Új hozzászólás Aktív témák

• pittbaba

aktív tag

Újabb tapasztalatok:

Mivel sikerült megoldanom, hogy letölthető app segítségével (IOIO LED) tudtam egy board-ra kötött LED-et ki-be kapcsolni, azt szerettem volna megoldani, hogy ezt általam írt programmal is meg tudjam tenni.

A fő gondot az okozta, hogy az oldalról letölthető példa program nem működött, és nem építettek bele semmi debuggolást segítő részt (pl, hogy kiírja, hogy egyáltalán létrejött e a kapcsolat, vagy hogy passzol e a firmware verzió).

Hosszas keresés után kiderült számomra, hogy különböző firmware verziókat teljesen máshogy kell programozni, be és kikerültek osztályok, funkciók, libary-k. Úgy jöttem rá, hogy az egyik doksiban belefutottam, hogy van olyan metódus, ami a csatlakozás után ha nem egyezik a firmware verzió, akkor az fut le, na ezt hagyták ki a példa fájlból...

Ami viszont szerencsém volt, hogy a downloads rész alatt szépen fel vannak sorolva a firmware-hez tartozó példacsomagok, a régebbiek is, így egy újabb problémát sikerült megoldani.
    Itt található a letöltés:
    [link]

A letöltésekhez szükséges tudni a board típusát:

OTG

V1

És szükséges megtudni a board firmware verzióját:
    Ezt az IOIO Hardware Tester Google Play-ről letölthető alkalmazással tudhatjuk meg.
    [link]

Ha megvannak a fenti adatok, lehet is letölteni hozzá a példafájl csomagot.
    Másik esetben lehet frissíteni a firmware-t, nekem nincs most itt kéznél usb-usb kábel, így a nehezebb de biztosabb utat választottam, egyelőre nem frissítem a firmware-t.. :K

API verzió, további hibák:
    A példa programok igényelnek néhány plusz beállítást, sajnos csak úgy nem fognak lefordulni :o

A feltelepített Android fejlesztőkörnyezet lehetőséget biztosít különböző verziójú API-ra programozni. A példacsomag futtatásához minimum 10-es API telepítését kéri, és fontos feltenni az USB kezelés miatt a Google-API csomagot is!
    Azt az eclipse-n belül (ahol a programot kell írni) a Window -> Android SDK Manager programmal lehet megtenni, kipipálod a kellő API verziót, a csomagot kinyitva részletesen látszanak miket kell feltelepíteni, csekkolni kell, hogy a Google API is be van pipálva, majd feltelepíteni ezeket.

Ha ez is megvan akkor még nagy piros felkiáltójelek szoktak megjelenni. A csomagon ahol ilyet látsz, jobb-klikk Properties ->Android és a Libary résznél ha piros X-ek vannak, akkor azokat Remove, és az Add-nál pedig hozzáadni a kívánt Libary-ket.

Nekem az IOIOLibAccessory hozott olyan hibát, hogy nem találta az USB kezelő csomagot, itt jön képbe a Google Api.
    Itt is jobb-klikk properties ->Android Project Build Target-nél a Google API-t kell bepipálni. :K

Mindezek angolul képekkel:
    [link]

Végre el lehet kezdeni a fejlesztést!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés