Hirdetés
-
LOGOUT.hu
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeathAdder
veterán
válasz snecy20 #13350 üzenetére
Engem is megdöbbent, hogy egy full szűz rendszerre egy amd alkalmazást nem tudok telepíteni.
Azóta újratelepítettem, első körben feltettem a Ryzen-Mastert (tök bugos volt, pl. nem látszottak bizonyos dolgok, pl kilépés, táncára rakás meg egyéb dolgok, de legalább működött) azóta feltettem a többi drivert és megint nem indul el.
wtf
Van valami helyettes program, amivel ugyanígy be lehet állítani dolgokat?
-
fudi2002
veterán
válasz DeathAdder #13403 üzenetére
Megpróbáltad amit írtam?
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
tomsolo
addikt
válasz DeathAdder #13403 üzenetére
alaplapi BIOS milyen?
Uplay: tom.solo | Steam: tomsolo | Hivatásos zsákbamacska-nyerészkedő
-
Cseneles
őstag
Sziasztok!
Mivel teszteljek memória stabilitást 3600-al?Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
-
addikt
válasz tomsolo #13411 üzenetére
Sajnos sokat az sem ér. Nekem majdnem egy napig ment a memteszt. Aztán két hétig nem is volt probléma, majd elfelejtett bebootolni. Azóta kapott még feszt 2X is, mert ugyanazt csinálta. Most a kezdeti 1.35v-ról már 1.39v-nál járok. Fagyás, ilyesmi nem volt sose, csak egyszer elfelejt bootolni pár hét után, memtest meg vígan lefutott, meg az összes stress teszt (30kör ibt max, r20, ycruncher, meg egy olyan 18óra memteszt.)
[ Szerkesztve ]
-
wwenigma
Jómunkásember
Nem kell kurogatni, az úgy normális bazzeg.mod: ja látom 2600x. Az másik topik és ott érdemes egy kicsit játszani vele mert többet ki lehet hozni belőle. 3xxx esetén alapon is kihasználja a rendelkezésre álló keretet minden téren.
Bozont: az már sok szerintem, elméletileg Aida/HWinfo mutatja ha throttlingol. Enyémet sosem láttam még.
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
fudi2002
veterán
válasz DeathAdder #13410 üzenetére
Egyszer csinált nekem is ilyet, ezzel helyreráztam. Nem lesz már gond vele innentől..
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
chopin42
addikt
válasz bozont #13402 üzenetére
Kösz szépen, nekem allcore oc 4.2/1.325 alatt tolja az instant 90+-ot, a 95-öt még sosem vártam meg, ez olyan fél percet jelentett max... Olyankor a fogyi 120w körül alakul, szóval nem vészesen nagyobb, mint nálad. Egyéb programok esetén hidegebb, mint gyárilag (komoly, 1-3 °C, de legalábbis egyenlő, szóval a p95 sem lenne kivétel). Többször újrakentem, rögzítettem a hűtőt, úgyhogy vagy nem rögzül eléggé, vagy az mx-4 ennyit tud, vagy csak kevés a hűtő (utóbbi a valószínűbb, már a 4.1/1.35v 2700-al sem bírt, ibt max alatt egyszerűen túlmelegedett).
Nézegetem a hűtőket, most van pár d15 aprón, illevte egy fuma rev_b is, egyetlen gondom, hogy bukom az elállást, ha nem válnának be, de végülis eladható mindegyik.[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
-
chopin42
addikt
válasz tomsolo #13418 üzenetére
Akkor a te 3700x-ed sokkal jobb az én 3600-amnál. Mellesleg a 3700x-et már nem húznám, de a 3600 esetén a 4.2 még elég, hiszen gyárilag egy magra ez a csúcs. 1.325v az elméleti max ajánlott 24/7-hez. Vannak, akik ennél sokkal nagyobb fesszel használják ilyen fekin, mellesleg ezen betonstabil, és minden stock/pbo/auto oc beállítást lepipál. Azonos fogyasztással és hőfokokkal. A többi proci esetén már bukunk az egy szálból manual oc esetén.
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
bozont
veterán
válasz chopin42 #13417 üzenetére
Én Noctua NT-H1 pasztát használok. Mondjuk a P95 miatt nem aggódom, játék alatt úgy sem kap akkora terhelést. Bf5 alatt pl 60-62 fok, allcore oc-val is 65 max. Viszont előbbivel csak 3950 MHz-en jár. Szóval nem a legjobb darab az enyém sem. Reméltem hogy 4,2 körül menni fog. Kicsit azért bánom hogy nem az X-et vettem.
De most marad ez, később úgy cserélem egy 8 magosra, demegvárom a Zen 3 hogy muzsikál. Aztán meglátjuk melyik lesz.[ Szerkesztve ]
-
tusi_
addikt
válasz tomsolo #13418 üzenetére
En 1.275-n tudtam futtatni probabol 4.2-n a 3800x-et, de ez visszalepes szvsz. CB20ban jobb eredmenyt er el - 5080 vs 5025 - , de pont az elettatrtam karara. Nem veletlenul veszi vissza magat defaulton 4074 re nagy terheles/hofok alatt.
Jatekok alatt egyertelmuen lassabb, ott ahol pbo val kitol lazan 4400 mhz-t, ott OC val fix 4200-n megy. Homersekletben tenyleg van vagy 5-6 fok kulonbseg, kerdes mia a fontosabb.
En mar megbaratkoztam a kis felporgesekkel es a folyamatos homerseklet ugrandozassal, nem kell a HW infot nezni[ Szerkesztve ]
eat, sleep, play, replay
-
-
tomsolo
addikt
> de pont az elettatrtam karara
mármint hogy alacsonyabb fesszel futtatom hiába all core? ez mégis hogy hatna károsan az élettartamra?
> Jatekok alatt egyertelmuen lassabb
hát nem tudom nekem az AIDA 4% különbséget ír a single core benchmarknál
-
BlackMartian
csendes tag
Sziasztok!
Egy újonnan berakott Ryzen 5 2600X-em van Gigabyte B450M S2H alaplapon.
Már bekapcsolásnál 60C körüli hőmérsékletet mutat az MSI Afterburner, ami gyengébb játék esetén is felmegy ugrásszerűen 85-90C-ra , mindeközben a CPU usage nem nagyon ment még 50% fölé soha.
Megejtettem egy újrapasztázást, gyári helyett Arctic MX-4-et használtam, de nem mutat különbséget hőfokban. Mi lehet a gond, mert ez így nem igazán tűnik normálisnak?
Előre is köszi! -
gidalight
tag
válasz BlackMartian #13432 üzenetére
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz BlackMartian #13432 üzenetére
Gyári pici hutovel normális.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Ribi
nagyúr
válasz BlackMartian #13436 üzenetére
Elvileg bírja, viszont aki már eljut ide ezzel a kérdéssel azt zavarja. Ha más nem a venti visítás.
-
Pro!Petya
addikt
válasz tomsolo #13440 üzenetére
Nah jah
Nálad a Peak core a teszt után hogy maradt 1,15V? Nekem ahogy végez ledobja idle-be...
(be lehet állítani hogy ott csak a peak-et vagy pillanatnyit esetleg avg-t mutasson?)
Most csak emiatt felraktam szval nem vagyok jártas ebben a Master progiban .
Bios a megszokott nálam.@tomsolo Ahh ok , biztos ami biztos alapon nem bíztam a véletlenre!
[ Szerkesztve ]
-
Dzsuri89
őstag
Sziasztok!
Tervezem egy Ryzen 5 3600 proci beszerzését.
Jelenleg egy Ryzen 5 1600X procim van MSI B450 Gaming Plus alaplappal és HyperX 2x8 GB 2666 MHZ-es RAM-okkal.
Azt néztem már, hogy a proci támogatási listájában van a jelenlegi RAM.Fog stabilan működni az újabb proci?
Jelenleg a legújabb Bios van a lapon.Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
tomsolo
addikt
válasz Pro!Petya #13441 üzenetére
Mellette az Average a kvázi kurrens azaz pillantnyi átlag, látszik, hogy idle-ben van hiszen 0,4-re lement a fesz már.
Nálam a BIOSban a 3.6ks manual OC van alapból beállítva ez officra, netezésre bőven elég.
Ha játszani, renderelni akarok elindítom az RM-et és kiválasztom a beállított 4.1-es Gamer profilt.Még annyi hogy én a BIOS-ban kikapcsoltam CPB-t - ez az amikor engeded hogy fölé menjen magától frekinek és fesznek az adott mag, ez kellemesebb hőfokot és stabilabb működést hozott.
Még annyi hogy Mugenen a venti egy fix 1000 rpm-es profillal működik, teljesen hangtalanul és még így is elég a 65 fokra renderelés alatt 4.1-en. (Nem csoda hogy vízhűtéssel meg lement 47 fokra a 3600-on).
Aztán a PBO is jó lehet - nem vitatom - nekem bőven megfelelt ez is.
-
zolee1984
senior tag
Üdv srácok
Havernak építünk majd gépet.
Jelenleg rx 5700xt-je van 144hz-es freesinc-es monitorral
Szerintetek 2700x 3600 vagy 3700x a jobb alá?
Találgatásokat légyszi ne!
Tapasztalatokra épülő válaszokat szeretnék kapni olyanoktól akiknek hasonló teljesítményű vga van a gépben.
Köszönöm előre is az építő hsz-eketüdv Zoli
-
Dzsuri89
őstag
válasz SECTORnooB #13444 üzenetére
Köszönöm!
-
snecy20
nagyúr
válasz zolee1984 #13445 üzenetére
Az a baj, hogy mindhárom procinak megvan a maga létjogosultsága. A 2700X nagyon jó ár-érték aránnyal bír, mégiscsak nyolc mag, a 3600 egyszálas többlete viszont jól jön a 144Hz-hez... A 3700X meg jó proci, nyilván a legjobb a felsoroltakból, de dupla árat pl. nem ér a 2700X-hez képest.
[ Szerkesztve ]
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
addikt
válasz zolee1984 #13445 üzenetére
Én 3600/x-re szavazok. Aztán majd ha a kövi gen jobb lesz akkor abból 8/16-ost. Ha kompetitív game a cél akkor érdemes 3xxx-et venni. Én 5700xt hajtok 3600-al 4.2-őn mellette 3600 cl16 ram. Mindenre elég nekem fhd 144hz-hoz. Pubg-t tudom mondani 2600 4ghz-hoz képest a min fps sokkal jobb lett, singleplayert meg nem nagyon néztem, de pl rdr2 high és ultra beállítás 60-90fps között szokott lenni.
[ Szerkesztve ]
-
zolee1984
senior tag
válasz Szeszkazán #13446 üzenetére
Snecy20, Create köszönöm!!!
Én is a 3600-at ajánlottam mondván a 3700x nem ér annyit
Nekem 2700 van viszont csak rx 580 kártyám ezért ezen a téren a vga miatt nem tudtam, hogy az övéhez elég lenne e. Nekem ez is sokat hozott 2600-hoz képest bf1-ben
Akkor 3600 lesz a befutó és később valami 4xxx ha kevésnek érzi már.üdv Zoli
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.