Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• aytukabozs

addikt

válasz madrac #111178 üzenetére

Hát ez szép kis kirohanás volt :) :C

Abba mostmár bele se menjünk hogy a " testvér modell, ami talán még jobb ár/érték arányban van" perpill (meg tegnap is az volt) out of stock...

• Upo

addikt

válasz madrac #111178 üzenetére

Hát akkor kezdjük tételesen?

1. Az, ha egy készülék az itthon leginkább használt frekvenciákat (3G 2100, 4G 800) nem tudja, csak ritkábban elérhető frekvenciákat, amiknek a fejlesztése nemigen várható, azt akkor minek neveznéd, ha nem minimális átfedésnek? Legyen, akkor óriási átfedés van, de a legnagyobb lefedettségű frekvenciák erősen hiányos képet mutatnak.

2. Nem tudom hogy értelmezted-e amit írtam. Idézek: "Az egy nagy bullshit hogy szoftveresen WW-re frissíthető". Szerinted szoftveresen lehet belőle WW telefont csinálni? Szerintem nem! Az egy CN telefon marad, WW szoftverrel. Fenntartom a véleményem, hogy az az állítás, hogy "szoftveresen WW-re átalakított", az egy nagy marketing bullshit. Cáfolat?

3. Ha gyári romot rakunk egy telefonra, az nem kendácsolás. DE, a CN hardverhez a gyári rom a CN rom, a WW hardverhez a gyári rom a WW rom. Nem szoftveres korlátozás van benne, más a hardver. Akkor nem nevezném kendácsolásnak, ha ugyanúgy rá lehetne a CN-re tenni a WW romot, mint a gyári CN-t. De tudjuk, hogy ugyanúgy nem lehet, és az OTA sem megy rajta. Ha az lenne a rá való gyári rom, akkor nem lenne OTA gond. Ha jön frissítés, akkor a gyári OTA frissítési művelet helyett kell egy kis kendácsolás, hogy felkerüljön az újabb verzió. Nem azt mondtam hogy nem lehet megcsinálni, azt sem hogy túl nehéz dolog, de vannak akik még ennek sem állnak neki. Tehát igazából értelmetlen lenne a rom cseréje, semmi előnyt nem hoz a CN-hez képest, egyedül a nyelvi támogatás miatt cserélik. Vagy van valami olyan plusz dolog a CN hardveren WW rommal amit a gyári kínai rom kínaiul nem tudna? (Na jó, a gapps-on kívül, de a kínaira is rá lehetne rakni, semmivel nem bonyolultabb művelet, mint a rom kendácsolás)
    Úgyhogy azt az állításomat sem változtatnám meg, hogy a romcserét a nyelvek miatt csinálják, nem fog a WW szoftver WW hardvert csinálni belőle.

4.Te vagdalózásnak nevezed, szerintem én leírtam a tényeket, amit akár lehet érdekes dolgoknak is nevezni. Még azt is javasoltam, hogy a topikjában is tájékozódjon. Utána kifejtettem a véleményemet, hogy magamnak nem venném meg, mert én ezeket a korlátokat ennyi pénzért nem vállalnám. Illetve ide másolom az utolsó mondatot, hogy ne kelljen visszatekerni:
    "Dehát te nem én vagy, az érveket ismered, az igényeidet nálad jobban nem tudja senki, a döntés nálad van."

Ha régóta követed a topikot, láthattad, hogy sokszor volt már olyan, hogy valakik berendeltek "szuper" ajánlatokat, aztán amikor gondok voltak akkor jöttek siránkozni. Akkor leírták neki, hogy mi okozza, erre jött a sopánkodás, hogy "ha ezt tudtam volna mielőtt megrendelem"...
    Szerintem még mindig jobb, hogy előre kérdez, utána megismeri a tényeket, és ennek tudatában tud dönteni. Attól, hogy te úgy döntöttél ahogy, attól még nem KELL neki is ugyanúgy döntenie. Nem azt írtam, hogy meg ne vedd mert akkor egy nagy hülye vagy, hanem azt próbáltam elérni, hogy körültekintően döntsön.
    Ha ezért jár a fikázás, akkor elnézést kérek, majd máskor meggondolom hogy mit írok.

Szerk: Ráadásul a tinydeal-es garanciát is írtam, hogy csak 6 hónap, de többek között engem is elhajtottak a 6 hónapos telefonommal, elküldhettem volna fizetős javításra, +oda-vissza posta is az enyém lett volna, ezért bátorkodtam a garanciát kétesnek nevezni, még mielőtt valaki beleköt.

Új hozzászólás Aktív témák