Hirdetés
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
-
LOGOUT
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
golya87
őstag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
A Vega tesztekhez a 17.7.2-es drivert fogják használni, vagy valami újabbat?
-
Ren Hoek
veterán
Egészen szakmai ontopic volt, amíg nem kezdtétek el piszkálni
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Holnap amúgy lejár az NDA és lesznek rendes tesztek is a csoda RX driverrel?
-
Habugi
veterán
válasz
Oliverda
üzenetére
Egyáltalán nem bűn, nem mintha az én tisztem lenne ezt megítélni, szimplán mezei userként jöttem a találgatósba egy nappal a VEGA teszteket megelőzően és három egymást követő postodban fogadott "az NV", ez minden.
Nyilván neked mint ismert cikkírónak már beidegződés/zsigerből megy a tágabb kontextusba kezelés/helyezés, mondhatni természetes, ugyanakkor mint cikkíró nyilván birtokolsz már olyan fogalmazási készséget és szókincset hogy ugyan ezeket a dolgokat el tudd mondani "az NV" nélkül is.
Esetleges célzott lövés leadásának szándéka nélkül is Vs töltéssel ruházza fel a mondandót egy olyan topicban, ahol az embereket legkevésbé "az NV" érdekli, sztem nem szerencsés dolog de ezzel le is zárnám mert már így is túlragoztam.

A #32290 pl megint csak tipikusan Vs-be való ismét, tévedés jogát fenntartva.
-
Oliverda
félisten
válasz
üzenetére
Ezzel valószínűleg megint adnak annak a bizonyosnak egy pofont, mert az NV már most kínál ilyet, a következő lépcső pedig a specifikusan deep learningre tervezett ASIC lesz, amilyet egyébként már most is használ a Google. Egyszóval ez hosszútávon nem jó irány, külön kell választani a kettőt, különben nem lesz elég hatékony.
-
törölt tag
Ha már Tweak Town:
Az AMD következő generációs Navi GPU-jának AI-specifikus áramköre lesz
"a hír hogy az AI-specifikus technológia benne lesz a next-gen GPU-ba...
...az AMD egyre inkább az adatközpontokra és az AI alkalmazásokra irányítja a játékot"
Igen ez a tipikus "és még játékkártyának is jó" szlogen, a PRO mezőnyből ereszkedik le a Gamer kártya. -
M.T.
senior tag
-
Yany
addikt
Lol, így keletkeznek a pletykák. Az csak egy ironizáló post, nem a szerző írta. Claymore 40-nél továbbra sem jut feljebb. Nem is értem, ha az egyik bányászprogram készítője nem tud feljebb mászni 40-nél, akkor milyen holy grail lehet másnál, ami két és félszer nagyobb tempót fog kicsikarni ugyanabból a cuccból.
Itt egy másik post ugyanonnan: "Spoiler: Its between 35 and 40MH/s (like the 1:1 identical FE at about 1600Mhz). People spreaded wrong info here before - not for the first time. In order for miners to "break even" with the price of the card, they would have to mine between 20 and 25 months nonstop, leave alone the electricity bill."
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Petykemano
üzenetére
Pont most volt tema twitteren. Nem kell semmi tamogatas a primitive shaderhez, driverbol mukodik. [link]
Mivel epvileg a hatterben dolgozik, es a fejlesztoknek semmi dolgunk, szerintem a bekapcsolasa is globalisan mukodik nem jatekonkent.
-
törölt tag
válasz
Petykemano
üzenetére
Volt erről egy nagyon érdekes beszélgetés idézzük már ezt fel.
(Vega) Primitive Discard. Do all games support it or is it game by game?
(Vega) primitívek elvetése. Támogatja-e az összes játékot, vagy játékonként?Nagyon érdekes az egész beszélgetés, ráadásul közülünk is beszálltak

A második komment nekem nagyon tetszik ami kifejti a kétféle megközelítést a működési elv alapján.
Na erről egy VS mentes beszélgetést itt is meghallgatnék megfelelő színvonalon. -
M.T.
senior tag
-
törölt tag
A komment TweakTown-os de a róla való beszélgetés már Reddites:
"Vega64 Liquid Edition nowhere near 100MH/s" -- TweakTown. -
M.T.
senior tag
válasz
üzenetére
Hol irja a 70et? Itt csak annyit ir kozel sincs 100...
Egyébkent az Amd előremutató fejlesztései mindig lassan érnek be eltelik akár 1 év is mire elkezdenek használni belőle vmit a fejlesztők de ha a minerek felzabáljak a kártykat azok a gamerek akik hozzájutnak még jobban fognak szívni.
Mert ha 100 gamer gépbol 80 nvidia kartyaval van akkor az nvidianak még lefizetni sem kell a fejlesztőket nvidiara fognak optimalizálni ha nem akarják tökön szúrni magukat. -
törölt tag
CSAK SEMMI PÁNIK !
"Vega64 Liquid Edition nowhere near 100MH/s" -- TweakTown.
"Dont worry, its nowhere near 100 MH/s, its just 70 mhs, guys XDD" -
stratova
veterán
válasz
Petykemano
üzenetére
Hogymivan?
Szvsz ha a startra nem lesz stabil a DSBR, akkor nem kapcsolják be és pont. -
Petykemano
veterán
Azt a nerdtechgasm elemzéséből, annak alapján tudni véljük, hogy a tile alapú raszterizációhoz erősebb, komolyabb geometria kell és hogy a komolyabb geometriát (4->11) a primitive shaderek adják, és azt is, hogy ezt - amennyiben egy program nem úgy lett megírva - driverből lehet aktiválni.
Ha ez így van, akkor vajon okos lépés lenne a launch előtt 3dmarkra nem optimalizálni a drivert, hanem hagyni, hogy hagyományos módon fusson?
-
HSM
félisten
Szerintem aki ilyen drága kártyát fog venni újat, annál ez nem lesz gond.

Sokkal inkább akkor lesz baj, ha majd a második, harmadik gazdájához kerül majd pár év múlva monjduk fele ennyiért, akinek már nem lesz megfelelően szellőző háza, megfelelő processzora mellé, egy olyan táppal, ami 10 évvel ezelőtt is kevés lett volna hozzá újkorában.

-
do3om
addikt
Természetesen így van, csak ezekbe a hibákba gyakran belefutnak egy upgradenél: alaplapba erősebb proci, porcira jó a régi hűtés, házba majd befér-hűtés gondok, jó még a régi táp mert csillói vattos (amit nem is 12v-on ad le)........ Szóval ha lehet táp miatt majd érdekes esetek (instabil, lassú...) a hozzánemértés miatt.
-
nubreed
nagyúr
Hétfőn minden kiderül. Oszt majd meglátjuk valóban lesz e poor Volta. Vagy csak egy újabb ékes példáját láttuk a nagyon félre ment AMD kommunikációnak. Amúgy halálra unom már magam az ilyen unboxing videókon. Én ettől nem jövök lázba, jöjjön már a konkrétum, hogy mit tud a cucc, a többi csak parasztvakítás.
-
törölt tag
TTomax:
Emléksze e arra a beszélgetésünkre amikor azt mondtam AMD-nél minden lehet.
4 Gigás kártyához adtak 8 Gigát...(480ref)
hogy a 3500 shader-ből varázsolható 3800 shader
akkor azt mondtad elképzelhetetlen hogy adnak hozzá mégegy GPU-t
hehehe
-
Sir81
senior tag
Elkezdődött!!!!
-
törölt tag
Vannak hivatalos gyartoi arak, ezen felul mindenki annyit tesz ra amennyit akar. OCUK-n az a taktika, hogy a megjeleneskor teszik elerhetove az arakat, elotte nem beszelnek rola, aztan amikor odamesz vasarolni akkor meg nezel mint hal a szatyorban mert 10-15% van rapakolva mint lehuzos eladoi ar.
Fury X-nel ezt jatszottak, kicsi keszlet indulaskor, 50£ bonusz rapakolva, igy is megveszi aki akarja, most is 100% hogy ez lesz.
-
Sir81
senior tag
Én azt nem értem hogy miért nincs fent egy oldalon sem a kártya, hogy mennyibe kerül? Ez miért van? Jó lenne tudni, hogy mennyi és hogy elérhető-e lesz még a redva bányászok előtt!
-
törölt tag
Azok jo tapok is, SuperFlower belesek tobbsegeben, nalam egy 1200-es P2-es van mar par eve, nem lesz vele gondod, nem veletlen adnak ra 10 ev garanciat.Japan minosegi kondik, osztalyon feluli minoseg minden tekintetben.
(#32254) HSM: tap eleg is es jo is nalam, CPU Ryzen 1700-as, viz hut mindent. A BIOS nalam is kerdeses, meglatjuk lehet-E babralni majd kesobb, a vizesek biztos jobban ki lesznek engedve, illetve volt par video ahol siman alulfeszeltek es magasabb orajelet ertek el vele.
Hetfotol kiderul minden.
-
HSM
félisten
válasz
TTomax
üzenetére
Pedig látod, hogy gondok voltak vele... Majd meglátjuk pár nap múlva a tesztekből, mi a pálya.
(#32248) do3om: Tetszik vagy sem, egy számítógép összeállítása szakértelmet igényel.

A képlet egyszerű. A számítógépnek van egy maximális fogyasztása, a tápnak pedig ennél többet kell tudnia. Valójában, nem csak ráírva.(#32250) rupsz: Kérdés, mennyire korlátozzák majd BIOS alól a max étvágyat. A zöldeknél páka nélkül pl. elég szigorú a korlát a legtöbb kártyán. Normálisan belőve nem hinném, hogy 300-350w fölé kéne mennie. Azt pedig röhögve ki kell tudnia szolgálni egy minőségi 650w-os tápnak, nem túl torkos proci mellé egy 550w-osnak is.
-
törölt tag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Ezt nem tudom megitelni, leven nem volt a kezemben a Vega, illetve nem lattam teszteket sem a kartyarol. Amikor a gepemben lesz akkor le tudom merni magamnak es ossze tudom hasonlitani a sajat (ex) 1080-am eredmenyeivel, magamnak

Az is teny hogy nalam nincs FPS szamlalo bekapcsolva mikozben jatszom, nem attol lesz jobb a jatekelmenyem, G-sync-es vagy Freesync-es monitornal meg szinte mind1 is mennyi. Aki barmit is bizonygatni akar az majd megoldja maganak

A fap-fap reszet meg meghagyom az illetekeseknek a vs-ben, lesznek joparan.

-
törölt tag
válasz
schwartz
üzenetére
Nem olvasom egyiket sem, szoval kulonosebben mindegy hogy Linus a hulye vagy a jonnyguru.
Erdekes modon amikor egy erosebb tapot rakott ala mar nem volt gondja, ergo, az a tap amit hasznalt az nem eleg abban a teszkornyezetben es annak metodikanak amit a tesztelo hasznalt. Ez ilyen egyszeru.
Ha eddig sikerult eljutni, az mar fel siker, innentol hogy ki melyik tapot hasznalja, egyeni szoc problema. Ez a kartya sokat eszik, ergo eros-minosegi tap kell neki, nem tetszik, veszel mast.
Hetfon kijonnek a tesztek es a meresek aztan meglatjuk mekkora es milyen tap is kell neki, Eddig ugy nez ki a minosegibb tapokbol az erosebbek. Ez van.
-
do3om
addikt
Reméljük csupa szakértő veszi majd a vegát, és nem lesz sok kérdés hogy mért nem megy úgy ahogy kéne, meg egyéb géphibák. Vagy majd topikja egyben tápajánlós is lesz mint az FX alaplap+ hűtő, csak minden második ember panaszkodott hogy mért szar az alaplapja és nem megy az FX na most majd jön ez a vega+táp kombó
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
HSM
félisten
válasz
TTomax
üzenetére
A hatásfoknak vajmi kevés köze van a táp teljesítményéhez.
52A igen, a táp új korában. Nézegesd meg a linket amit küldtem és nézz utána a benne felhasznált kondenzátoroknak, ír róluk a review.. Míg új persze, hogy jó, aztán ahogy öregszik jöhetnek a meglepik... Pl. kikapcsolgat az FE Vega.... -
Malibutomi
nagyúr
válasz
-FreaK-
üzenetére
Bocs, a gonosz smileyval egyutt ugy tunt csak trollkodas a 400W-os kerdes, nem tudtam hogy tenyleg az van a gepedben.
De nyilvan te is tudod hogy nem lenne eleg, ahogy semmilyen nagyobb kartyaval.Nem tudom mi a csodalkozas targya, a csucskartyak mindig 250-300W kozott voltak mindket oldalon.
-
-FreaK-
veterán
Félig volt csak az, gyanítom, hogy nem, de azért valami megközelítő tippeket vártam volna a kártya fogyasztására. Már az FE-vel született tapasztalatok után éreztem, hogy valszeg tápcsere lesz ebből.
Jelenleg a húzott GTX970 és 6600k@4.4Ghz alá bőven elég a 400-as táp, kérdés, hogy mennyivel fog többet fogyasztani a Vega, de majd hétfőn kiderül.
Most nézem, 970 tdp: 145w Vega 64: 295w
A topicgazdának meg gratulálok a hsz. törléshez.. annyira azért nem elrugaszkodott a téma a fogyasztásról szerintem..
-
törölt tag
Megcsináltam a RX VEGA szobát aki szeretne ilyen kártyát vagy van ilyen kártyája jöjjön

-
PuMbA
titán
Ennyi pénzért már 80+ Gold tápokat lehet kapni 400-500W-ba vagy ahogy TTomax mondja kicsivel drágábban ott az EVGA Gold táp

400W-nál nagyobb táp egyébként csak akkor kell, ha valaki 150W-nál többet fogyasztó VGA-val rendelkezik, mert a processzorok semmit sem esznek: például egy Core i5 vagy Ryzen 5 csak 70W, egy RX570 fogyaszt 150W-ot, a gépedben a többi alkatrész fogyaszt 80W-ot és ezzel 300W-nál vagy, ami csak pillanatnyi maximum terheléseknél jön elő. Egy jó minőségű 400W-os táp bőven okés a legtöbb felhasználónak.
-
TTomax
félisten
válasz
üzenetére
Ha te mondod biztos hulladék egy táp,aha hogyne... [link]
(#32230) HSM
Ne már tényleg... single rail 52A,majdnem platinum....ugyan mennyi kellene egy egy vgaval szerelt géphez?Ne vicceljünk már hogy 624W nem elég egy ilyen géphez.Igen igen messze áll ez a noname tápoktól... -
törölt tag
Ha hulladek tapot hasznal mit var...
Posted January 1
On 01/01/2017 at 11:46 AM, willsamuels said:
VIVO 24K 650W 80+ GOLD PC Computer ATX Desktop Fully Modular Power Supply (PSU-650G) https://www.amazon.com/dp/B01MD0RM3E/ref=cm_sw_r_cp_apa_rUoAybZKEWQEBShort answer, no. Long answer, very low quality and you risk losing your computer.
-
HSM
félisten
válasz
nubreed
üzenetére
Gondolom, szénné húzott vizes FE lehetett... Szénné húzva pedig minden csip energiahatékonysága meredeken esik lefelé.
Normálisan belőve nem igazán kérhet majd a Vega 64 300W felett, már csak azért sem, mert a gyári kétsolot levegős hűtés nem igazán tud annál többet.
Amúgy mintha erről is lett volna vmi pletyka, hogy a Vega-knál driverből lehet majd állítani, mennyire legyenek takarékosak.
-
Sir81
senior tag
Szerintetek az 550-es bronz EVGA tápom elég lesz egy Vega 56-hoz? Ryzen 1600-as mellé menne amin majd egy Enermax Liqmax vízhűtés lesz.
-
törölt tag
válasz
Oliverda
üzenetére
Szoktam, csinos, fiatal skandinav leanyka, hulye lennek nem menni.
Ray: megvolt es es kozel sincs vegeredmenyben, elsore eszreveheto volt a kulonbseg. Van akit ez nem erdekel, vagy nem veszi eszre, nalam feltunt.
Pepeeeee: Nem hiszem, fugg attol is milyen vastagon fog az a ceruza, teljesitmeny tesztek is kint lesznek, szoval hetfo izgalmas lesz
Vizes kell mindenfelekeppen.A BIOS-okra leszek kivancsi cserelgethetoek lesznek-E
A kummanto brigadnak meg: Viszlat is van!
-
Z10N
veterán
Vizes Vega kibontva.
Vega56 ref hutos (ami ugy volt, hogy nem lesz)Ui: Kivancsi leszek mennyire lehet oc-zni a hbm2-t az utobbinal 1600-rol.
-
Z10N
veterán
válasz
üzenetére
Nem. Jol irta: "Az MSRP nettó ár, mivel USÁban államonként változik az ÁFA."
Majd a check out-nal hozzadja a rendelesi cimben szereplo allam adokulcsat.
Sokan ezert szamlaznak Kaliforniaba. Regebben ott 7% volt es olcso volt a posta.
Manapsag igy nez ki.
Ahogy nezem a legalacsonyabb 5,4%. Pontosan otode az itthoni "s(z)arc"-nak

Ui: Kiveve Alaska (1,76%) es Hawaii (4,35%), de oda meg nagyon draga a posta.
-
törölt tag
TESCO-Zsömle:
Ha mindent AMD gyárt (bár szerintem Sapphire-el gyártatja) akkor mondjátok el nekem hogy lehet hogy több eltérő MHZ-el kijövő Referencia kártya volt eddig is.
1266
1288
1328 -
törölt tag
válasz
üzenetére
Nem kellene megvárnod a szokásos első napi lehúzós ár elmúlását ?
Amúgy már kirakta Gigbyte is a Vega sorozatot.
Tehát nekik is van vizesük is. Picit érdekes azért hogy megjelenés előtt nem szoktak képpel kirakva lenni hivatalos oldalon a kártyák és az 56 már kint van !!!
Szóval érdemes lesz márkák között is körülnézni. Mondjuk én Sapphire-be XFX-be meg HIS-be jobban bíznék de ennek refnél lehet nincs semmi alapja.
Azért ha belegondol az ember 56 Boost Clock: 1471 MHz szval vizesnek van több mint 200 Mhz fórja ami nem kevés. emiatt a tesztek nagyon érdekesek lesznek, ami amúgy név nélkül nem is értem hogy nem kerül ki ha kínában már lehet kapni? -
törölt tag
válasz
Petykemano
üzenetére
Kedden megmondom
Off, de az 550 alapbol szebb kepet hoz mint a 1080, csak pislogok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Kiszivárgott a Xiaomi 17T és 17T Pro teljes specifikációja és eurós ára
- Kedvenc zene a mai napra
- Napelem
- Melyik tápegységet vegyem?
- Analóg-mechanikus hibrid billentyűzetekkel újít a Logitech
- Milyen routert?
- Cyberpunk 2077
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- További aktív témák...
- 0% THM 4 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- iPhone 17 256 GB Sage - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok - Számlás
- MEDION ERAZER Cooling Kit V2 Vízhűtés - MD 62737 Beast 16 X1, 18 X1 gamer laptopokhoz
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- HP X360 11 G7- Intel N6000/8GB RAM/ 11.6" HD érintőkijelző, passzív hűtés - garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

).