Hirdetés
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
TTomax
félisten
válasz
üzenetére
Tehát akkor azt mondod ,hogy már négy éve is megvolt ez a terméke az amdnek,és aki erre vágyott megvette?HamHam?

Miért is adnák a 1060at olcsóbban amikor kevesebbet is fog fogyasztani,meg gyorsabb is lesz mint a 480?Mert csak mi?Hiszen az amd is ezt tette a FuryX-el,jah hogy nem... -
TTomax
félisten
A 970 árának csökkenéséhez nem sok köze van a 480nak, a fogyasztás meg azért lesz érdekes mert 250Wnál többet nem igen lehet,és ott ismét csak nem mindegy mennyire fog menni.Ha ezt a vonalat tartják akkor a 1080Tinek nem lesz egy gpus ellenfele...A dolláros ár akkor sem mérvadó Európában,de ehhez elég csak a 1070/1080árát megvizsgálni.
Azért érdekes lenne ha Vegára kukáznának egy nagyot az archban.... -
TTomax
félisten
válasz
Laja333
üzenetére
Hát régen néztél már árakat az biztos,mert a custom 970 beesett 200font alá és ez még nem is a legolcsóbb [link]
(#18837) lezso6
Mindig van konkurencia...és egy erős amd mindenki érdeke,ahhoz pedig jó termékek kellenek.Nem lehet magas egy olyan elvárás amit más meg tud ugrani.Ráadásul én még azt nem is várom el,hanem egy ahhoz közelit... -
TTomax
félisten
válasz
üzenetére
Azzal a VRAMmal egy kártya esetén nem sokra mész,meg azzal sem ha az új arch, nem egyértelműen erősebb,ha már egyértelműen kevesebbet sem fogyaszt...az új APIknak is kell még vagy két év,persze el lehet cserélni a biztos jelent egy bizonytalan jövőre.Mert hogy a Vega se már erre a GCNre fog épülni,és már lassan annyi féle variáns lesz,hogy nem lesz olyan játékfejlesztő/kiadó aki mindegyik tud/akar optimalizálni.A PCI-E balhé sem tesz jót,meg a sok ígérgetés sem ismét.
-
TTomax
félisten
Igazad is lenne ,ha feleannyit fogyasztana.Azért ne feledkezzünk meg történt egy csíkszélesség váltás.Meg arról se feledkezzünk meg,hogy kb egy árkategóriába esnek jelenleg,tehát ha nem veri meg akkor miért vegyen valaki ref480at amikor custom 970 erősebb,és az áruk egyforma...persze lehet hasonlítani a 380hoz,csak a vga piac nem egy szereplős és az amd nem magával versenyez.A dolláros árat hagyjuk a tengeren túlra,számunkra az irreleváns,nézzük euroban vagy forintban.
-
TTomax
félisten
válasz
Venyera7
üzenetére
Viccelsz?Már indítom is a 4way CF projektet egy 990FX lapban egy jóféle FX9590el....AMD powaaa.... 300W fogyi a procitól... 400W meg a vgaról,a 24pines alaplapi csatlakozó meg körmérkőzést játszik a bennmaradásért.Lenne rögtön 32GB VRAMom,ami máris több mint ami most van. (24)

-
TTomax
félisten
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Szerintem csak akkor lehetséges,ha feszböl visszavesznek.Csakk akkor nem biztos,hogy minden kártya birni fogja a gyári órajelet,egyébként egyszerüen nem értem miért nem a 6pines pci-e terhelték.150Wig biztos birja az összes,régebben csomagoltak a vgak mellé 6ról 8ra átalakitót,soha semmi baj nem volt velük.
-
TTomax
félisten
Tudja valaki,hogy megérkezett-e a javitás a 480hoz?Azt hiszem mára igérték.
-
TTomax
félisten
Ugye nem baj hogy peak????A maximum 76W az average meg még annál is alacsonyabb,de a gtx480nál az average 84W,a peak meg a maximum még magasabb!Felesleges százfelé mutigatni,attól a gtx480 nem fog kevesebbet kérni a pci-e foglalattól,és ha rendben lenne sem jönne igért javitás 5-re.Egyébként egyszerü a történet,a mérnökök nem számoltak azzal,a jobb kihozatal miatt feltekerik a gpu feszt,ha ez a kártya 150W alatt marad,akkor nincs miröl beszélni,8pinest meg nem akartak rárakni,mert azt akarták sugallani milyen takarékos,az is lenne csak akkor több gpu végezné kukában vagy 470ként sokkal kisebb hasznot termelve.
-
TTomax
félisten
-
TTomax
félisten
válasz
Laja333
üzenetére
Gondozz már egy kicsit feleakkora csíkszélességen van,az nagyon harmatos.Nézd meg a 970hez képest a 1070 mennyit javult,ugyanannyit fogyaszt vagy még kevesebbet és 40%al erősebb.Ha ezt nem látod be akkor nem marad más csak a köd...A 1070 kevesebbet eszik mint a 480,és hol van egymástól a két kártya,mintha egy gen difi lenne,ez szerinted jó?
(#18699) Rubbi
Ja persze,alá lett támasztva most dölt romba...amikor az nV többet fogyasztott akkor gyorsabb is volt ez a mellékes apróságot nagy kegyesen mindig elfelejtitek... -
TTomax
félisten
válasz
NandorHUN
üzenetére
Nem adhatsz el valamit PCI-E vgaként ha nem teljesíti a szabványt,oc nélkül is képes elmenni 90Wig ami 20%+.Biztos van valami tűrés de ennél jóval kevesebb,a probléma pedig csak új pcbvel orvosolható,biosból nem valószinü.Egyébként nem értem a kártya +150Wot fogyaszt,nyugodtan rá lehetett volna pakolni egy 8pines csatit,meg úgy is árulni,mert ez nem egy 110-120Wos kártya mint ahogy eddig a fáma szólt.
-
TTomax
félisten
válasz
üzenetére
Pont ezt akartam irni,hogy a 1070en ugyanezek a RAMok vannak,és ugyanugy 8GB.Ekkora difit én már régen láttam azonos fogyasztáson.Na meg arról nem is beszélve,hogy szerintem a 1070 se kerül jelentősen többe elöállitani mint a 480at,max a hütés,na de azt mennyiért is tudják eladni?
-
TTomax
félisten
Hogy a fenébe fogyaszt ez a kártya (480) annyit,vagy majd többet mint a 1070 ami cirka 50%al gyorsabb nála?Ez nagyon sok.
-
TTomax
félisten
Akkor te ne is vegyél az életben soha semmit,mert olyan kapitalista cég nincs aki nem hazudik csak azért hogy az ö terméküket vedd,csak menj le a lidlbe vagy tescóba vegyél le a polcról egy akármilyen becsomagolt árut és rá fogsz jönni amikor hazaviszed,hogy nem egészen úgy néz ki ami benne van.
-
TTomax
félisten
válasz
Kolbi_30
üzenetére
És ez neked is szól (#17765) Valdez
Jó lenne ha végre megértenéd amit írok,harmadjára is leirom ugyanazt.A teszt végeredménye nem reprezentálja az amd vgak dx12es elönyét. A flamewartól kímélj meg,hogy ki mikor és hol tartott be a másiknak,mert nem ez volt a téma,ne is tereld arra.(#17766) gollo91
Majd javítják,de őszintén szólva a játék látványvilága szempontjából nem oszt nem szoroz szerintem. -
TTomax
félisten
válasz
Valdez
üzenetére
Nem az a gond hogy van!Hanem az a gond hogy bencmarkban két opció van on/off,és semmiféle más opció!Mindenki ONnal tesztel ami extrém fekszik amdnek,naná,hiszen ök szállították,így a benchmark ferde képet mutat,mert nem azt mutatja hogy DX12ben milyen erösek a radonok,hanem azt,hogy az MLAA mennyire jól fut radeonon...
(#17750) Ghoula
Ez neked is ugyanúgy szól.olvassátok el amit írok ne csak szavakba kössetek bele,köszönöm!(#17751) Abu85
Te is olvasd el a cikket,mennyire olcsó (csak nem itt),és még csak véletlen sem fut nV gyorsabban...ott a Guru3Ds oldal ök tesztelték,ha ök hazudnak akkor én is... -
TTomax
félisten
A warhammerel a következő a gond...
"The Benchmark version of the game was provided to us by AMD, the game is an Gaming Evolved title. I found it to be surprising that in the Anti-aliasing options of the benchmark, MSAA is nowhere to be found (disabled). Either you disable AA or use MLAA, these are the only options. MLAA for AMD is what if FXAA for Nvidia. MLAA is way more optimized for AMD opposed to Nvidia and that works out really well for them, especially for the mainstream cards. You could state that this is a somewhat 'favored' option that the game-title is forcing us to use. So again, AMD will yield better results from MLAA but in retrospect, over the years Nvidia cold have optimized this technology a bit more in their advantage. "
Tehát az előny abból adódik,hogy mindenki MLAAval tud csak mérni,amire ugye az AMD elég régóta gyúr,így sajnos itt sem azt látjuk,hogy a DX12re "készített" GCN arch. előnyeiből fakad a jobb teljesítmény...

A másik gond,hogy dx12 ide vagy oda nagyon keményen cpu intenzív....

-
TTomax
félisten
válasz
Malibutomi
üzenetére
Jaja ès 2000dolcsit is ráirhatnak,mert a konkurencia a fasorban sincs...ennél már csak az a nagyobb vicc,hogy azok lázadoznak a legjobban akik akkor se vennének ha csak az nVidia létezne.
-
TTomax
félisten
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Most vettem csak észre,köszönöm!
-
TTomax
félisten
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Nem látszólag nincs.Ahhoz olyan 2,3-2,4GHzet kellene menniük,ami ln2 nincs meg...Tehát OC után az olló összecsukódik,és nem is hiszem hogy a 1070ben nagyobb oc potencial lenne,mint a 1080ban.Mert a chip jó rendesen meg van vágva,igy elég spk minden belefér mint 1070.Ne feledjük itt mêg gddr5x sincs..,
-
TTomax
félisten
Szerintem a Vulcan alatti teljesítmény teljesen irreleváns.Az az API inkább arról szól,hogy ha DX12-es játék jön és készül port akkor régebbi oprendszerrel (esetleg linux,vagy mobil vonal)is játszható legyen.Én inkább úgy tekintenék rá mint egy multi API...
-
TTomax
félisten
Még annyit hozzátennék,hogy bizony radeonnál nagyban függ a frametime attól,hogy milyen a házhűtés,illetve a vga hűtése.Az ok egyszerű az ABU által oly sokra tartott hardveres powerplay tul gyors és agressziv.Nagyon jó példa erre a múltkor linkelt 970 mini VS Fury Nano teszt ahol ahogy elkezdett a Fury befulladni ugy lett egyre több a stutter,míg a 970-et nem nagyon érdekelte hogy melegebb csak ment tovább órajel változás nélkül,meg is emlitették,hogy noha a végeredményben jobban teljesitett a Fury, a játékélmény sokkal simább volt a 970minivel.... [link]
-
TTomax
félisten
Ez már azért igen amikor a Fury X-et a 970hez meg a 950hez mérik... kár,hogy 390/X nincs a tesztben...
-
TTomax
félisten
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Nem tudok róla nyilatkozni,nem volt Fury Xem,de bizony van egy-két játék ahol kikap a 980tól is,meg van ahol a Titan Xet megveri,mert rendkívül hullámzó a teljesítménye.Ha te éppen azzal az X számú játékkal játszol ami fekszik neki akkor akár még lassulást sem tapasztalhattál,de a videó nem is erről szól...
(#16994) Petykemano
Azért fizeted,hogy azonnal kaphass.Gyakorlatilag ez egy +100dolcsis vám amit rá mernek rakni mert így is el fogják adni ami elkészült.Majd ha nem,akkor szépen 100dolcsival lemegy az ára... -
TTomax
félisten
Hm... [link]
-
TTomax
félisten
válasz
Malibutomi
üzenetére
Remélem nem a wccf a source.
-
TTomax
félisten
válasz
Malibutomi
üzenetére
Ezt márt többször leírtad,és többször cáfoltuk.Nem szerzett,csak nem vesztett annyit,jó lenne végre ha megértenéd!
-
TTomax
félisten
válasz
Malibutomi
üzenetére
Epp az volt a feladat hogy ne reszekre bontva legyen elemezve amit irtam, hanem hogy ramutassak, hogy itt nagyon sokan a DX12, Vulkan, Async Compute, VR-re kopkodnek
Nem,nem arra hatalmas tévedés.Arra köpködünk,hogy mindezt 3-5évvel hamarabb tudja egy hardver aminek soha nem lesz rá szüksége.Mire lesz majd kiderül hogy nem is úgy,és nem olyan formában fog ez működni ahogy azt az amd vizionálta...ilyen volt a tesszeláció,a dx 10.1 és még sorolhatnám.Itt nem arról van szó,hogy nem kellenek ezek a dolgok,hanem arról hogy soha nem használt ficsörökre elpazarolt tranzisztorok fájdalmas hatással vannak az amd jövöjére.(soha be nem teljesedett igéretek/csalodott vásárlók) Mert a jövöt az diktálja aki a piacot uralja,és az még csak véletlen sem úgy lesz hogy az amdnek jó legyen...
UI: Az amd jó úton halad afelé,hogy hasonló helyzetbe kerüljön,mint cpu fronton az intellel szemben...oké ott érthető miért,de itt nagyon nem kellene... világosan látszik,kerülnek mindenféle versenyt,mert most is a polarist hozzák nem a vegat,magyarázat az van meg mellébeszélés hogy olcsó VR cuccokat akarnak (ugye már megint olyan cuccot csinálnak ami rétegtermék),de nem ez az igazi ok.Aki azt a teljesítmény akarta már megvette,aki meg VRezni akar az meg nem a vgan fog spórolni... nyomhatjuk mi a nagy "VS"-t csak éppen ez sehol nincs már elég régóta...
-
TTomax
félisten
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Soha nem volt a a közép-felsö közép nV kártyákban vapor.. se 460ban,se az 560ban,se 670/680ban és a 970/980ban se volt...
(#16391) Keldor papa
+1
-
TTomax
félisten
válasz
westlake
üzenetére
Tehát 330-350 dolcsi körül vársz egy majdnem 1080 teljesítményt?Az nem fog megtörténni...
GP100-ra,de pedig az 100% biztos,hogy az flagship nem egy 256bites kártya lesz,éve vége felé jönni fog a GP102.Úgy látszik csak igaz lesz az is,hogy egy 8pines tápcsati elég lesz a ref 1080ra...
-
TTomax
félisten
Na most márt csak az a kérdés,hogy kinek adják el a Radeon Pro Duot 1500dolcsiért...
-
TTomax
félisten
Na hát ez nem volt túl hosszú, a 1080 erősebb lett mint gondoltam,az órajelei magasabbak mint várható volt,a cerka viszont rendesen fogott amikor beárazták...
-
TTomax
félisten
Máj27 599dolcsi....
-
TTomax
félisten
2117MHz léggel...

Topic zárható....
-
TTomax
félisten
Azért abban egyetérthetünk,hogy mind az api,mind a wddm,söt még a játék is az MS terméke...ha ök nem tudnak rendet rakni akkor ki?
Szerk: És most nem lehet a csúnya zöld nV bácsira mutogatni,ha tehetném én már biztos hogy másik OSen játszanék... mi az hogy nyárra??? Jó vicc,nem is csoda,hogy ott tartunk ahol,nem kellett volna a mantlet feladnia az amdnek,tolni kellett volna tovább,csak hát gondolom keret nincs rá...
-
TTomax
félisten
válasz
wjbhbdux
üzenetére
Értem én,és én ezzel tisztában is vagyok de a cikket nem én írtam.Ez az egész kérdéskör csak annyiban releváns,mert ugye éppen az egész radon termékpaletta ebbe az irányba lett tolva idő előtt,és az amd nagyban köszönheti ennek a mélyrepülést.Számtalanszor hangsúlyoztuk hogy ez hiba,de mégis előnynek könyveli el mindenki holott világosan látszik a dx12 ideje még nincs itt.Értem én,hogy kellenek a dev cuccok,csakhogy mindeközben a túloldalt a 970 minden idők egyik legnépszerűbb kártyája lett,ezzel nem kis hasznot termelve az nVnek,ami tökéböl majd ismét tudnak egy igazán lehengerlő kártyát készíteni.Az elv jó dolog,hogy olyan kártyát készitünk amit sokáig nem kell cserélni,csak ebből a bevétel nem lesz meg igazán,hiszen akkor minek is cserélnének az userek,a többi nem mellékes hátulütőről nem is beszélve.Két-három évente így-úgyis vga-t kell cserélni néha van egy-két jobb széria amivel el lehet húzni tovább is,de nem ez a jellemező.
-
TTomax
félisten
válasz
Malibutomi
üzenetére
Pedig itt már egy éve megírták,hogy minden idők leggyorsabban terjedő dx-e lesz... [link],akár hozhat 30-40% teljesítmény növekedést is.Érdekes,hogy már akkor leírtam hogy ez azért nem egészen lesz így,azóta majd eltelt egy év....
-
TTomax
félisten
válasz
deadwing
üzenetére
Nem egészen.
A fehér egyensúlytól kezdve a gammáig,tehát egy normális kalibráció után ugyanazt a képet kapod minden gyártótól,illetve nV-n például driverböl engedélyezni kell a teljes dinamika tartományt,ami leginkább HDMI csatlakozásnál volt igencsak látható.Régebben hackelni kellett,mostanra már be van építve a driverbe,viszont alapon korlátozottan indul ennek az az oka hogy így mindenféle vacak HDMI kábellal is menni fog,tehát kevesebb lesz a kompatibilitási gond.Intellel nincs tapasztalatom.Én pont emiatt vettem egy olcsóbb Colormunki Display Pro-t, [link]és kalibrálok mindent magamnak igy tudtam csak megszabadulni ettől a sűrű hardvercserék alatt...
Lábjegyzet: Sajnos még ezek fényében is vannak olyan játékok melyek magas ívből tesznek a win színprofiljára,(illetve amit te ott beállítottál) erre csak akkor jöttem rá amikor telepítettem a DisplayCal nevű kis programot ami mérföldekkel több lehetőséget ad a kalibrálásra,és sokkal pontosabb a végeredmény.Ennek a programnak van egy pluginja,ami kényszeríti a profilt mindenre ami indul,és bizony ez a plugin elég sokszor bejelzett,sőt volt olyan is amikor ki kellett kapcsolnom mert a játék nem indult el miatta...
Ui: Tehát az,hogy alapból esetleg kontrasztosabb a kép azonos kijezövel egyik vagy másik vga gyártó termékét használva,az csak beállítás kérdése.Hogy kinek melyik tetszik jobban,az pedig egyedi preferencia kérdése.A lényeg hogy mindegyikkel termékkel elérhető ugyanaz.
-
TTomax
félisten
Ha így haladunk DX15re már te írod magadnak a játékot...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
TTomax
félisten
-
TTomax
félisten
Már többször leírtam,de még egyszer a konzol témához.... A mostani piaci viszonyok között,se az MS,se a Sony nem akart olyan nextgen konzolt vállalni ami veszteséges,és kb 6év után termeli ki a befektetést mint az előző gen.Ilyet csak akkor lépnek kapitalista cégek,ha "beetetés" van,nos az már megvolt.Az olcsóság volt a fö szempont,az hogy ha marginálisan is,de haszonnal tudják eladni a konzolt már a rajttól.Igy semmi,de az égvilágon semmi nem köti őket arra,hogy 6-8évig a piacon kelljen tartani a terméket.Nos ennek az elvárásnak még az ARM sem tudott eleget tenni,csak az AMD,és most már az is kiderült hogy "marginális" haszonnal mint ahogy azt már több éve mondogatom,mert hát ugye többen pezsgöt bontottak amikor az amd megnyerte a konzolokat.
Az AMD szemszögéből,ök azért mentek bele ebbe az üzletbe mert úgy gondolták nagyobb ráhatásuk lesz a pc piacra ha a konzolban is az ö termékük van,tehát ök a közvetett előnyre alapoztak.Hogy ez mennyire volt nyerő ötlet,azt mindenki vonja le saját maga...
-
TTomax
félisten
válasz
Malibutomi
üzenetére
Ha valóban dx11 akkor nem vagyok benne biztos,hogy ez egy konzolról átdobott kod.
-
TTomax
félisten
válasz
Malibutomi
üzenetére
Aham ,ha a 960 hozza a 390et akkor szemét nV bérenc,ha meg a 290X a 980TI-t akkor az meg teljesen rendben van,ott nem furcsa semmi...
Amugy az oroszok azt irták Fury azért nincs a tesztben,mert kérdezzük meg az amdt...gyanitom nem indul el rajta. -
TTomax
félisten
Doom Alpha

Doom Beta

Elég markáns a difi...
-
TTomax
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570 AORUS ELITE X570 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Újszerű Apple MacBook Air M1 13.3 - 8GB/256GB - Asztroszürke - 238 Ciklus - 88% akku - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Hiú ábránd igaz?Én kb egy nano/980 teljesítményt vártam ekkora fogyasztással,még az sem a konkurencia,de az lett volna a javítás,és a szép munka.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)