- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bb0t: A könyvelő szakma halott?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
mate211
csendes tag
válasz
Bounti #27378 üzenetére
Nekem a legótvarabb Corsair vengeance lpx 3000 c15 hynix van, mégis megy újabb biossal 3000 mhz-en jó timingokkal(ryzen dram calculatorral számoltam). Így olvasásba kiad 45K mb/másodpercet,viszont régi biossal 2666-on csak 40K-t.
Szóval szerintem neked se kell nagyon mókolni, hogy jó órajel-időzítéskombót elérj friss biossalDe nem vagyok annyira benne a témában, szóval nem akarok hamis reményeket kelteni.
Hűtésre a gyárit használom
Idle 36-40 fok között alakul, játék alatt 50 körül van. Prime-al 76 környékén tetőzik, szóval szerintem bőven elég az alap. Húzni 3,9 és 4,0 fölé elég ritkán lehet emberi fesszel, a tapasztalatokból ítélve, szóval én a helyedben megtartanám a gyárit.
-
mate211
csendes tag
Nekem ugyan az a procim és a vga-m is, elég hasonló eredmény jött ki
Pedig én 3,85 GhZ en megyek 1,23V-on asus prime b350-plus-al. A Ram is 2666-on megy csak sajnos,mivel hiába megy újabb biosokon kifogástalanul 3000-en, ha cold bootnál az oc-m szarakszik, 1550 Mhz-en indul :/
Viszont a vrm hőmérséklet nem magas kicsit?
-
mate211
csendes tag
Sziasztok, volt valakinek olyan problémája a 3800 as biosokkal, hogy cold bootnál nem működött az oc rendesen, és csak 1500 mhz-en indult el a gép? Ha felfűtöttem prime95-el és újraindítottam, akkor már a helyes 3,8 ghz-es oc-val ment, illetve egy olyan új feature is működött, visszavett az órajelből ha nem volt kihasználva teljesen a proci.
Visszamókoltam 3401-re úgy már cold bootnál nincs probléma, viszont akkor a RAM nem megy 3000 mhz-en :/ (már a visszaflashelés is elég kín volt, pendrive-ról dosból hibát dobott, csak windows alatt sikerült, de az tudtommal igencsak nem ajánlott, vert is az ideg közben rendesen)
A kérdésem az, hogy érdemes-e megpróbálni a mostanában megjelent 4000-es biosokat, volt valakinek tapasztalata velük? Esetleg valaki hasonló problémával mint én?
Alaplap: asus prime b350-plus
proci:ryzen 3 1200
ram: corsair vengeance 2x4 3000 -
mate211
csendes tag
válasz
mate211 #25222 üzenetére
Na elkiabáltam a dolgot, mégse okés minden. A RAM fasza 3000-en megy, xmp időzítésekkel(kivéve c15 helyett c16). Viszont az eddig jól működő OC-m ryzen 3 1200 1,25V-on 3,8 ghz furcsa bugot produkál. Cold bootnál x15 szorzóval indul és nem is megy az órajel 1500 fölé, noha a bios és a sajátgép is 3,8-at ír. Néhány restart után megjavul, utána nem crashel, vagy fagy. Rollbackeljek korábbi biosra, vagy tudtok esetleg valami megoldást erre a problémára ?
Alaplap asus b350-plus 3806 legfrissebb bios-al.
-
mate211
csendes tag
Köszi mindenkinek a segítséget, és jogos tényleg visszaolvashattam volna, hogy volt már korábban probléma a corsair 3000 c15ösökkel.
De biost frissítettem, és úgy tűnik most működik
vttddr-t kézzel feljebb vettem(0,675), illetve c16 ra raktam az időzítést, minden mást a docp csinált. Ráadásul 3000 mhz megjelent mint opció az eddigi 2933 mellett,így inkább azt használom.
Remélem, ha valaki hasonlókkal küzd, ez segít neki
-
mate211
csendes tag
Hali!
Én is beléptem a napokba a ryzen tulajok családjába, és ahogy arra számítottam is a ram nem akarja az igazságotAdott: ASUS prime b350-plus(3203-as bios), Ryzen 3 1200,Corsair Vengeance LPX 8GB (2x4GB) DDR4 3000MHz CMK8GX4M2B3000C15
A procival egyelőre meg vagyok teljesen elégedve,piszkos oc 1,25 V -on úgy tűnik bírja a 3,8 Ghz-et, de még a komolyabb stressz tesztek hátra vannak
A ram viszont problémásabb.
Próbáltam xmp profilt, az csak akkor indul, ha vttdrr feszültséget feljebb veszem(1,35 V felére). Viszont ha újraindítom a gépet párszor nem sikerül postolnia, majd egyszer csak mégis. De volt, hogy annyiszor nem sikerült, hogy már szólt a bios is, hogy ideje safe mode-olni. Próbáltam kézzel beállítgatni az időzítéseket, próbáltam auto-n hagyni, ha el is indult, utána cold bootnál, vagy újraindításnál előjött a probléma. 2667 mhz-en viszont semmi problémája nincs.
Ti találkoztatok hasonlóval? Illetve ha van valami magic megoldás, annak nagyon örülnék. Néhány fórumon valami ohm-os értéket emlegettek, de még nem mertem birizgálni.
Persze bele tudok nyugodni az alacsonyabb órajelbe is, a stabilitás fontosabb nekem.
Előre is köszi a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Elemlámpa, zseblámpa
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged