Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beretvás
veterán
válasz SECTORnooB #20044 üzenetére
biztosan megkapjuk mi is..
-
Johni5
őstag
Nincs,full automata.hwinfo mutatja.1.087v nálam 3600MHz memó beállításnál.2 óra játék után hasalás van.superpi32m 1 perc után hasal el.3466 full stabil.viszont ha az 1.8v ot megemelem 1.9v ra,akkor jó a 3600 is.Ez a cpu pll.2v fölé nem ajánlott menni 24/7 re.A VDDP fesz nem csinál semmit,illetve de 1.015 re elhasal a cpu m.Leveszem 0.8 ra,akkor is simán megy.
20036 ra válaszolva: turbo max frekire állítva a cput az 1600 ason is megy a qnc.Amíg beférünk a turbó maxba,addig nincs vele gond.3800 nál már csak winből tudtam elindítani.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Johni5 #20054 üzenetére
Akkor lehet, hogy az 1.8 V-t kellene emelnem és nem hasalna el a RAM a nem AUTO DRAM feszültség beállításoknál?
Illetve lehet, hogy lejjebb kellene vinnem a VDDP-t?Ez a Ryzen Master Windows alól állítja a dolgokat? Tehát nem kellene állandóan újraindítgatnom a gépet teszteléshez?
Ha jól látom, akkor Neked normál ATX lapod van. Sajnos jártam már úgy Asrock lappal (Z77), hogy ugyanazon lap mATX-es verziójában alig lehetett húzni az i2500k-t a normál méretűben meg hasított...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz RVR400 #20057 üzenetére
Lehet, hogy nincs a helyén rendesen a RAM. Múltkor raktam össze egy gépet, aminél megviccelt ez a DDR4-es foglalat. Azt hittem a helyén van, de nem volt. Természetesen a házhoz nem volt csipogó, ezért nem tudtam, hogy miért nem indul a gép. Szereztem csipogót, kiderült, hogy RAM. Szétszedtem, izomból betoltam a RAM-ot és jó volt
-
Ragnar_
addikt
válasz BullKoxa #20034 üzenetére
MSI-nél lehet, hogy más, én ASUS-nál úgy gondolom, hogy nem órajelfüggő a C&Q, hanem attól függ, hogy Auton van-e a szorzó, vagy nem. (Mert ugye a szorzókat veszi vissza downclockolásnál) Mondjuk 37 alatti szorzót nem próbáltam, mert auton megy 3700 MHz-ig C&Q-val, de 38-on pl. már nem volt C&Q, és javasolja is kikapcsolni a C&Q-t, ha OC van.. (Meg vannak a pstate cuccok is, de azokat nem próbálgattam.)
[ Szerkesztve ]
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
hokuszpk
nagyúr
válasz wassabi11 #20062 üzenetére
en az ovatos hozzaallas hive vagyok, egyszerre csak egyet valtoztass.
persze ha nincs turelmed az 'egyet valtoztatok - tesztelek - goto 10' ciklusokhoz, akkor modosithatsz tobb parametert is, de ahhoz szerencses kez, vagy tobb, biztosabb tudas kell.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
wassabi11
aktív tag
válasz hokuszpk #20065 üzenetére
Hát talán a szerencse mellettem áll, mert eléggé könnyen fel ment a ram 2933-ra minden féle gond nélkül, szerinted kb olyan 790-800 pont közötti értéknek kéne lennie? Bár nem tartom valószínűleg hogy kijön, mert inkább egyre többször adja be a 777-783 pontokat, eddig csak ritkán jött be, most kb folyamatosan ennyi pontot dobál be.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz wassabi11 #20067 üzenetére
az is elkepzelheto, de siman az is, hogy a 2+2 magot siman tudja etetni cachebol, es/vagy a fabric sem korlatozza, ( fele annyi mag -> kevesebb fabric savszeligeny ) ezert nem hoz tobbet a gyorsabb ram.
ha cachebol tudja etetni a magokat, dual channellal sem lesz sokkal tobb, de hat ezt majd meglatjuk, ha lesz dual channel memoriad.[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
bandika0626
senior tag
válasz Ragnar_ #20060 üzenetére
(Meg vannak a pstate cuccok is, de azokat nem próbálgattam.)
Nekem is ilyen lapom van de sehol nem található benne pstate.
AMD RYZEN R7 1700, Cooler Master MasterLiquid 240, MSI X370 SLI PLUS, Corsair 2x4GB DDR4 3600MHz,Asus dual 1060 3G , Gigabyte GTX 1060 3G , Coolermasters GX 450, WD Caviar black sata3 500GB, SSD samsung 830 64GB.
-
wassabi11
aktív tag
válasz hokuszpk #20070 üzenetére
Hát jó pár hónap múlva meg látjuk mit hoz dualal, de nem nagyon vettem észre különbséget cinebenchben inkább csak azt h nem elvétve jön ki magas pont, hanem inkább az lett az alap, a játékok stabilabbak, plusz fps nem lesz mert puding a vidi karim, lehet h nekem felesleges single rammal szórakoznom
-
hokuszpk
nagyúr
válasz wassabi11 #20072 üzenetére
"a játékok stabilabbak"
en nem jatszom, de gondolom ez a minimum fpsre vonatkozik, akkor meg a javulo jatekelmeny miatt mar megerte )
* reges-regen meg a windows 3.x idejeben ugy mertuk a grafikai teljesitmenyt, hogy a kirakott paszianszt mennyi ido alatt dobalja le. lehet ratuszkolok egy wirtualis gepbe windows 3.1 -et, es megnezem mennyit fejlodott a tekknika
[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
válasz wassabi11 #20074 üzenetére
hat ilyen bencmark celokra akkoriban volt meg a Landmark Speed Test, de az csak cput mert, es mar a Pentiumra is akkora ertekeket irt ki, hogy ugyereztuk lobog a hajunk a sebessegtol.
-
Johni5
őstag
válasz hokuszpk #20055 üzenetére
Hiába teszem át,lekakilja.
Corsair valamit alkotott ramok terén,mert ugyan olyan 2 kit között is különbség van.Az egyik 2133 as kit 3400-at simán ment,míg a másiknak 2800 on vége volt minden fesszel,minden beállítással.2 hetem ment el rá.Mókás az,hogy azonos chipek voltak rajta.20073.
[ Szerkesztve ]
-
OutSider17
senior tag
válasz BullKoxa #20017 üzenetére
Ha jól értelmeztem akkor azt jelenti hogy ha valamilyen memória hibával omlik össze a gép akkor az addigi beállítással megpróbálja automatikusan el indítani (Például 5= 5 alkalommal) és ha ez nem sikerül neki akkor vissza állítja az alapra. De ha csak jól értelmezem. Minden esetre valami ilyesmit takar az a kis sor ami meg jelenik expert alatt!
Légy becsületes. Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak. (Everett W. Lord)
-
OutSider17
senior tag
-
Beretvás
veterán
válasz OutSider17 #20081 üzenetére
igen az az.. és lehet állitani menyiszer probálja ujra.. nem rosz az..
-
OutSider17
senior tag
-
Beretvás
veterán
válasz OutSider17 #20084 üzenetére
ha rossz memoria beállitás miatt nem tud elindulni akkor is hasznos.. sajnos cpu tuningnál marad a cmos..
-
Beretvás
veterán
válasz OutSider17 #20086 üzenetére
van de azt kézzel mindég be kell kapcsolni nem marad ugy, vagyis miután aktiválodott félre sikerült oc miatt..
-
hokuszpk
nagyúr
válasz OutSider17 #20082 üzenetére
"sak a telefonom volt kéznél."
pendrive ? f12 ?
-
Knobber
aktív tag
A Ryzen Master windows alól állítja, de ha RAM-on mókolsz, az is újraindítást kér.
Biosban tényleg nem találtam SOC voltage emelést, csak Ryzen Masterben külön. Ott megemeltem 1.15V-ig is, RAM-ot pedig 1.4V-ra, lazítottam az időzítéseken is de ígyis-úgyis elhasan 2933-on.Talán ehhez az Asrock-hoz már csak a VDDP meg 1.8V az utolsó remény, mert nagyon nem akarja a RAM-ot felpörgetni.
Csak jó lenne valami leírás ezekről a feszültségekről, mik a limitek amikkel lehet játszani.
Youtube: Knobber
-
Beretvás
veterán
válasz OutSider17 #20092 üzenetére
attol még lehet rá,
-
BullKoxa
őstag
válasz Lukitomi #20080 üzenetére
Szép!! Gratula. án bele törődtem a 2933MHz-be. 14 16 16 36 69 1T-be.
Én csak abba nyúltam bele amit kihúztam a tiedben . 18-18-18-34-53-304-187-129-4-6-25
Mert volt hogy én is bele nyultam jobban, de akkor volt hogy BF1 multi kb 4-5 óra után mikor kiléptem kékhalál volt .és mióta azok Auton vannak nincs bajom. ez volt a kékhlál oka. KMODE EXCEPTION NOT HANDLED .
#20081 OutSider17 : Köszönöm szépen,hogy utána néztél!!
Beretvás : Remélem a Kínaiak valamit alkotnak a rammokkal is már. mondjuk nekem a 16GB még teljesen elegendő.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Knobber #20093 üzenetére
Akkor nem erőlködöm vele. Lehet, hogy kijön egy BIOS frissítés és jó lesz.
Vagy veszek egy MSI, vagy Gigabyte B350-es microATX lapot , meg valami normális RAM-ot. Ezt meg eladom egy Inteles usernek óccoón
De úgy látom, hogy más lappal és már RAM-okkal sem tökéletes a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
Knobber
aktív tag
Hát igazából a Memory QVL-ben benne sincs ez a fajta ram ( HX424C15FBK2/8 )
Szóval örülni kell hogy megy 2400-at és pluszban esetleg 2666 (még szerencsésebb esetben 2800-at)Amúgy BIOS-ban tényleg nincsen SOC voltage állítás, és jó kérdés hogy a Ryzen Masterrel való állítása egyáltalán csinál-e valamit.
Youtube: Knobber
-
hokuszpk
nagyúr
válasz OutSider17 #20092 üzenetére
es ? irasvedett ?
egy png vagy jpg sem fer el ? vagy zavarna a windows telepitot ?Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest