- Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése Windows telepítéshez
- Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- ATK Blazing Sky X1 Ultimate Metallic Red gamer egér
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- aquark: A ló túloldalán (Intel-AMD szivatás)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
TTomax
félisten
válasz
proci985 #3512 üzenetére
Egy csomó helyen megy az SLi ahol A CF nem,az SLi megy windowed modban a CF,csak mantle esetén (és ez bizony nálad fontos szempont)...igen én nagyon jól elvagyok az SLIvel mert egy monitoron 144Hz-en G-syncel 10ms gpu render time körül játszom... nálad más lesz a helyzet... te nem 1440pben játszol hanem sokkal magasabb felbontáson...a 60fps sem olyan sima mintha egy gpu adná,mert az AFR miatt duplázódik a gpu renderidö.Én azt speciel nagyon megérzem,mégpedig úgy hogy egy-két óra játék után forog velem a szoba de úgy hogy minden visszajön amit ettem.Ez tipikusan az a helyzet amikor a 7990et leváltottam egy 780Ti-re ami bizony gyengébb volt de a játékokban sokkal simábbnak éreztem (és nem csak én váltottunk ott egy páran akkor)....több gpu nálam csak akkor él meg ha tudja a 100+fps az adott felbontáson.Nálad ez sajnos nem ilyen egyszerű.Neked ott a hatvanért is bizony majd vissza kell venned,amivel nem is lenne baj,ha stabilan tartani tudja a három 60Hzes monitorhoz,de amikor nem tudja majd és a gpu renderidő felkúszik szépen 40-50ms fölé (ami néha kiver 100ms fölé) akkor az bizony zavarni fog,főleg három monitoron... le fogod te azt cserélni amint kinn lesz a 390X,vagy a fullos maxwell,mert bizony azzal simább lesz minden játék...Nagyon régóta hajtok több gpuval,nagyon sok mindent kipróbáltam,és bizony ezt nem lehet megúszni olcsón ha nem akarsz kompromisszumokat kötni,és az nem feltétlen fog kimerülni a grafikai beállítások visszavételén...
Én is nagyon szemezgettem a 295el,mert olyan mélyen volt/van az ára hogy alig lett volna drágább mint egy 980,nekem nem lett volna jó választás több okból sem.Én játszom az uj játékokat és bizony ha nincs profil nem szeretnék napokat mókolni,a másik ok hogy a freesync monitorok még mindig nincsenek sehol és monitort is kellet cserélnem,lassan fél éve használok G-Syncet,és nagyon meg vagyok vele elégedve.Néha 6-8órát játszok és nem fáradok el tőle,nem veszem észre és nem leszek másnapra agymosott...na mindegy a te felbontásodra egyébként nem sok alternatíva van,de nem fogod azt két évnél tovább használni,csak gondolj egy két éves kártyára most,mire lenne elég három monitorra,és hogy mennyire is támogatják...két éven belül jönni fognak a dx12 játékok,és egy középkategóriás vga hozni fogja a 295öt fele fogyasztással (vagy kétszer gyorsabb lesz azonos fogyasztással)...mint ahogy pl a 980 váltotta a 680at...
(#3513) Milka 78
Hát igen egy jobb fajta 850es kelleni fog alá,én amikor vettem a HX850et GTX280at hajtottam... akkoriban úgy voltam vele,hogy amit ez nem visz el arra nem is vagyok kíváncsi... ez pedig nem mostanában volt,és azóta is teszi a dolgát több mint 5éve....
-
HSM
félisten
válasz
proci985 #3512 üzenetére
Tudom, a fórumtársak már nagyon unják, de ebben a helyzetben is praktikusnak tűnik kicsit lejjebb venni a gyári órajelet, aminek hatására a Hawaii GPU a feszt is automatikusan csökkenti hozzá. Nekem -50Mhz és -20mv 5% sebesség feláldozása árán hozott ~350W BF4 Mantle 64 fős fogyasztásból ~300W-osat a 290-el, szintén faltól mérve. Nálad két GPU-nál úgysem kártyánként 50Mhz-en fog múlni az erő, míg -100W akár egy tápvásárlás megspórolása, vagy későbbre halaszthatósága is lehet.
Nálam ráadásul fel volt húzva a PowerTune limit maxra (+50%), nem volt hőfok miatti órajeldobálás sem (performance BIOS hőfokvédelem nélkül, bőven jó hőfokok), és az i5 4690K-m is 4400MHz-en zakatolt.
(Monitorozások: [link])
Ilyen Prime95+Furmak szörnyűségeket én nem csináltam, nem a 460W-os Fanless tápom kinyírása volt a cél.(#3513) Milka 78: 290X Uber módban nem dobál órajelet és a 295X2 sem a teszt alapján játékokban.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
proci985 #3512 üzenetére
És rádobták ők is a kötelező 50% PT?Mert ugye anélkül folyamatos TDP limitbe ütközik és dobálja az órajeleket.
A 650-es A Data (átmatricázott 650hx) egy 7870 Tahiti Le CF-el már a határon jártam,alul kellett feszelnem.Igaz ezek a karik többet tudtak zabálni,mint egy 7970-es ek,de eléggé szkeptikus vagyok a saját méréseim alapján(Heaven+Linx konekktorból mérve 720-730w-s csúcsokat produkált igaz itt is ki volt tolva a TDP limit és elmebeteg gyári 1.254v-s feszen mentek).
Én azért alá vágnék egy 850-est.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- Fel kell készülnünk a 2G kivezetésére
- Be is futott a Samsung új olcsó mobilja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- BestBuy topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Elhagyja a 32 bites módot a Steam
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- MSI GeForce RTX 4080 SUPER GAMING X SLIM 16GB GDDR6X 256bit Videókártya !
- Sapphire Nitro+ RX 6700 XT 12GB
- MSI GeForce RTX 4070 Ti GAMING X SLIM 12GB GDDR6X 192bit Videokártya !
- SAPPHIRE AMD Radeon RX 7900 XTX Vapor-X 24GB GDDR6 Nitro+
- SAPPHIRE RX 9060 XT 16GB GDDR6 PRUE OC - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3516, 94% Akkumulátor
- HP 14 Elitebook 1040 G9 FHD+ IPS i5-1245U 10mag 16GB 512GB 5G Modem Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest