Új hozzászólás Aktív témák

• Chaser

legenda

válasz fudi2002 #35763 üzenetére

nálam pedig 4x8 3600-os gond nélkül ment gdm off mellett msi x470 gaming plusban
    xmp on és lőn 3600mhz c16 négy modullal, 1t is ment - tuningra már nem volt időm -
    párszor mondtam gy.b-nél - gyuri barátomnál ( : -, volt pár felállás 4x16 modulokkal, 4x sr, 2x dr+2x sr - ráadásul az b-die és e-die kombó volt -, 4000-ig mind ment ebben a lapban
    már gb b550 aorus mastere van, ott is megy
    úh. nem tudom hol lehet a buktató, az az msi lap azért nem top tier árban sem
    a gb már igen, de ha az msi-ben is ugyanúgy ment a móka nem hiszem hogy annyira lap függvénye
    imc ilyen téren nem tudom mit számít, ahhoz sokkal többet kellett volna próbálnunk - kanócozás miatt valamennyit biztos, de ott sztem csak tuningban fog vissza, úgy látom lap gyártók is azt adják meg hány modullal milyen órajel garantált -
    lehet inkább bios lehet az ami defektet okoz több esetben
    tény, hogy egyszerűbb 4 modullal az élet legtöbb esetben, de elég sokan használnak 4 modult is gond nélkül

fanti
    128-ból megnéznék 4x32 micron b-die-t, 2x32 a foschtos lapomban is úgy ment mint az álom, 3100 mellett is 3600mhz c16 sima liba volt:)
    gdm off-nak nem feltétlen van előnye
    de ha hibázna a ram gdm on mellett - ami "átugorja" a hibákat -, akkor az megfogja és kidobja ha valahol defekt van, ennyi az értelme

Új hozzászólás Aktív témák