Hirdetés
-
LOGOUT.hu
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
palfitom
félisten
válasz Pokesz007 #13799 üzenetére
Szerinted a betévedők elolvasnak bármit is az összefoglalóból?
A nagy részük egyáltalán nem.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
veterán
válasz Pokesz007 #13799 üzenetére
Nem felidegesítem magam, csak elfogadhatatlannak tartom, hogy a topik kilencven százaléka erről szól, mert mindig megérkezik egy friss tulaj, aki nem képes visszaolvasni 1 nyomorult oldalt sem, csak azonnal kérdez. Szerinted ezek után az összefoglalót elolvassák? Ugyanmár'.
[ Szerkesztve ]
-
Leon77
őstag
válasz Lendova #13796 üzenetére
Nekem vízhűtésem van, all core 4.35 és így néz ki 1,435 vcore-al a maximum. Nem éri el a 80-at sem. Idle 30 fok körül ugrál 24 fokos vízzel.
[ Szerkesztve ]
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
veterán
-
Lendova
őstag
Pont olyannak mondod, aki bele szokott olvasgatni.
Tisztában vagyok vele, hogy nem lehet olyan hatékonyan hűteni, PBO alatt normálisak a 1.5 voltos értékek, etc.
Nem nagyon érdekelne, hogy intézi a processzor a dolgát, ha ezzel nem húzna max rpm-re minden ventillátort egy 1-2 perces teszt alatt.All fiat goes to zero.
-
Leon77
őstag
válasz RECSKA #13806 üzenetére
Nekem 33 fölé még sose ment, igaz, csak cpu-t hűtök és rengeteg radi van, szóval a vízhőfok nálam általában konvergál a szoba hőmérséklethez.
[ Szerkesztve ]
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
tomsolo
addikt
Hátha vkit érdekel,
powermeterrel megnéztem mik a fogyasztási adati a ryzenes konfigomnak(3700x).Uplay: tom.solo | Steam: tomsolo | Hivatásos zsákbamacska-nyerészkedő
-
veterán
válasz Lendova #13807 üzenetére
Erre is le volt már írva ezerszer, hogy PBO off, allcore 4 GHz, igaz hogy buksz 5-8 százalékot egyszálon,de csend lesz. End of story. Szerintem két oldalon belül ezt is megtalálja bárki.
Jómagam 5700XT témakörben olvastam egy jó hetet, de csak ma kérdeztem a topikjában. Ez lenne a minimum.
[ Szerkesztve ]
-
gaben88
őstag
Illetve, ha nem akar PBO-t kikapcsolni és stb (én sem), akkor állítsa be megfelelően a ventik szabályzását, hogy pl 60-65 vagy akár 70 fokig is mondjuk menjen csak 40%-on a venti és utána menjen felfelé. A 3XXX-nek 95 fokig semmi baja nem lesz, de igazából már 80 fok fölött erősen elkezd úgy is visszavenni a boostból.
Offsetelni lehet, azzal lehet picit nyerni.[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
wwenigma
Jómunkásember
Sírok. Ventilátorok esetén még be kell állítani a gorbet normálisan és nem pörög feleslegesen.
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
veterán
válasz gaben88 #13811 üzenetére
Akár ez is jó megoldás lehet, de ezt is leírta már Enigma több soron... Kinek mi vált be, van alternatíva, csak olvasni kellene az újonnan érkezőknek.
@Lendova: "Nem nagyon érdekelne, hogy intézi a processzor a dolgát, ha ezzel nem húzna max rpm-re minden ventillátort egy 1-2 perces teszt alatt."
Ha hiszed, ha nem, pontosan emiatt születtek az unásig ismert megoldások, amikről oldalakat olvashatsz már itt.
@jokeph: nálam AIO-val nem sikerült PBO mellett kellően jó venti profilt találni, de a fix 4 GHz elrendezte a kérdést.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
#13811) gaben88: +1.
Nem kell a PBO-t kinyomni, had dolgozzon csak, azért van. A ventiprofilt kell rendesen belőni.
Nálam pl. az AIO 140-es ventije fix 800-on mene. Az összefoglalóban és a topikban is számtalanszor tárgyalt hőát(nem)adás miatt a radiátorom gyakorlatilag hűvös, hótmindegy mennyit forog rajta a venti...
Toronyhűtőnél detto ugyanez (Thermalright Le Grand Macho és Alpenföhn Matterhorn REV C).RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
ricsip
addikt
Amikor minden oldalon ugyanazokat a kérdéseket teszik fel, ott nem biztos h. a sok kérdező a hülye, hanem az összefoglalóban nincsenek benne ezek a lényeges témakörök. Szerintem az itt kérdezők végigolvassák legalább az összefoglalót, ha a 13800 hsz-ból 500 kérdés ugyanarra vonatkozik, akkor már volna értelme berakni a témaindító hsz-ba. Ha meg nem, akkor kb. törölhető az összefoglaló, mert sokaknak nem ad választ a kérdésükre.
-
-
Pro!Petya
addikt
válasz jokeph #13814 üzenetére
Ahhoz képest mekkora a chip felülete azért van ott hőleadás!
Ha nem lenne akkor lényegtelen mivel van hűtve ,de viszont súlyos ~5-10-20 fokokat is lehet látni pl torony lég és víz között ha pontosan ugyanolyan paraméterekkel vannak meghajtva a procik, pontosan ugyanolyan leterheltség mellett . A pikánság az hogy mindenki másképp használja ,mindenkinél más a talp/block felfekvése a procira ezenkívűl ott a paszta is .... van aki megelégszik a gyárival van akinek a Conductonaut/Kryonaut az alap.
A másik dolog meg a hűtőközeg mivel van aki 21-22 fokos vízzel tudja befogni míg van aki 26 fokos léggel. Ezeken kívűl még a házban lévő periférák is befolyásolják mert pl a torony lég kénytelen a VGA/Nvme SSD/chipset/ramok/vrm -ből eredő plusz hővel dolgozni.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Pro!Petya #13816 üzenetére
Persze, így van.
Nincs 2 pontosan ugyanolyan/ugyanolyan feltételek mellett használt gép.
Nálam az AIO és a 2 toronyhűtő is telitalpas, rendesen felfekszenek, ezzel nincs gond. Mivel egyedi, nyitott házban van nálam, esélye nincs egyik alkatrésznek elfűteni a másikat, ez a probléma esetemben nem létezik, ellenben kb. fentáll a többi konfig 99,99%-nál.
A CH6 Extreme VRM-je gyakorlatilag langyosnak mondható az R5 3600X mellett, X2-es Kingston A1000-es 240 GB-os SSD nem forrófejű, SATA SSD kb. hideg, HDD-k külön rekeszben vannak, saját, független hűtéssel. VGA 60fok fölé nem nagyon megyen, játék alatt is épp csak tekernek a ventijei 30 % alatt, szakaszosan.
Chipset sem fűti el magát (X370! ), ramok XMP-vel sem fűtenek, max langyosak.
Az egész gépteret a lecsukható fedél 200-as ventije ráadásul telibe hűti.
Pasztából jónak mondható MX4-et használok.
Egyszer ha megjön a "kedvem", kipróbálok egy épített vizet, egy ilyen házban.[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Puma K
nagyúr
válasz jokeph #13817 üzenetére
Hát nem tudom... én épített vízhez nem használnék olyan házat aminek 90°-kal el van forgatva az előre elhelyezendő radiátor+ventilátorok felfogatása...plusz ki sincs rendesen lyuggatva az a rész amin keresztül beszívnak elől a radiátorra tett ventilátorok... továbbá a teteje sincs kivágva, hogy az amúgy felfelé áramló meleg levegőt kirántsák a ház belsejéből a ház tetejében lévő ventilátorok...
Addig jók ezek a dizájn házak amíg nem egy erős gépet pakolsz bele ami megkívánja a hűtést is mert fogyaszt...
A vízhűtésnek meg akkor van értelme ha erős gépet építesz...
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
nagyúr
válasz Pro!Petya #13818 üzenetére
Cuccos-puccos házak.
(#13819) Puma K: van igazad, nem kétlem.
Ez esetben, jobban járok, ha a meglévő TT Core x31 házamat használom fel.
Ennek kiváló a(z) (át)szellőzése.(#13820) Lendova: Nálam a CH6 Extreme nem. Igaz, én FIX fordulatot adtam meg.
(#13822) propetya85 : közel fix fordulaton megy mindened.
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Pro!Petya
addikt
válasz Lendova #13820 üzenetére
Az úgy van hogy az lesz a maximum ahol az utolsó "pötty" áll. Ha azt 75 alá állítod akkor nyitott marad a görbe és akkor utána már megtolja 100%-ig.
Ha 75fokra teszed akkor zárod a görbét így az marad a max.
(nálam legalább is így müxik)
Most behúztam 50% -ra mindent meg bedobtam a 4350/1,44V-os setupom csak hogy P95 alatt 75 fölé tudjak menni hőfokban[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
válasz jokeph #13821 üzenetére
Az a ház szerintem funkcionalitásban és használhatóságban köröket ver arra amit linkeltél korábban. Én ennél a TT Core X31-nél maradnék.
Nekem a TT Core V71 van, amivel összességét tekintve meg vagyok elégedve. Viszont full tower létére (583 x 230 x 560 mm) szűknek bizonyult mióta az elejében 3+4+3 cm vastagságban van ventilátor+radiátor+ventilátor és mindezt ház belső részébe építettem.
-
Pokesz007
senior tag
válasz palfitom #13801 üzenetére
Van benne igazság,amit írtok Timer Mindig gondolni kell Géza bácsi unokájára,akinek csak belinkelitek,hogy olvasd az összefoglalót. Ott a másik közeg,aki olvas összefoglalót. Van egy másik közeg,aki xarik bele és nyomja neki,felrakja a fejére a fülest. Persze,az nem jön ide
️️Hardverapró Mindörökké️️ Ámen
-
addikt
válasz Pokesz007 #13825 üzenetére
Én vagyok az 5xxx széria topikgazdája, itt azért vannak akik olvassák, én próbálom nem csak a tesztekre hivatkozva tölteni, ezért nincs is még kitöltve ajánlás az 5500xt-re meg az 5600xt-re se, mert még személyes tapasztalatot nem osztottak meg a fórumban és vannak olyan 5700xt kártyák, amik le vannak húzva, a fórumon meg teljesen elégedettek vele.
persze a procinàl másabb, itt nincs olyan, mint vga-nal, itt inkább alaplap ami kérdésesebb.
[ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
válasz Puma K #13824 üzenetére
A TT Core x31 házat eredetileg is AMD-hez vettem anno egy TT650-es TPG Riing PSU-val, méghozzá a 4,6-ra húzott FX8320e+MSI 970A Gaming Pro Carbon pároshoz. Nem is volt benne melege.
Szerintem a mostani RyZen fázni fog benne.
Csak még előbb ki kell lakoltatnom belőle az E5-1650v2 XEON-os konfigot.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
veterán
válasz Pokesz007 #13825 üzenetére
Vagy lehetne normális összefoglalót írni (gyengébbek kedvéért: nyilván azzal kezdtem, de ott hőfokokról fingnyi szó se esik) , mert ~14k HSZ mellett tényleg értelme sincs megpróbálni se visszaolvasni.
Elhiszem, hogy aki itt van X hónapja, annak már tele lehet a töke a témával... de ettől még pampogás helyett simán lehetett volna egy linket odabaszni, hogy "Szia, ez gyakori téma, és ugyan itt mi lusták vagyunk összefoglalni, de ittésitt olvashatsz utána a témának."
Persze núbokat köpködni mindig könnyebb és élvezetesebb, ezt senki el nem vitatja.And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
fudi2002
veterán
válasz anaqer #13829 üzenetére
Nem tudom pontosan ki hogy keres, de kipróbáltam. "hőfok illetve hőmérséklet" s már ott is vannak a keresett hozzászólások. Bízunk benne, hogy Nálad nem a lustaság játszott mint a kérdezők 95%nál, de akkor javaslom sajátítsd el a kereső használatát. A topikösszefoglalóra nincs mentség, az biza jogos.
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
veterán
válasz anaqer #13829 üzenetére
"Elhiszem, hogy aki itt van X hónapja, annak már tele lehet a töke a témával... de ettől még pampogás helyett simán lehetett volna egy linket odabaszni, hogy "Szia, ez gyakori téma, és ugyan itt mi lusták vagyunk összefoglalni, de ittésitt olvashatsz utána a témának.""
Na, ezt olyan 3-4 hete próbáltuk ki, amikor épp nem nálam csordult túl a lé, hanem másnál. Hidd el, hiába írnánk bele az összefoglalóba (mondjuk a TG megtehetné, nem kerülne semmibe) akkor is megkérdeznék ugyanazt hatszor egy héten. És igen, az ember az elején magyaráz, aztán morcosabban ,de magyaráz, a végén meg már csak "pampog". Mi, akik az első körben vettünk 3XXX procikat, július vége óta toljuk itt az "állíts ventilátor görbét vagy lődd ki a PBO-t" mantrát, de csak nem akarnak elfogyni a kérdések.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz fudi2002 #13830 üzenetére
OK, akkor kis háttérinfó.
Én alapvetően azért fordultam ehhez a topichoz, mert amikor a hűtő vásárlásánál a PCX-es értékeléseket nézegettem, akkor ilyen full idegenül magas hőfokokat láttam... ami meglepett.
Tudni kell(het) még, hogy utoljára... nem is emlékezem pontosan, de alighanem egy Venice magos cumót hajtottam hivatalos órajel felett, meg azon volt utoljára nemgyári hűtés. (A Zalman "középenrézvirágos" megoldás, ha valakinek az még megvan.)
Azóta Intel vonalon nyomultam - alsóközéposztályban, tehát tuning nélkül és gyári hűtővel. Ezek után eszembe se jutott volna, hogy amíg pl. az előző 55W TDP-s Haswell i3 4130 lazán elsutyorgott a bolhafingnyi stock hűtővel ~55 fok körül terhelve, akkor most a 65W TDP-s 3600 egy nem kibebaszottnagyhúszlitertartályos turbinás nitrogénhűtővel, de azért a dobozosnál eggyel komolyabb megoldással ne tudná tartani azt a szintet.
Jártam már pár kiemelt szubtopikban, és azokhoz képest az itteni összefoglaló egy etwaslófasz - az "alibiből odatettük" szintet is alig üti meg. Tegyetek bele melót (súgok: az RTFM és főleg az LMGTFY az nagyon nem az), ha már ezt a topikot ennyire sajátotoknak érzitek.
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
Omli85
őstag
válasz anaqer #13832 üzenetére
Ha valami tényleg érdekel akkor abba fektetek időt energiát és érdekes módon mindig meg találom a szükséges infót akár itt akár máshol pedig csak annyit teszek, hogy használom a keresőt. Az sem megoldás ha mindent oda tolsz mindig mindenki képébe... akinek nem ingen nem veszi magára de többnyire egyszerűbbnek találja a nagy többség ha beböfög egy kérdést és várja a sült galambot minthogy utána nézne bárminek is. Attól, hogy valaki megmondja mennyi az annyi nem fogod érteni miért annyi az annyi nem egyszerűbb ha meg is érti kicsit az ember?
Amúgy igaz ez kb mindenre a mindennapokban is nem csak itt ebben a konkrét szituban.. Inkább ez az elszomorító és nem az, hogy te nem kaptál kielégítő választ szerinted és még meg is vagy sértődve...[ Szerkesztve ]
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
Alpi.
addikt
Made my day ! Párszor leírtam anno, hogy miért 75-80 fokos minden hűtéssel a cpu, mások, hogy hogy állítsuk be a venti profilt. Egyszer mindenki eltörik, én hamar megvoltam, mások sokkal tovább bírták...
@Golden 3600 : én mondtam, hogy igencsak javult a kihozatal !! Már 3600-osokba is jut igen komolyan jól sikerült alapanyag !! Grat. a chiphez, nagyon jó kis proci !!
https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
stoon
addikt
üdvözlet URAK! első nekifutásra elolvastam az összefoglalót !((#13801) palfitom )
régi konfigom szeretném "frissíteni" (seggszikla z170 extreme4+6600k+corsair 2800Mhz-t)
egy msi b450 tomahawkot néztem ki mellé 3700xet (3800xről lebeszéltek) ÉS a "lényeg"
G.SKILL Trident Z 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz (F4-3600C16D-32GTZNC)
DE : az összefoglaloban "csak" 3000-3400Mhz-es memóriát javasoltok/irtatok?kérdésem az lenne ,hogy megvehetem nyugodt szívvel a memóriát,kompatibilis-e vele (remélem) bioszból mit lesz érdemes feltennem? Köszönöm a választ/okat
steam, origin uplay: artika78 -- Az élők, csak wickendező holtak!!!
-
Puma K
nagyúr
válasz anaqer #13832 üzenetére
"(A Zalman "középenrézvirágos" megoldás, ha valakinek az még megvan.)"
Zalman CNPS7000B Al-Cu
Forrás: Zalman CNPS7000B Al-Cu és CNPS7000B Cu
Nekem is ez volt anno az AMD Athlon64 3200+ Venice Socket939-en
-
veterán
válasz Omli85 #13834 üzenetére
"Az sem megoldás ha mindent oda tolsz mindig mindenki képébe..."
Ezek szerint - legalábbis veled - elvi szinten sincs egyetértés közöttünk. Szerintem az összegyűjtött tudás megosztása nem csak hogy erkölcsi kötelesség, de valamilyen szinten egy pozitív visszacsatolás is. Legalábbis nekem. És mondom ezt úgy, hogy pl. meló közben én is el tudok fincsorodni egy kicsit, ha valamit hatodszorra kell elmagyaráznom.... de közben mindig rájövök, hogy nem jól közelítettem meg a feladatot. És a végén mindig az van, hogy "jaaa, hogy azért...", aztán mindkét fél örül.Nagyon nagy difi van aközött, hogy "kattints ide meg oda", meg hogy "ezt azért hasznos úgy csinálni, mert"...
-
Paxker315
addikt
Szerintem tök jó dolog: ha olyan kommentet írok, amire tudom, hogy később még fogok hivatkozgatni, a komment linkjét elmentem. Így még keresgélnem sem kell, csak vágólapról nyomom a "már le volt írva" hülyeséget És így az energiát is megspórolom, szószátyárkodást is, meg még a kérdező is előrébb van : )
-
veterán
válasz anaqer #13833 üzenetére
Szerinted én vagyok a topik gazda? Szerinted nem írtam volna már régen ki ezeket az alapvetéseket, ha az lennék? Na ugye. Vazze.
Egyébként meg itt mindenki a saját idejéből és energiájából segít másoknak. Hadd legyen már az jogos igény, hogy ha valakinek infó kell, megpróbál olvasni is kicsit, mielőtt beböffent ide egy olyan kérdést, amit előtte hatszázszor válaszolt már meg valaki.
[ Szerkesztve ]
-
Omli85
őstag
válasz anaqer #13838 üzenetére
Szívesen segítek bárkinek amennyire időm energiám engedi ellenben a lustaságot nem tolerálom meg a különböző kifogásokkal való takarózást és mentegetőzést .
Az, hogy nem ugrok minden kérdésre és nem válaszolok meg azonnal mindenkinek mindent mert abból "pistike" nem fog tanulni és legközelebb is csak türelmetlenül fog kérdezgetni nem azt jelenti, hogy amúgy nem szokásom időt energiát fordítani olyan dolgokra amiből másnak is haszna lehet. Ellenben nem fogok olyanra időt energiát fordítani aki nem fordít önön érdekében tudásának gyarapítására energiát. Nem beléd állni akartam csak leírtam a véleményem a helyzettel kapcsolatban általánosságban .
Btw ilyesfajta zalmant anno dobálták gpu-ra is legalábbis nekem volt valami hasonló utólag aplikálva egy agp-s 6600gt-re az se most volt..ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
veterán
Ez már full off - de figyelj, ha ez ennyire zavar, akkor igenis tehettél volna (és még mindig tehetsz) ellene lépéseket.
Anno még a nagy GFFX - R3x0 flamewar környékén még be is álltam modinak, hogy a trollokot kihajítsuk innen a retekbe. Aztán persze idővel le is mondtam róla, mert IRL cuccok miatt nem jutott rá időm. De ha biztos vagy benne, hogy valamit jobban tudsz, akkor állj ki érte arccal, és legalább jelentkezz gazdának.
Pályán kívülről bekiabálni könnyű, olyat mindenki tud.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz anaqer #13844 üzenetére
ENgem valami erdekel akkor visszaolvasok az adott topikban vagy hasznalom a keresot. Rengeteg terjedelmes elso hsz-ben van felesleges, fals vagy idejetmult informacio. És van a kereso is. Raadasul gyakorlatilag 50hsz-t eleg lett volna visszaolvasni.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
veterán
válasz anaqer #13844 üzenetére
Tényleg off, de miért kötöd az ebet a karóhoz, és miért terelsz? Eszem ágában nincs TG-nek lenni, van életem, eleget töltök itt az időmből így is. Az pedig, hogy a pályán kívülről szólogatok be - már meg ne haragudj -, de kettőnk közül pont nem rám igaz. Ha visszaolvasol (hmm, már megint itt tartunk) láthatod, hogy elég aktívak vagyunk itt néhányan, és pont a legsaktívabb, leginkább segítőkész tagok nehezményezik a frissen érkezők többségének hozzáállását. Hiába próbálod ezt személyessé tenni, ez nem rólam szól, hanem a közösségről, a közösség íratlan szabályairól, illetve azokról, akik nem képesek ezt sem felfogni, sem elfogadni. Részemről befejeztem, aki akarta, értette már az első kommentem okát és célját is.
[ Szerkesztve ]
-
Lendova
őstag
Alakul, 2x16GB Micron E-Die:
All fiat goes to zero.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value