Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Mr K

őstag

válasz peels #44182 üzenetére

Én végül is döntöttem: Acer Iconia A1 810 lett (az Asus Memo Pad 7 HD volt a másik jelölt, ill. szóba jött még a Galaxy Tab 3 7.0 (T210)) Vásárlás előtt megtapogattam még őket, de már eleve az Acer-t mentem megvenni. Három fő érv szólt mellette.

7.9-es 4:3-as kijelző. Kellemesebb képarány, és területre majdnem harmadával nagyobb, mint az Acer. (Ha valaki már nem lát olyan jól, ill. nem nagyon netezett korábban, annál ez sokat számíthat. Valójában még a 10"-on is elgondolkodtam, de aztán mégse.)

Kisebb felbontás (nem röhög!) Sajnos a Google-nek máig nem sikerült megoldania, hogy globálisan fel lehessen nagyítani a dolgokat, mondván, hogy ezt az alkalmazások megoldják. Sajnos nem oldják meg, vagy legalábbis nem mind. (Amúgy volt ilyen alkalmazás (Big Font), de ezt a Google az Android 4.2-től kinyírta, mondván, ha már milliókat fizettek azért, hogy igazán szürke és unalmas kinézete legyen az Androidnak, nem hagyják, hogy jöttment felhasználók tönkrevágják azzal a mondvacsinált ürüggyel, hogy használni szeretnék a drága pénzen vett eszközeiket...)

OTG. Egyszerűbbé teszi a mentést, ill. az adatcserét (pen drive).

Ami a hátrányokat illeti: a pocsék kamerák jelen esetben nem érdekesek (mert soha nem lesznek használva), a GPS sem (legyen bármilyen), a szolid fényerő beltérben remélhetőleg elég lesz, az üzemidő pedig az Acer-nél sem annyira rossz (ez lehet a nagyobb képernyő ára, a világítás elég sokat eszik).

(Amúgy a tapogatás némileg meglepő eredménnyel járt, mert nekem az Asus-szal szemben a korábban elvetett Samsung sokkal jobban bejött: fizikailag masszívabbnak tűnik, kisebb, a kereten vannak vezérlőgombok, van fényérzékelő, infraport, stb. A kijelzője lehet, hogy nem IPS, de egyáltalán nem tűnik rosszabbnak (az Acer-nél pláne), a processzora ugyan csak két magos, de ez nem igazán érződik normál használatnál (mondjuk egyes játékoknál lehet). Ami pedig a szoftvert illeti, a kiállítási példány sokkal szebben és izgalmasabban nézett ki (főképernyő, virtuális billentyűzet, stb.), mint a több gépen futó csupasz Android 4.x ... L. még ezt, bár a kommentek itt (is) határozottan az ASUS felé hajlanak.)

• monti0222w

addikt

válasz peels #44182 üzenetére

Szia a Lenovó Yoga-t nézted már, ha nem sztem vess rá pár pillantást, lehet megéri! :K

Dyrtyho: a specko alapján az alcatel, jóbb rom, kijelző, több mag hacsak a Lenovónál nincs valami elírás! Illetve a gari melyiknél tobb?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés