- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Android dual SIM szakmai mélyvíz
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"honnan vegyek telefont"
Új hozzászólás Aktív témák
-
ksanc
őstag
válasz
Keeperv85 #776 üzenetére
Köszi!
Eddig nagyjából én is eljutottam
Kicsit körüljártam a dolgot és valami ilyesmi a dolog:Szóval a recoveryben a rutin ellenőrzi a su bináris (vagy symlink) meglétét a bin és az xbin mappákban. Ha egyikben sincs, akkor felajánlja a rootolást. (Itt jegyezném meg, hogy az a root.zip, ami jó JB-re, egyáltalán nem jó, pontosabban kevés KitKat-hoz, további fájlok is kellenek, nem csak a su bináris meg a /bin/.ext/.su. Merthogy amikor problémám volt a rootolással, valaki írta, hogy ugyanaz a script jó hozzá, mint JB-hez. Hát nem jó.)
Ha valamelyik mappában megtalálja, pl az xbin-ben ( if (0 == lstat("/system/xbin/su", &st)) akkor megnézi, hogy egyáltalán reguláris fájl-e (if (S_ISREG(st.st_mode)).
Ha az, akkor megnézi a kapcsolók állapotát egy maszkolással, mégpedig a set user id és a set group id kapcsolókat
if ((st.st_mode & (S_ISUID | S_ISGID)) != (S_ISUID | S_ISGID)).Na ez nem világos, miért ezeket nézi?
KitKat alatt ezek a kapcsolók törlődnek, vagyis ez a feltétel sosem lesz igaz, ha egyszer is futtattuk a rendszert. Vagy valami ilyesmi. Az is igaz, hogy 10.1-es a fordítói környezet
Aroma File Managerben megnézva a rutin által elfogadott kapcsolók ezek: rwsr-xS-x, mert be van állítva a setUID és a setGID is. Elindítva a rendszert azonban ez visszaáll rwxr-xr-x állapotra, ami persze nem passzol a recoverynek.
JB alatt nincs ilyen gond. Igazából itt sem, csak érdekes. Valamit már megint nem tudok
Mondjuk ez már kicsit kilóg a fórumtémából, asszem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- OnePlus Nord 5 - lehűti a kedélyeket
- Tőzsde és gazdaság
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Új játékmenet előzetest kapott a Neo Berlin 2087
- Battlefield 6
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Sorozatok
- Óra topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A16 5G 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 16 Pro / 128GB / Black Titanium / Gyári kártyafüggetlen (242)
- iPhone 13 Pro / 128GB / Graphite / Gyári kártyafüggetlen (236)
- Karcmentes Apple iPhone 16 Pro Max 256GB Desert Titanium 1OO% ! még 3 Hó Nemzetközi APPLE Garancia
- Vivo 40 256/8GB
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Silver - Használt, karcmentes, 100% akku
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- Silvercrest Rajztábla
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest