- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- antikomcsi: Ázsia Expressz 5
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
-
LOGOUT
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nagylajos_1
tag
válasz
fatal1ty1984 #21098 üzenetére
i7 4790 K hajtja , nincs húzva, 4ghz en ketyeg, és nem sima , hanem dc2oc ... én a 3 év gar miatt is inkább ezt vettem, meg volt nekem sapphire a tri x hűtéssel, hát nagyon kínai műanyag feelingje van , ettől függetlenül elhiszem h jobb, csak nagyon gagyi hatása van a karinak.
-
Nagylajos_1
tag
Sziasztok !
Asus r9 290 - el mi a bajotok? Csak azért kérdezem mert mindenki írja hogy inkább más márkát stb... De pl a sapphire csak 2 év garos....
-
Nagylajos_1
tag
válasz
fatal1ty1984 #20940 üzenetére
4K monitort tervez a közeljövőben, és szeretne játszani is 4K ban, igazából csak ezért lenne az egész mutatvány
-
Nagylajos_1
tag
Sziasztok !
Egyik barátomnak van egy konfigja ( maximus 6 formula lap, 4790k proci, 16 gb ram ...) , és ebben van egy EVGA 750W SuperNOVA G1 80+ Gold táp, ami egy R9290-DC2OC-4GD5-t is hajt . A kérdésem annyi lenne, hogy ha venne mellé még egy ilyen vga-t, elbírná e a táp, továbbá nektek mik a tapasztalatok a CF-el ? Soha nem volt még neki 2 vga egy gépben,és hogy őszinte legyek, nekem se. Szeretné kipróbálni és most lenne még egy ilyen kártya jó árban, viszont ha tápot is kéne cserélnie, úgy nem ugrik bele. Én a sapphire oldalán a rendszerkövetelményekben azt találtam, hogy 1 db 290 esnek az igénye 750W :
System Requirements
PCI Express® based PC is required with one X16 lane graphics slot available on the motherboard.
1X75 Watt 6-pin PCI Express power connector is required.
4096MBMinimum of system memory.
Installation software requires CD-ROM drive.
DVD playback requires DVD drive.
Blu-ray™ / HD DVD playback requires Blu-ray / HD DVD drive.
750 Watt Power Supply is required.
1X150 Watt 8-pin PCI Express power connector is required.
64-bit operating system highly recommended
Windows Vista®, Windows® 7 or Windows® 8 operating system. 64-bit operating system highly recommended.Ja és még annyi, hogy 1 dvd író van a gépben , a procin egy nepton 280L vízhűtés. , egy ssd és egy winyó. semmi más ami komolyan fogyasztana.
-
Nagylajos_1
tag
Na de mindegy...
Ha valakit érdekelne , itt van link az egyik kártyáról, amint a másikat is visszakapom, kerül fel az is.
-
Nagylajos_1
tag
válasz
Televan74 #15464 üzenetére
Hát eddig a jó pár év alatt egyszer se volt semmi ilyen problémám... Illetve 1 olyan volt, hogy egy gtx 280 működött tökéletesen, de ha otthagytam a gépet 4-5 órára , akkor kék halál várt... Eladtam ismerősnek,közöltem vele, hogy elképzelhető hogy nála is előjön ez a jelenség, de szerencsére nem. Ezen kívül soha semmi, pedig már megfordult a kezembe pár vga...
-
Nagylajos_1
tag
UEFI-ben... de én már nem rakom bele ezt a kártyát a gépbe... Sőt sztem ez a 780 már marad is benne.
Egyszerűen nem értem, hogy ha vesz az ember egy ilyen kategóriás kártyát, és adott hozzá egy teljesen új, nem rossz minőségű konfig, akkor is... miért kell ennyit szívni vele?! ... sztem ez abszurd. És hozzáteszem ismét, hogy nem az ati-val van bajom, mert előtte az r9 270X asus kari tökéletesen tette a dolgát. Ez a 290 széria nekem kimarad az életemből
-
Nagylajos_1
tag
(#15453) asdxv : Bios frissítve lett.
(#15454) Syz:
Garis srácok is annyit mondtak erre, hogy ők már nem lepődnek meg semmin, láttak már pár " csodát " ... Én meg nem kívánok többet szenvedni egy videókártya miatt, teljesen mind1 hogy ati v nvidia...... 3* szereltem szét a gépet és néztem át h véletlenül se én rontottam el vmit vagy sérült volna vmi , driverek jobbra balra , bios stb... Elég volt. Rá ment 3 délutánom.
-
Nagylajos_1
tag
Na akkor mondom mi lett a mizéria vége, és a megoldás...
Tehát a sapphire 290 az istenért se akart megmozdulni az említett konfigban... megkapta a drivert, újraindult a gép, és a windows logó után semmi kép... Le lett tiltva az integrált vga, új tápot is kapot, bios is resetelve lett, frissítve is lett stb stb... semmit nem csinált... elvittem gariba, tesztelték ők is, nekik is jelentkezett ez a gond, de mondtam h nyugodtan teszteljék 1 napot hátha nekik sikerül belőle kihozni vmit. Fogtam, elhoztam egy Asus r9 290 DC II OC-t... beleraktam a gépbe.. ugyanez a hibajelenség. Azonnal visszavittem, viszont ez már gyanús volt nekik... egyből tesztelték... náluk ennél a kártyánál már nem volt hiba... futtatták rajta a 3d teszt progit ... Tehát nagyon úgy néz ki , hogy ezeket a kártyákat vmi nem szereti a konfigban, ugyanis egyik ismerősöm vett egy gtx 780 at ma délután, megkértem hogy először teszteljük ebben a konfigban amiben nem mennek az r9 290ek... hát felkerült a legújabb driver, restart, és pöcc röff minden tökéletes... Mindent visz úgy ahogy kell... Tehát valószínűleg a sapphire se lesz garanciális problémás, majd kiderül... Röviden tömören van 2 db r9 290 em ami 1-2 napos és ELADÓ ... Én nem szenvedek velük többet, váltok én is 780 ra. Ha valakit érdekel valamelyik kártya, írjon nyugodtan privátot , 2- illetve 3 év garisak. 95K ba adom őket.
És még egyszer köszönöm a segítségeket.
-
-
Nagylajos_1
tag
Na..
Integrált vga letiltva... Bios resetelve... de képet továbbra se ad a vga a windows logó betöltése után.
Egyéb lehetőségek ?
Kezdek kicsit belefáradni ebbe a 290 be... az r9 270x pöccre indult és vitt mindent szépen, csak ugye az kevés... Minden más alkatrész zsír új, és a táp is bőven elbírja. DVI-on ugyanez a helyzet...
-
Nagylajos_1
tag
(#15352) deadwing : Nincs rádugva semmi más , csak egy monitor HDMI kábellel.
#15353) Lacielvtars:
Integráltat nem tiltottam le, soha nem is szoktam, egyszer se volt vele gondom, főleg ha már úgy rakom fel a windowst h minden formázva , benne az új kari és abban van a hdmi... Ráadásul 4-5 nappal ezelőtt raktam újra teljesen, új asus r9 270X-el és azzal se volt semmi gond, tökéletesen működik vele.
Most beszéltem egyik ismerősömmel, ő is mondta, hogy nála is ugyanez a hibajelenség volt, és csere lett a vége.
Viszont ha most tényleg rossz, és cserélik, én elgondolkoztam h inkább ilyen legyen..:
Asus R9 290-DC2OC-4GD5 ... Gari is több ugye 1 évvel. -
Nagylajos_1
tag
válasz
Lacielvtárs #15349 üzenetére
Gigabyte GA-z97MX Gaming5 lap, 4670 es proci, 2*8 gb 1600mhz cl9 es corsair ramok, EVGA 750W os Supernova táp. Nekem is van egy olyan érzésem h ez megy vissza garba...
-
Nagylajos_1
tag
Na hát a tegnapi Spahhire 290 es kari nálam nem igazán szuperál
... Minden leformázva, új szűz windowst ( Win 7 64 bit ) kap, megkapja az alaplap az összes drivert, majd utána amikor leszedem a catalystot a hivatalos oldalról, feltelepítem, kiírja hogy kész, és hogy újraindítás szükséges.... "ok".. a gép újraindul, összeáll a windows ablak, és OFF, elsötétedik a kép, a windows betölt hallani a hangfalakon, de kép semmi. Ezt eljátszottam a legújabb beta driverrel is, azzal is ugyanez van. Gyakorlatilag amint megkapja a drivert, és össze kéne matekoznia egy kicsit komolyabb képet, összefossa magát
Valaki találkozott ilyen hibajelenséggel?
-
Nagylajos_1
tag
válasz
Snip3r_HUN #15317 üzenetére
Tisztában vagyok vele , vásároltam 5 évvel ezelőtt is Sapphire karit.
-
Nagylajos_1
tag
válasz
Lacielvtárs #15315 üzenetére
Az az egy bajom csak vele, hogy nem 3 hanem 2 év garis
-
Nagylajos_1
tag
Megérkezett
-
Nagylajos_1
tag
Mindenesetre ha valaki gyengének találja az "x"-et, írjon, ausztriában egyik ismerősömnek van elfekvőben egy ilyen
-
Nagylajos_1
tag
válasz
SkyS1gn #15267 üzenetére
Én olvasgathatom az összefoglalót... de akkor is az a vége, hogy nem igazán tudom hova tenni az x-et, azok alapján amit írtatok, és a tesztek mutatnak, vicc ez az árbeli különbség
Szerintem ez már csak arról szól, hogy aki megveszi... veregetheti otthon a mellét hogy " nekem x van "...
Ezért fizetni + 30-40-50K-t ...
-
Nagylajos_1
tag
Na akkor amint el megy ez a 3 napos r9 270x... váltok az említett 290 re... aztán írok, hogy bírja a táp a nyüstölést
Köszönöm még 1* a segítséget.
-
-
Nagylajos_1
tag
válasz
Motion_Blur #15254 üzenetére
Szia!
Igen ezzel kezdtem, elolvastam...
Láttam h a shaderek és a textúrázók száma több egy kicsivel... de nem igazán értem, hogy ha magasabb az órajele a sima 290 nek ... persze ebben az esetben amit linkeltem, és ugyanúgy 512 bit es mind a 2 kari, akkor miért erősebb az X es verzió, illetve mennyivel...Arra vagyok kiváncsi, hogy miét kérnek el az X-es verzióért 30-40K val többet.... Mert pl ha a sima 290 csak 384 bites lenne ugyanilyen órajellel és az x pedig 512bit es lenne, akkor érteném.... csak így nem igazán tudom hova tenni ezt a differenciát.
-
Nagylajos_1
tag
Sziasztok!
Nézegettem a 290 es és a 290x es karikat is.... találtam olyat ami tetszik, de nem igazán értem, hogy miben különbözik a 2 kártya... az "x" en és az árdifferencián kívül...meg ahogy elnéztem, a sima 290-nek a ram órajele még több is 400mhz-el ...
Tehát a kérdésem annyi lenne , hogy az X es verzió erősebb? És ha igen, miért?
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Bomba ár! Dell Latitude 7490 - i7-8GEN I 16GB I 256-512SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Tab M10 HD 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U904 - i5-4G I 10GB I 256SSD I 14" QHD+ I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / RTX 3050 / 32GB DDR4 / 512 SSD!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest