Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Alpi.

addikt

válasz Alpi. #14845 üzenetére

"minél több magos, minél jobb proci, annál inkább javítana a hatékonyságán, teljesítményén ha jobban (vagy sokszor ha minimálisan is) formálható lenne a boost, pbo, de sajna amit eddig láttam, leginkább vaktában hadakozás és néha váratlan siker ami jellemzi. Nem sok logika mentén felépíthető (és aztán működő is) állíthatóságot, procira hangolhatóságot láttam eddig sajna. Pedig igény lenne rá, ahogy Hofi is mondta. :DDD"

Ezt egyelőre, határozatlan ideig visszavonnám. Nem tartom kizártnak, hogy a megfelelő módszerrel mégiscsak létezhet. ;)

• Alpi.

addikt

válasz Alpi. #14845 üzenetére

Egyik legnagyobb lépés amugy a negatív offset beállíthatósága volt, órajel vesztés nélkül. Jelenleg -0,435V offset van Vcore-on és az órajelek nem hogy csökkentek volna, de észrevehetően nőtt all-core terhelés mellett, lévén jobb fogyasztásom is lett az alacsonyabb fesztől. Egy ilyen egyszerű opció működésének javítása, orvoslása már óriási lépés volt számomra. Pedig ez aztán igazán nem egy elképesztő metodika. Sajna előtte ennyire alkalmatlan volt a formálhatóságra.
    Ha megnézed, tisztán kirajzolódik, mik azok a sávok, amiket nem lép át, sőt nem a szakadék szélén billegve hőköl meg, hanem 2 lépéssel előtte már visszább vesz, lassítva a nem kívánt limitbe érkezést. Cinebench alatt pl. 4300 mhz @ 1,375V úgy gondolja, hogy simán mehet, hiszen 70 fok körül maximalizálódik a hőfok és igaza van, mehet is. Teljesítmény orientált, hiszen kifejezetten jó sávban marad a hőfok. Aztán jön a prime és mit csinál, 4.200 mhz-ig visszavesz, egészen 1,269V-ra és megfogja 80 fok fölött épp csak. Nem nő a hőfok, nem csökken, hibátlanul hajt. Kissebb terhelésekre, meg igazán elenged egy-két magot, ténylegesen maximalizálva a chipben rejlő tartalékokat, egészen 4,650 mhz-ig. Én spec. imádom nézegetni, mennyire profi módon formázgatja a működését.

Új hozzászólás Aktív témák