Hirdetés
-
LOGOUT.hu
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Corsa02
őstag
Sziasztok!
Holnap meg jön a B450 Tomahawk és Ryzen 3600.
Ti, honnan szoktátok letölteni a drivert? Az MSI honlapjáról, ahol egyébként frissnek tűnik, vagy inkább az AMD oldaláról kiválasztva a B450-es chipsetet?Köszi
The Truth Is Out There --->
-
Corsa02
őstag
Sziasztok!
Tegnaptól én is Ryzen tulaj lettem, Ryzen 3600-al és egy B450 Tomahawk Max-al.
Szépen dolgozik, egyedül ezzel a ventil profillal küzdök, hogy ezeket a tüskéket a hőugrásokban leküzdjem, hogy pörögjön fel a venti. Ami még kérdés merült fel, mert írtátok többször is, hogy a Global C-State Control legyen bekapcsolva, hogy ez mi pontosan? Nem veszek észre semmi az enabled és disabled között.Köszi
-
Corsa02
őstag
válasz Krisz:85 #21198 üzenetére
Közben én is kipróbáltam Ryzen 5 3600-hoz a profilt amit ajánlottál, ez valóban hibátlan, kisimult, idle hőfok 35-36 fok, chrome közben 3-4 lappal 39-40, 25 fokos szobában. Teljesítményben sem vettem észre semmit, sőt multiban a CB20 40 ponttal több lett ezzel az energiasémával Részemről ajánlott
[ Szerkesztve ]
-
Corsa02
őstag
válasz Albigator #21249 üzenetére
Alapvetően igazad van, az idle az nálam szép sima, de olyankor nem fut semmi, ha böngészés közben a forumot olvasom pl. akkor nincsenek tüskék, viszont amint FB-ot nyitok vagy lapot váltok akkor valóban egyből jön a tüske. Igazából igen, a boostok száma csökkent jelentősen, én játékok alatt és tesztek alatt nem nagyon látok jelentös különbséget, próbáltam most többször felváltva, hibahatáron belül van. Játékok alatt az órajelek is szinte teljesen ugyanazok.
[ Szerkesztve ]
-
Corsa02
őstag
Sziasztok!
Egy gyors segítség kellene, hogy jól csináltam-e amit csináltam.
MSI Toma Max + Ryzen 5 3600 + Crucial Ballistix 3600Mhz
Átállítottam a Biosban a ramot 3733Mhz-re, plusz az FCLK-t is 1867-re, gondolom így lesz 1:1 az Infinity Fabric.
Viszont van az FCLK beállítás alatt egy olyan is, hogy: UCLK DIV1 MODE, ezt is kell állítani UCLK=MEMCLK1-re?
Vagy, ha már beállítottam az FCLK-t 1867-re akkor ennek nincs jelentősége?
KösziThe Truth Is Out There --->
-
Corsa02
őstag
Esetleg erre valaki aki képben van a témában ránézne, hogy így oké-e a dolog? Köszönöm
-
Corsa02
őstag
Egyszer lehet érdemes lenne kipróbálnod a Ryzen Custom profilt, nálam a Ryzen 5 3600 35-40 fokos netezés alatt (függ a szoba hőmérsékletétől), néha egy-egy peak-kel, ha meg játszok akkor átrakom Ryzen Balancedre és ennyi...bááár, van hogy efelejtem és észre sem veszem, hogy nem állítottam át.
Nálam így fut a proci:
PBO= Enabled
Global C-state Control = Enabled
Power Supply Idle Control = Low Current Idle
CPPC = Enabled
CPPC Preferred Cores = Enabled
AMD Cool'n'Quiet = Enabled
PPC Adjustment = PState 0Ram 3733Mhz és persze FCLK=UCLK=MEMCLK
Ez igy nekem teljesen elfogadható.
(persze nálam a Ryzen Master nincs telepítve)The Truth Is Out There --->
-
Corsa02
őstag
válasz GIORGIONE76 #22635 üzenetére
VGA hajtás ügyében, hogy látod melyik beállitás volt a legjobb? Vagy ott nem nagyon lehet ezt észrevenni, csak 1-2 Fps?
-
Corsa02
őstag
válasz GIORGIONE76 #22639 üzenetére
Köszi, akkor én egyelőre nem állok neki finomhangolni, a 1660TI-t kihajtja simán PBO-val :)
-
Corsa02
őstag
válasz Qtya123 #22769 üzenetére
Ez nálam is totál így működik, ha átkapcsolom PBO enabledre, akkor kicsit kevesebb lesz a teljesítmény, kb. 25Mhz-el kevesebb a Boost. (MSI Toma Max)
Az összes többi beállítás nálam is ugyan az mint a cikkben, egyedül ezt a 1usmus Power Plant nem próbáltam még...nálad jól működik?
-
Corsa02
őstag
MSI B450 Tomahawk Max-ra van olyan aki feltette már a legújabb Bios-t? Ha igen, minden oké volt vele?
KösziThe Truth Is Out There --->
-
Corsa02
őstag
válasz Create. #22936 üzenetére
Hmm...egyre jobban elkezdett érdekelni ez az all core 4,2Ghz, nálad is látom stabilan megy, HSM-nél is. Nekem is R5 3600 van, jelenleg PBO-n egy MSI Toma Max-ban.
Kicsit segítenétek, hogy mit állítsak be, hogy áttérjek én is PBO-ról 4,2Ghz all core-ra? Persze a feszültséget nyilván nekem kell kikisérletezni, de mi mást kell még átállítani a Biosban?
-
Corsa02
őstag
válasz Create. #22950 üzenetére
Rendben, köszi, meló után megpróbálom, aztán meglátjuk mi sül ki belőle.
Hűtő: Alpenföhn Bocken Eco Advanced, szerintem elég jól teljesít.
Visszaolvasva látom, hogy sokat variáltál Te is, PBO Auto OC., meg EDC1 stb...ez az all core 4,2Ghz volt a legoptimálisabb? Látom egyszer lejöttél róla EDC1-re, azért kérdezem.The Truth Is Out There --->
-
Corsa02
őstag
válasz Create. #22952 üzenetére
Na első körben csináltam egy Load Default-ot, meg mivel volt Bios frissítés azt is feltettem.
Ezután proci ügyben annyit tettem, hogy beállítottam a 42x szorzót, a Vcore-t 1,35-re. El is indult, 4,2Ghz, több teszt is lefutott, hozza is teljesítményt, nem volt semmi gond. Gondoltam akkor most leteszem 1,3-ra, de hiába írom át 1350-ről, 1300 mV-ra, nem változik meg Marad 1,35V-on és akármit csinálok marad úgy...nem értem. Valami ötlet?Ezt az LLC-t és Vid-et, amit nem is találok hirtelen, mármint LLC-t igen, Vid-et nem, ezt kell állítanom? Miért jó ez nekem?
Láttam nálad -offsetet is, az miért jó?
A PBO pedig az egyik menüpontban Auto állásban, a másikban pedig Enabled állásban van, ennek itt van jelentősége?Bocsi a sok kérdésért, de visszaolvasva sem egyértelműek ezek most nekem
[ Szerkesztve ]
-
Corsa02
őstag
válasz hackeeeee #22965 üzenetére
Áááá, most értettem meg mi az az LLC Nekem az auto állásban van, így ha nincs terhelés szépen le is megy, ha van akkor felugrik a most már sikeresen beállított 1,3V-ra.
Nekem ott az LLC-nél van olyan, hogy Mode 1, Mode 2...stb. Azok lehetnek a mode-ok hogy mennyire lövi túl, mennyire alul.@HSM
Értem, de a fix fesz nálad akkor nem is mehet alá? Mint nekem most LLC Auto-n?
Ez a minden feszt gyári alap értékre, az egy Load default ugye?És tényleg csak ennyi? Nem kell enadledre a Cool n Quiet? A Global C-state? a Low current idle profil? a CPPC meg a Preffered core? (bár mondjuk itt nincs mit preferálni, ha mind 4,2Ghz )
[ Szerkesztve ]
-
Corsa02
őstag
Hmm, akkor ha jól értem, most nálam a auto állásban a kevésbé "dúlva" van, mert terhelés nélkül lemegy 0,48-ra, terhelésen viszont nem megy a beállított 1,3V fölé....
Bár ez a terhelés elég érdekes, mert ahogy most ezt írom, végig 1,3V, de amint elcsukom a böngészőt a tálcára, akkor egyből 0,5-0,7V.The Truth Is Out There --->
-
Corsa02
őstag
Egyébként nálatok all core 4,2-n, vannak még folyamatos hőmérséklet tüskék?
Én azt gondoltam, hogy ha folyamatos a feszültség és a mhz is akkor nem kellene ugrálni folyamat...
Mondjuk ezek szerint nálam nem fix a feszültség mert idle mindig változik, gondolom az LLC miatt.The Truth Is Out There --->
-
Corsa02
őstag
Köszönöm, tettem is egy próbát, lényegesen hűvösebb a proci , ha ezek be vannak kapcsolva, valószínű ahogy HSM is írja, az áramtalanítás miatt.
(#23102) HSM
Igazából azt nem értem, hogy milyen órajelváltás? Hiszen fix. 4,2Ghz megy, mindig.(#23103) nuke7
Igen az én is tapasztaltam, hogy a feszültséget leveszi ha be van kapcsolva, ha nincs akkor fix. Viszont az órajel az fix mindig....The Truth Is Out There --->
-
Corsa02
őstag
válasz RECSKA #23108 üzenetére
Hmm... feltettem a HW Infotm már látom mire gondolsz. Viszont egy újabb dolog szemet szúrt, eddig én a beállított feszültséget Biosban és CPU-Z-vel ellenőriztem. Viszont a HWinfo ingadozva mutatja a feszültséget, ami rendben is, de időnként feljebb ugrik az általam beállított 1,28V-nál, a CPU-Z-ben pedig nem megy soha 1,28V fölé....hogy lehet ez?
-
-
Corsa02
őstag
válasz Chaser #32089 üzenetére
Szia Chaser!
Nálad milyen ram beállítások vannak a micron e- diehoz? Nálam is ugyan ez a proci van 4,2Ghz All core, viszont kb 8-10%-al kevesebb cpu fps- t kapok ugyanazokkal a beállításokkal mint nálad. Sőt nálad 4Ghz- en is picit több.
A ram nálam gyari XMP csak annyi hogy 3733-on megy.The Truth Is Out There --->
-
Corsa02
őstag
-
Corsa02
őstag
Kellene egy gyors segítség, sikerült a ramokat finomhangolni, gondoltam most megnézem a feszültségeket lehet-e kicsit lejjebb vinni mint amit a Dram Calc. ajánlott. Viszont akárhogy állítom a SOC fesz.-t nem változik, mindig marad 1.1V. akármit állítok. Ha beállítok 1.05V-ot akkor is marad 1.1V. Ez függ valamitől? vagy csak Bios bug? (Toma Max az alaplap)
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation: