Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- urandom0: Aki használ/használt Giten kívűl más verziókezelőt, mesélne róla?
- enginev3.0: Torrent autodl beállítás
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sidi: 286-os Laptop memóriabővítés: Toshiba T3100e (gázplazma)
-
LOGOUT
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
Xmister #26160 üzenetére
Az én példámban az egyik mag nem számolt semmit, írtam is.
Ugyanez előfordul GPU-k esetén is, korántsem terhelődik egyszerre az egész. Gondolj csak a shaderekre, memóriavezérlőre, fixfunkciós futószalagra. Különböző kódok alatt egész máshogy terhelődnek/fűtenek. Ugyanakkor ennek hatását nem lehet egy 35W-os mobil CPU-val máshogy megmutatni, amiben összesen van 6 200 millió helyett 624 millió tranzisztor, és két hődióda.
Természetesen úgy tervezik, hogy ne legyen hot-spot, de ezt nem lehet korlátok néllkül megtenni. Másfelől az egyenetlen terhelést sem tudják minden esetben elkerülni.
Én csak azt állítottam, a gyári tervezés a védelmek esetén a gyári paraméterek figyelembe vételével történik. Ha Te 35%-al nagyobb teljesítményt vágsz át rajta, mint amire tervezték, akkor egész máshogy fog viselkedni a csip a fizikai korlátok végett, mint ahogy paraméterezték a védelmet.
(#26161) Ghoula: Így van.
5870-eknél nem volt ritka, hogy a GPU ~85 fok körülinek mutatta magát, míg a legmelegebb belső szenzor már 100 felett járt.
-
Ghoula
senior tag
válasz
Xmister #26160 üzenetére
Hotspot-ról beszéltem. Abba alapfeszen is belefuthatsz, bár tény, nem ez volt a legjobb példa, de attól függetlenül, hogy a törés vagy a füstölést volt előbb, az eredmény ugyanaz.
5870-ben 3 szenzor volt, ott simán volt vízzel is 10+ -os delta.
A 290X az egyik legsűrűbben pakolt chip, sokkal több tranyóval és amperrel mint az 5870.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- NVIDIA Founders Edition GeForce RTX 3080 Ti 12GB w/ 12 Pin Cable
- ASUS TUF GAMING 3080 10g - 6 hónap garanciával
- RTX 5070 Ti OC 16G/ új, bontatlan/ 3 év garancia/ beszámítás/ ingyen foxpost
- 0% THM 6 havi részlet beszámítás! 5060Ti/5070/5070Ti/5080/5090 videokártyák készletről KAMATMENTESEN
- Sapphire Nitro+ 6700XT 12G - 6 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955
- Bomba ár! Toshiba Satellite L50 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- JBL Xtreme 4 új, bontatlan akciós áron eladó!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest