- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Őskoczka
- Zicokuka: Minden változik,a Cod 2 örök
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
scampolo84
aktív tag
Sziasztok!
Mi kavarhat be a cache latencynek? Aida rendre 1.0 - 3.0 - 9,4 ns szokott mutatni normál esetben, most próbálgatom napok óta 1.1 - 3.2 - 10 ns környékére tolódott el.
Egyáltalán van-e jelentősége?
Volt BIOS reset, chipset driver reinstall, helyzet változatlan.
Páciens: R7-2700 minden alapon.
-
scampolo84
aktív tag
válasz
Chaser #24292 üzenetére
Az úgy komoly! Nagyjából végig pörgettem a topikot és ahogy láttam a cb20 kb órajel arányos. Ez nálam be is jött alapon boostal 3418 volt a max 3.7 talán 3706.. Nem vagyok gépnél de így rémlik. Ennek fényében viszont 3.6on 1.008v mellet jónak tűnik a 3601 jól sejtem? Mert ha így van nekem ez több mint elég. A gép síri csendben házventik gpu belőve silentre. Én erre vágytam 🙂 Ha már 65w a tdp ne zabáljon és legyen is kussban miközben olyan mint egy bivaly...
-
scampolo84
aktív tag
Üdv szakik!
Ryzen 2700 at hajtok egy b450 tomahawk max lapban. Auto all core boost játékok alatt 3425 - 3450 MHz, Windowsban 1400 - 4100 cikázik balanced módban.
OC tapasztalatok 4Ghz megvan 1.25v on gyári coolerrel. 3.7 nek már elég 1.15v. Mivel halk játszós gép a cél 1080p kíváncsi voltam ha lefelé lépdelek a fesszel mi a legjobb amit el tudok érni.
Auto boost esetében 3425 MHz-en kér 1.072v-ot terhelve miközben 36- os szorzóval auto voltage kap a proci 1.008v ot.... Hol a logika? Cinebench hibátlanul lefut 3601 pont max hőfok 62c letekert házventikkel. 3700 on már 1.296v akar adni neki a lap alapból. Mitől lehet ez a hatalmas szakadék?!
-
scampolo84
aktív tag
Nekem Tomahawk max-ban van egy 16GB-os Cl15-ös LPX kit v5.30-as hynix amúgy.
XMP-ben 2933mhz-en megy gyári 15-17-17-35 időzítéssel, de elmegy 3200mhz-en is 16-18-18-36-on stabilan.
Olvasgatom itt hogy jobb a páros időzítés, akkor maradjak az utóbbin?
-
scampolo84
aktív tag
Sziasztok!
Hét év után nálam is megérett a platformcsere. Egy i5 3450-et váltott egy Ryzen 2700 egy B450 Tomahawk Max-al karöltve. Memória egy Corsair lpx 3000-es kit lett, már megrendeltem, mire olvastam itt a negatív tapasztalatokat... de szerencsére hibátlanul megy 2933-on.
Tegnap estére sikerült összeállítani a gépet, felment egy friss windows és belefért 2 óra lightos játék is, egy kis GTA V-el "izzasztottam meg" a rendszert.
Az első benyomásaim nagyon pozitívak. Minden stock - hűtő is gyári, egyelőre nem piszkáltam semmit. A teljesítménye letaglózó számomra, max hőfok 2 óra nyüstölés után sem ment 50 fok fölé. Remélem sokáig örömmel használhatom majd.
Mivel nem vagyok nagyon jártas AMD vonalon CPU ügyileg valószínűleg jönnék még a napokban pár aktuális kérdéssel a hozzáértőbb fórumtársakhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vicces képek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen légkondit a lakásba?
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPhone topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Star Trek
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Gombászkönyvek egyben
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!