Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
-
LOGOUT.hu
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
SirRasor
addikt
Na azért látom itt is sok butaságot össze tudnak hordani
Mindenki másnak köszönöm a hsz-eket Megszületett a nyertes:
Ryzen 5 3600 - 64.550 Ft
Gigabyte B450M DS3H (B450M DS3H) - 22.430 Ft
2x8GB PC 3000 G.Skill Aegis - 20.290 Ft
---
107.270 huf és minimum 5 évig nem kell hozzányúlni a géphez.Make Love not war!
-
koko52
nagyúr
válasz SirRasor #12352 üzenetére
Jó döntés volt a 3600. Youtoube teszteken is látszik, hogy jobb választás játékokra az IPC miatt. A RAM-okat pedig 3200-ra állítsd, időzítések maradjanak.
[ Szerkesztve ]
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
fudi2002
veterán
válasz SzlobiG #12351 üzenetére
Ezért írtam, hogy racionálisan nem lesz best buy, de hát az msi a szívembe lopta magát. És unify és ace nagyon irreális eme kis lapunkhoz képest, de ha félúton jön valami értelmes, akkor értelmetlenül miért ne dobnánk ki egy valag pénzt?
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
snecy20
nagyúr
válasz jokeph #12349 üzenetére
A 4.6Ghz-es boost órajelén gyengébb egy szálon, de azért egy 3-500Mhz tartalék még van a 9600k-ban. Nem rossz proci az egyébként, sőt, csak a 3600-zal összehasonlítva a HT hiánya miatt azon az áron, amennyiért adják, nem versenyképes.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
koko52
nagyúr
válasz fudi2002 #12354 üzenetére
Az MSI nálam is favorit. (giga után egy klasszissal jobb) A BIOS-a nagyon jó, VRM is profi (mortar, toma amiket veszek). Egyedül az m2 nincs valami jó helyen (VGA alatt).
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
TommyGun
őstag
Szasztok
ryzen 5 3600 kérdés.
Biosban benyomtam a precision boostot, de csak enabledre, nincs profil kiválasztva mert franc se tudja azok mit takarnak, lényeg a lényeg hogy ilyen 4- 4.1 GHz-re tologatja a procit...
Biosban be van kapcsolva a coolNquiet de mégis azt látom hogy üresjáratban a win10ben KB 3GHz alá nem viszi az órajalet, jól van ez így? Raktam fel AMD X570-es csupszett drivert...[ Szerkesztve ]
"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."
-
TommyGun
őstag
válasz fudi2002 #12358 üzenetére
Köszi, csak fura, az intelem volt hogy 800Mhzen futott ha épp böngésztem...
[ Szerkesztve ]
"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."
-
koko52
nagyúr
válasz TommyGun #12357 üzenetére
Energiaséma: energia takarékos (itt lesznek 800mhz-ek, meg 0,8v-ok de a boost nem éri el a teljesítmény centrikus értékeit, hiába van 100%-ra állítva. Akkor érdemes ezt választani, ha pl napokig torrent megy, vagy filmezel stb.
-
koko52
nagyúr
Érdekes az új RM. Mert all core 4.2-re is tudja írni, hogy 4 mag pihen, közben hw infó és cpu-z mindet 4.2-nek mutatja.
-
nagyúr
válasz snecy20 #12355 üzenetére
Persze, van még kis tartalék, de ezt aranyáron mérik. pár ezressel többért meg ott van már az R5 3600X is, ami vitathatatlanul erősebb.
60-65k-ért lenne jó CPU a 9600k.(#12365) fanti: hát, azért nagy duzzogva elfogadnák egy 3700X/3800X-et, ha valaki csak úgy hozzám vágna egyet. Mindjárt meg is vallatnám a CH6 Extreme-ben.
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
koko52
nagyúr
válasz Create. #12366 üzenetére
Szerintem jó lesz. 8 maggal jönnek az új konzolok, tehát 8 magra írják a játékokat. Addigra a 3700x filléres tétel lesz.
[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
válasz Create. #12368 üzenetére
Idén év végén jelenik meg (gondolom kariaji lesz a gyerekeknek) és nem gondolom, hogy nagy címek nélkül jön. Amik ma készülnek játékok, szerintem már arra íródnak.
-
koko52
nagyúr
válasz Create. #12370 üzenetére
Személy szerint a DDR5 extrém ára miatt én 2022 végére 2023 közepére tervezem a váltást. A Zen 3 még AM4-re jön. Onnan egy 8 magos jó lesz.
-
snecy20
nagyúr
-
chopin42
addikt
Én vettem 2700-at, most 3600 van. Miért? Mert az első ryzen procim, az 1600 allcore 3.7 ghz-en jobb volt, mint a 2700 stock játékra, tuningolva a 2700 pedig sehogy sem akart menni a hynix ramjaimmal, amivel az 1600 vígan elvolt 2933/cl16-on d.o.c.p beállításokkal. Arról nem is beszélve, hogy a 1600 stock 3.2 ghz alap/3.6 ghz boostal rendelkezett, ezt megtoldottam allcore 100 mhz-el, 1.256 volton alig fogyasztott, hűvös volt, jól ment. Ezzel szemben a 2700 3.2 ghz alap/4.1ghz gyárilag, de tuningolva 4ghz-et is alig akarta vinni, 1.35 volt kellett neki, de úgy meg melegedett mint a jófene, brocken 2 alig tudta hűteni. Ráadásul még így sem volt stabil. Tehát a ryzen 1600-at simán a gyári fölé lőttem, a 2700 meg instabil volt a gyári max single boostja alatt is. Technikailag tehát egyes esetekben kevesebb lett volna, mint stock, amit viszont vert az 1600 oc. Az egész csere 2700-ra eladások után 12500 Ft volt, de ráfizetés lett végül, így eladtam. A 3600-ra váltás így kb 39k volt, de stock is veri mind a két előző procim multicore és single is. Arról nem is beszélve, hogy 4.2ghz/1.325 teljesen stabil , amivel a max boost megvan az összes magon, tehát jobb mint a gyári. Hab a tortán, hogy a v 5.30 hynixers corsair ramjaim mennek docp 3200-on, de lehet, hogy jobbat is ki tudnék izzadni, de nem volt még türelmem.
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
tusi_
addikt
válasz chopin42 #12373 üzenetére
En meg megtehetnem, hogy vissza kuldom a francba a 3800x-et, de a sajat jol kitesztelt cpu-mat nem kapom vissza, ujat venni meg lutri..
Igy marad ez az allandoan felporgo, idleben is 60 fokos, magas homersekleten 4075 mhz ig boostolo meregdraga szar.Szerk: @fanti hsz-re ment volna, de felre klikkeltem
[ Szerkesztve ]
eat, sleep, play, replay
-
palfitom
félisten
-
turistakolbi
aktív tag
válasz tomsolo #12377 üzenetére
-Szerk : Nem tomsolo nak akartam címezni hanem Tusi_ - nak... )
Vagy... ha normális méretű hűtőd van. CPU venti vezérlést állítsd be úgy hogy t.1 30cels 40%
t.2 70cels 40% t.3 71cels 60% t.4. 75 celc 80%
Én így használom a 3600x PBO + 200mhz 10x scalarral a procit 2080 társaságában. Multi core játékok alatt 3325-3350 körül tartja magát. single core esetében 4400 ig megy. totál hangtalanul átlag 50-60 celsiussal. egy 11k-s proci hűtővel.( GELID Solutions Phantom )Minden nap sztreamelek, szóval ha kíváncsi vagy gyere fel, indítok neked egy COD ot lásd hogy izzad...
A lényeg. állítsd be hogy a ventik 30-70 C-ig. az általad kellemes szélzaj mellett üzemeljenek. 70 felett meg mehet a kakaó a ventiknek, hogy ne főjön el.
Tényleg nem nehéz 4 csúszkát behúzgálni, nem értem miért nem megy...[ Szerkesztve ]
https://www.twitch.tv/muerte188
-
SirRasor
addikt
válasz palfitom #12376 üzenetére
Igen, utánaolvasgattam. Megírtam nekik, hogy nézzék már meg, hogy minimum F40-es BIOS-sal jön-e a lap és visszaírták, hogy már alapból megnézik és ha nem jó, flashelik is.
KazyComputers-től vettem. Ez itt a reklám helye
Máshol perkálni kell (Oázis: 2500, Compker 2000), a többi helyen meg minden jelentősen drágább...koko52 3000-es ramok 3200-on? Ömmm...oké, kipróbálom. Miért is ne. Ömm..szóval a tuningot valahol C2D E7500 környékén fejeztem be, mert sok-sok év alatt megfigyeltem, hogy a stabilitás mindig átmeneti. Valamikor hónapokig tart, sőt, az egyik konfig ~1 év után kezdett *gyengélkedni*, de mindig ugyanaz a vége és vissza kell állni alapra, hacsak nem baj, hogy véletlen fagyogat az egész. Nem is gondoltam, hogy piszkálni fogom az újat. Többet ér az üzembiztonság. Számomra már az is sok, ha 1 évben 1x lefagy. Na de ez a 3200 még nem tűnik vészesnek Úgyis van rajta valami borda...
Make Love not war!
-
-FreaK-
veterán
Nincs időm most írni, de ha esetleg használod az 1usmus power plant-t, akkor pár dolgot be kell állítani bios-ban is, pl. auto-ra rakni a PBO-t (ha egyébként nem akarsz manual OC-t), mert ez a csak a PBO-t kapcsolja ki, de a normál PB marad, vagy mit írtak. Majd este leírom bővebben, olvastam pár dolgot a témában.
-
palfitom
félisten
válasz SirRasor #12379 üzenetére
Köszi a "reklámot", nem árt ezt tudni.
"Úgyis van rajta valami borda" - Az Aegis-en nincs hűtőborda.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
koko52
nagyúr
válasz SirRasor #12379 üzenetére
A Kazy nálam fekete listás. Nulla készlet, rendelés után kifizettem, majd közölték hogy bocs nincs csak később drágábban, vagy másik termék drágábban. (Reklám helye volt)
Ha nem akarod piszkálni akkor csak XMP profil. A 3200 csak Aida pontokban látszódik. Hővezető matrica van rajta, de nem melegszik."Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
snecy20
nagyúr
válasz koko52 #12383 üzenetére
A Kazy Computers az az online kereskedelem szégyene, legalja. Azzal próbálnak trükközni, hogy aláárazzák a cuccaikat árukeresőn a konkurenciánál, közben beszerezni nem tudnak szinte semmit, árukészletük szintén nincs.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
koko52
nagyúr
válasz snecy20 #12384 üzenetére
Beszéltem egyik észlényükkel. Minden hét Csütörtök délutánig várják a megrendeléseket. Pénteken ajánlatokat kérnek a nagykerektől. Ha bukó, akkor értesítenek, hogy mi legyen. Hétfőn megrendelik, azon a héten megjön nekik, majd megkapod rá 3 munkanapra. Voila 14 munkanap.
-
rumkola
veterán
válasz turistakolbi #12378 üzenetére
Üdv! Az hogy lehet, hogy PBO +200Mhz (bár ez utóbbi nem tudom mit jelent), mégis majd 1Ghz-el kevesebbet megy a procid terhelve, mint gyárilag kellene? Ennek mi értelme?
-
viperabácsi
addikt
Üdv srácok lehet már tudni valamit a Ryzen 5 3600g megjelenéséről ?
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
veterán
válasz viperabácsi #12389 üzenetére
Ez ugye nem az Adored TV leakből jön még?
Ilyen proci nem lesz, 3200G és 3400G van, Zen+ alapokon, a Zen2 magokkal operáló desktop APU-k a 4000G szériában jönnek. Notiban most jött az első ízelítő róluk, desktop majd csak utánuk, mint ahogy a 2000G és 3000G széria esetében is történt.[ Szerkesztve ]
solfilo
-
koko52
nagyúr
válasz viperabácsi #12391 üzenetére
Érdekes, mert a G az az APU-t jelenti. De hogy kerül bele +2 mag és +4 szál?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz viperabácsi #12391 üzenetére
Igen, ez az Adored TV "leak" még 2018-2019 fordulójáról, benne a Ryzen 5 3600G 199$-al, mint a linkeden. Az is gyanús lehetne, hogy a linken és a leakben is a 3600G 8/16-os, miközben a valóságban a 3600(X) 6/12-es. Ez az AMD ARK 100%, hogy nem hivatalos oldal.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
rumkola
veterán
válasz turistakolbi #12392 üzenetére
-
koko52
nagyúr
-
Strezi
őstag
Sziasztok, maradt még Conductonautom egy laptop újrakenésből. Érdemes azt kenni 3950 és vizesblokk(réz) közé? Esetleg miért ne? Nem igen találtam példát hogy használnák, pedig ég és föld teljesítményben bármi más pasztához képest(lapolni is felesleges vele)
[ Szerkesztve ]
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
veterán
válasz viperabácsi #12396 üzenetére
Az a Zen2-vel tud csak jönni, Zen+ APU-k még nem 7nm, így nem fér el 4-nél több mag. A termékskála meg eddig úgy volt, hogy adott szériában az IGP-s procik az eggyel korábbi Zen magokat használták.
Ryzen 1xxx (Zen) / nincs 1xxxG
Ryzen 2xxx (Zen+) / 2xxxG (Zen)
Ryzen 3xxx (Zen2) / 3xxxG (Zen+)
Ryzen 4xxx (?) / 4xxxG (Zen2)Remélhetőleg most megtörik a trend, de kis gonoszkodással élve simán jelölheti az adott széria neve a futtatott architektúrák számát is.
1xxx - 1db - Zen
2xxx - 2db - Zen, Zen+
3xxx - 3db - Zen, Zen+, Zen2 (Athlon 3xxx-ek még Zen, 14nm)[ Szerkesztve ]
solfilo
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- AliExpress tapasztalatok
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest