagy ha van net a fejegységen akkor egyből arra.
Következő műveletek a fejegységen: sd vagy pendrive amin a letöltőt app van csatlakoztatod fejegységhez
3 Play áruházból letöltöd a TotalCommandert -->(tc) a fejegységre -->(hu)
4 Ha települt a Tc megnyitod a magisk manager app-ot engedélyezed a Tc-nek a root jogot
5 Valahol a hu beállításokba engedélyezni kell hogy a tc felcsatolja a pendrive-ot! "Alkalmazások amik használhatják a pendrive-ot" Ezt kell engedélyezni.
6 Megnyitod a Tc-t. Egyik ablakba elnavigálsz az sd-re vagy pendrive-ra ahová menteted a letöltött app-ot
7 Másik ablakba: Fájlrendszer gyökér/ system/ app/HCTControlSettings mappába.
8 A mappábol az eredeti HCTControlSettings.apk-t másold valahova a az sd-re vagy pendrive-ra (biztonsági másolatnak)
9 Ha elmenteted töröld az eredeti mappából a HCTControlSettings.apk-t
10 Másold a sd vagy pendrive-rol a letöltöt app-ot a törölt helyére.
11 Jogosultság beállítása.: Tartsd az ujjad hosszan az app-on. Felugrik egy menü görgess le Tulajdonságok menüpontra. Felugrik egy ablak. Jobb oldalon lesz egy RWX azt nyisd meg újabb ablak bal alul lesz egy szám ha nem 644 akkor írd át 644-re okézd le, és mindent be is zárhatsz.
12 Újra kell indítani a hu-t. Ha mindent jól csináltál akkor Magyar lett az app.
Valószínű lesznek benne hibák. Csináljatok rolla screenshot vagy fényképet. -
AlvóSámán
újonc
válasz
petymek #2200 üzenetére
Szia! Igen. Pontosabban az órának van külön egy ikonja ott ahol a többi indító ikon is van. Rádió,GPS,Beállítások,Zene,stb... A beállításokban ahol a rendszer cuccai vannak Wifi,Adatkapcsolat,Rendszer info,stb... ott nem találtam az órával kapcsolatos menüt,ráadásul a Bluetooth-t sem tudom kikapcsolni semmilyen menüből. Még a képernyő tetejét ha lehúzom a gyors menüben sincsen BT csak wifi,és adatkapcsolat.
-
petymek
senior tag
válasz
nagya.tuz #2233 üzenetére
Továbbra sem dobd ki. Állísd talpra, használd kicsit, nézd meg mellette mit tud a Malay 1.3.7 Android 9 verziója, mit tud a Hal Android 9 verziója, és majd az alapján emészd. Én maradnék a kínainál, csak az MTC E, D, F MCU, PX5, PX6 hardverből választanék.
Vissza térve a mostanihoz, az XDA-n TWRP telepítési lehetőséget is írnak. Nem tudom mennyire vagy járatos az Android témában, elektronikában, de az is ajánlott dolog.
-
nagya.tuz
újonc
válasz
petymek #2232 üzenetére
Nagyon koszonom a gyakorlati tanacsot (mert) pont erre volt szuksegem! Soha nem foglalkoztam ilyen szinten a "temaval" hosszu eketrm soran, igy sokat segitettel (segitettetek!) Megfizettem a tanulopenzt! Ha nem jarok sikerrel jon az uthenger es veszek vmi jobbat. Lattam pl a blaupunknak egy 2dines fejegyseget, csak a hond, hogy az automhoz passzol-e (marmint kompatibilis-e, ha jol fejeztem ki magam!? Minden jot Neked, nektek!
-
petymek
senior tag
válasz
nagya.tuz #2228 üzenetére
Átfutva a Diák által linkrlt XDA oldalt, ott van rögtön az elején, hogyan kell belépni a recoverybe.
"Recovery / Factory Reset:
- Press reset.
- Keep touching the screen quickly with 5 fingers at the same time until "detected, entering recovery" appears.
- Will enter TWRP or do a factory reset if using the stock recovery and reboot after."Vagyis nyomd meg a reset gombot, 5 újjal érinsd meg a kijelzőt, míg egyszer csak kiírja, hogy észlelte és belép.
-
petymek
senior tag
válasz
nagya.tuz #2228 üzenetére
Közben már válaszoltak neked, így csak néhány gondolatot írok. Ez tipikusan olyan készülék, amiért véleményem szerint egy forintot nem szabad adni. Így konkrét tapasztalatom sincs vele.
Ettől függetlenül, az alaplap egy része a negyedik képen látszik, az amelybe a szalagkábel belemegy.
Az utolsó képen a HMI /ember-gép kapcsolat/ sor végén van egy error, vagyis hiba jelzés. Annak úgy gondolom, hogy normális működésnél nem kellene ott lenni.
Úgy tűnik a rendszerbeállításokba be tudsz lépni, hisz képet is készítettél. Még mindig azt mondom, a rendszerbeállítások között, kell legyen egy gyári beállítás visszaállítása menüpont, ezt próbálnám először.
Függetlenül attól, hogy működésre tudod-e bírni vagy sem, sztem hamar arra jutsz majd, hogy a tudása kevés.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
Janaboy #2219 üzenetére
Nézegettem pár darabot, de az ali keresője kritikán aluli, alig találni vmit+nem mindig vannak odaírva az adatok a leírásban, illetve kinézetre majdnem mind ugyanaz.
4gb ram és px5 vagy px6 lenne jó, lehetőleg manuálisan kihúzható kijelzővel, mert az gondolom tovább bírja, mint a motoros.
px5 4gb ram 32gb ips dsp 219.44$+áfa (mondjuk ez gyanúsan olcsó és túl kevés a feedback és az se az igazi)
px5 4gb ram 64gb dsp 231.89$
px5 4gb ram 32gb ips dsp 224.40$ elvileg áfamentesen, elvileg px6 +15$ --> ez eddig a legszimpatikusabb
gondolom px5 4g ram 64gb 241.90$
px5 4gb ram 64gb 258.99$
px5 4gb ram 64gb ips 264.87$, de ugyanitt px6 4gb ram 64gb 299.88$
px5 4gb ram 64gb 306.04$ elvileg lengyel raktárbólOlcsóbbat nem találtam.
Canbus boxnak pedig elvileg ezt néztem ki, picasso csoportban már linkelték, illetve feedbackek közt is szerepel egy picasso, csak nem tudom mi a helyzet a hibaüzenetekkel és a gyári figyelmeztetések megjelenítésével.
Kamerából pedig jelenleg ez a vezetéknélküli dinamikus áll nyerésre.
Gondolom ez giroszkópos. Honnan tudhatom meg, hogy a volán a canbus boxon keresztül tud küldeni adatokat a forgás irányról? -
törölt tag
válasz
szabieable #2218 üzenetére
-
bl4ze
veterán
válasz
Analóg, ezért nem kell canbus.
Nálam is analóg, nincsen canbus a fejegységhez. (2015 KIA Sportage) -
szabieable
aktív tag
Igen azt írja is, hogy hosszan kell nyomni, próbálgattam én jópár gombot hosszan lenyomni de nem adta
most csak belöktem a helyére rögzítés nélkül mert a beépítőkeret még úton van, ha megérkezik akkor úgyis szét kell megint szedni és teszek vele újabb próbát.
Ettől függetlenül az eddigi tapasztalatokat megosztanám mert közel másfél hónapot túrtam a fórumokat, hogy milyen fejegységek jöhetnek számításba.
Az köztudott, hogy az ED Ceed(2006-2009) viszonylag gyenge a gyári rádió és szereti a forrasztás elengedni emiatt sok döglik meg.
Ami nálam fontos volt: bt kihangosítás hívásnál, waze kirakása a kijelzőre ( sajnos a függőleges szellőzők miatt nehezen lehet rögzíteni nagyobb kijelzős telefont ) és spotify támogatás.
Macrom DL7000
Jelenlegi ára ediginél 79.900, ezért a pénzért kapsz róla számlát és normális magyar garanciát. A gyári rádióval szemben az első döbbenet, hogy lényegesen több frekit tud stabilan befogni ugyanazzal az antennával. A kijelző fényere állítható, gombnyomásra teljesen el is tud sötétedni.
A carplay USB kábellel történik, tölteni is tudja a telefont mert van benne szufla. Mivel a mostani telefonomon nem volt még aktiválva a Siri ezért ez az első lépés, sajnos valamiért így lett kitalálva a dolog, hogy a Carplayhez kötelező a Siri. BT hanghívás szépen és tisztán szólt, a kihangosítás is jól működik. Ha esetleg nem gagyi lenne a mikrofon standard iso-jack hüvely csati is lapul a dobozban így gyorsan cserélhető a mikrofon ha szükség lenne rá.
Rádiót elindítva működik a waze carplayen keresztül, ha éppen valami akadály van akkor a rádiót kicsit lehalkítva azt is bemondja a gyári hangszórókon.
EQ nem túl részletes de a lényeget tudja, fadert is tud bár az ilyet szeretem alapon hagyni.
Kamera még nincs rákötve, az majd egy következő lépés lesz. Csatornánként állítható a hangerő ( tehát felül tudom írni, hogy a carplay csak 10%-on szóljon és véletlenül se üvöltse le a fejemet )
Eddig nagyon pozitív az egész, reméljük pár hónap múlva nem jönnek elő betegségek.
Számomra a kevesebb több elv nyert eddig.Negatív: fizikai hangerőszabályzó gomb hiánya - ha működik majd a multikormány akkor az sem lesz probléma
-
törölt tag
válasz
Ha jó helyre van kötve a kormány gombok vezetéke, menni kell! Ne add fel!
Ja és tanításnál hosszan kell nyomni a gombot, egy pár másodperc mire felismeri. (bocs ha tisztában vagy vele.)
-
szabieable
aktív tag
Gyári manualban van még egy ilyen bekötési segítség, megnézem majd, ha lehet megúsznám a 75 eurós canbus adaptert. Kia fórumos kolléga mondta, hogy analóg, ő nem egyszer szerelt már ED-be anroidos headunitot és működött utána a multikormány úgyhogy bizakodó vagyok
Szétnézek majd neten mert a hivatalos oldalon nincsen újabb SW sem
Jelenlegi MCU version: HM4Z05A-MCU-182B-V1.15 -
törölt tag
válasz
szabieable #2214 üzenetére
Látod milyen birka vagyok, teljesen más fejegység
Nálunk is volt egy hasonló menüpont, de ott nem reagált, hanem a főmenüben tovább görgetve, egy másikra már igen. Abban bíztam, hogy nálad is csak ennyi a gubanc. Olyan mint ha az egyikben a canbus-os megoldást a másikban meg az analóg gombokat lehetne tanítani? De nem biztos. -
törölt tag
válasz
szabieable #2212 üzenetére
Hol próbáltad tanítani? Egy fotót tudsz dobni? Nekünk 2 helyen is lehetett, az egyikre nem reagált, én is azt hittem, hogy a gombokkal van gond. Persze nem okoskodni akarok, csak jót...
-
törölt tag
válasz
szabieable #2208 üzenetére
Megtanítottad a gombokat a fejegységgel? Addig nem fog működni, én is pont így jártam.
-
Sziasztok!
Lehet, rossz helyen járok kérdésemmel, de talán ez a legközelebbi topik a témához.
Adott egy Galaxy S8 és egy vadonatúj, Toyota Hilux. A kocsiban van egy gyárilag szerelt Android Auto egység. Viszont semmilyen körülmények között nem hajlandó csatlakozni a telefonhoz.
Odáig megvan, hogy egyik verziója a szoftvernek felment, kábelen csatlakozok a telefonnal az autóhoz, képernyő elsötétül, a csatlakozás felirat megjelenik és ennyi. Nem csatlakozik, bármeddig hagyom is ott.Mi lehet a probléma?
Előre is köszönöm a segítséget! -
bl4ze
veterán
válasz
szabieable #2208 üzenetére
Nekem KIA Sportage-ba szintén a kormány vezérléssel volt gond : nem érintkezett jól, és ezért nem küldte a jeleket / nem fogadta.
Nézd meg, hogy biztosan érintkeznek-e a lábak, nálam a csatlakozó elég gány volt,és a lábak is ferdék voltak, nem érintkezett, nem pattant be a helyére jól.
Miután ezt megcsináltuk rögtön jó lett, és azóta is.... -
szabieable
aktív tag
Sziasztok,
A hétvégén beépítettem egy Macrom fejegységet Ceed ED-be és gondom adódott a multikormánnyal. Mivel analóg jelet küld ezért CAN vezérlőre nem lesz szükségem, viszont perpill a jeleket nem küldi.
Amennyiben rossz a gyári lábkiosztás és újra kell kábeleznem van esetleg valami gyorscsatlakozó megoldás amivel a régi kábelekre rá tudom kötni az új csatlakozót megfelelő lábkiosztással? Elég rövid a kábel ezért forrasztás esélytelennek tűnik teljes középkonzol visszabontás nélkül -
nagya.tuz
újonc
1. Holnap kuldom a kepet. Csinaltam videot, de azt itt nem engedi az oldal feltolteni, kuldeni.
2. Recoveryt nem probaltam, hol, hogyan, mit kell csinalni?
3. Reset van, de csak kikapcsol es be, de semmi valtozas.4. Gombok vannak ket oldalt. A videot hogyan tudnam atkuldeni? -
nagya.tuz
újonc
Ok. Csinalok kepeket a jelensegrol . Holnap szetszedem es annak a kepeit is hozom. Kosz
-
nagya.tuz
újonc
válasz
petymek #2199 üzenetére
Ok. Koszonom, de ehhez keves vagyok. Nem tudom miert, de az oldal ezt irta es nem engedte elkuldeni a valaszaimat. Keritek vkit, aki tudja a lepeseket a recovery-vel kapcsolatban. Tegnap azt a tanacsot kaotam, hogy nezzem meg az MCU-t. Kosz a jotanacsokat, ha sikerrel jarok jekentkezem. Ez nem valoszinu, ugy hogy felek, kuka lesz belole, mint belolem!
-
adamka16
őstag
Sziasztok!
MK4 mondeoba szeretnék venni egy másik fejegységet ami azért tudásra jóval jobb lenne a meglévő gyári helyett. Cél az lenne, hogy lehessen használni a kormánytávvezérlővel, relatíve szép kijelzője legyen (amiket néztem kínai droidost azokon elég gáz, pláne egy napsütéses időben), valamilyen internetelérést lehessen neki adni, az se baj ha 4g modem van benne, meg azért annyira gáz hangzása se legyen.
Macrom-ot néztem de ezek elég húzósak, meg különböző emberek hirdetnek gyári helyre való androidost, 8.0, 9.0 vagy 10-es androiddal, 1 vagy 2 gb rammal esetleg IPS kijelzővel. Nehéz dönteni és nem feltétlen tudom, hogy melyik mennyire stabil mivel ezeket rendszerint ki sem lehet élőben próbálni. -
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, 2010es citroen C4 Picassoban szeretném lecserélni a gyári fejegységet.
Alapból a műszerfal közepén van a gyári 1dines egység takarólappal és jóval feljebb, a km/H óra és a fordulatszámláló között a kijelzője. Van még távirányító a volánon és tolatóradar.Egy 1dines kihajtható androidos egységben gondolkodom, ebből tudtok ajánlani viszonylag normális teljesítményűt nem túl drágán ali vagy vmi más kínai oldalról?
Amire szeretném használni:
offline navigáció
rádió
tolatókamera
elülső kamera parkoláshoz+külön menetrögzítő kamera
bt kihangosító
bt zenemegosztás
normális sebességű működésHa jól értem, egy megfelelő canbus adapterrel a gyári volán távirányító és tolatóradar hangja is működne az új fejegységen?
Illetve a fogyasztási adatokat is meg fogja tudni jeleníteni?
Mert az is most a felső kijelzőn van.Úgy látom ezeken van HDMI illetve s-video kimenet is, későbbiekben jó lenne annak a lehetősége, hogy a kijelző képet duplázni tudjam egy másodlagos kijelzőre, mondjuk a gyári helyén.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Napelem
- Tőzsde és gazdaság
- Hyundai, Kia topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- GTA V
- További aktív témák...
- iPhone 12 Red 64 GB
- Asus ROG Flow Z13 GZ301VIC Acronym Limitált kiadás - 13.4" QHD 165Hz Érintő - 32GB - 1TB - RTX 4070
- X1 Carbon 10th 27% 14" 2.2K IPS i7-1260P 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch Lite 32GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF VG27AQ1A 27 170Hz 1ms IPS monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest