Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Syl: UPS - te áldott!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- Klaus Duran: Panelkérdés.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pittbaba
aktív tag
Újabb tapasztalatok:
Mivel sikerült megoldanom, hogy letölthető app segítségével (IOIO LED) tudtam egy board-ra kötött LED-et ki-be kapcsolni, azt szerettem volna megoldani, hogy ezt általam írt programmal is meg tudjam tenni.
A fő gondot az okozta, hogy az oldalról letölthető példa program nem működött, és nem építettek bele semmi debuggolást segítő részt (pl, hogy kiírja, hogy egyáltalán létrejött e a kapcsolat, vagy hogy passzol e a firmware verzió).
Hosszas keresés után kiderült számomra, hogy különböző firmware verziókat teljesen máshogy kell programozni, be és kikerültek osztályok, funkciók, libary-k. Úgy jöttem rá, hogy az egyik doksiban belefutottam, hogy van olyan metódus, ami a csatlakozás után ha nem egyezik a firmware verzió, akkor az fut le, na ezt hagyták ki a példa fájlból...
Ami viszont szerencsém volt, hogy a downloads rész alatt szépen fel vannak sorolva a firmware-hez tartozó példacsomagok, a régebbiek is, így egy újabb problémát sikerült megoldani.
Itt található a letöltés:
[link]A letöltésekhez szükséges tudni a board típusát:
OTG

V1

És szükséges megtudni a board firmware verzióját:
Ezt az IOIO Hardware Tester Google Play-ről letölthető alkalmazással tudhatjuk meg.
[link]Ha megvannak a fenti adatok, lehet is letölteni hozzá a példafájl csomagot.
Másik esetben lehet frissíteni a firmware-t, nekem nincs most itt kéznél usb-usb kábel, így a nehezebb de biztosabb utat választottam, egyelőre nem frissítem a firmware-t..
API verzió, további hibák:
A példa programok igényelnek néhány plusz beállítást, sajnos csak úgy nem fognak lefordulni
A feltelepített Android fejlesztőkörnyezet lehetőséget biztosít különböző verziójú API-ra programozni. A példacsomag futtatásához minimum 10-es API telepítését kéri, és fontos feltenni az USB kezelés miatt a Google-API csomagot is!
Azt az eclipse-n belül (ahol a programot kell írni) a Window -> Android SDK Manager programmal lehet megtenni, kipipálod a kellő API verziót, a csomagot kinyitva részletesen látszanak miket kell feltelepíteni, csekkolni kell, hogy a Google API is be van pipálva, majd feltelepíteni ezeket.Ha ez is megvan akkor még nagy piros felkiáltójelek szoktak megjelenni. A csomagon ahol ilyet látsz, jobb-klikk Properties ->Android és a Libary résznél ha piros X-ek vannak, akkor azokat Remove, és az Add-nál pedig hozzáadni a kívánt Libary-ket.
Nekem az IOIOLibAccessory hozott olyan hibát, hogy nem találta az USB kezelő csomagot, itt jön képbe a Google Api.
Itt is jobb-klikk properties ->Android Project Build Target-nél a Google API-t kell bepipálni.
Mindezek angolul képekkel:
[link]Végre el lehet kezdeni a fejlesztést!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- BONTATLAN Új Iphone 15 és 15 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- CSERE IS! BONTATLAN 3 év garancia Honor 400 Lite 8/256 Velvet Black
- iPhone 14 pro max 256gb, független,akku 100%
- Google Pixel 7 8/128
- PS4 Pro 1TB + DualShock 4 Controller Játékkonzol
- GYÖNYÖRŰ iPhone X 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3586
- 187 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5070 (ELKELT)
- Lenovo IdeaPad Gaming 3 - 15,6"FHD IPS - i5-10300H - 8GB - 512GB SSD - Win10 - GTX 1650 Ti - MAGYAR
- Új DELL UltraSharp U2722DE 27" monitor QHD LCD IPS 27% ÁFÁs
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest