Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Raymond
üzenetére
Az elso madarakbol mindenhol ennyi jon, Pascal megjelenesekor ugyanez volt, az egyedi megoldasokra durvan egy honapot kellett varni, addig jott a 100£-al dragabb FE. ugy durvan a masodik honap vegere kezdett kialakulni egy jo mennyisegi es valaszteku felhozatal, most meg mar csilliard fele valtozat van.
Ha felporog a gyartas, finomul a technologia es a kihozatal lehet mennyiseget is termelni. NV egyszerubben szereli a kartyakat, nem szorakozik HBM-el meg a koritessel, bejaratott technologiaval ontik ki a mennyisegeket, AMD meg ott szivatja magat ahol lehet. Ez van.
(#31771) Puma K: Amazon itt nem tema, eloszor a kiemelt boltoknak juttatnak, Computerbase, OCUK... aztan mehet a tobbieknek is. En Amazonrol nem is vennek kartyat, elegge fogyatekosok a garancia vegett, a gyartoit nem adjak meg szinte sosem
Kiemelt bolt, ahol ha 10 ev a gyartoi gari akkor azt meg is kapom 
-
törölt tag
Fél éve sincs bemutatva a Vega és már jönnek a gyártói kivitelek.
Errol a mar-rol azert kerdezzuk meg azokat akik erre varn(t)ak a megjeleneskor hogy hol a fenebe vannak mar

Szoval ha mondjuk 1-2 honappal a megjelenes utan ott vannak a gyartoi megoldasok azt mondom oke, de hogy fel evvel a megjelenes utan lehet megvenni az elso peldanyokat
Erted 
-
törölt tag
válasz
Milka 78
üzenetére
Van egy szep fiatal szoke kolleganom, ot kimentettem

Televan: persze, a levegoseket nehezebb huteni, a gyartoi megoldasokra kivancsi leszek
Pepeeeee baratom is arra var 
Vtom: jo a pascal, a koltoi tulzas eszkozevel eltem bevallom
A 1080 viz alatt 44C volt 15%-al melegebb kissebb terheles alatt. Szerintem az semmi 
-
törölt tag
Tanult kollegamat ideznem:
"Ettől az adrenalintól gyorsulnak a hörcsögök a blower-ben?
"

-
törölt tag
válasz
TTomax
üzenetére
25% az atlag kulonbseg a 2 driver kozott a video alapjan, nem rossz, de nem 53%

Itt meg hogy mit kell csinalni, 265-rol lassu a fejlodes, de jo moka, csapat kell.
-
törölt tag
válasz
TTomax
üzenetére
Hat, ha atlagban egy 20%-t hozott akkor sokat mondok. Itt vannak a szamok futas kozben. Atlagolj es elmelkedj. Btw sikerult mar megfejteni mit is kell csinalni ebben a szornyen bonyolult es osszetett jatekban
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
törölt tag
Mikor lesznek ezekbol eladasok? Az oke hogy mindig vannak paran akik megveszik az eppen aktualis AMD kartyat, am szepen lassan el fognak fogyni.
En szeretem a techno magiat meg vannak igy egy paran, csapjuk hozza a fan-okat meg akik kiabrandultak az NV arazasabol meg meg hozza egy kapasbol 200-300£-os felaras ertelmes GSync monitorbol, ez a vasarlo reteg idovel ertelmezhetetlen alacsonyra fog apadni.
Amig az egysegsugaru userek 9mint en is) azt latja(u)k hogy 101>100 FPS es ezt jel el adjak remek marketinggel, mig a masik oldalrol nincs az hogy +1 FPS +30% felar, rofl addig nem is lesz valtozas.
Kell egy igazan atuto csapat akik nem csak elkepzelik, hanem megvalositjak es utana el is adjak a tuti termeket.
-
törölt tag
nem ide

-
törölt tag
válasz
Petykemano
üzenetére
Ne etesd
Nem ismerem a tagot de eddigi palyafutasa alapjan egy oltari nagy troll 
Szerintem

![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
törölt tag
-
törölt tag
Nem az elso tevedesed

spongyat ra, kivancsi leszek hogy mennyi idobe kerul Intel-nek egy normalis dVGA-t kitolni a piacra
Penz meg remek szakemberek vannak, gyartastechnologia is, megjott Raja, akinek pont azok a kompetenciai vannak meg amire az Intelnel hiany van, jo moka lesz, par ev es AMD vs Nvidia vs Intel lesz, vagy Intel vs Nvidia 
-
törölt tag
válasz
huskydog17
üzenetére
Ha a legmodernebb motor tamogatja a legmodernebb hardver kepessegeit nativan akkor van mirol beszelni, ebben az esetben mar a kerdesed is csusztatas

Ugy latszik a Bethesda all most a legjobban ezen a teren, mar ha AMD hardverek-Vulkan vonalon indulunk el, NV kartyak is szepen mennek, szoval panaszra nincs ok. Reszemrol ez a vonal lenne az udvos, ahol +- 5% a kulonbseg a ket gyarto termekei kozott nagy altalanossagban, akkor van verseny, lesz fejlesztes, az arak realisak. Na most par evig ez nem lesz

-
törölt tag
válasz
huskydog17
üzenetére
Attol hogy a legfejlettebb != AMD-nek kedvez

Most hogy Raja-t elkuldtek a fenebe, ne is varjunk nagyon 2-3 evig komolyabb NV rivalist a piacon, kivancsi leszek AMD hogy eli tul ezt az idoszakot.
Remelhetoleg egy szakmailag es vezetoi kvalitasaiban is kiemelkedo igazgatot kapnak, kulonben cudar idoszak jon. -
törölt tag
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Nekem ez tetszik, a G-Sync-es valtozata is szuper volt, van a HUA, ami zero frame-s mint az XB271HU, jobb a beepitett hangszoroja. VA-sal (LG van neki nem a Samu, 32") kapcsolatban keresd meg TescoZsomle-t, O nagyon szereti. Acer jo paneleket csinal, keves a bleeding, de azert van. Ha lehet probald ki valahol.
HDR-el en megvarom a 144Hz-eseket 4K felbontassal, a Samsung HDR monitorai elegge problemasak, azt felejtsd el.
-
törölt tag
válasz
Petykemano
üzenetére
Majdnem, a 3-ik sorba en meg beillesztenem: hihihiiiiiii

Az esetek jo reszeben igen, a dolgok jelenlegi allasa ez. 1080Ti-m nem volt, egy players nevezetu tag folyamatosan zaklat is
Jatekelmeny szempontjabol nem lattam kulonbseget egy 1080 es a Vega kozott 
-
törölt tag
válasz
Erdei88
üzenetére
En nem szolhatok egy rossz szot sem, a hullo tudja ki vagyok, hol dolgozom es mit csinalok, szoval egy rossz lepes es kampec
Be vagyok fenyitve rendesen 
Viccet felreteve en szeretem a Vega-t, latom a hibait/gyengesegeit, ettol meg elegedett vagyok

Majd Volta/Navi-nal ujraertekelem a piacot

-
törölt tag
válasz
Milka 78
üzenetére
Kikerem magamnak ezeket a szavakat, en az esetek tobbsegeben az alabbi motto szerint jarok el:
Carpe Diem! Living the Dream! Szorpre fel!

Harcmuveszetet is elkezdem tanulni a kedvedert kedves baratom, csereplec toressel inditok, felkertem a hullo mestert a korrekt begyakorlas elosegitesere

Nem rossz ez a Vega, csak par embernel nehez eldonteni mi a nagyobb, a zabszem a seggukben vagy a sotetseg a fejukben, no offense

-
törölt tag
válasz
Raymond
üzenetére
Remelem ez igy van, mondhatnank azt hogy ingyen FPS-t mindenkinek
volt az a "fagyasos" problema, ami foleg az NV kartyakat erintette, ahol a jelenseg az volt hogy 1-x masodpercre beakadt a jatek, egyszer lattam ahhoz hasonlot a Vega-n, 1080-on tobbszor is volt, ez most meg kell szunjon

(#30975) -FreaK- : Ezert kell hogy masok is lemerjek

-
törölt tag
Igeretes, remelem masok is lemerik

Szep lassan zarkoznak fel a Vega-k a Ti-k nyakara, remelem lesz par oldal ahol alaposabban lemerik ezt
Mertem parat a sajat rendszeremen, jelentos az elorelepes 
Az uj driverrel AMD is kapcsolgatja be az igert ujitasokat, varhato egy cikk remelhetoleg hamarosan PH-n is

Players is arulja a Ti-t

-
törölt tag
válasz
s.bala31
üzenetére
Akar az is lehet hogy mint ahogy azt mar sokan tettek, nem a magyar "lehuzos" uzleteknel-allamnal vasarolnak, hanem esetleg mas EU-s tagallamokbol. Eleg sokan peldaul UK-bol vasaroltak, meg igy is sokkal jobban megerte nekik.
A G-Sync-es monitor jo dolog, am ugyanazert a panelert nem tudom miert fizetne valaki 200-400£-al tobbet mint egy Freesync-esert de megertem ha valaki igy tesz. Kompletten valtottam 1080-Gsync-es monitorrol Vega-Freesync-es tarsara es meg maradt is par penny, ugyanez a mutatvany ujjonnan meg jobban mutat.
Tanult kollegamat idezve kiegeszitenem a korabban linkelt kepet:

-
törölt tag

-
törölt tag
válasz
cskamacska
üzenetére
ahh, nem erdekes. lapozzunk

-
törölt tag
válasz
Yutani
üzenetére
Nincs itt semmi problema szerintem, kulonbozo erdeklodesu emberek kulonbozo preferenciaval rendelkeznek, ennek megfeleloen keresnek hardvert. Azt nem ertem miert kell minden korommel egy allaspontot vedeni, en megertem ha valaki NV parti mert az evek soran az valt be, ugyanigy lehet ez AMD reszrol is.
Az hogy valakinek valamiert faj hogy masoknak valamiert mas a preferenciaik arrol en nem tehetek, kivallo szakemberek vannak az okok feltarasara.
En nem voltam AMD parti vagy NV parti, egyes forumozoi csoportok hosszu evek kemeny munkajaval ertek el hogy az AMD-t preferalom, ennyi

-
törölt tag
Szeretek veszelyesen elni, ezert vettem anno EVGA 1080 FE-t mert azok szerettek felrobbangatni, szerencsere EVGA kijavitotta a hibat, jo ceg, Vega-t meg nem halottam felrobbani

Nincs harag, miert lenne, amig van mirol ertelmesen beszelgetni szerintem nincs ra indok. Players mar 2 hete a 1080Ti Strix-el szivja a verem, megedzodtem
Jo kartya az, ha csak jatszani kellen lehet en is azt vennek, de tobb funkciora van szuksegem ennel, igy kiesett a kepbol.Ha lesz nyitott kod, lehet szo NV-rol is, nem zarom ki a lehetoseget.
-
törölt tag
ML-re vettem, de mar van jobb megoldas a piacon igy nincs ra szukseg, kikerult a fekete doboz a rendszerbol

(#30121) ÁdiBá: Nem gerjesztett semmilyen betegseget, en szerettem a kartyat, csak mar nem volt ra szuksegem. Ugyanazokat a feladatok a Vega ellatja jobban ML-re mint amire a 1080-at hasznaltam, mindemellett megvan a szabadsag, hogy ugy modositsam a kodot ahogy nekem tetszik. NV-nel ez nem megvalosithato.
-
törölt tag
Nincs ezzel gond, mindenkinek megvannak a prefereciai es ez rendben van, ezt kellene megerteni ugy altalaban. Te szereted az NV termekeket, vegyed hasznald orommel, mindenki boldog, vannak akik ugyanigy vannak az AMD vagy akarmilyen masik ceg termekeivel.

Amugy a gond NV-vel nalam hogy nincsenek hozza open source-os driverek/szoftverek, ha lesznek akkor majd beszelgetunk ujra hogy veszek-e
Amugy tul rossz volt, bevallom oszinten, AMD-vel sokkal jobb minden 
Ez a hardver virus tetszik, lopom alairasba

-
törölt tag
Akit en ismerek tobbsegeben azert vett Vega-t mert nem NVidia. Sok embernek ez boven eleg. Amennyiben 1440p 80-100FPS +- jatszol beallitasoktol fuggoen megkaptad amit akartal, mindketto ugyanazt hozza.
Egy Vega 64 boven hozza a 1080 teljesitmenyet, atgondolt konfignal meg meg nem mondod a kulonbseget a ketto kozott ha nem tudod mi van benne. 1080-rol atmenni Vega-ra nekem ugy hogy a hasznalt cuccokat eladtam es vettem szep csini uj cuccokat (hasznalt cuccok hasznalt aron) es meg maradt is rozera

Jatekelmenyben ugyanott vagyok, a panel ugyanaz csak Freesync (Acer XB271HU -> XF270HU), mindket VGA 50C alatt van vizhutessel, ugyanazok az FPS tartomanyok jonnek 1080 OC-val mint Vega alapon "Balanced" profillal.
-
törölt tag
válasz
Puma K
üzenetére
En megtalaltam hogy ki lehetett ebben a topikban az elso, Pepeeeee, gyere csak szepen elo
Ha ezt veszuk alapul en tevedtem, Mea Culpa
Gyanitom azert ennel arnyaltabb a kep de nem nekem kell alatamszatanom mas erveleset tenyekkel, szoval varom az elso custom Vega = megvaltas-t 
Amugy alapesetben igen, elvarhato lenne hogy a custom halkabb, huvosebb legyen es jobban is teljesitsen megfelelo hutessel, bar mar a Polarisnal is latszott hogy szenne vannak huzva, hataron mozognak, a Vega meg ugyanez, szoval ja, nem jott be.
A 1080 FE-m alapesetben boostolt egy X ertekre, nem keresem meg mi a gyari, rendes vizzel meg siman ment 2100-at. Veganal atlagban ha nem piszkalok semmit 15XX-re boostolgatott fel, vizzel ez is megy fel +200MHz-et +-. Ellenben custom Vega-k meg egy helyben toporognak, mint a Polaris eseteben is tortent.
Megvarjuk a tobbi gyarto termeket is, mert hat Asus nalam nem a felso kategoria, Sapphire, XFX, PowerColor aztan visszaterhetunk erre ujra

A fogyasztas sem ilyen egyszeru, neked tudnod kellene, proci szepen levezette a noi napozos topikban

-
törölt tag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Jajjajaj, kikapok

Linkeld neki ezt is csak hogy tisztazzuk a dolgokat

Vega-rol beszeltem, az meg hogy szted (az a franya SHIFT mindig eltunik
) ki es miert veszi az maganugy 
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Mindenkinél több és erősebb AI gyorsítót ígér Elon Musk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED monitor topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Nintendo Switch
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Keresek: Fehér NVIDIA RTX 5070 Ti Videokártyát (Csere/Vétel)
- Gainward GeForce RTX 4080 SUPER Python III OC
- EVGA GeForce FTW3 ULTRA GAMING RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit
- Sapphire Pulse Radeon Rx 5500 XT 4Gb Videókártya ELADÓ
- XFX Quicksilver RX 9070 XT White Magnetic Air Edition 16GB (3 év garancia ALZA)
- HP ProDesk 600 G4 i5-8100 16GB 512GB 1 év garancia
- HP 15 ProBook 650 G8 FHD IPS i5-1145G7 vPro 32GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3685 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Banan a jussod ma baratom 

Kiemelt bolt, ahol ha 10 ev a gyartoi gari akkor azt meg is kapom
Erted 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)