- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- droidic: A Coffee Lake titkos nyolcmagos processzora – CC150
- GoodSpeed: Samsung Galaxy S24 FE - tapasztalatok
- Argos: PH!arckép
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
GeryFlash #40540 üzenetére
Pont erről írt mindenki.
Az Intel már jó ideje mondta, hogy ők először nem a csúcsot fogják megcélozni. Hovatovább a Techspot tavaly augusztusban már megpróbálta előre jelezni a várható teljesítményszinteket, ez a pesszimistább 1,2GHz-es sebességű változat:
Ez pedig az 1,7Ghz-es sebességre becsült teljesítmény:
Ugye a 128-as az LP, a 256-os a HP, az 512 pedig a HPC.
A fentiek alapján azt tippelem, hogy a 128-as jelenleg az alacsonyabb, 1.2Ghz-re becsült sebességgel mehet, ez alapján az Intel 10nm-es gyártástechnológiája ennyire nincs kiforrva továbbra sem.
"Ha 75 wattból annyit se tudnak kihozni mint az Nvidia megcsinált 2016-ban 16 nanon akkor szerintem nincs különösebb okuk az aggodalomra."
Azért nem teljesen fair az összehasonlítás, az nVidia évek óta sokkal jobb teljesítmény/fogyasztás mutató terén, mint a sokkal régebb óta talpon álló AMD. Ugye ma ott tartunk, hogy a 7nm-es Navi áll pariban ilyen téren a 12nm-en gyártott Turinggal. Te meg rögtön azt várod, hogy az újra biciklire pattanó Intel élből hozza azt, amit az AMD sem tud.
"Persze ettől még lehet a későbbiekben meghatározó szereplő az Intel, csak szerintem ez nem mostanában fog eljönni"
Rajtad kívül szerintem senki sem várta, hogy az Intel DG1 rögtön versenyezni fog az nVidia és AMD belépő szintű kártyáival teljesítmény terén. Viszont annak szerintem mindenki örül, hogy lesz egy harmadik versenyző, és végre történik valami a dVGA piacon, mert az elmúlt pár év egy kabaré volt sajnos...
-
-FreaK-
veterán
válasz
GeryFlash #40540 üzenetére
Ez egy Notebookba szánt diszkrét GPU megoldás (de külön kártyaként, mert szoftver teszteléshez lesz ugye) , aminek a teljesítményéről is csak következtetés van, és semmi konkrétat nem tudunk róla. Pl. Azt sem, hogy mennyi lesz a fogyasztása. Csak példaként: Ha az általad említett 60-90%-os gaint nyújtja teljesítményben, de a fogyasztása ugyan annyi, esetleg még kevesebb, akkor az nem olyan rossz.
Viszont ebből messzemenő következtetéseket levonni, főleg asztali gépekbe szánt grafikus kártyákra vonatkozóan jelenleg nem lehet.
Csodát nyilván nem művelt a demó kártya, de azt nem is várhatjuk el szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- sziku69: Szólánc.
- Nem nyílnak a Foldok?
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vízálló ventilátort kaptak a K13 Turbók
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával hibátlan működéssel
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest